10 Beste Koffiemachines

door sulo | Geupdate op:  4 augustus 2022
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Wanneer je een nieuwe koffiemachines wilt kopen, wil je natuurlijk wel weten wat de voor- en nadelen zijn van een bepaalde machine. Koffiemachines zijn relatief duur, over het algemeen zijn het de duurste apparaten om koffie te maken. Maar hou je van koffie? En wil je graag het beste van het beste? Lees dan dit artikel! Zelf ga ik jullie meer vertellen over ‘de 10 beste koffiemachines van dit moment.

Dit artikel is gebaseerd op reviews van anderen. Zowel op bol.com als op amazon.nl zijn deze koffiemachines goed beoordeeld. Laten we maar beginnen!

10 Beste Koffiemachines

Verkrijgbaar bij

bol.com (€889,00)
amazon.nl (€999,00)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 04:30

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€695,99)
bol.com (€809,00)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 04:29

JURA S8 Piano

De JURA S8 Piano is dé koffiemachines van dit moment. Het design ziet er erg strak uit. Ook is deze machine erg compact te noemen. Hij is een stuk kleiner dan andere apparaten van JURA. Over het algemeen zijn koffiemachines van dit merk erg goed. Je zal vast willen weten wat de voor- en nadelen zijn, dat ga ik je nu vertellen.

Voordelen JURA S8 Piano

Nadelen JURA S8 Piano

Voor welke koffiedrinker is de JURA S8 Piano geschikt?

De JURA S8 Piano is geschikt voor mensen die optimaal willen genieten van hun koffie. Dit apparaat wordt vooral gekocht voor mensen die écht houden van koffie. Deze mensen hechten veel waarde aan een goed apparaat. De JURA S8 Piano wordt ook gebruikt op kantoren. Dit komt mede door de smaak van de koffie en de uitgebreide keuze.

De JURA S8 Piano is beschikbaar vanaf €1549,00. Hiermee is het één van de duurdere apparaten in deze lijst. Maar voor dit geld, krijg je een goede koffiemachine terug. Wanneer je de JURA S8 Piano hebt aangeschaft, kun je weer jaren vooruit. 

Siemens EQ.700 Classic

De Siemens EQ.700 Classic is misschien wel dé koffiemachine voor thuis. De machine ziet er fantastisch uit en is erg compact. Hierdoor kun je het op verschillende plekken kwijt. Met dit apparaat kun je heerlijk koffiezetten, de keuze is reuze.

Je kunt namelijk kiezen uit 29 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten. Het is een uitgebreid aanbod, dit zien we bij bijna geen andere koffiemachine. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen? Deze ga ik je nu vertellen.

Voordelen Siemens EQ.700 Classic 

Nadelen Siemens EQ.700 Classic 

Dit apparaat is normaalgesproken beschikbaar vanaf €1299,00. Op dit moment is het apparaat bij verschillende aanbieders in de aanbieding. Een unieke kans om één van de beste koffiemachines op dit moment aan te schaffen. In de aanbieding kost dit apparaat €899,00. Dat is een korting van 400 euro.

Voor welke koffiedrinker is de Siemens EQ.700 Classic geschikt?

Deze koffiemachine is geschikt voor iedereen die s’ ochtends wil genieten van een heerlijk bak koffie. Wanneer je en je partner van totale andere koffie houden, is dit apparaat ook geschikt. Dit komt door de ruime keuze. Deze machine is uiteraard ook geschikt voor zakelijk gebruik.  Op verschillende kantoren zul je deze machine zien staan.

Siemens EQ.700 Classic zet twee kopjes tegelijk. Dit is ook nog een voordeel! Uiteindelijk is dit apparaat geschikt voor iedereen die houdt van goede koffie. Wanneer dit apparaat in de aanbieding is en je houdt van koffie, kun je het apparaat aanschaffen. Voor de prijs van €899,00 zul je geen machine vinden met betere prestatie en zo veel keuze.

De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110B

De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110B is de eerste koffiemachine uit het ‘betaalbare’’ segment. De machines hierboven kost méér dan €1000,00, dit apparaat is al beschikbaar vanaf €299,00. Het is natuurlijk niet de op twee na beste koffiemachine op de markt, maar het is wel de beste ‘instap machine’ van dit moment. Vandaar dat we deze machine meegenomen hebben in deze lijst. En laten we eerlijk zijn, de reviews liegen er niet om.

Op cooblue.nl en delonghi.nl heeft dit apparaat méér dan 5.000 reviews. Het gemiddelde cijfer is een 4.6. Zeer goed dus! Voor €299,00 kun je een goede koffiemachine hebben. Je hoeft dus geen duizend/duizenden euro’s uit te geven voor goede koffie.

Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen? Ik ook!

De voordelen

De nadelen

Voor veel mensen zou dit een goed apparaat zijn. Dit komt vooral door de prijs. De machine is eenvoudig te gebruiken, is compact en ziet er erg professioneel uit.  De prijzen verschillen van €299,00 tot maximaal €337,00. Door hierop te letten, kun je €38,00 besparen. Mooi meegenomen, toch?

Voor welke koffiedrinker is de De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110B geschikt?

De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110B is geschikt voor iedereen die zijn eerste koffiemachine wil kopen. Heb je al verschillende koffiemachines gehad? Dan ga je er waarschijnlijk niet op vooruit. Je kunt dan beter kiezen voor een duurder model. Dit apparaat is vooral populaire onder jongeren. Ook veel startende bedrijven hebben deze koffiemachine op kantoor staan.

De’Longhi Dinamica ECAM350.35. W

De De’Longhi Dinamica ECAM350.35.W is geschikt voor de ervaren koffiedrinker. Deze machine is geschikt voor gezinnen en bedrijven. Dit komt doordat je kunt kiezen uit verschillende soorten koffie. Dit apparaat kan relatief snel één of twee bakken koffiezetten. Om deze reden is dit apparaat perfect geschikt voor op kantoor. 

Momenteel is dit apparaat beschikbaar vanaf €429,00. Oorspronkelijk, kostte deze machine €579,00. Bij verschillende partijen is de prijs gedaald tot €429,00. Dit komt doordat het apparaat al relatief lang op de markt is. Ben je benieuwd na de voor- en nadelen? Deze ga ik jullie nu vertellen.

Voordelen

Nadelen

Voor een koffiemachine uit dit middenklasse, is dit apparaat zeer goed. De prijs-kwaliteit verhouding is erg goed. Deze machine heeft relatief veel functies tegen een betaalbare prijs. Veel apparaten boven de €1000,00 hebben dezelfde functies. Dit apparaat is wel minimaal 500 euro goedkoper.

Voor welke koffiedrinker is het De’Longhi Dinamica ECAM350.35.W geschikt?

Het De’Longhi Dinamica ECAM350.35.W is geschikt voor mensen die houden van goede koffie, maar niet te veel geld uit willen geven. Ondanks dat het apparaat €429,00 kost, valt deze prijs nog relatief mee. De prijs-kwaliteitverhouding was in het begin al goed. Toen, kostte het apparaat €579, nu het apparaat €429,00 kost, is de prijs-kwaliteitverhouding fantastisch. Op dit moment is er geen machine te vinden, met dezelfde functies voor deze prijs.

Wanneer je dit apparaat koopt, heb je een goede koffiemachine voor een relatief lage prijs. Zeker, voor wat je ervoor krijgt.

Jura E6 

Verkrijgbaar bij

bol.com (€889,00)
amazon.nl (€999,00)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 04:30

Wanneer je een kwalitatief goede koffiemachines wilt, moet je bij ‘Jura’ zijn. Dit merk levert alleen maar koffiemachines in het topsegment. Met een koffiemachines van dit merk kun je jaren vooruit. De Jura E6 is ook zo’n apparaat. Een kwalitatief apparaat, makkelijk in onderhoud en je hebt erg veel keuzes. De Jura E6 kost momenteel €999,00. Hiermee is dit apparaat een stuk goedkoper dan de Jura S8 Piano. Hier betaal je namelijk €1579,00 voor. We gaan nu naar de voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Door de relatief kleine waterreservoir is het niet mogelijk om veel koppen koffie achter elkaar te zetten. Wil je dit wel? Dan zal je het ‘water’ elke keer moeten bijvullen.

Voor welke koffiedrinker is de Jura E6 geschikt?

De Jura E6 is geschikt voor elke koffiedrinker die maximaal wil genieten van een bak koffie. Doordat je met dit apparaat verschillende koffiespecialiteiten kunt maken, is het apparaat geschikt voor gezinnen en bedrijven. Het grootste nadeel is de relatief kleine waterreservoir. Wanneer jullie s’ ochtends allemaal koffie willen, moet je dit apparaat regelmatig bijvullen. Dit is ook het enige nadeel aan deze machine. Voor de rest, zitten er alleen maar voordelen aan. Wanneer je deze koffiemachine aanschaft, heb je een koffiemachine die jaren mee kan. Uiteindelijk betaal je voor de kwaliteit. Maar wil je écht goede koffie? En wil je een apparaat dat jaren mee kan? Kies dan voor de Jura E6.

Voor €999,00 heb je een koffiemachine uit het topsegment.

Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€695,99)
bol.com (€809,00)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 04:29

De Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW staat bekend op de goede prijs-kwaliteitverhouding. Ondanks de prijs redelijk laag is, kun je genieten van veel luxe. Het apparaat heeft verschillende koffiespecialiteiten, de bediening gaat via een touchscreen en je kunt zelfs 2 cappuccino’s tegelijk zetten. Veel luxe te horen. Heb je het Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW gekocht? Wij begrijpen je helemaal!

Dit apparaat kost momenteel €679,00. Dit is wel de minimale prijs. Ondanks dat €679,00 veel geld is, heeft dit apparaat de functies van een apparaat boven de €1000,00. Vandaar dat wij het apparaat beschrijven als ‘relatief goedkoop’. Ben je benieuwd na de voor- en nadelen? Deze ga ik jullie nu vertellen.

Voordelen

Nadelen

Voor welke koffiedrinker is het Siemens EQ6 Plus TE655203RW geschikt?

Dit apparaat is geschikt voor iedereen die een fantastisch apparaat wil, maar niet de hoofdprijs wil betalen. Uiteindelijk heeft dit apparaat zeer veel functies, deze zie je normaalgesproken bij duurdere machines. Voor deze prijs, is dit de beste koffiemachine op de markt. Wanneer je de ‘Siemens EQ6 Plus TE655203RW’ aanschaft, heb je een koffiemachine met enorm veel functies. Door het professionele touchscreen ziet het er erg professioneel uit. Om deze reden is deze koffiemachine ook op kantoor te gebruiken.

De’Longhi Dinamica Plus ECAM 370.95.T

Deze koffiemachine behoort tot het topsegment. Over het algemeen wordt deze machine erg goed beoordeeld. Zowel op bol.com als op coolblue.nl zijn de reviews erg goed. De De’Longhi Dinamica Plus ECAM 370.95.T beschikt over een 3,5-inch touchscreen. Dit zorgt ervoor dat de machine makkelijk te besturen is. 

Het apparaat kost minimaal €739,00. De goedkoopste prijs vind je op Bol.com. De prijzen lopen nogal uiteen. Zo kost dit apparaat op bol.com €739,00, maar op andere websites kost dit apparaat tot wel €999,00. Een verschil van €260,00. Nu, gaan we verder naar de voor- en nadelen.

Voordelen

Nadelen

Voor welke koffiedrinker is de De’Longhi Dinamica Plus ECAM 370.95.T geschikt?

De’Longhi Dinamica Plus ECAM 370.95.T is geschikt voor consumenten die houden van kwalitatief goede koffie. Dit apparaat is erg energiezuinig. Vandaar dat het ook geschikt is voor consumenten die houden van goede koffie en tegelijkertijd een zuinig apparaat willen. Het is uitermate geschikt voor gezinnen, doordat je in één keer een pot koffie kunt zetten. Wanneer je dit apparaat wil aanschaffen, let dan goed op de prijs! Deze kunnen per winkel verschillen.

Philips LatteGo 5400 serie EP 5441/50

Met de Philips LatteGo 5400 serie EP 5441/50 kun je kiezen uit 12 verschillende koffiespecialiteiten. Je hoeft maar één druk op de knop te drukken en jouw favoriete koffiesoort wordt bereid. Het apparaat heeft verschillende functies. Zo kun je de temperatuur en de sterkte zelf in stellen. Wil je een cappuccino maken?

Ook dat is mogelijk met dit apparaat. Deze koffiemachine beschikt over een geïntegreerd melksysteem. Dit systeem zorgt voor glad en zachtschuim in de cappuccino.  Wil je het melksysteem schoonmaken? Dat is geen enkel probleem. Vaak kan dit al binnen een paar seconde.  Op het touchscreen kies je jouw favoriete koffie.

Voordelen aan de Philips LatteGo 5400 serie EP 5441/50

Nadelen aan de Philips LatteGo 5400 serie EP 5441/50

Voor welke koffiedrinker is de Philips LatteGo 5400 serie EP 5441/50 geschikt?

De Philips LatteGo 5400 serie EP 5441/50 is uitermate geschikt voor consumenten die waarde hechten aan kwalitatief goede koffie. Dit apparaat is niet geschikt voor op kantoor, omdat je er maar één koffiespecialiteit tegelijk kunt zetten. Wanneer iedereen van een andere koffiespecialiteit houdt, duurt het erg lang voordat iedereen wat heeft. Wil je apparaat die twee koffiespecialiteiten tegelijk kan maken? Dan kun je kiezen voor de JURA S8 Piano.

De’Longhi ECAM 290.61SB Magnifica EVO

De De’Longhi ECAM 290.61SB Magnifica EVO is een koffiemachine in het middensegment. Voor deze machine betaal je tussen de €458,00 en €564,51. De machine heeft over het algemeen goede reviews. Met dit apparaat zet je één kop koffie, wel heb je genoeg keuze. Deze koffiemachine heeft relatief veel onderhoud nodig. Eén keer in de twee maanden moet het apparaat ontkalkt worden. Hier ben je minimaal 50 minuten mee bezig. Met dit apparaat zet je 5 koffiespecialiteiten met één druk op de knop.

Voordelen

Nadelen

Voor welke koffiedrinker is de De’Longhi ECAM 290.61SB Magnifica EVO geschikt?

De De’Longhi ECAM 290.61SB Magnifica EVO is geschikt voor iedereen die zijn eerste koffiemachine wil aanschaffen. Dit komt mede doordat deze koffiemachine relatief betaalbaar is. Je betaalt er minimaal €457,00. Voor dit geldt heb je een prima koffiemachine voor maximaal 2 personen. De De’Longhi ECAM 290.61SB Magnifica EVO is niet geschikt voor zakelijk gebruik. Dit komt doordat je maar één koffiespecialiteit tegelijk kunt zetten.

De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS

De De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS mag de lijst afsluiten. En we sluiten af met niet de minste. De De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS is een koffiemachine uit het topsegment. Deze koffiemachine is beschikbaar vanaf €1169,00, en is hiermee één van de duurdere apparaten uit deze lijst. 

De machine is niet voor niks zo duur, op het apparaat zitten enorm veel functies. Zo beschikt het apparaat over touchscreen en is de machine volledig te bedienen via een handige app. Wil je thee? Ook dat is mogelijk. Zelfs chocolademelk komt uit dit apparaat. Het is eigenlijk 3 in 1 machine.

Voordelen

Nadelen

Voor welke koffiedrinker is de De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS geschikt?

De De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS is uitermate geschikt voor de mensen die houden van heerlijk koffie en af en toe want anders willen. In de winter drink je heerlijke chocolademelk uit dit apparaat. Heb je zin een cappuccino?

 Dit apparaat zet het met één druk op de knop. Even geen zin om naar de koffiemachine te lopen? Dan zet je toch koffie via de handige app. Uiteindelijk kan ik wel concluderen dat het een handig en veelzijdig apparaat is. Eigenlijk heeft het apparaat maar één groot nadeel: de prijs. Je betaalt hier minimaal €1169,00 voor.

Conclusie: wat is de beste koffiemachine?

De beste koffiemachine uit deze lijst is de JURA S8 Piano. Deze koffiemachine is enorm veelzijdig en geschikt voor zakelijk en privégebruik.  Met deze koffiemachine kun je 15 verschillende koffiespecialiteiten maken. Dit is wel redelijk uniek te noemen. Het apparaat is makkelijk schoon te maken.

Het grootste nadeel is de prijs. Deze machine kost minimaal €1549,00. Wanneer we het hebben over de beste prijs-kwaliteitverhouding is de Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW de beste keuze. Dit apparaat kost €679,00, maar biedt enorm veel luxe. Meestal heeft dit apparaat nog meer functies dan koffiemachines boven de €1000,00. Zo is het mogelijk om twee cappuccino’s tegelijk te zetten. Dit is redelijk ‘uniek’ te noemen.

Lees ook: Zo maak je French press koffie +de beste cafetières beoordeeld

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€1.423,49)
bol.com (€1.059,49)
bcc.nl (€1.449,00)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 04:32

Verkrijgbaar bij

bol.com (€889,00)
amazon.nl (€999,00)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 04:30

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€695,99)
bol.com (€809,00)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 04:29

Verkrijgbaar bij

bol.com (€607,99)
amazon.nl (€597,00)
bcc.nl (€628,99)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 04:27

Verkrijgbaar bij

bol.com (€1.408,00)
expert.nl (€1.699,00)
amazon.nl (€1.328,00)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 04:25

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€1.423,49)
bol.com (€1.059,49)
bcc.nl (€1.449,00)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 04:32

Verkrijgbaar bij

bol.com (€889,00)
amazon.nl (€999,00)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 04:30

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€695,99)
bol.com (€809,00)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 04:29

Verkrijgbaar bij

bol.com (€607,99)
amazon.nl (€597,00)
bcc.nl (€628,99)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 04:27

Verkrijgbaar bij

bol.com (€1.408,00)
expert.nl (€1.699,00)
amazon.nl (€1.328,00)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 04:25
De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.