9 beste bodygroomers beoordeeld: Goed bijgetrimd of gladde huid

door sulo | Geupdate op:  31 juli 2021
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

“Manscaping”, het is een vrij recente naam voor iets dat veel mannen al veel langer doen: hun lichaamshaar verzorgen.

Tegenwoordig zijn er gelukkig een hoop mannen  die het haar op hun borst, hun rug, hun benen – of “daar beneden” goed bijhouden.

Daarom wil ik het in dit artikel hebben over de 9 beste bodygroomers zodat je een goede aankoop kunt doen.

Beste body groomer beoordeeld

Deze gevoelige plekken wil je niet te lijf gaan met een gewoon scheerapparaat, en al helemaal niet met een gewoon scheermes!

Als je je lichaam regelmatig wilt (gaan) verzorgen, wil je deze veelzijdige Philips BG7025, met twee afzonderlijke scheerkanten voor glad scheren en trimmen. De beste prijs kwaliteit die ik ben tegengekomen en perfect voor de gevoelige plekken van je lichaam die je niet met een scheerapparaat voor je gezicht aankan.

Maar er zijn er meer, ook super veelzijdige en zelfs eentje waarmee je gemakkelijk bij je rug komt.

Laten we ze eerst allemaal bekijken, daarna ga ik dieper in op elk van deze keuzes:

Body groomer Afbeeldingen
Overall beste bodygroomer: Philips BG7025 Philips bodygroom 7025

(bekijk meer afbeeldingen)

Meest veelzijdige body trimmer: Braun BT3040 Braun BT3040 haartrimmer

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste betaalbare trimmer: Remington PG6030 Remington PG6030 bodygroomer

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste scheermes voor je lichaam: Gillette Fusion ProGlide Styler Gillette fusion progilde styler

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste scheerapparaat voor je rug: Mangroomer Ultimate Pro Back Shaver Mangroomer ultimate pro pack

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste bodygroomer voor onder de douche: Philips BG5020 Philips BG5020 body groom

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste scheermesjes voor je rug: BaKblade 2.0 BaKblade 2 met scheermesjes

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope body groomer: Philips BG105 Philips BG105 waterdichte bodygroomer

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste alles-in-1 trimmer: Panasonic Milano Serie ER-GB40

Beste alles-in-1-trimmer Panasonic(bekijk meer afbeeldingen)

Beste body groomers beoordeeld

Overall beste bodygroomer: Philips BG7025

Philips bodygroom 7025

(bekijk meer afbeeldingen)

Het haar op verschillende delen van het lichaam heeft heel verschillende kenmerken, dus je zou kunnen denken dat je voor elk een andere trimmer nodig hebt.

Dat is niet het geval met de beste body-trimmers, en de Philips is de beste van het beste omdat het ontwerp uiterst goed doordacht is: er zit een trimmer aan de ene kant en een scheerkop aan de andere.

Veel consumenten beschouwen dit als de beste body groomer omdat je het liesgebied effectief en comfortabel kunt verzorgen. De trimmer veroorzaakt zelden irritaties voor zijn gebruikers.

Bij het ‘manscapen’ van je geslachtsdelen, hoef je je geen zorgen te maken over sneetjes en snijwonden, omdat dit scheerapparaat een speciaal ontworpen fijne folie heeft om haren vast te grijpen, zonder de huid ooit te beschadigen.

De trimmer op deze Philips-unit heeft vijf verschillende haarlengte-instellingen, helemaal van 1/8 inch tot ongeveer ½ inch.

Zo kun je alles verzorgen, van lang, krullend borsthaar tot de kortere haren die zorgvuldige aandacht nodig hebben rond je liesgebied, terwijl je precies selecteert hoe lang je ze wilt houden.

En zowel de messen als de kammen op de trimmer zijn afgerond om krassen of schrapen te voorkomen.

Aan het andere uiteinde van dit apparaat bevindt zich een 3D-draaibare foliescheerkop die meedraait om de vorm van het te verzorgen gebied te volgen, met “voortrimmers” aan elke kant van de kop die zorgen voor een glad scheerresultaat met slechts één beweging.

Het folie is ontworpen om gemakkelijk losse haren te vangen, de messen zijn zelfslijpend en de hele groomer is hypoallergeen.

De briljant ontworpen (gecombineerde) trimmer en scheerkop van folie, die is gevormd en mooi draait om bij al die moeilijk te bereiken plekjes te komen.

Het enige dat nodig is voor onderhoud is om de groomer onder een kraan te laten afspoelen om hem te reinigen en de folie elk jaar of zo te vervangen (zie meer hierover hieronder).

De Philips BG7025 (verwarrend bekend als de serie 7000, niet 7100) geeft je 80 minuten gebruik bij elke lading en kan zonder problemen onder de douche worden gebruikt.

Het heeft een mooi ergonomisch ontwerp, dus het is comfortabel om vast te houden en nog belangrijker, het is comfortabel om te gebruiken, zelfs in die regio’s waar je misschien doodsbang voor was om met iets scherps te benaderen.

Kort gezegd is dit de perfecte trimmer voor elk deel van het lichaam, maar het is ontworpen met de delicatesse van de schaamstreek in gedachten.

Vervangende Philips Bodygroom Trimmer / Shaver Foil

Zoals bij alle foliescheerapparaten, moet je de scheerhoofden vervangen om te zorgen dat ze effectief snijden. Philips beveelt om de 6-12 maanden aan, afhankelijk van hoe vaak je jezelf verzorgt.

Vanuit praktisch oogpunt wanneer je merkt dat de prestaties van het scheerapparaat verslechteren (je moet een paar keer over gebieden gaan waar dat normaal in één keer zou moeten lukken, of het scheerapparaat snijdt niet zo glad meer) is het tijd om de folies te vervangen.

Bekijk de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Meest veelzijdige body trimmer: Braun BT3040

Precisie, precisie, precisie. Dat is de mantra van mannen gewijd aan de perfecte trim, en deze Braun combinatie tondeuse en trimmer is ontworpen voor ultieme precisie.

Het wordt voornamelijk op de markt gebracht voor gebruik op gezichtshaar, maar de trim- en randmogelijkheden maken het ideaal voor alle verzorgingstaken, van de bovenkant van het hoofd tot de onderkant van – nou ja, je weet waar.

Braun BT3040 haartrimmer

(bekijk meer afbeeldingen)

De BT3040 wordt geleverd met twee aanpasbare trimkammen, die precieze lengte-instellingen bieden van 0,5 tot 20 mm bij gebruik in combinatie met de “precisieknop” die snijlengtes verhoogt in stappen van 0,5 mm.

Met andere woorden, je bepaalt precies hoe lang jouw haar moet zijn. Je hoeft niet uit te gaan van de beschikbare meslengtes op je tondeuse.

En de zeer scherpe roestvrijstalen mesjes van deze Braun kunnen elke lengte of dikte van het haar aan zonder trekken of plukken.

Wanneer je je haar verzorgt, zul je waarschijnlijk net zo geïnteresseerd zijn in vormen en contouren als knippen.

Deze kit is klaar voor de taak, omdat het een Gillette Fusion ProGlide-scheermes bevat dat gebruik maakt van wat het bedrijf “flex ball” -technologie noemt.

De vijf anti-wrijvingsbladen van het hoofd kunnen veel meer bewegen dan die op traditionele scheerapparaten, reageren direct op de contouren van de huid en trimmen elk haar precies zoals gewenst.

Voor ongeveer de helft van de prijs van de Philips Bodygroom-producten is de Braun BT3040 een geweldige waarde.

Details over de Braun BT3040 ultieme haartrimmer / baardtrimmer voor mannen:

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste betaalbare trimmer: Remington PG6030

Deze compacte unit, in tegenstelling tot degene die we tot nu toe hebben besproken, is meer een echte trimmer dan een combinatiescheermes / trimmer.

Ja, je kunt het gebruiken om lichaamshaar te scheren, maar het gaat een bos niet zo glad bijwerken als de Philips of Braun. Wat het gaat doen, is je veel opties geven voor precies hoe je wilt bijtrimmen.

Remington PG6030 bodygroomer

(bekijk meer afbeeldingen)

De chirurgische stalen, zelfslijpende messen vormen de ruggengraat van de eenheid en wat je gebruikt om te scheren. Ze zullen goed werk doen in het opruimen van kleine gebieden, hoewel we niet zouden aanraden om dit model te gebruiken om een ​​scheermes te vervangen voor volwaardige scheerklussen.

Waar de Remington uitblinkt, is trimmen.

Het foliescheerapparaat is slechts “enkele folie” en vereist een paar passages om de meeste haren te vangen.

Een veelzijdige en budgetvriendelijke trimmer die je veel trimopties biedt (voor degenen die meer gericht zijn op het trimmen van lichaamshaar in plaats van het te scheren, het scheerapparaat met enkele folie is niet effectief op grote oppervlakken).

Er is een acht-lengte verstelbare kam waarmee je kunt kiezen hoe lang je de haren wilt hebben in het gebied waar je snijdt, er zijn drie baard-en-stoppelkammen als je de PG6030 op je gezicht gebruikt, en er zijn vier extra opzetstukken: een full-size exemplaar voor de halslijn en bakkebaarden, een opzetstuk voor foliescheerapparaat voor gladdere scheerbeurten, een opzetstuk voor verticale tondeuse met drie instelbare lengtes en een opzetstuk voor neushaar, oorhaar en ander detailwerk .

Ja, dat is veel heen en weer schakelen, maar het laat je precies kiezen hoe je elk gebied wilt “aanvallen”. (We raden meer voorzichtigheid aan dan een volwaardige aanval, hoe lager je op je lichaam komt.)

De koppen van deze unit zijn waterdicht, zodat ze gemakkelijk onder de kraan kunnen worden schoongemaakt.

Het is veel groomer voor de prijs.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste scheermes voor je lichaam: Gillette Fusion ProGlide Styler

Hier is nog een van die “beste van twee werelden” -units, omdat het ook Braun-technologie gebruikt voor de trimmer en Gillette’s mesjes voor het scheerapparaat.

Ze presteren allemaal behoorlijk goed, en deze trimmer is ontworpen om te worden gebruikt voor gezichtshaar en lichaamshaar.

Gillette fusion progilde styler

(bekijk meer afbeeldingen)

3-in-1 verwijst naar scheren, knippen en trimmen. De kop van deze unit is vergelijkbaar met een gewoon ProGlide-scheermes, met vier dunne “power-mesjes” die het werk goed doen, maar het best bekend staan ​​om hun zachte gevoel, gemakkelijk over de huid glijden terwijl ze je glad scheren.

Dat is natuurlijk altijd belangrijk voor het gezicht, maar nog meer gewaardeerd bij het scheren van de borst, rug of oksels; je zult merken dat de scheerkop het beste werkt op lichaamshaar wanneer deze eerst is bevochtigd, of zelfs met wat gel is ingesmeerd (er is een ProGlide-scheergel specifiek bedoeld voor dit doel).

Een geweldige combinatie van trimmer en scheerapparaat voor “gedetailleerd werk”.

Een leuke functie is de comfortgids die zich rond de zijkant van de messen wikkelt en overtollige scheergel verwijdert voordat de messen hun werk doen.

De trimmer is misschien het beste deel van de Fusion 3-in-1. Het is gebouwd om manoeuvreerbaar te zijn langs de contouren van het lichaam, wat uiteraard belangrijk is bij het werken op gevoelige gebieden.

Er zijn drie verschillende kammen die je ermee kunt gebruiken, elk voor een andere haarlengte, en je kunt nog dichter bijsnijden als je de trimmer gebruikt zonder een kam bevestigd.

Eindelijk is er een precisierandmes aan de achterkant van het apparaat waarmee je de gebieden kunt bijwerken die je hebt geschoren en getrimd.

Er zijn echter enkele belangrijke nadelen. De grootste is dat de Gillette Body Groomer wordt aangedreven door een AA-batterij die niet oplaadbaar is. Het zou minstens een maand moeten duren voordat je energie verliest, maar je zult zeker merken dat je AA’s moet inslaan.

De andere is gebaseerd op persoonlijke voorkeur, maar we denken dat dit apparaat beter geschikt is voor baard- en snorwerk en misschien het genitale gebied snoeien, dan voor grote en harige gebieden zoals de rug of borst waar je er waarschijnlijk achter zult komen dat hij minder geschikt is voor grote oppervlakten.

Die nadelen compenseren: je krijgt een mooie body groomer voor je geld. Daar valt niet veel over te twisten.

Specs voor de Gillette Fusion ProGlide Styler 3-in-1 Body Groomer:

Hier te koop bij bol.com

Elk handmatig mes moet ongeveer 1 maand meegaan en kan worden vervangen door Gillette Fusion-mesjes.

Beste scheerapparaat voor je rug: Mangroomer Ultimate Pro Back Shaver

We hebben dit apparaat opgenomen voor mannen die hardnekkig haar willen verzorgen, het kan ook elders op het lichaam effectief worden gebruikt.

De Mangroomer heeft twee bevestigbare scheerhoofden met roestvrij staal, hypoallergene mesjes en kantelbare nek.

De ene is een trimmer met brede rug die bijna twee centimeter lang is en bedoeld is om snel grote delen haar te verwijderen, de andere is een kortere bidirectionele groomer-kop die bedoeld is voor korter haar, kleinere gebieden en regelmatig onderhoud.

Mangroomer ultimate pro pack

(bekijk meer afbeeldingen)

Hoe bereik je al het haar op je rug, vraag je je af? Je doet het met de gepatenteerde, scharnierende handgreep met een rubberen grip, die in elke gewenste hoek kan buigen (tot 135 graden) en vervolgens op zijn plaats vergrendelen indien gewenst.

Met deze handgreep kun je gemakkelijk de middel- en onderrug bereiken zonder te spannen, buigen of iemand anders om hulp te vragen.

Een krachtige combinatie van trimmer en folie (trimmer) die over het hele lichaam kan worden gebruikt, vooral de rug.

Er zijn andere leuke functies op de Mangroomer, waaronder een power burst-knop waarmee je door bijzonder dikke of hardnekkige gebieden glijdt en een snellaadbatterij die erg handig is als je je scheerbeurt nog niet helemaal hebt beëindigd wanneer de batterij leeg is.

Maar het beste kenmerk van deze tool is de constructie. Je zult lang zoeken naar een andere ruggroomer waarmee je al je haar kunt scheren zonder een slangenmens te worden. (Ja, je kunt het ook op andere delen van je lichaam gebruiken).

Dan zijn er andere opvallende kenmerken, zoals een innovatieve trimmer, uitschuifbare handgreep en nekontwerpen, die het je alleen maar gemakkelijker maken, alsof het ontwerp alleen niet eenvoudig genoeg is.

De ultieme trimmer die effectief op de rest van het lichaam kan worden gebruikt.

De feiten en cijfers voor het Mangroomer Ultimate Pro Back Shaver:

Bekijk de mangroomer hier bij Amazon

Beste bodygroomer voor onder de douche: Philips BG5020

Dit is een zeer goed alternatief voor de Mangroomer die we zojuist hebben beoordeeld. Het geeft je een zeer aantrekkelijk lichaam (in termen van haar, hij kan niets aan je buikspieren doen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Maar wat de BG5020 bijzonder waardevol maakt, is het feit dat het een extra lang handvat heeft dat is ontworpen om je gemakkelijk bij je haar te laten komen.

Philips BG5020 body groom

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit Philips-model is een snoerloos foliescheerapparaat met zelfslijpende messen en afgeronde uiteinden die huidirritatie verminderen, plus een bidirectionele scheerkop waarmee je heen en weer kunt gaan om al die losse haren vast te pakken.

Er zijn drie verwisselbare, afgeronde trimmer-kammen om verschillende lengtes haar (3 mm, 5 mm en 7 mm) te verwerken, de achterste handgreep werkt precies zoals het hoort, en omdat dit een waterbestendig model is, kun je comfortabel voor al je overtollig lichaamshaar met of zonder gel.

Scheren onder de douche en het schoonmaken van de afneembare mescassette onder stromend water zijn twee voordelen die het reviewteam echt leuk vond.

Deze Philips-groomer zorgt voor een glad scheerresultaat bij gebruik op je borst, nek en schouders, onder je armen en op je benen, en zelfs bij het verzorgen van die gevoelige gebieden die een lichtere aanraking nodig hebben.

Het enige negatieve dat het reviewteam vond, was dat je misschien twee of drie keer over een gebied moet gaan als je met dik haar te maken hebt.

Dat is echter een kleine prijs voor een goedkope lichaamsverzorger waarmee je je ook helemaal alleen mee kunt scheren. Verwacht ongeveer 60 minuten gebruikstijd per een uur opladen.

De Bodygroomer BG5025 / 49 is een geweldig hulpmiddel voor het scheren van al je lichaamshaar, inclusief riet op je rug, voor een zeer redelijke prijs.

Meer informatie over de Philips Norelco BG2025 Bodygroom Series 3100 met achteropzetstuk:

Check de meest actuele prijzen hier

Beste scheermesjes voor je rug: BaKblade 2.0

Je weet al hoe ik denk over de Mangroomer. Maar als je meer geïnteresseerd bent in een goedkope en eenvoudig te gebruiken tool om je rug te scheren zonder twee koppen, scharnierende handgrepen en veelvuldig opladen van de batterij, maak dan kennis met de BAKblade 2.0.

Het is een handmatige trimmer met een breed mes, speciaal ontworpen om je over je schouder te laten reiken en het bos te snoeien dat op je rug groeit.

BaKblade 2 met scheermesjes

(bekijk meer afbeeldingen)

Veel aandacht ging duidelijk in de BaKblade 2.0. De lange steel is ergonomischy-ontworpen zodat je comfortabel elke plek kunt bereiken waar je maar wilt, er is een beschermkap die wondjes en snijwonden voorkomt, en de gepatenteerde DryGlide vier-inch veiligheidsmessen (waarvan er drie worden beschermd door een stevige beschermkap) zorgen voor een gladde nat of droog scheren en roest niet onder de douche.

Een interessant ontwerpkenmerk van deze rug-groomer is dat de messen flexibel zijn, zodat deze zich kunnen aanpassen aan de contouren van elke rug zonder de wrijving te veroorzaken die leidt tot brandwonden en snijwonden.

Die flexibiliteit is ook de reden waarom je geen crème of gel hoeft te gebruiken, als je de voorkeur geeft aan een droge scheerbeurt.

Hoe dan ook, de BaKblade voelt zacht aan op de rug en verwijdert bijna elke dikte van haar gemakkelijk zonder stoppels achter te laten.

Houd er rekening mee dat de mesjes slechts 4-6 scheerbeurten meegaan voordat ze moeten worden vervangen, wat de lage prijs van de groomer enigszins compenseert.

De BaKblade 2.0 is perfect voor het aanpakken van moeilijk te bereiken rughaar als je een eenvoudig en goedkoop antwoord op een harig probleem wilt.

Specs voor de BaKblade 2.0 Back Hair Removal and Body Shaver:

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste goedkope body groomer: Philips BG105

Dit is de budgetkeuze van de lijst. Het is ongeveer een derde lager geprijsd dan zijn grote broer, de Bodygroom die we eerder hebben beoordeeld, maar presteert bijna net zo goed voor manscaping op een gevoelige huid.

De grootste verschillen zijn dat de Series 1000 groomer geen oplaadbare batterij heeft (deze werkt op twee AA-batterijen), en het komt niet met veel toeters en bellen zoals extra kammen voor zeer lang haar (het wordt geleverd met slechts één 3 mm kam) of de rugbevestiging.

Philips BG105 waterdichte bodygroomer

(bekijk meer afbeeldingen)

Er zijn geïntegreerde huidbeschermers om te beschermen tegen onbedoelde snijwonden van de messen, die zowel vooruit als achteruit kunnen trimmen en extreem glad zullen snijden, helemaal tot 0,5 mm.

Je kunt deze groomer nat of droog gebruiken, hoewel Norelco een droogscheerbeurt aanbeveelt met de Series 1000. Dit model is klein en gemakkelijk mee te nemen op reis, en het is eenvoudig schoon te maken onder de kraan.

Solide prestaties tegen een redelijke prijs – misschien als je niet 100% zeker bent of je je aan dit verzorgde uiterlijk zult houden.

De Philips Norelco BG1026 / 60 is niet de meest complete body groomer die ik heb gezien. Maar het geeft je een zeer goede trim voor een geweldige prijs.

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste alles-in-1 trimmer: Panasonic Milano Serie ER-GB40

Geen lijst van “beste alles-in-één groomer” voor lichaams- en gezichtshaar is compleet zonder een vermelding van Panasonic Milano. Houd er rekening mee dat deze lijst is gericht op trimmers die goed kunnen scheren of trimmen boven en onder de nek.

De vorige modellen waren uitstekend in het verzorgen onder de nek en doen behoorlijk werk boven de nek.

Dit scheerapparaat is het tegenovergestelde, het doet een behoorlijke klus onder de nek, maar als het gaat om trimmen en scheren boven de nek, dan is dit product een van de beste op de markt.

Beste alles-in-1-trimmer Panasonic

(bekijk meer afbeeldingen)

De belangrijkste nadruk van dit item is een trimmer en het is een uitstekende. De trimmer heeft geen kammen en bergen features, maar dit betekent niet dat hij “simpel” is.

Zie het als een uitstekende trimmer zonder het gedoe van het bevestigen of losmaken van hulpstukken.

Precisie is een ander uniek kenmerk van deze trimmer. Met deze trimmer kun je eenvoudig en nauwkeurig je haar of baard stylen of vormen. Je hebt ook een goede controle over de gewenste haarlengte.

Het kan gemakkelijk worden beschouwd als een van de beste lichaamshaartrimmers voor mannen.

Hij is hier te koop bij Amazon

Kan ik mijn gewone scheerapparaat gebruiken om mijn lichaam te scheren?

Natuurlijk kan je dat. Je kunt ook een vleesmes gebruiken om je lichaamshaar te knippen.

Geen van beide is echter een heel goed idee, omdat body-trimmers zijn ontworpen voor gebieden die niet vaak worden geschoren, niet voor het gezicht dat dagelijks door een scheermes wordt “behandeld”. (Je kunt waarschijnlijk zelf wel uitzoeken waarom een ​​vleesmes niet de beste keuze zou zijn.)

De meeste trimmers voor het bovenlichaam zijn ontworpen met speciale functies zoals koppen die kunnen draaien om in de contouren van het lichaam te passen, comfortbeschermers of smeerstrips.

Alle maken het lichaamsscheerproces comfortabeler dan het zou zijn met een normaal handmatig of elektrisch scheerapparaat. Een aantal body-trimmers hebben ook langere of uitschuifbare handgrepen zodat je overal kunt komen waar je je wilt scheren.

Als je alleen wilt trimmen zijn de opties voor zowel baard- als lichaamshaar scheerapparaten wat groter, mijn topkeuze voor de beste alles-in-één-groomer is de Panasonic Milano.

Wees duidelijk in wat je wilt bereiken bij lichaamsverzorging

Het doel van de meeste body groomers is om je te helpen je lichaamshaar te scheren, zodat je huid glad en haarloos is.

Om die reden hebben de gespecialiseerde lichaamsverzorgingsproducten op deze pagina zowel trim- als scheerfuncties. De scheerfunctie wordt uitgevoerd met een foliescheerapparaat (zoals op een elektrisch scheerapparaat als die we hier hebben uitgelegd) of met een mes.

Het foliescheerapparaat is meestal “veiliger” maar niet zo glad, open messen komen tot een gladder resultaat, maar je moet voorzichtiger zijn bij het scheren in de buurt van gevoelige gebieden.

Ik scheer zelf bijvoorbeeld met een open scheermes en scheergel, maar ik zou mijn lichaam er nooit mee scheren!

Iets anders dat je misschien zou willen overwegen is permanente ontharing. Ja, thuis laser ontharing is tegenwoordig redelijk betaalbaar, en net zo effectief voor mannen als voor vrouwen.

Je kunt er meer over lezen op onze pagina met de beste producten voor laser ontharing.

Lichaamshaar scheren tot stoppels

Als je niet helemaal glad wilt scheren maar gewoon lichaamshaar wilt bijknippen, kun je op zoek naar een trimmer.

Opmerking 1: De body-trimmers op deze lijst kunnen allemaal worden gebruikt als rugscheerapparaten (nummer 5, 6 en 7 hebben speciale verlenghandgrepen), maar je hebt misschien nog steeds de hulp van een vriend(in) nodig om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen.

Een moderne man heeft een goede lichaamsverzorger nodig om ongewenste haartjes van zijn lichaam en gezicht te trimmen of te scheren.

Gelukkig kan moderne technologie mannen helpen het werk gemakkelijk en comfortabel te doen.

Er is een extra overweging om er eentje te kiezen specifiek om je lichaam te scheren die niet veel uitleg nodig heeft.

Zou je een scheerapparaat of scheermes willen pakken, dat net je lies of onder je armen heeft geschoren, en het dan op je gezicht gebruiken? Dat zou ik ook niet willen.

Als je een product wilt kopen dat op meerdere delen van het lichaam kan worden gebruikt, zoek dan naar een multi-groomer met meerdere koppen en geleidekammen die kunnen worden vervangen en gereinigd.

Kan ik een Body Groomer gebruiken om mijn hoofd te scheren?

Een andere vraag die we vaak krijgen is: “Kan ik een body groomer gebruiken om mijn hoofd te scheren?”

Tuurlijk, het is mogelijk, maar nogmaals niet het beste idee.

Groomerkoppen zijn relatief soepel en niet gebouwd voor de contouren op de meeste delen van het lichaam, dus de manoeuvreerbaarheid die wordt gevonden bij de beste body-trimmers is niet wat je nodig hebt voor de hoofdhuid.

Een elektrisch hoofdscheerapparaat zal eerder de natuurlijke vorm van het hoofd volgen, en sommige hebben afgeronde randen om sneden op de zeer gevoelige hoofdhuid te minimaliseren.

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.