Hoe glad wil je scheren? Top 7 beste elektrisch scheerapparaten

door sulo | Geupdate op:  19 februari 2021
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Het vinden van het juiste elektrische scheerapparaat zou gemakkelijk en ongecompliceerd moeten zijn.

Immers, een goede en comfortabele scheerbeurt krijgen, bij voorkeur zonder een hoop geld uit te geven, klinkt als een zeer redelijke verwachting wanneer je wilt beginnen met je zoektocht.

In dit artikel bekijk ik de 7 beste elektrische scheerapparaten.

Beste scheerapparaat

Als je eenmaal begint en gaat kijken welke je wilt kopen blijkt het al snel heel anders te liggen. Het selecteren van een goed elektrisch scheerapparaat lijkt allesbehalve eenvoudig.

Deze gids is bedoeld om dat allemaal te veranderen door te kijken naar welke verschillende wensen je kan hebben in je scheerapparaat en daar heb ik de beste keuze bij beoordeeld.

Mijn favoriet is deze Braun 9290cc van de 9-serie omdat hij lang meegaat en gemakkelijk is schoon te maken direct in het dockingstation. Je betaalt wel iets meer maar ik heb geen apparaat gezien waar ik me zo snel glad mee kan scheren zonder gedoe.

Tegen de tijd dat je klaar bent met het lezen van deze post zal je een beter begrip hebben van wat een bepaald scheerapparaat geschikt maakt in een bepaalde situatie, zodat je uiteindelijk kunt beslissen welk elektrisch scheerapparaat het beste bij je past.

Lees ook: de beste baardtrimmers en tondeuses voor de goed gestijlde man

Wat zijn de beste elektrische scheerapparaten?

Model Afbeeldingen
Scheerapparaat beste koop voor gevoelige huid: Braun-serie 9 9290cc Beste scheerapparaat voor gevoelige huid Braun 9290cc(bekijk meer afbeeldingen)
Beste scheerapparaat nat en droog: Panasonic ES-LV65-S Arc 5 Beste scheerapparaat nat en droog Panasonic ES-LV65(bekijk meer afbeeldingen)
Beste scheerapparaat met tondeuse: Braun Series 7 790cc Beste scheerapparaat met tondeuse Braun 790cc(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor in je handbagage: Panasonic ES-LF51 Beste scheerapparaat voor in handbagage Panasonic ES-LF51(bekijk meer afbeeldingen)
Beste scheerapparaat waterdicht: Braun Series 5 5090cc Beste scheerapparaat waterdicht Braun 5090cc(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor onder de douche: Braun Series 3 3040s ProSkin Beste scheerapparaat voor onder de douche braun series 3 proskin(bekijk meer afbeeldingen)
Beste scheerapparaat met 3 koppen: Philips Shaver S9000 Prestige Beste scheerapparaat met 3 koppen Philips Shaver S9000(bekijk meer afbeeldingen)

Wat zijn enkele van de beste elektrische scheerapparaten van dit jaar?

Scheerapparaat beste koop voor een gevoelige huid: Braun-serie 9 9290cc

Voordelen

All-round goed scheerapparaat voor wie het niet erg vindt wat meer uit te geven en een gevoelige huid heeft.

Nadelen

Ongetwijfeld een van de meest populaire en langverwachte elektrische scheerapparaten van de afgelopen jaren, de Series 9 was het onderwerp van vele verhitte discussies in de online community.

De Series 9, die in 2015 werd gelanceerd om de Series 7 als Brauns nieuwe toplijn over te nemen, had onderweg een aantal haperingen: een tekort aan vervangende scheerhoofden en enkele rapporten over uit elkaar vallen van de messen na slechts een paar maanden gebruik.

Bovendien, als je op een of andere manier erin slaagde om de vervangende onderdelen te vinden, was de prijs onbetaalbaar.

Braun loste de problemen uiteindelijk op door de Series 9 te voorzien van nieuwe scheerhoofden (lees het persbericht hier).

Let wel op welke je koopt, want de bijgewerkte modellen beginnen met 92: 9290cc, 9295cc, 9296cc, 9293s enz. En ze zijn allemaal geschikt voor nat en droog gebruik.

De kosten van de vervangende scheerhoofden – cassettes genaamd – zijn ook aanzienlijk gedaald en zijn eigenlijk redelijk geprijsd op het moment dat dit artikel wordt geschreven. Om deze redenen vormt de Series 9 eindelijk een goede optie, en gelijk de beste koop in deze beoordeling.

Ik was toch erg terughoudend om de Series 9 aan te bevelen en heb eerder in plaats daarvan vaak de beproefde Serie 7 aanbevolen, ook een goede keuze overigens.

Omdat echter elk potentieel probleem is aangepakt, kunnen we ons eindelijk concentreren op de daadwerkelijke prestaties van de Series 9.

Na het grondig testen van de 9290cc van de bijgewerkte Series 9-generatie, kan ik met vertrouwen zeggen dat het een geweldig scheerapparaat is. Maar zoals verwacht, is het niet de beste voor elke situatie en daar kom ik straks op.

Maar ik zal eerst de goede punten bespreken en wanneer het een goede keuze voor jou kan zijn.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Wanneer is de Braun 9 serie een goede optie voor jou

De Braun Series 9 9290cc is een van de beste elektrische scheerapparaten die je momenteel kunt kopen en het beste van de 9290cc (en over de Serie 9 in het algemeen) is het comfort.

Ik heb tientallen elektrische scheerapparaten gebruikt en deze is verreweg het meest comfortabele, vergevingsgezinde en zachte scheerapparaat dat je momenteel kunt kopen.

Bekijk ook deze Youtube video van Groomreviews over de Braun:

 

Wanneer ik de Series 9 gebruik, kan ik zelfs wegkomen met dingen die normaal gesproken een lelijke plek en ernstig ongemak veroorzaken (zoals te hard drukken of extra passages over al gevoelige gebieden uitvoeren).

Als je een gevoelige huid hebt, last hebt van scheergevoeligheid, uitslag of ingegroeide haartjes, is de Series 9 misschien wel het beste elektrische scheerapparaat dat je nu kunt kopen. De folies worden nooit heet, zelfs niet na langdurig gebruik en blijven perfect comfortabel.

De Braun Series 9-scheerkop met zijn 4 afzonderlijke messen

Het scheerhoofd bestaat uit 4 afzonderlijke snijelementen: twee buitenste afwerkingsfolies en twee snijders die speciaal zijn ontworpen om langere, platliggende haren aan te pakken die in verschillende richtingen groeien.

Braun’s implementatie van deze gespecialiseerde messen op de Series 9 werkt beter dan alles dat op een ander foliescheerapparaat wordt gebruikt. Ze slagen erin om verdwaalde, pezige en platliggende haren indrukwekkend goed te vangen en snijden.

De meeste andere elektrische scheerapparaten, vooral de folie-scheerkoppen, slagen er slechts in te scheren tot een haarlengte van niet meer dan 3 mm en hebben de neiging om haren te missen, die meerdere slagen vereisen om een ​​schone scheerbeurt te krijgen, wat weer tot ongemak kan leiden.

Minder geschikte foliescheerapparaten trekken ook aan en trekken aan de haren als ze te lang zijn. Ik heb dat met de Series 9 nog niet meegemaakt, ook al probeerde ik opzettelijk slordig te zijn met mijn techniek.

Als je minder vaak scheert, zoals om de twee tot drie dagen of zelfs meer en probleem gebieden waar de haren parallel aan de huid groeien en verschillende diktes hebben, zal de Serie 9 opnieuw een zeer geschikte optie zijn.

De Series 9 heeft veel snijvermogen en is meer dan geschikt voor dichte, grove baarden.

Laten we het nu hebben over de gladheid na het scheren.

Hoewel het voor mij absoluut voldoende was, was het niet de beste die ik ooit van een elektrisch scheerapparaat kreeg. Een Panasonic Arc 5 of zelfs een Arc 4 geeft je waarschijnlijk een iets beter scheerresultaat, ook al zijn ze niet zo comfortabel als de Series 9.

Dus als je in het bijzonder geïnteresseerd bent om een ​​zo goed mogelijk scheerresultaat te krijgen en je huid niet overdreven gevoelig is, zijn de bovengenoemde Panasonic-modellen waarschijnlijk de beste die je kunt krijgen.

Anders is de Series 9 een uitstekend compromis van comfort en gladheid, maar nogmaals, het is niet het gladste elektrisch scheerapparaat dat je kunt krijgen.

Een ander mogelijk probleem met de Series 9 is de prijs. Hoewel het sinds de lancering aanzienlijk is gedaald, is de Series 9 nog steeds een vrij duur scheerapparaat.

De vervangende scheerhoofden, genaamd cassettes (onderdeelnummer 92s / 92b), zijn ook prijzig maar vergelijkbaar met de andere hoogwaardige scheerapparaten van de concurrentie. En je zult ze niet veel hoeven vervangen vanwege hun uitstekende duurzaamheid.

De reinigingsvullingen van Braun zijn iets duurder dan die van Panasonic of Philips Norelco, maar je kunt goedkopere alternatieven van derden vinden die net zo goed werken.

Braun-serie 9 9290cc in het reinigings- en laadstation

En de Series 9 wil je waarschijnlijk overwegen omdat het een uitvoering is die wordt geleverd met een reinigingsstation. Dat scheelt heel veel gedoe en onderhoud (ik laat dat altijd een beetje verslonzen moet ik eerlijk bekennen).

Zoals ik al zei in mijn bespreking van de 9290cc, is een handmatige reiniging lastig, omdat je niet echt alle haarresten en vuil kunt verwijderen.

Dit wordt veroorzaakt door het ontwerp van het scheerhoofd, waarbij de folies en bladen worden samengevoegd tot een enkel stuk dat beperkte toegang biedt voor een grondige reiniging.

Na verloop van tijd kan dit leiden tot vuil, dode huid en haaropbouw in het scheerhoofd. Het zeer ingewikkelde binnenste deel van het Braun Series 9 scheerhoofd maakt het moeilijk om handmatig te reinigen.

Gelukkig zorgt het schoonmaakstation voor alles voor je. Je hoeft het niet te gebruiken na elke scheerbeurt. Voor mij is één keer per week meer dan genoeg en ik maak het scheerapparaat gewoon schoon met vloeibare zeep en warm kraanwater voor de overige keren.

Dit zorgt voor een uitstekende hygiëne van het scheerapparaat en je hoeft de reinigingscartridge niet zo vaak te vervangen (hier volgen meer tips om de vulling langer mee te laten gaan).

Zoals bij alle Braun-scheerapparaten, bevatten de modellen die eindigen op cc (zoals de 9290cc) een reinigingsbasis, terwijl de modellen die eindigen op s (bijvoorbeeld de 9293s) dat niet hebben.

Houd er rekening mee dat een s (staande voor Solo, niet voor Small zoals bij veel telefoons) -model niet werkt met een reinigingsstation, ondanks het feit dat ze er hetzelfde uitzien als de cc-varianten en zelfs de twee metalen noppen op de achterkant hebben die het scheerapparaat opladen wanneer het in het station wordt geplaatst.

De s-modellen missen een speciale chip die nodig is om met het station te communiceren, dus de enige optie zou zijn om wat meer te investeren in een cc-serie 9 als je van plan bent ooit een automatisch reinigingsstation te gebruiken, en het werkt wel prachtig voor als je, net als ik, onderhoud vaak een beetje vergeet.

Ik heb gehoord dat een Solo Series 9 theoretisch zou kunnen werken met een schoonmaakstation na een firmware-update, maar het kan alleen worden uitgevoerd door Braun in hun servicecentra en ik weet niet of ze het willen doen of hoeveel het zou kosten.

Normaal gesproken raad ik reinigingsstations meestal niet aan als ze niet nodig zijn, maar in het geval van de Series 9 denk ik dat ze echt bijdragen aan de ervaring en ze zijn echt nuttig. Trouwens, het prijsverschil tussen een s en een cc-model is niet zo hoog.

En wat dat betreft, biedt de Serie 9, gezien de aanschafprijs en de kosten van de cassettes, niet echt de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Het is gewoon de beste koop als je

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste scheerapparaat voor nat en droog: Panasonic ES-LV65-S Arc 5

Voordelen

Wet & Dry serie zowel voor nat scheren met scheerschuim als droog scheren, eventueel onder de douche.

Nadelen

Panasonic is de enige echte concurrent van Braun in het segment van de foil-shavers. Hoewel Panasonic nooit dezelfde populariteit wist te verwerven als Braun in de VS, zijn de kwaliteit en prestaties van hun scheerapparaten uitstekend en winnen ze aan populariteit hier in Europa.

De Arc 5-lijn staat voor Panasonic’s visie op wat het ultieme elektrische scheerapparaat zou moeten zijn: 5 afzonderlijke snijelementen, de snelste lineair aangedreven motor in de industrie en extreem scherpe messen.

Weet je nog wat ik eerder zei over het enorme aantal opties en het gebrek aan goede documentatie over de verschillen tussen elk van hen?

Welnu, er zijn 3 verschillende generaties Arc 5-scheerapparaten (+ drie relatief kleine revisies van de derde), allemaal nog steeds beschikbaar voor aanschaf.

Het doel van deze post was echter om het je gemakkelijk te maken het juiste scheerapparaat te vinden. En dat betekent ook het wegnemen van de rommel die wordt gecreëerd door het buitensporige aantal modelnamen dat nergens op slaat.

Als gevolg hiervan zal ik maar één optie behandelen: de Panasonic ES-LV65-S van de tweede generatie. De beste in mijn optiek.

Dit scheerapparaat vertegenwoordigt momenteel de beste Arc 5-variatie met betrekking tot kosten en prestaties. Panasonic ES-LV65-S is een van de beste elektrische scheerapparaten om te kopen voor een glad scheerresultaat.

Terwijl de Series 9 (en Braun-scheerapparaten in het algemeen) uitblinken in comfort, is Panasonic de beste als het gaat om gladheid. En dat geldt niet alleen voor dit model maar dat is over het algemeen het grote verschil tussen de Panasonic en Braun modellen uit dezelfde prijsklassen.

Dit komt onvermijdelijk gepaard met een kleine afweging in comfort voor Panasonic. Dus het gaat hier echt om voorkeur.

Panasonic slaagt erin om deze uitstekende prestaties te leveren door uiterst dunne folies te gebruiken die met grote precisie zijn vervaardigd en scherpe messen van hoge kwaliteit die een agressieve 30 graden afschuining hebben voor effectief snijden.

De motor die de ES-LV65-S aandrijft, is een eenheid van 14.000 CPM, de snelste tot nu toe voor zover ik weet. Ter vergelijking, de Series 9 heeft een 10 000 CPM-motor. Snelheid is natuurlijk niet alles, maar dit verschil is moeilijk te negeren.

Het resultaat van al deze functies is een van de snelste en gladste scheerapparaten die je kunt krijgen. Zoals verwacht, heeft het geen enkel probleem om een ​​zeer grove baard te scheren.

Check de meest actuele prijs hier

Lees ook: noise cancelling koptelefoons maken je reizen een stuk plezieriger

Combineer nat en droog scheren

Omdat het een nat / droog model is, kun je het gebruiken met je favoriete scheerschuim en de gladheid en het comfort van de scheerbeurt verder verbeteren. En voor mij werkt deze opstelling het beste in combinatie met schuim.

Omdat Panasonic-scheerapparaten niet zo comfortabel zijn als die van Braun, zal het toevoegen van een kwaliteit scheerschuim het comfort verbeteren en op deze manier kun je nog steeds die gladde scheerbeurt krijgen zonder grote compromissen in comfort.

En je kunt hem ook prima droog gebruiken wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent en dat niet allemaal mee wilt nemen, een keer minder tijd hebt of daar gewoon meer van houdt en niet zo’n gevoelige huid hebt.

De prijs van deze Panasonic

Met betrekking tot de kosten verbonden aan de ES-LV65-S, doet hij het eigenlijk heel goed voor een high-end scheerapparaat. De aankoopprijs is zeer redelijk gezien de prestaties en een stuk goedkoper dan een serie 9.

De folies en bladen zijn een beetje prijzig (onderdeelnummer WES9032P), maar vergelijkbaar met andere premium vervangingsonderdelen zoals de 92s / 92b die nodig zijn voor de Series 9.

Wanneer is de Panasonic Arc 5 niet geschikt?

Laten we nu eens kijken wanneer je de ES-LV65-S niet zou moeten kopen, en welke andere scheerapparaten beter zouden zijn.

Als je een erg gevoelige huid hebt of last hebt van ingegroeide haartjes, kies dan voor een Braun Series 9 of 7 – afhankelijk van je budget.

De ES-LV65-S kan in een dergelijke situatie een beetje agressief zijn, ook al wordt hij niet heet zoals sommige Arc 4- of Arc 3-modellen doen. Nogmaals, als je geen erg gevoelige huid hebt, zit je waarschijnlijk prima in het gebruik van een Arc 5 en kun je rekenen op een zeer gladde huid.

Een ander scenario dat enkele problemen kan veroorzaken, is bij het scheren van langere haren, vooral als ze parallel aan de huid en / of in verschillende richtingen groeien.

Als we het scheerhoofd van de ES-LV65-S van nabij bekijken, kunnen we duidelijk zien dat Panasonic de nadruk legde op nabijheid en niet op verbeterde mogelijkheden om platliggende haren te pakken, ondanks het gebruik van een speciaal ontworpen spleetfolie.

Een Braun Series 9 werkt simpelweg beter in dit geval. Als je nog steeds verkocht bent aan het kopen van deze Panasonic, zou een oplossing kunnen zijn om vaker te scheren. Het probleem van pezige, platliggende haren is minder ernstig als je bijvoorbeeld dagelijks of om de dag scheert.

En tot slot, als je een lichte baard hebt of je bent net begonnen met elektrische scheerapparaten, is een ES-LV65-S met maar liefst 5 messen en een enorm scheerhoofd waarschijnlijk te veel.

Check de meest actuele prijs hier

Beste scheerapparaat met tondeuse: Braun Series 7 790cc

Voordelen

Automatisch schoonmaken in het laadstation en geïntegreerde tondeuse.

Nadelen

De Series 7 van Braun is waarschijnlijk het best verkochte elektrische scheerapparaat van de afgelopen jaren. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 2010 en kreeg al snel een iconische status.

En er zijn absoluut veel goede dingen over de Series 7, maar ook enkele tekortkomingen. Laten we eerst en vooral de meest voorkomende vraag met betrekking tot de Series 7 bespreken: welke moet ik kopen?

Om dat te beantwoorden, is het belangrijk om een ​​paar dingen recht te zetten. Sinds de lancering heeft de Series 7 verschillende updates ontvangen. Ze bestonden meestal uit kleine cosmetische veranderingen en de introductie van bepaalde gimmick-functies, zoals 5 personalisatiemodi in plaats van 3.

Als gevolg hiervan is de uitkomst vrij eenvoudig te raden: de werkelijke scheerprestaties zijn niet significant verbeterd.

Daarom komt het kiezen van een Serie 7 neer op drie dingen:

  1. Of je een reinigingsstation nodig hebt of niet
  2. Of je een scheerapparaat nodig hebt dat ook een tondeuse bevat
  3. Prijs

Net als bij de Series 9 zou mijn keuze een Serie 7 zijn die wordt geleverd met een automatisch reinigingsstation. De redenering is hetzelfde. Na verloop van tijd zal een handmatige reiniging niet voldoende zijn.

Bovendien is het originele station dat bij de Series 7 790cc is geleverd (en andere oudere varianten) naar mijn mening het beste dat Braun ooit heeft gemaakt. Het is de enige die inductieverwarming gebruikt in plaats van een ventilator voor het drogen van het scheermes.

Dientengevolge is de droogfase van de reinigingscyclus extreem kort in vergelijking met andere reinigingsstations. Een ander bijkomend voordeel van inductieverwarming is het volledige ontbreken van enig geluid aangezien er geen ventilator draait.

Laten we nu eens kijken of de Braun Series 7 goed bij je past.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Voor wie is de Braun 7 serie?

Het beste aan deze lijn scheerapparaten is weer comfort. Tot de lancering van de Series 9 was de Series 7 het beste scheerapparaat qua comfort.

Deze kwaliteit maakt het een perfect geschikte optie voor mannen met een gevoelige huid die geen zin hebben om een ​​premium prijs te betalen voor een Series 9.

Het verschil in gladheid is verwaarloosbaar in mijn ervaring. De Series 9 is echter beter in gebruik, iets verfijnder en zal je sneller scheren. En de geïntegreerde tondeuses is een van de beste die ik heb gezien.

De verschillen zullen zelfs minder opvallen als je je vaker scheert. Zoals ik eerder al zei, is een van de sterke punten van de Series 9 het scheren van langere, platliggende haren.

Een voordeel van de Series 7 boven de 9 is zijn compacte scheerhoofd. Omdat het wordt geleverd met 3 snijders in plaats van 4, voelt het zeer wendbaar en is het erg gemakkelijk te manoeuvreren in lastige gebieden.

Als je niet echt bezig bent met het verkrijgen van de beste scheerbeurt en je gewoon een scheerapparaat wilt dat een geweldige all-rounder is en zeer zacht voor de huid, dan is de Series 7 een uitstekende kandidaat.

In mijn ervaring werkt het het beste wanneer gebruikt op korter gezichtshaar, maar je kunt ook uitstekende resultaten krijgen op een baard van twee of drie dagen.

Het werkt verrassend goed voor een foliescheerapparaat en lijkt zeer efficiënt in het vastleggen van die vervelende platliggende haren.

De Series 7 heeft geen probleem met dikke baarden, maar een Arc 5 of een Series 9 scheert iets sneller en met minder slagen.

De prijs van de Series 7 varieert nogal, dus zorg ervoor dat je van tevoren wat onderzoek doet, maar de 790CC is een uitstekende koop.

De vervangende scheerhoofden (onderdeel nr. 70s / 70b) zijn overal verkrijgbaar en de kosten zijn redelijk, vooral in vergelijking met een Series 9 of een Arc 4-scheerhoofd.

Wanneer is de 7-serie niet geschikt?

Nu heeft de Serie 7 naar mijn mening twee grote problemen.

De eerste is dat een Panasonic ES-LV65-S of zelfs een Arc 4 zoals de ES-LA63-S gladder zal scheren, sneller en ze ook minder kosten (soms een stuk minder) op voorwaarde dat je gezichtshaar redelijk kort is.

Toegegeven, ze zijn niet zo comfortabel, maar als je geen erg gevoelige huid hebt, heb je waarschijnlijk geen probleem om ze te gebruiken. Dit is iets om in gedachten te houden als gladheid is wat je zoekt.

Het tweede grote probleem met de Series 7 is eigenlijk de eigen serie 5 van Braun. Zoals ik al zei in mijn gedetailleerde vergelijking van de twee, kost de Series 5 minder en scheert vrijwel hetzelfde, hoewel de tondeuse in sommige modellen ontbreekt of lang niet zo goed is in het gebruik, dus dat is wel iets om te overwegen.

Bovendien zijn de vervangende scheerhoofden goedkoper en bevat de Serie 5 ook een aantal potentiële problemen van de Serie 7, zoals het hoofdvergrendelingsmechanisme dat vatbaar was voor breuk.

Dus wat betekenen deze allemaal? Moet je uit de buurt van de Series 7 blijven?

Absoluut niet, vooral als je er veel aan kunt krijgen. Afhankelijk van je prioriteiten (comfort of gladheid) en budget, kunnen de bovengenoemde scheerapparaten een betere optie zijn.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste voor in je handbagage: Panasonic ES-LF51

Voordelen

Alles in-1 en gemakkelijk mee te nemen, werkt goed genoeg zowel droog voor de spiegel als nat onder de douche mocht dat beter uitkomen op reis.

Nadelen

Hoewel de Panasonic ES-LA63-S echt een goed scheerapparaat is, kan het omvangrijke scheerhoofd voor sommige gebruikers een probleem zijn, vooral als iemand voor de eerste keer een elektrisch scheerapparaat krijgt.

Maar vanaf 2019 zijn andere modellen in de Arc 4-opstelling begonnen deze trend te volgen en ze vertegenwoordigen nu ook haalbare, kosteneffectieve alternatieven.

Een van die scheerapparaten is de Panasonic ES-LF51-A en ik denk dat het in sommige gevallen zelfs beter kan zijn dan de best verkochte ES-LA63-S, zeker als je voor meer precisie gaat.

De Panasonic ES-LF51-S is een van de beste opties voor iemand die op zoek is naar een scheerapparaat dat betaalbaar is en precies is.

Het is nog steeds een 4-blads foliescheerapparaat met een zeer vergelijkbare opstelling (ze gebruiken zelfs exact dezelfde binnenste bladen), het is uitgerust met dezelfde krachtige 14.000 CPM-motor en de algehele prestaties zijn bijna identiek.

Wat de verschillen betreft, mist de ES-LF51-A de trilmotor en kan de scheerkop worden ingedrukt in plaats van de op en neer draaiende ES-LA63-S.

De scheerprestaties zijn echter uitstekend, met name de nabijheid van de scheerbeurt. Sterker nog, ik zou zeggen dat de ES-LF51-A iets beter is.

Het scheerhoofd ziet er op foto’s misschien niet zo heel indrukwekkend uit, maar is tijdens gebruik veel beter hanteerbaar.

De meeste gebruikers zullen de compactere en behendige scheerhoofd van de ES-LF51-A erg waarderen, vooral bij het scheren onder de neus bijvoorbeeld.

Ik denk dat dit een van de redenen is waarom ik de neiging heb om een ​​iets betere scheerbeurt te krijgen met de ES-LF51-A, het stelt me ​​in staat het scheerapparaat met grotere precisie te besturen.

Het lijkt ook subjectief sneller ondanks het gebruik van een identieke motor omdat het de vibrerende functie mist, is het geluid dat het afgeeft erg schoon en helder, terwijl de ES-LA63-S slanker klinkt.

De ES-LF51-A is zeker krachtig genoeg voor dicht gezichtshaar en je zult het op prijs stellen als je heel glad wilt scheren.

Schoonmaken van dit scheerapparaat handmatig is een koud kunstje. Het heeft niets bijzonders nodig, alleen wat warm kraanwater en vloeibare zeep.

De sonische reinigingsmodus (aanwezig op bijna alle Panasonic-scheerapparaten) helpt ook en je kunt hem letterlijk perfect schoon krijgen in minder dan 30 seconden.

Gemakkelijk schoon te maken, vrij licht en alles-in-1 oplossing maken het een goed reis scheerapparaat.

Hier het goedkoopst bij Amazon

Mag je een scheerapparaat meenemen in je handbagage?

Je mag een scheerapparaat gewoon meenemen in je handbagage. Veel mensen twijfelen omdat er mesjes in zitten, maar omdat deze volledig in een afgesloten scheerkop zitten kun je er niemand mee verwonden en mag hij gewoon mee het vliegtuig in.

Voor wie is de ES-LF51 niet geschikt?

Wat betreft de nadelen van de ES-LF51-A, ze zijn vrijwel dezelfde die een ander Arc 4-scheerapparaat teisteren.

Het is niet het meest comfortabele elektrische scheerapparaat dat er is, althans niet tijdens een droge scheerbeurt. Voor een gevoelige huid kan het overkomen als te hard.

De folies hebben ook de neiging nogal heet te worden tijdens gebruik, zelfs meer dan die op de ES-LA63-S.

Het toevoegen van een scheerschuim maakt de ES-LF51-A veel meer vergevingsgezind en zacht, maar ik weet dat de meeste mannen de voorkeur geven aan een snelle droge scheerbeurt. Als je echter niet helemaal tegen het gebruik van scheerschuim met elektrische scheerapparaten bent, zal de ES-LF51-A geweldig presteren.

Als je de ES-LF51-A niet op korte stoppels gebruikt maar op een paar dagen baard, zul je veel gelukkiger zijn met een Braun Series 5 of 7.

Kortom, als je je vaak wilt scheren, je hebt geen erg gevoelige huid en je zult meestal een korte baard scheren, raad ik je ten zeerste aan om de Panasonic ES-LF51-A te bekijken.

Hier het goedkoopst bij Amazon

Beste scheerapparaat waterdicht: Braun Series 5 5090cc

Voordelen

100% waterdicht om gemakkelijk af te kunnen spoelen en activelift zorgt voor een gladde scheerbeurt.

Nadelen

Net zoals de Panasonic Arc 4 een meer budgetvriendelijke Arc 5 is, is de Series 5 een kosteneffectiever alternatief voor Braun Series 7-modellen. De huidige generatie van de Series 5 – met scheerapparaten zoals de 5090cc / 5190cc – heeft veel designelementen uit de high-end serie 9.

De twee scheerapparaten zijn zeer vergelijkbaar in termen van verhoudingen, constructie en gewicht.

De Series 5 met zijn voornamelijk zwarte kleurenschema is echter meer ingetogen en strikt vanuit een esthetisch oogpunt, ik denk dat het een van de mooiere scheerapparaten is die er zijn.

De langharige trimmer en het kopvergrendelingsmechanisme van de Series 5 zijn opnieuw dezelfde als die van de Serie 9. Dit betekent ook dat er geen potentiële problemen zullen zijn met breken van het vergrendelingsmechanisme (een bekend probleem met de Series 7).

Als je snel naar het daadwerkelijke scheerhoofd van de Series 5 kijkt, zie je een treffende gelijkenis met een ander Braun-scheerapparaat, de Series 7.

De Series 5 maakt gebruik van een identieke opstelling, met drie individuele snij-elementen: twee afwerkingsfoliën en een middelste trimmer die langere haren vangt.

Het is daarom geen grote verrassing dat qua prestaties de Series 5 en 7 vrijwel identiek zijn.

Hoewel het niet zo voor de hand ligt als ze naast elkaar zijn geschoten, is het scheerhoofd van de Series 7 een beetje compacter omdat het frame rond de cassette niet zo breed is. Dientengevolge voelt de Series 7 tijdens het gebruik iets wendbaarder aan.

De Series 7 is verfijnder, iets comfortabeler en ook iets sneller tijdens gebruik. De Series 5 trilt veel bij het knippen van de haren en produceert meer geluid.

Maar het eindresultaat, zowel wat betreft gladheid als comfort, lijkt erg op elkaar.

Dus als je vindt dat de Series 7 een goede match is voor je behoeften, maar de prijs meer was dan wat je bereid was te betalen, is de Series 5 een perfect goed alternatief.

Naar mijn mening lijkt de 5090cc op dit moment de beste optie omdat hij minder kost dan andere Series 5-modellen en zoals de cc in zijn naam suggereert, hij wordt geleverd met een automatisch reinigingsstation.

Wat het station betreft, moet ik vermelden dat er geen systeem is om het scheerapparaat actief te drogen nadat de reinigingsfase is voltooid.

Zoals we eerder zagen, krijgen we bij sommige van de Series 7 inductieverwarming en zijn de Series 9-stations uitgerust met een ventilator die het scheerhoofd droog blaast.

Om de prijs laag te houden, hebben de schoonmaakstations die bij de Series 5 zijn geleverd, geen van deze. In plaats daarvan verdampt de op alcohol gebaseerde vloeistof vanzelf binnen enkele uren.

Naar mijn mening is dit geen groot probleem, omdat je het scheermes waarschijnlijk enkele uren na het scheren waarschijnlijk niet meer hoeft te gebruiken.

Afgezien daarvan doet het station van de 5090cc / 5190cc hetzelfde uitstekende werk van het reinigen en smeren van het scheerapparaat.

Omdat de scheerprestaties van de Series 5 vergelijkbaar zijn met die van de Series 7, is het een van de beste keuzes voor mannen met een gevoelige huid die vooral geïnteresseerd zijn in scheercomfort in plaats van een zeer gladde scheerbeurt te krijgen en toch een beetje op de centjes willen letten.

Persoonlijk vind ik de gladheid van de Series 5 en 7 goed genoeg, maar nogmaals, zoiets als een Panasonic Arc 4 zal in de meeste gevallen een betere scheerbeurt geven.

De Series 5 lijkt te zijn uitgerust met een vergelijkbare motor als die van de Series 7, dus deze heeft voldoende kracht om een ​​grove baard te scheren.

Het werkt geweldig bij gebruik op korter gezichtshaar, dus als je je dagelijks of om de dag scheert, zou je uitstekende resultaten moeten behalen.

Ik heb me echt goed kunnen scheren, zelfs toen ik het op een baard van twee of drie dagen gebruikte, dus naar mijn mening werkt de Serie 5 in deze situaties een stuk beter dan alle andere Panasonic die op hetzelfde niveau geprijsd zijn.

De 5090cc is geschikt voor droog en nat gebruik, maar om eerlijk te zijn, een scheercrème of -gel doet niet veel voor de Series 5 of 7 in termen van verbetering van de resultaten.

Braunscheerapparaten zijn over het algemeen erg comfortabel tijdens een droge scheerbeurt en de gladheid zal niet aanzienlijk worden verbeterd door toevoeging van een scheerschuim of -gel.

Kortom, de Series 5 is een meer betaalbare Series 7 die echt aan de verwachtingen voldoet.

Deze waterdichte Braun 5090cc is hier te koop bij bol.com

Beste voor onder de douche: Braun Series 3 3040s ProSkin

Voordelen

Perfect voor onder de douche (volledig waterdicht tot wel 5 meter diep) met ProSkin scheercomfort.

Nadelen

De Series 3 is Braun’s instapfamilie van elektrische scheerapparaten en een directe concurrent van Panasonic’s Arc 3-scheerapparaten.

De hoogtepunten van de Series 3-scheerapparaten zijn de betaalbare prijs en het comfort tijdens het scheren.

Zowel de scheerapparaten als de vervangende scheerhoofden (cassettes genaamd, onderdeelnummer 32B / 32S) kosten gewoonlijk minder dan de overeenkomstige Arc 3-onderdelen van Panasonic.

Het scheerhoofd van de 3040s, met de typische opstelling met 3 bladen (2 afwerkingsfolies en één middenspleetfolie). Hoewel de gladheid niet zo goed is, is de Series 3 comfortabeler en zachter voor de huid in vergelijking met een Arc 3.

Er zijn verschillende Series 3-modellen, variërend van alleen droge modellen met een reinigingsstation zoals de 3050cc tot natte / droge modellen zoals de 3040s.

De Braun Series 3 3040s en 3050cc behoren tot de beste elektrische scheerapparaten in het instapmodel.

Ik geef de voorkeur aan de 3040s omdat het veel minder kost, uitermate geschikt is voor onder de douche en de scheerkop gemakkelijker handmatig te reinigen is in vergelijking met de Series 5, 7 of 9, dus het station is hier geen must-have.

Andere goedkopere Series 3-modellen (bijv. 3010s) missen bepaalde functies, zoals een tondeuse voor lang haar, dus ik zou dat niet overwegen, omdat ik vind dat de haartrimmers erg handig zijn, ook al zijn die van de Series 3 niet de beste die er zijn.

Welke serie 3 je ook kiest, de scheerprestaties zullen hetzelfde zijn, dus het beste kun je die selecteren die de functies heeft die je nodig hebt, maar deze 3040s is de beste voor onder de douche.

Zoals met de meeste elektrische scheerapparaten, kunnen de droge Series 3-modellen ook worden bediend wanneer ze zijn aangesloten aan netstroom, terwijl de natte / droge exemplaren niet kunnen worden gebruikt vanwege veiligheidsrisico’s.

De 3040s en alle Series 3-scheermessen werken het beste wanneer ze dagelijks of om de dag worden gebruikt. Langere haartjes zullen problemen veroorzaken voor de meeste standaard foil-scheerapparaten, waaronder de Series 3. Het is echter merkbaar beter dan de Arc 3 in deze situatie.

Omdat het zeer comfortabel is, met de folies die tijdens het scheren koel blijven, is de Series 3 een geschikte optie voor gebruikers met een gevoelige huid.

Als je vooral geïnteresseerd bent in een zeer gladde scheerbeurt, zal een Panasonic Arc 3 in de meeste gevallen beter presteren.

Uiteindelijk, als je heel grof gezichtshaar hebt, zal de Series 3 uiteindelijk de klus klaren, maar kun je beter kiezen voor een krachtiger scheerapparaat zoals de Series 5 of een Panasonic Arc 4.

Check prijzen en beschikbaarheid hier bij bol.com

Beste scheerapparaat met 3 koppen: Philips Shaver S9000 Prestige

Ik heb talloze vergelijkingen van roterende en folie-scheerapparaten gelezen en een aspect dat constant naar voren komt, is dat roterende scheerapparaten beter zijn voor grof haar.

Deze Philips Shaver is dan ook een uitstekende keuze voor mensen met een grove baard.

Voordelen

Nadelen

De Series 9000 Prestige vertegenwoordigt Philips Norelco’s nieuwste toevoeging aan hun high-end assortiment elektrische scheerapparaten. De Prestige-modellen, gelanceerd in augustus 2018 op de IFA, vormen een aanvulling op de bestaande Series 9000-scheerapparaten, zoals de 9300 en 9700.

Met een nieuw ontwerp en nieuwe scheerhoofden is de S9000 Prestige echter een volledig nieuw scheerapparaat en niet alleen een cosmetische makeover van de bestaande Series 9000-scheerapparaten.

Philips heeft zoveel vertrouwen in de prestaties van hun nieuwe vlaggenschip dat ze het hun beste scheerapparaat tot nu toe noemen en ook een aantal zeer gewaagde beweringen doen, zoals het vermogen om een ​​7-daagse baard te scheren.

Functies overzicht

De nieuwe Philips Series 9000 Prestige-scheerapparaten zijn er in verschillende varianten, sommige van de modelnamen zijn regiospecifiek.

De scheerapparaten zelf zijn identiek en de enige verschillen tussen de modellen zijn gerelateerd aan de meegeleverde accessoires. Qua scheerprestaties zijn alle scheerapparaten absoluut identiek. De S9000 Prestige-modellen die worden geleverd met de draadloze oplaadtechnologie (SP9860, SP9863, SP9862) hebben geen oplaadpoort en kunnen daarom alleen via de pad draadloos worden opgeladen.

Laten we nu kort ingaan op de hoogtepunten van de Series 9000 Prestige-scheerapparaten. Ik zal de marketingpluis overslaan en alleen de echt belangrijke functies vermelden.

Nieuwe metalen behuizing

Terwijl de vorige Series 9000-modellen een zeer goede bouwkwaliteit hadden, is de S9000 Prestige uitgevoerd in een afwerking in geborsteld aluminium die er exquise uitziet en aanvoelt (later meer details).

Nieuwe scheerhoofden

De Series 9000 Prestige gebruikt geen SH90-scheerhoofden van de modellen 9300/9700 of 8900. In plaats daarvan wordt het geleverd met gloednieuwe messen genaamd SH98. Naar mijn mening is dit de verandering die de grootste impact had op de prestaties van dit scheerapparaat.

Het is ook vermeldenswaardig dat de ringen rond de drie knippers nu een antifrictiecoating hebben die het hoofd gemakkelijk over de huid laat glijden.

Drie personalisatie-instellingen

Je kunt kiezen tussen drie personalisatiemodi (Slow, Medium, Fast) via de Plus- en Min-knoppen Dit verandert in feite het vermogen van de motor afhankelijk van je behoeften.

Je kunt bijvoorbeeld een deel scheren met zeer grof haar of een gevoelig gebied zoals je nek. In mijn ervaring werkt deze implementatie niet echt zoals zou moeten, maar als je echt gevoelige plekken hebt kan het een leuke toevoeging zijn.

Andere opmerkelijke kenmerken zijn:

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Folie of roterende scheerapparaten

Laten we nu eens kijken naar de belangrijkste voordelen van foliescheerapparaten.

In de meeste gevallen zouden dit het

  1. comfort en
  2. de gladheid van het scheren zijn

Dat zijn behoorlijk belangrijke aspecten.

De zeer dunne folieschermen zorgen voor een betere scheerbeurt en doordat de binnenste bladen met een veel hogere snelheid oscilleren in vergelijking met een roterend scheerapparaat, zijn er minder kansen op knellen of trekken aan de haren, wat meestal resulteert in een gladdere, zachtere scheerbeurt.

Er zijn natuurlijk folie-scheerapparaten die gewoon slecht zijn, maar in het geval van gelijk geprijsde, fatsoenlijke scheerapparaten, zal een folie scheerapparaat je meestal een beter en comfortabeler scheerresultaat geven.

Folie-scheerapparaten zijn ook gemakkelijker te gebruiken en schoon te maken naar mijn mening. De scheerunit van de meeste foliescheermessen bestaat uit 3 tot 5 scheerelementen.

Dit zijn smalle, rechte folies of trimmers die grotere precisie en controle mogelijk maken, vooral boven de bovenlip of rond je bakkebaarden.

Zelfs de Arc 5 met zijn kolossale scheerhoofd kost het minder moeite om die gebieden te scheren. Het gebruik van korte, rechte slagen tegen de nerven maakt foliescheermachines ook geschikt voor beginners.

Tot slot heb je met foliescheerapparaten veel meer opties (Braun, Panasonic, Remington, Wahl), terwijl je in principe vastzit aan Philips als je een fatsoenlijk roterend scheerapparaat wilt.

Remington heeft ook een paar rotatiemodellen, maar ik heb er verschillende geprobeerd en ik kan ze echt niet aanbevelen.

Nog aan het twijfelen over scheerapparaten? Lees ook: hoe lang kun je precies met scheermesjes doen?

De tegens van roterende scheerapparaten

Omdat de belangrijkste voordelen van folie-scheerapparaten de gladheid en het comfort van de scheerbeurt zijn, kunnen we gemakkelijk de belangrijkste nadelen van roterende scheermessen raden.

Vanwege de manier waarop ze werken, kunnen roterende scheerapparaten over het algemeen niet werken zo dichtbij de huid of zo comfortabel als foliescheerapparaten.

De roterende apparaten zitten achter metalen kammen die behoorlijk dik zijn in vergelijking met de geperforeerde metalen schermen op folie-scheerapparaten.

Dit creëert een dikkere fysieke barrière tussen de messen en de huid. Philips probeerde dit te compenseren door voor de meeste van hun scheerapparaten een ontwerp met dubbel blad te gebruiken.

In theorie zou het eerste blad het haar optillen en het tweede zou het eigenlijke snijden. In werkelijkheid lijkt dit niet erg goed te werken, zelfs niet bij high-end scheerapparaten.

Instapmodel foliescheermessen zoals de Panasonic Arc 3 of de Braun Series 3 scheren gewoonlijk dichterbij dan de meeste roterende scheerapparaten (op voorwaarde dat je baard redelijk kort is).

Met deze nieuwste Series 9000 Prestige heeft Philips de lift- en snijtechnologie gedeactiveerd en gebruikt hij slechts één bladeontwerp.

Het resultaat is een enorme verbetering van het comfort, maar de prijs van de Prestige-modellen is erg hoog en naar mijn mening is een Braun Series 7 bijvoorbeeld nog comfortabeler, hij kost slechts een deel van de prijs, hij scheert gladder en wordt ook geleverd met een schoonmaakbeurt station.

Toch is de S9000 Prestige een goede optie en het beste roterende scheerapparaat met 3 koppen.

Het comfort van roterende scheerapparaten kan worden verbeterd met een paar aanpassingen (pre-shave lotion, scheerschuim, juiste techniek), maar nog steeds niet in de mate dat dit een betere optie is voor iemand met een gevoelige huid.

De nadelen van folie-scheerapparaten

Aan de andere kant doen folierscheermessen het niet zo goed op lang haar (meestal betekent dit een baard van 3 dagen of meer). Zoals eerder vermeld, kun je dit omzeilen door vaker te scheren of door een beter geschikt scheerapparaat te nemen.

Een ander probleem is de warmte die wordt gegenereerd tijdens het gebruik. Omdat de bladen heel snel oscilleren en ze zelfs tegen de folies wrijven, kunnen sommige ervan behoorlijk heet worden.

Braun scheerapparaten zijn in dit opzicht erg goed, meestal blijven ze zeer comfortabel en koel aan. Panasonic en Remington scheerapparaten hebben de neiging om veel heter te worden.

Smeren kan hierbij helpen, waarbij je een lichte olie of een speciale reinigingsspray kunt gebruiken.

Tot slot vibreren folie scheerapparaten meer en zijn ze over het algemeen veel luider.

Dit kan een reëel probleem zijn in verschillende situaties (ik krijg bijvoorbeeld veel e-mails van ouders van tieners met autisme die een heel rustig elektrisch scheerapparaat nodig hebben en heb zelf een jonge baby).

Er is niet veel aan te doen behalve een roterend scheerapparaat nemen, dat is gewoon de beste optie in dat geval.

Wanneer kies je roterend scheerapparaat boven folie?

Ik denk dat we kunnen concluderen dat folie-scheerapparaten over het algemeen minder ernstige nadelen hebben en de meeste van hen tot een minimum kunnen worden beperkt.

Maar nogmaals, je keuze voor een roterend of foliescheerapparaat zou moeten afhangen van jouw persoonlijke behoeften en wat het beste voor jou zou werken, dus we kunnen niet stellen dat foliescheermachines beter zijn dan roterend.

Als ik dit roterend versus foliedilemma zou samenvatten, zou het ongeveer zoiets zijn als dit.

Koop een roterend scheerapparaat als je:

Koop een folie-scheerapparaat als je:

Hoe haal je het meeste uit je elektrische scheerapparaat?

Nu je hopelijk een scheerapparaat hebt gevonden dat geschikt lijkt voor jouw behoeften, is het tijd om het goed te gebruiken.

Hoewel dit geen allesomvattende guide is om je te begeleiden, zal ik proberen de belangrijkste aspecten van het gebruik van een elektrisch scheerapparaat te schetsen om de best mogelijke resultaten te krijgen.

Dit komt vaak neer op het maken van kleine aanpassingen in je scheerroutine om bepaalde tekortkomingen van het scheerapparaat te compenseren.

Zoals we hebben gezien, heeft bijna elk elektrisch scheerapparaat zijn voor- en nadelen en moeten we er gewoon voor kiezen de meest van onze behoeften te voorzien.

Hier is hoe je jouw scheerapparaat op de juiste manier gebruikt:

Reinig, exfolieer en hydrateer

Een geweldige scheerbeurt begint met een gezonde huid. En mannen huidverzorging is eigenlijk heel eenvoudig.

Dit is wat je moet doen:

Conclusie

Het kiezen van een elektrisch scheerapparaat kan moeilijk zijn als er zoveel opties beschikbaar zijn.

En om nog erger te maken, wordt het selecteren van een elektrisch scheerapparaat geplaagd door nog een ander probleem: een slechte documentatie van de verschillen tussen de verschillende modellen.

Vaak hebben de modelnamen geen zin, de fabrikant doet niet de minste moeite om de relevante verschillen tussen de scheermessen in een bepaalde lijn te demonstreren en veel beoordelingssites zijn gevuld met tegenstrijdige of nutteloze informatie.

Soms zien we dat productupdates worden uitgerold, zonder aan te geven hoe belangrijk ze zijn of dat de oudere scheerapparaten nog steeds een goede optie zijn.

Er zijn gevallen waarin de nieuwe modellen niets meer zijn dan een cosmetische make-over; maar er zijn ook momenten waarop een scheerapparaat een volledig nieuw product is, waarbij belangrijke veranderingen worden toegepast die de daadwerkelijke prestaties beïnvloeden.

De meeste van deze scheerapparaat lijsten houden geen rekening met de gebruiker en zijn behoeften dus ik hoop dat je mijn beoordelingen hier zinvol en behulpzaam hebt gevonden.

Het vinden van het juiste elektrische scheerapparaat is een persoonlijke kwestie. Het is belangrijk op te merken dat een beoordeling van het elektrisch scheerapparaat gebaseerd is op anekdotische bevindingen en dat op zijn minst sommige delen beïnvloed worden door de voorkeur van de gebruiker.

Een bepaald scheerapparaat is misschien de beste optie voor mij, maar het kan ook slecht presteren als het door iemand anders wordt gebruikt. En dit is het gevolg van het feit dat mannen verschillend zijn en verschillende dingen willen van een elektrisch scheerapparaat.

Het berekenen van deze verschillen en use cases is van cruciaal belang bij het aanbevelen van een elektrisch scheerapparaat, omdat dit de kans dat je een geschikte scheermachine krijgt exponentieel verhoogt.

Dus, waar moet je met name op letten bij het kopen van een scheerapparaat?

Ik ben ervan overtuigd dat deze “holistische” aanpak de beste manier is om een ​​elektrisch scheerapparaat te kiezen dat het goed doet in jouw geval.

De moderne elektrische scheerapparaten van tegenwoordig zijn erg ver gekomen en je kunt momenteel een aantal fantastische producten vinden. Maar zoals ik al zei, een bepaald scheerapparaat zal niet ideaal zijn in elke situatie.

Lees ook: 9 scheertips met een veiligheidsscheermes

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.