Beste handwarmer: Beoordeling van gas, elektrisch en wegwerp

door sulo | Geupdate op:  10 oktober 2021
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

De herfst heeft een van de beste outdoor sport temperaturen, maar het betekent toch iedere keer weer een gevecht aangaan met gevoelloze, ijskoude handen.

Niet alleen klimmers die hun handen continu warm moeten houden maar ook op skidagen, bergtochten, of zelfs bij koude cookouts, zijn handwarmers een belangrijk item geworden en kunnen ze je leven een stuk gemakkelijker maken.

Mits je er eentje van een goede kwaliteit hebt.

In deze test was ik op zoek naar de beste handwarmer voor zo veel mogelijk buitentoepassingen en ik neem ik je mee naar alle topkeuzes voor in verschillende situaties en vertel je hoe je ze het beste kunt gebruiken tijdens je trip.

De beste handwarmers beoordeeld

Ik bekeek vijf van de beste handwarmers en beoordeelde ze op hoe lang ze meegaan en hun warmteafgifte en de algehele winnaar was deze Zippo 8-uurs handwarmer, die gewoon op aansteker vloeistof werkt en je handen lekker warm houdt.

Ze hebben allen hun sterkere en zwakkere punten, wat de een geschikter maakt voor een bepaalde activiteit dan de ander, dus ik zal ze zodadelijk allemaal met je doornemen:

 

Handwarmer Afbeeldingen
Beste handwarmer overall: Zippo 8-uurs handwarmer Zippo handwarmer met aanstekervloeistof

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste elektrische handwarmer: Hotrox Beste elektrische handwarmer: Hotrox Handwarmer

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste handwarmer & powerbank combo: Boasty Handwarmer Beste elektrische handwarmer & powerbank combo- Boasty Handwarmer

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste wegwerp handwarmer: Hot Hands handwarmers Beste wegwerp handwarmer hot hands

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste handwarmer voor snelle hitte: Grabbers handwarmers Grabbers handwarmers grote verpakking

(bekijk meer afbeeldingen)

Handwarmer koopgids

Hoe maak je nu de juiste keuze?

Herbruikbare handwarmers zijn veel duurder dan wegwerpwarmers, maar je hoeft ze maar één keer te kopen.

Als je zelden handwarmers gebruikt, is de investering misschien niet logisch, maar anders zijn herbruikbare apparaten het bekijken waard.

Ze zijn aanzienlijk heter en bieden een meer uniforme warmtebron op koude winterdagen.

De nadelen zijn de grootte en de warmte duur. Herbruikbare warmers hebben ook onderhoud nodig.

Vanwege hun maat passen herbruikbare warmers niet in de meeste handschoenen – ze werken het beste in een zak of in de hand om op een snelle manier de vingers op te warmen.

Er zijn twee soorten herbruikbare handwarmers:

Elektrische handwarmers moeten de avond ervoor worden opgeladen.

Wegwerp handwarmers zijn goedkoop en hebben een lange warmteafgifte. Je hoeft je geen zorgen te maken over het breken of beschadigen, en als je er een verliest kun je gewoon een andere pakken.

Ze zijn de lichtste warmers, wat een voordeel is bij het wandelen of klimmen.

Bij het testen bleken de wegwerpverwarmers echter minder heet en minder uniform. Ze warmden koude handen langzamer op en er waren bij sommigen veel waarneembare temperatuurschommelingen.

De warmte verdwijnt soms gewoon totdat de warmer opnieuw wordt geschud. Het gemak in gebruik is goed, maar wegwerpverwarmers zijn niet de meest efficiënte verwarmers.

Alle wegwerpverwarmers werken op een chemische reactie waarbij ijzerpoeder oxideert.

Ze vereisen geen onderhoud of voorbereiding en reageren eenvoudigweg bij contact met lucht. Het kan ongeveer een half uur duren om de warmte op te bouwen.

Van plan een handwarmer aan te schaffen voor in de koude wintermaanden? Let dan op de volgende punten:

Beste handwarmers beoordeeld

Beste handwarmer overall: Zippo 8-uurs handwarmer

Ik zal eerlijk zijn:

Aan het begin van deze test was ik sceptisch over het in mijn jaszak steken van een apparaat dat aansteker vloeistof bevat.

Tegen het einde van de dag echter, was de Zippo mijn favoriete handwarmer.

De Zippo geeft je wat extra werk, maar is van goede kwaliteit.

Je moet eerst de kleine plastic brandstoftrechter vullen, de katalytische brander van het apparaat verwijderen, de tank vullen, de brander vervangen en een aansteker gebruiken om het katalytische proces te starten.

Zippo handwarmer met aanstekervloeistof

(bekijk meer afbeeldingen)

Eenmaal aan, kan de (vlamloze) verbranding niet worden gestopt of uitgeschakeld.

De Zippo is een beetje gecompliceerd om te vullen, ruikt een beetje naar aanstekervloeistof (butaan) en moet vóór elke reis worden gevuld.

De katalytische brander zal uiteindelijk moeten worden vervangen (Zippo verkoopt extra’s) en je moet de aanstekervloeistof apart bijkopen.

Dit zijn kleine ongemakken, maar dan heb je wel wat. Als je echter een warmer wil hebben die geen moeite kost, is dit niet degene voor jou.

Eenmaal aangestoken, was de Zippo de meest betrouwbare en nuttige handwarmer in de test. Hij deed niet helemaal wat me belooft werd, maar ik kreeg toch ongeveer 7 uur warmte uit een volle tank.

Dat is de langste warmteafgifte in de test en de Zippo bleef al die tijd op een constante temperatuur.

Hij wordt geleverd met een stoffen etui om de warmte tijdens gebruik goed te verspreiden. Het etui straalt een heerlijke gloed van warmte uit. Het voelt zacht en comfortabel in de hand.

Toen mijn handen erg koud waren, gaf ik er de voorkeur aan om de chromen handwarmer uit het zakje te halen, zodat ik nog  meer warmte kon voelen.

De warmte past zich aan; als de hoeveelheid zuurstof die de brander ontvangt meer is, wordt de warmte afgifte ook meer.

Nog een goed punt, de Zippo is zeer solide. Andere elektrische handwarmers konden niet goed tegen kou, hadden een inconsistente batterijduur en sommigen werkten niet optimaal meer nadat ze op de grond gevallen waren.

De Zippo was eenvoudig de meest betrouwbare en duurzame handwarmer. Op dit moment is de Zippo ook nog eens de goedkoopste van de herbruikbare handwarmers. En het grootste voordeel is dat je hem niet hoeft op te laden!

De Zippo is iets omslachtiger te vullen dan de meeste handwarmers, maar maakt het goed met zijn duurzame warmteafgifte en uitstekende betrouwbaarheid.

Kenmerken

Pros

Cons

Enige nadeel is, wanneer zippo gevuld is, deze niet meer kan liggen ivm leeglopen.

Bekijk hem hier bij bol.com

Lees ook: dit zijn de beste pop-up tenten van 2 personen tot gezin

Beste elektrische handwarmer: Hotrox Handwarmer

Beste elektrische handwarmer: Hotrox Handwarmer

(bekijk meer afbeeldingen)

Door hun eenvoudige gebruik, zijn de elektrische handwarmers het proberen waard, en deze Hotrox was onze favoriet.

De Hotrox warmt net als de Boasty hieronder dubbelzijdig, maar heeft geen 3, maar 2 standen om warme handen te krijgen: 45 °C en 50 °C.

De HotRox kan aan (of uit) gezet worden door de aan/uit schakelaar 4 seconden in te drukken en warmt binnen 15 seconden op. Hij start altijd op de medium stand. Wil je de stand wijzigen naar de hoge warmte stand, dan doe je dat door de aan/uit schakelaar kort in te drukken.

Hij heeft een 3 LED power indicator; als alle lampjes uit zijn moet het apparaat weer opgeladen worden.

Ik heb gemerkt dat deze handwarmer een warmteafgifte heeft die redelijk vergelijkbaar is met de Zippo brandstof handwarmer bij gebruik in je zak of handschoen.

Wanneer je deze handwarmer in de open lucht gebruikt zal hij sneller afkoelen (ook dan de Zippo). Wel fijn dat er geen zware geur zoals bij de Zippo handwarmer vrijkomt.

Hij start op in een paar seconden seconden, en koelt -wanneer je ‘m uitzet – net zo snel weer af. Hij blijft beter warm in de broekzak, en in de handschoenen.
De Hotrox blijft zo’n 3-6 uur warm op de laagste stand, maar die stand is voor sommigen al genoeg.

Pros

Cons

Check de meest actuele prijzen hier

Beste elektrische handwarmer & powerbank combo: Boasty Handwarmer

Beste elektrische handwarmer & powerbank combo- Boasty Handwarmer

(bekijk meer afbeeldingen)

De steenvormige handverwarmer van Boasty heeft een opmerkelijke consistentie en een mooie afgeronde vorm (als een steen), zodat je vingers en handpalmen er mooi omheen passen.

Hij is te gebruiken als powerbank en met een volle accu kan je je smartphone wel 2 x opladen.

Het grootste pluspunt van elektrische warmers is de warmteafgifte. Buiten in de kou voelden ze het warmst aan.

Het geleidende metalen oppervlak voert warmte snel af, maar de warmte keert altijd weer direct terug, na een seconde of twee.

De Boasty handwarmers waren de snelste handwarmers om mijn koude, gevoelloze vingers op te warmen.

De bediening is eenvoudig: Voor de handwarm modus houd je de knop 3 seconden ingedrukt voor onmiddellijke warmte aan beide kanten.

Je hebt 3 niveaus van temperatuurkeuze:

De verwarming schakelt na een uur wel automatisch uit om de accu te sparen, maar je kunt de handenwarmer opnieuw starten.

Verder 2 x een druk op de knop om de zaklamp te (de)activeren en 3 keer drukken voor (de)activeren van de massagestand.

Drie blauwe lampjes geven het batterijniveau aan.

Waar de elektrische warmers moeite mee hadden was consistentie. Boasty adverteert met een levensduur tot 10 uur binnenshuis, maar buitenshuis, in de kou, had hij daar meer moeite mee en stierf soms al een uur of 2-3 eerder.

Dit is een veel voorkomend defect van elektrische warmers.

Om de levensduur bij gebruik binnenshuis te vermelden, is een beetje een wassen neus natuurlijk; Ook daarom blijft de Zippo de algehele beste keuze.

Het is best frustrerend om te weten dat je handwarmer het voortijdig kan opgeven.

Wat een pluspunt is, is dat de elektrische warmers kunnen worden gebruikt als batterij oftewel powerbank om apparaten op te laden. 10.000 mAh is behoorlijk, de Boasty warmer kan de meeste USB-apparaten 2 x volledig opladen.

Ook handig is dat de Boasty ook als zaklamp kan fungeren,

Pros

Cons

Check de meest actuele prijzen hier

Beste wegwerp handwarmer: HotHands

HotHands is een favoriet in de wereld van wegwerpverwarmers, ze zijn erin geslaagd hun rivaal Grabbers te overtreffen in de tests.

Beste wegwerp handwarmer hot hands

(bekijk meer afbeeldingen)

De traditionele HotHands-handwarmers waren niet de heetste. Ze bieden niet zoveel warmte oppervlak als de Super Warmer of de herbruikbare warmers.

In de eerste twee uren na activering voelden de Grabber-warmers vaak het warmst aan.

Maar de HotHands bleek toch consistent: hij was warm genoeg en bleef warm gedurende zijn hele levensduur.

De Grabber-handwarmers hadden daarentegen de neiging om in het begin heel veel warmte af te geven en vervolgens de warmte vrij snel te laten verdwijnen.

De kleinere warmers zijn niet zo heet als de grotere HotHands Super Warmer, maar in onze tests waren ze consistenter.

Ze kwamen inderdaad in de buurt van hun  10-uursleven, zoals in de advertenties beschreven staat, je kan ze dus een langere tijd gebruiken dan de Grabbers.

Het grote voordeel van handwarmers voor eenmalig gebruik is dat ze lang warm blijven en als je een paar warmers in je zak stopt (wat ik vaak doe als ik buiten klim), kan je een warmer ook meteen vervangen voor een nieuwe als hij kouder wordt.

De HotHands-warmers zijn ook licht genoeg om er voldoende van mee te nemen.

Als je licht pakt voor een wandel-, rugzak-, kampeer- of jachtexcursie, moet je iedere gram en elk item dat je meeneemt zorgvuldig overwegen.

De kleinere warmer is een goede maat voor veel toepassingen, zoals bijvoorbeeld in klimhandschoenen. De HotHands-warmers zijn onze favoriete wegwerpoptie.

Ook al zijn ze voor eenmalig gebruik; ze houden je handen lekker warm, zijn consistent en duren lang genoeg.

Duur warmteafgifte: tot 10 uur
Maat: 11 x 9 x 3 cm
Gewicht: 25 g

Pros

Cons

Check de meest actuele prijzen hier

Lees meer: rugtassen en dry bags beoordeeld die je spullen en camera’s droog zullen houden

Beste handwarmer voor snelle hitte: Grabbers handwarmers

Grabbers handwarmers grote verpakking

(bekijk meer afbeeldingen)

De Grabbers handwarmers scoorden het laagst in deze test, maar dat is niet omdat het een bijzonder slechte warmer was.

In de periode na activering (30-120 minuten) waren Grabbers vaak de heetste wegwerphandwarmers.

Maar helaas, na de eerste piek, werden de Grabbers zwakker. Na een uur of 2-3 waren ze merkbaar zwakker dan de HotHands.

Ze overschreden wel hun geadverteerde levensduur van 7 uur, maar konden de 10-uur looptijd van de HotHands niet halen.

De Grabbers zijn alleen nuttig voor bepaalde taken.

Als je een wegwerpverwarmer voor een relatief korte periode nodig hebt (zoals een verzendpoging tijdens een klim), is de Grabbers-warmer van meet af aan de heetste en houdt hij je handen lekker warm, voor korte tijd.

Maar als je een meer consistente warmte verkiest, kies dan voor de HotHands.

De Grabbers zijn hier te koop

Pros

Cons

Handwarmer FAQ

Wat is nu de beste handwarmer voor skiën?

De beste en handigste wegwerp handwarmers blijven zonder meer de kleinere maat HotHands, ze zijn klein met een slank profiel, dus perfect om in je zakken of beter nog, in je handschoenen te steken.

Ze zijn bijna overal verkrijgbaar.

Deze kleine HotHands zijn zoals eerder al gezegd, heel consistent in hun warmteafgifte, lekker licht en kunnen je handen gedurende de hele dag op de piste verwarmen. Een goede handwarmer voor eenmalig gebruik.

De beste aansteker handwarmer blijft de Zippo, deze heeft de langste warmteafgifte in de test en de Zippo blijft altijd op een constante temperatuur, wel 7-8 uur lang, de hele skidag heb je een betrouwbare warmtebron in je zak.

Waarom zijn handwarmers “handig”?

Wegwerp handwarmers zijn kleine pakjes die in de hand worden gehouden en warmte produceren, om zo op koude dagen jouw koude handen te verwarmen. Ze worden vaak gebruikt bij buitenactiviteiten.

Er zijn ook andere soorten warmers verkrijgbaar om kalmerende warmte te geven aan spier- of gewrichtspijn.

Wat zit er in een handwarmer?

De door lucht geactiveerde (wegwerp) handwarmers bevatten cellulose, ijzer, geactiveerde koolstof, vermiculiet (dat water vasthoudt) en zout en produceren warmte door de exotherme oxidatie van ijzer bij blootstelling aan lucht.

Kun je een Zippo-handwarmer in je zak houden?

Ja, een Zippo-handwarmer kan tussen de zes en twaalf uur gestaag branden, waardoor je een prima, langdurige warmtebron hebt om in je handen te houden of om in je zak te stoppen.

Werken handwarmers echt?

Wanneer je de verwarmer uit de plastic verpakking haalt, komt er lucht in het poreuze zakje van de verwarmer en reageert het ijzer met water (oxideert), waardoor roest ontstaat.

Door deze exotherme reactie komt warmte-energie vrij. Ze genereren warmte zolang de oxidatie blijft hangen, meestal niet meer dan een paar uur. Heerlijk in de winter voor op koude dagen.

Hoe lang duurt het voordat handwarmers zijn opgewarmd?

Lucht geactiveerde handwarmers geven je doorgaans heerlijk warme handen tot wel 10 uur , het duurt meestal 15-30 minuten voordat ze opwarmen. De warmte neemt na 1 à 2 uur wel af.

De zuurstofmoleculen in de lucht reageren met ijzer en vormen roest. Vaak wordt zout toegevoegd om het proces te katalyseren.

Ruik je een Zippo handwarmer?

Het gebruik van een Zippo handwarmer heeft geen sterke geur, tenzij je hem uit het zakje haalt en hem naar je neus brengt. Deze handwarmer verbrandt wel brandstof en is bedoeld om buiten te gebruiken.

Wat voor brandstof gebruik ik voor mijn Zippo handwarmer?

De gewone aansteker-vloeistof, deze wordt geleverd in een handig flesje met tuit.

Is het veilig om met handwarmers te slapen buiten?

Als ze niet in contact zijn met je blote huid kan je het wel doen. Stop ze in het voetengedeelte van je slaapzak, dan hoef je je geen zorgen te maken dat ze zich verplaatsen en heb je geen koude voeten.

Ik heb eigenlijk nog nooit zo een goede handwarmer voor eenmalig gebruik gehad, die zo heet werd dat hij blaren produceerde.

Kan je HotHands warmtepads hergebruiken?

Alle door lucht gestuurde (wegwerp) handwarmers als HotHands kunnen slechts een keer gebruikt worden.

Zijn de ingrediënten van handwarmers gevaarlijk?

Handwarmers bevatten een mengsel dat een chemische reactie tot stand brengt: ijzerpoeder, actieve koolstof, vermiculiet, natriumchloride en water. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat er significante toxiciteit kan optreden.

Mogen handwarmers nat worden?

Ze zijn door lucht geactiveerd en hebben lucht nodig om te blijven werken. Als ze nat worden, werken ze niet.

Hebben HotHands een houdbaarheidsdatum?

Ja. Hot Hands zijn 4 jaar houdbaar. De vervaldatum staat op de verpakking.

Kan je HotHands in de magnetron stoppen?

Stop een warmtepad in geen geval in de magnetron! De pad begint te vonken en zal je magnetron vernietigen!

Bestaan er ook voetwarmers?

Voetwarmers kan je in (ski)schoenen of laarzen met gesloten neus plaatsen, om je voeten warm te houden. Je kan ze niet in geventileerd schoeisel plaatsen.

Plaats de voetwarmers in je schoenen voor meer comfort tijdens winterse activiteiten, geen koude voeten meer voor wel 5 tot 6 uur! Bijvoorbeeld deze van Häago, verkrijgbaar bij Bol.com.

Voor het beste resultaat schuif je de voetwarmer helemaal naar voren tot aan de teen van de schoen of laars.

Lees meer: de beste outdoor horloges voor een tocht in de natuur

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.