Beste laser en IPL ontharingsapparaten voor thuis

door sulo | Geupdate op:  14 oktober 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Lasertechnologie is nu ook mogelijk bij je thuis om te helpen met permanente haarverwijdering, maar welk apparaat is het beste voor je behoeften en kun je erop vertrouwen?

Van laservizieren tot laseraanwijzers, van de operatiekamer tot het leger, de kracht van lasers wordt benut om talloze functies uit te voeren die zelfs de wetenschappers van het Hughes Research Laboratory in Californië niet hadden kunnen voorzien toen ze de ’s werelds eerste operationele laser ontwikkelden, al in 1960.

We garanderen dat ze nooit hadden verwacht dat de lasertechnologie zou worden gebruikt voor ontharing bij je thuis.

Maar doe-het-zelf laser ontharing thuis (LHR) is voor veel vrouwen en trouwens ook mannen de voorkeursmethode geworden. En er zijn er heel veel van op de markt.

In dit artikel sta ik stil bij de 6 beste apparaten voor thuisgebruik zodat je een veilige keuze kunt maken.

Beste IPL Laser ontharingsapparaten voor thuis

Mijn persoonlijke favoriet is deze Beurer IPL Velvet Skin, omdat het een van de weinige apparaten is die ook daadwerkelijk lasers gebruikt en efficiënter is dan IPL (een andere methode met licht, hieronder ook meer over de verschillen).

Er zijn nadelen aan het gebruik van lasers voor het verwijderen van haar, inclusief de feiten dat de meeste machines niet goed werken op een donkere huid of juist heel licht haar, het is een langdurig proces dat wat geduld vereist, en natuurlijk kan het duur zijn.

Maar er zijn verschillende redenen voor de groeiende populariteit van LHR in de afgelopen jaren: behandelde gebieden blijven maanden of jaren haarvrij en het is minder pijnlijk dan harsen of zelfs een paar vlijmscherpe sneden die je op kunt lopen bij het gebruik van een bodygroomer (hoe goed deze body groomers in mijn lijst hier ook zijn).

Er is echter nog steeds wat pijn verbonden aan de laser “sessies”, dus het is een goed idee om te beginnen met verdovende crème totdat je weet of je het nodig zult hebben voor toekomstige sessies.

Er zijn mensen die bang zijn voor het woord ‘laser’ en er nooit van zouden dromen om er thuis een te gebruiken.

We denken echter dat een laser (die niet gevaarlijk is op de vermogensniveaus die worden gebruikt in een LHR-machine voor thuis) veel minder eng is dan de prijzen die professionals in rekening brengen voor behandelingen met laserhaar, wat in totaal duizenden euro’s kan zijn, terwijl een goede huis machine slechts enkele honderden kost.

Vergeet niet om de weetjes aan het einde van dit artikelgedeelte te controleren voordat je een aankoopbeslissing neemt.

Laten we eerst alle opties even kort bekijken en daarna neem ik je mee in een uitgebreide beoordeling van al deze modellen:

Laser ontharingsapparaat Afbeeldingen
Overall beste laser ontharingsapparaat: Beurer IPL Velvet Skin Overall beste laser ontharingsapparaat: Beurer IPL Velvet Skin

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste voor IPL ontharen: Remington iLIGHT Pro Remington iLight pro laser haarverwijderaar

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope IPL apparaat: Philips Lumea Comfort Philips Lumea Comfort lichtontharingssysteem

(bekijk meer afbeeldingen)

Meest uitgebreide IPL laser voor thuis: Philips Lumea BRI956 Prestige Philips Lumea Prestige

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste IPL ontharing voor mannen: Silk’n Flash & Go Silkn flash & go ontharingsapparaat

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste laserontharingsapparaat voor een donkere huid: Iluminage Touch

Beste laserontharingsapparaat voor een donkere huid: Iluminage Touch(bekijk meer afbeeldingen)

Beste laser ontharingsapparaten beoordeeld

Laten we gelijk in de beoordelingen duiken:

Overall beste laser ontharingsapparaat: Beurer IPL Velvet Skin

Het was niet moeilijk om te zien welk laser ontharingsproduct bovenaan deze ranglijst moest komen.

De Tria bestaat al langer dan zijn concurrenten, het was het eerste LHR-systeem dat door de FDA is goedgekeurd als veilig en effectief voor thuisgebruik, en het gebruikt dezelfde technologie (laserdiode) die professionals gebruiken in de salons die veel geld vragen voor een volledige serie laserbehandelingen.

Overall beste laser ontharingsapparaat: Beurer IPL Velvet Skin

(bekijk meer afbeeldingen)

Ik zou niet zo ver willen gaan als te zeggen dat elke machine (van welk type dan ook) idiot-proof is, maar Tria doet er alles aan om ervoor te zorgen dat deze laser correct wordt gebruikt.

We hebben al gezegd dat de meeste lasers niet werken op een donkere huidskleur; de 4X zorgt ervoor dat het geschikt is voor jouw huidtint met een ingebouwde huidsensor.

Als het veilig voor je is, piept en ontgrendelt de machine. Anders blijft de Tria vergrendeld en mag je deze niet gebruiken.

Makkelijk te gebruiken digitale interface

Als je eenmaal het groene licht hebt gekregen (en de instructies hebt gelezen om te weten wat je doet), is er een geweldige digitale gebruikersinterface op de 4X die je helpt een van de vijf sterkte-instellingen te selecteren (laag beginnen is een goed idee) en telt het aantal laserpulsen dat je tijdens de sessie hebt toegediend (in de instructies wordt het juiste aantal pulsen uitgelegd dat nodig is voor elk gebied).

Draadloos en ergonomisch

Mooi verpakt, draadloos en effectief voor zowel mannen (niet op gezichtshaar) als vrouwen – absoluut een premium product.

We houden ervan dat de Tria-machine draadloos werkt en ergonomisch is ontworpen om gemakkelijk te manoeuvreren.

De grootte van de laserkop is meer een allegaartje.

Het is klein, zodat het kan worden gebruikt om nauwkeurig gebieden zoals de bikinilijn nauwkeurig te richten, maar dat betekent ook dat het langer duurt om te werken op grotere gebieden zoals het been.

Dat stoorde ons eigenlijk niet, want laser ontharing is geen vluggertje zoals scheren. Wanneer het een paar maanden duurt om het aantal behandelingen uit te voeren dat nodig is om al het koppige haar te verwijderen, zou het geleidelijk aan geen probleem moeten zijn.

Een groot verschil tussen de 4X en de meeste concurrenten is dat er geen cartridge is om te vervangen, wat betekent dat vrijwel geen onderhoud nodig is.

Dat gemak gaat echter gepaard met een prijs; zodra je de “laserflitsen” in de machine hebt “opgebruikt”, wordt het een zeer dure deurstop.

Met een capaciteit van 90.000 flitsen moet de Tria minstens een paar jaar meegaan, maar daarna moet je een nieuwe eenheid aanschaffen. Aan de andere kant biedt de gemiddelde lasercartridge (voor andere machines dan de Tria) slechts ongeveer 1000-5000 flitsen, dus je zou wel 90 cartridges voor die machines moeten kopen om de levensduur van de Tria 4X te evenaren.

Hoe goed is de ontharing met de Tria 4X?

Het enige dat we nog niet hebben genoemd, zijn resultaten en deze machine biedt ze.

In de eerste paar weken moeten er al kleine tekenen zijn dat de behandelingen werken; in 2-3 maanden zullen de behandelde gebieden veel minder dicht zijn dan vroeger omdat de her-groei van het haar minder is en het haar dat opnieuw groeit lichter is.

Daarna zouden de behandelde follikels volledig moeten stoppen met het groeien van nieuw haar, waarbij vanaf dat moment alleen maar bijhouden nodig is.

Simpel gezegd, de 4X doet precies wat het zou moeten doen, het verwijdert effectief haar voor de lange termijn tegen een prijs die veel lager is dan de kosten van professionele behandelingen en beter dan de concurrentie, waarschijnlijk omdat deze machine echt laserlicht gebruikt in plaats van IPL-technologie zoals de anderen.

Specificaties van de Tria Beauty Ontharing Laser 4X:

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste voor IPL ontharen: Remington iLIGHT Pro

Dit product gebruikt het IPL-systeem in plaats van een laser om haar te verwijderen. Het rangschikt # 2 op onze lijst van de beste 5 thuislasers omdat het beter presteert dan de meeste IPL-apparaten, dankzij het gebruik van een infinity bulb in plaats van flitsen van een gewone glazen lamp.

Haar verwijderen met de Remington iLight

(bekijk meer afbeeldingen)

De Remington werkt op dezelfde manier als de Tria: je geeft elk doelgebied het toegewezen aantal flitsen en gedurende een bepaalde periode zijn alle haarzakjes uitgeschakeld, zodat het haar niet teruggroeit.

Die periode is echter langer dan bij de Tria omdat IPL-pulsen gewoon niet zo sterk zijn als die van een laser.

Groter gebied maar minder nauwkeurigheid

De lichtgevende kop van de iLIGHT Pro Plus Quartz is groter dan de kop van de Tria 4X, wat betekent dat het licht een gebied bereikt dat meer dan twee keer zo groot is, waardoor het sneller kan werken.

Het nadeel is dat het lastiger is om dit apparaat te gebruiken om kleine gebieden zoals de bikinilijn met uiterste nauwkeurigheid te behandelen.

Zoals met de meeste lasersystemen, is deze niet bedoeld voor donkere huid of licht haar en er is een huidtintsensor vergelijkbaar met die op de 4X.

Goed voor langdurig gebruik

Een echt positief punt bij het vergelijken van de Remington met andere IPL-apparaten is dat de infinity bulb is gebouwd om oneindig flitsen te kunnen leveren, goed om de hele levensduur mee te kunnen gaan zonder dat je de lamp hoeft te vervangen.

Er zijn drie argumenten om de Remington boven de Tria te kiezen:

  1. de behandelingen zijn minder pijnlijk met de iLIGHT (maar dat komt gewoon omdat de huid wordt geraakt door lichtflitsen die niet zo krachtig zijn als die geproduceerd door de laser van de Tria).
  2. afhankelijk van je voorkeuren, is de iLIGHT voorzien van snoeren, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het opladen tussen behandelingen.
  3. hij is een stuk voordeliger dan de Tria.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste goedkope IPL apparaat: Philips Lumea Comfort

Ongeveer 200.000 flitsen tegen een redelijke prijs.

Als je de prijskaartjes van onze eerste twee keuzes een beetje hoog vindt, stel ik voor om een ​​kijkje te nemen in deze Philips Lumea IPL-unit – dit zou je budgetkeuze kunnen zijn.

Philips Lumea Comfort lichtontharingssysteem

(bekijk meer afbeeldingen)

Het is bedoeld om heel lang mee te gaan; de lampcartridge kan niet worden vervangen, maar het bedrijf beweert maar liefst 200.000 flitsen te geven voordat de machine moet worden vervangen. (Anderen schatten het aantal dichter bij 100.000 flitsen, maar dat is nog steeds veel.)

Bedraad, licht, gemakkelijk te gebruiken en voordelig voor de portemonnee, de Philips Lumea Comfort is een geweldig product. Nogmaals geschikt voor mannen (geen gezichtshaar) en vrouwen.

Een leuke eigenschap van deze haarverwijderaar is de modus “schuiven en flitsen”, waarmee je het apparaat over je huid kunt laten glijden, terwijl het knippert, in plaats van elke huid afzonderlijk te moeten behandelen.

Er is ook een “stempelmodus” bedoeld voor gebruik op de kleinere delen van de bikinilijn en het gezicht. Net als bij onze eerste twee keuzes, zijn er vijf intensiteitsmodi en een huidsensor op de Lumea Comfort omdat deze niet bedoeld is voor donkere huid of licht haar.

Het nadeel is hetzelfde als bij andere IPL-machines. Het duurt langer om resultaten te zien dan met de Tria-laser omdat de lichtpulsen niet zo krachtig zijn, maar dat betekent ook dat de behandelingen niet zo pijnlijk zijn.

Bekijk hem hier bij bol.com

Meest uitgebreide IPL laser voor thuis: Philips Lumea BRI956 Prestige

Het topmodel uit de reeks van Philips, dat zowel met als zonder snoer kan worden gebruikt, is veilig voor lichaam en gezicht en is geschikt voor mensen met een huidskleur van Type V (op de Fitzpatrick-schaal).

Voor degenen die IPL verkiezen en een groter budget hebben, is dit model wellicht het overwegen waard.

Philips Lumea Prestige

(bekijk meer afbeeldingen)

Een mooie machine voor een mooie prijs, maar vroeg of laat moet deze worden weggegooid omdat je geen vervangende cartridges kunt kopen.

Feiten en cijfers voor het Philips Lumea Comfort IPL ontharingssysteem:

Check de meest actuele prijzen hier

Beste IPL ontharing voor mannen: Silk’n Flash & Go

Draadgebonden IPL-apparaat voor lichtere huid.

Een ander IPL-systeem dat het minst duur is van de “laser” ontharingsapparaten op onze lijst, dit product van Silk’n heeft de vorm van een politieradarpistool.

Silkn flash & go ontharingsapparaat

(bekijk meer afbeeldingen)

De Flash & Go is vergelijkbaar met de IPL-eenheden die we al hebben besproken: het is bedraad en het heeft een huidsensor omdat het niet geschikt is voor gebruik op een donkere huid.

2.000 flitsen met vervangende cartridges.

De standaardlamp op de Silk’n-machine is goed voor 2000 flitsen, waarna de lampcartridges moet worden vervangen, en de machine is OK voor gebruik op het gezicht, hoewel het een kop heeft die aan de grote kant is, dus je resultaten bij het werken aan kleine gebieden zijn mogelijk niet zo goed als de prestaties van de Tria of Lumea.

Zoals met alle IPL-apparaten van hoge kwaliteit, zul je goede resultaten zien, maar het duurt langer dan bij de Tria vanwege de minder krachtige IPL-lichtflitsen.

Opties voor het vervangen van cartridges

Dit Silk-model heeft 1000 flitsen vervangende cartridges, hoewel het bedrijf een Long Life Upgrade-cartridge met 120.000 flitsen aanbiedt.

Check de laatste prijzen hier

Beste laserontharingsapparaat voor een donkere huid: Iluminage Touch

ELOS-technologie voor een donkere huid.

OK, degenen onder jullie met een donkere huid zijn erg geduldig geweest, dus we hebben een “laser” ontharing speciaal voor jou.

Beste laserontharingsapparaat voor een donkere huid: Iluminage Touch

(bekijk meer afbeeldingen)

Zowat al het andere over de HoMedics is vergelijkbaar met de IPL thuislasers die we hebben besproken, dus we zullen niet in detail treden.

Het kan zowel op het gezicht als op het onderlichaam worden gebruikt, heeft een grote kop voor het bedekken van grote stukken huid en wordt geleverd met een kwartspatroon met 500.000 flitsen.

Nog een briljant product dat veilig en effectief is voor mannen (sorry, geen gezichtshaar) en vrouwen, en voor alle huidtinten.

Helaas, zoals bij de meeste producten die de markt in het nauw gedreven hebben (in dit geval de markt voor donkere huid), zijn de kosten hoog.

Als je het aantal inbegrepen flitsen in ogenschouw neemt, is dit geen slechte deal en het is een goed systeem voor een IPL-model.

Bekijk hem hier bij bol.com

Lasertechnologie versus intens pulserend licht (IPL)

Al deze machines, evenals vele andere die we niet hebben beoordeeld, worden door leveranciers en in de industrie aangeduid als ’thuislasers’.

Alleen ons # 1-product maakt echter daadwerkelijk gebruik van lasertechnologie. Alle anderen gebruiken vergelijkbare maar minder krachtige lichtsystemen om haar te verwijderen, de meeste gebruiken wat IPL wordt genoemd (intens pulserend licht).

Laser ontharingsapparaat kopersgids

Er zijn veel factoren die bepalend zijn welk systeem het beste voor je is, en dit zijn slechts enkele van het enorme aantal systemen dat beschikbaar is in winkels en online.

Elk van deze systemen biedt voordelen voor de consument en het systeem dat je koopt, hangt ervan af wat jouw specifieke behoeften zijn.

Op basis van de objectieve feiten en rekening houdend met de meerderheid van de bevolking, is het beste ontharingssysteem voor thuislasers de Tria Laser Hair Removal 4X, met zijn gebruiksgemak en lage operatiekosten.

Je hoeft geen fortuin uit te geven om de look te krijgen die je wilt, maar je kunt er ook niet vanuit gaan dat je vrijwel niets hoeft uit te geven voor jouw perfecte haarloze look.

Juiste laser voor jouw huidskleur

Hoewel er een aantal technologische ontwikkelingen zijn geweest die haarverwijderingssystemen met laser geschikt hebben gemaakt voor donkerdere huidtinten, moet je, als je een olijfkleurige huid of donkerder hebt, een systeem vinden dat geclassificeerd is voor jouw huidskleur.

Vrouwen met een lichte huid kunnen vrijwel elk systeem zonder problemen gebruiken. Neem contact op met je dermatoloog voor hulp bij het bepalen of een ontharingssysteem voor thuis geschikt is voor jouw huidtype.

Vrouwen met een donkere huid (en mannen) kunnen de Silk’n Infinity bekijken en de Homedics Elos.

Juiste laser voor jouw haarkleur

Blondines hebben misschien meer plezier, maar als het gaat om ontharing met laser thuis, hebben blondines het moeilijk.

De lasers hebben het moeilijk om de lichte pigmentatie van blond, wit of rood haar op te vangen, en dus zijn de systemen niet zo effectief met die haarkleuren.

Aan de andere kant, als je haar bruin of zwart is, zou je fantastische resultaten moeten zien met de meeste laserverwijderingssystemen.

Lichtere harige vrouwen (en mannen) kunnen de Silk’n Infinity bekijken.

Hoe duur is een laser ontharingssysteem?

De aanbetalingsprijs van een thuissysteem lijkt in het begin misschien schokkend, maar als je het vergelijkt met verschillende bezoeken aan de arts voor behandelingen, kom je eigenlijk heel voordelig uit.

Investeer in een kwaliteitssysteem, anders loop je het risico op huidbeschadiging en ineffectieve verwijdering. Een goed startpunt is ongeveer 250,- euro voor een mid-range kit.

Hoeveel doorlopende kosten zijn er?

Uiteindelijk zijn er verschillende systemen op de markt die een lage initiële instellingsprijs hebben, maar ze blijken duurder te zijn om op de lange termijn te werken omdat ze om de paar maanden vervangende cartridges nodig hebben.

Afhankelijk van hoe vaak je van plan bent de machine te gebruiken en hoe duur de vervangende cartridges zijn, is het wellicht beter om vooraf een beetje meer te betalen voor een cartridge-vrije kit.

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.