Beste neustrimmer voor neus, oor & wenkbrauw trimmen

door sulo | Geupdate op:  13 maart 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Dit is een verfijnde verbetering van het klassieke trimmerontwerp, met een beter mes en een vacuüm om die kleine haartjes van je goed gestreken shirt te houden.

In dit artikel neem ik al mijn bevindingen met je door op zoek naar de beste neustrimmers!

Beste neustrimmer

De ER430K is volledig waterdicht, dus hij is gemakkelijk schoon te maken en houdt de batterijen droog.

De tweede keus was deze Philips NT1500, en hoewel een uitstekende neushaartrimmer bewees hij dat het een betere detailtrimmer is dan een neushaartrimmer.

Maar een ijzersterke combinatie mocht je in de markt zijn voor zowel een trimmer voor je neus als een trimmer om je baard en snor mooi in vorm te houden.

Laten we snel kijken naar de top 7 neushaartimmers, daarna kom ik bij elk van hen terug met een uitgebreide review:

Model Afbeeldingen
Beste keuze: Panasonic ER430K Panasonic ER430 neushaartrimmer(bekijk meer afbeeldingen)
Meest veelzijdige trimmer: Philips NT1500 Philips norelco NT1500 neustrimmer(bekijk meer afbeeldingen)
Beste vijf-segment haartrimmer: Remington NE3150 Beste vijf-segment haartrimmer: Remington NE3150(bekijk meer afbeeldingen)
Beste professionele trimmer: ToiletTree ToiletTree heavy duty neustrimmer(bekijk meer afbeeldingen)
Goedkoopste multi trimmer voor neus, oor en wenkbrauw: Wahl 5545 Wahl professional neus en oortrimmer(bekijk meer afbeeldingen)
Goedkoopste handmatige neustrimmer: Kedsum Kedsum neus oren en haartrimmer(bekijk meer afbeeldingen)
Beste handmatige neustrimmer: Groom Mate Platinum XL Groom mate XL neustrimmer(bekijk meer afbeeldingen)

Hoe de selectie van 7 testmodellen tot stand is gekomen

De Wahl 5545 die in deze review is opgenomen, is al ongeveer 10 jaar een topmodel en vormt een basis voor standaardontwerpen van trimmers.

Er is niets specifiek mis met de basics, maar ik heb gekeken naar het assortiment van andere modellen op de markt om te zien of ik verbeteringen in ontwerp en functie kon vinden.

Het was lastig om geloofwaardige informatie te vinden om de selecties te beperken tot een juiste top 6.

Advertorials in tijdschriften, zoals deze van AskMen, beschrijven niets specifieks over de prestaties of snij wijze van de verschillende trimmers die ze aanbevelen en leken zich vooral te concentreren op claims in plaats van op resultaten.

Relevante fora gaven meer geloofwaardige antwoorden over wat werkt en ook enkele aanbevelingen. Handmatige trimmers leken populair bij forum leden, dus nam ik de twee meest populaire ontwerpen op.

Ik heb verder gezocht naar niche-blogs die misschien meer inzicht geven in wat een trimmer maakt of breekt, maar opnieuw vond ik geen bewijs van side-by-side testen in populaire beoordelingen.

Amazon en bol.com waren naast andere verkopersbeoordelingen en gebruikersrecensies waarschijnlijk de meest bruikbare bron van informatie, met een aantal solide (indien anekdotisch) bewijs van geweldige modellen.

Zoals altijd heb ik gefilterd op een gemiddelde score van 4,0 of hoger en ben ik op zoek gegaan naar toonaangevende ontwerpen met consistent goede recensies.

Neushaartrimmers gebruiken goedkope componenten en zeer eenvoudige ontwerpen, dus ik ben niet verbaasd om te zien dat zelfs bij de meest gewaardeerde merken sommige producten de fabriek verlaten met onderdelen die niet werken of snel breken.

Een uitvalpercentage van 10 procent lijkt ongeveer gemiddeld te zijn voor de meest populaire modellen. Er was geen duidelijk alternatief in compacte trimmers met een betere levensduur, tegen geen enkele prijs.

Wel hebben deze modellen goede garantie zodat je hem altijd in kunt sturen mocht jouw model last hebben van zo’n defect, maar liever heb je er gewoon eentje die werkt zodat je niet even zonder hoeft te zitten.

De overgrote meerderheid van de trimmers maakt gebruik van een mesbeschermkap met “neuskegel”, dus ik heb hard geprobeerd om representatieve modellen te vinden die andere vormen of ontwerpen gebruikten.

Ik heb drie trimmers met andere soorten snijplotters gekozen om te zien of er verschillen zijn in het gebruik met de meer traditionele modellen.

Moet je knippen of plukken?

Sommige populaire misvattingen komen vaak voor wanneer mensen het omgaan met neushaar bespreken.

Velen zullen er bijvoorbeeld terecht op wijzen dat geplukte haren langer nodig hebben om terug te groeien dan haren die net binnen de neus zijn geknipt.

Plukken is vrij eenvoudig met een paar van de beste pincetten, en dat betekent dat het dan is opgelost toch?

Misschien niet. Er zijn veel legendes en enge verhalen die je zult horen over het plukken van neus-haar.

Zo is er een “urban legend” over iemand die stierf na het plukken van een haar dat helemaal in zijn hersenen ging, een verhaal dat vrijwel zeker niet klopt natuurlijk.

Ik heb wel wat tijd besteed aan het uitzoeken van feiten en fictie en het verkrijgen van de details over waarom je het misschien niet wilt doen.

Caverneuze sinustrombose is echt, en het is echt slecht, maar dat betekent niet dat het plukken van een neushaar je zal doden.

Kort gezegd kan het plukken van een neushaar de binnenkant van je neus achterlaten met een onbeschermde wond die geïnfecteerd kan raken.

Een infectie zo dicht bij je hersenen is absoluut iets dat je wilt vermijden.

Een trimmer die helemaal tot aan de basis van een neushaar reikt, klinkt misschien als een goed idee, maar vergeet niet dat je neusharen een nuttig doel dienen als bescherming tegen dingen die die ernstige infecties kunnen veroorzaken.

Agressief knippen laat geen wond achter, maar het betekent nog steeds dat je niet de bescherming krijgt die de haren eigenlijk zouden moeten bieden.

Zorgvuldig knippen van alleen de uiteinden van het haar betekent dat je nog steeds haar hebt waar je het nodig hebt, maar wat gewoon niet meer zo lang is dat het onder je neusvleugels vandaan komt.

Vergeet ook niet dat het trimmen van je haar niet kan leiden tot een verandering in de groeisnelheid: het gebruik van een neushaartrimmer zal je haren niet sneller of dikker terug laten komen, wat wel het geval is bij een baardtrimmer.

De groeisnelheid varieert, maar gemiddeld duurt het ongeveer zes maanden om een ​​centimeter te groeien.

Geplukt haar heeft veel meer tijd nodig om terug te groeien (omdat je de follikel hebt verwijderd en het tijd zal kosten om een ​​nieuwe te laten groeien), maar alleen omdat getrimd haar binnen een paar weken teruggroeit, wil nog niet zeggen dat het sneller groeit of in een andere vorm.

Deze trimmers zijn echter meer dan alleen voor neuzen. Er wordt soms gezegd dat trimmers beter zijn voor wenkbrauwen dan een pincet, hoewel als je iemands bossige wenkbrauwen ziet dan zou je de kans waarderen om ze uit te dunnen.

Belangrijke functies om te overwegen

Trimmer-type

Er is geen gedetailleerde taxonomie van namen voor trimmer-types die ik heb kunnen vinden, maar je zult waarschijnlijk de meeste snij-elementen herkennen:

Multifunctionele systemen

Ik heb een paar modellen met accessoires getest, maar de kleine motoren in deze trimmers zijn niet goed voor veel meer dan alleen een paar haren tegelijk te knippen.

Als je op zoek bent naar een apparaat dat meer doet dan alleen neusharen knippen, dan kun je deze veeleisende taak zeker beter af met een dedicated baardtrimmer.

Ik heb eerder al baardtrimmers en lichaamshaartrimmers met hulpstukken beoordeeld die geschikt zijn voor neushaar en ze werken allemaal net zo goed als (zo niet beter dan) AA-trimmers op batterijen.

Waterdicht ontwerp

Nee, dit is niet om de trimmer tegen je neus te beschermen, het is om te helpen bij het reinigen. Alle neushaartrimmers die we vonden, waren ontworpen om te worden uitgewassen, maar sommige waren volledig geseald, zodat er geen water in het batterijcompartiment komt.

Dit maakt geen groot functioneel verschil voor het trimmen, maar door water uit de elektrische aansluitingen te houden, zorg je voor een lange levensduur.

Waar ik op heb gelet

Batterijduur

We plaatsen nieuwe Ikea – Alkalisk AA-alkalinebatterijen in elk van deze en laten ze lopen totdat ze stoppen met knippen.

Ik wil erop wijzen dat dit geen absolute deugd is: een langere levensduur van de batterij kan ook wijzen op een zwakkere motor.

In het geval van de Panasonic lijkt het duidelijk dat het opzuigen van haarknipsels kosten met zich meebrengt aan batterijduur.

De algemene winnaar voor de levensduur van de batterij was de Conair – NE150R, met een heen en weer bewegend mes dat ondanks zijn kleine motor zeer efficiënt snijdt.

Zelfs wanneer de batterijspanning te laag wordt om de Panasonic te laten draaien, blijft deze trimmer snijden.

Dat gezegd hebbende, de Philips – NT1500 was slechts 10 minuten korter dan de tijd van de Conair, dus het waterdichte ontwerp verdiende een tweede plaats.

Deze (en de meeste andere) alkalische cellen die we gebruikten, geven ongeveer 1186 mAH met een gelijkspel dat vergelijkbaar is met de grotere motor van Panasonic, dus je kunt de bedrijfstijd verbeteren door over te schakelen naar een betere batterijchemie zoals de Amazon Basics NiMH AA.

Gemakkelijke knip- en comforttest

Testers gebruikten deze trimmers op elke neus, wenkbrauw en oorhaar die ze gedurende twee maanden konden vinden, en aangevuld met borst-, been- en okselhaar voor extra testen. (Beenhaar doet eigenlijk het meest pijn!)

De elektrische trimmers hebben allemaal goed hun haar geknipt en in de bladen geduwd, maar als het ging om daadwerkelijk in het neusgat te knippen, werkten sommige ontwerpen beter dan andere.

Het grootste verschil dat ik zag tussen roterende messen was binnen versus bovenste snijmessen. Panasonic heeft een mes ontwikkeld voor hun trimmers dat zowel aan het uiteinde als aan de zijkanten snijdt, en de ToiletTree-trimmer is een zeer vergelijkbaar ontwerp.

Dit zorgde voor sneller en eenvoudiger snijden bij elke taak, zonder de veiligheid en eenvoud van het “neuskegel” beschermblad op te geven.

De handmatige trimmers van Kedsum en Groom Mate waren de enige ontwerpen die in gebruik ’trekken’ veroorzaakten. De messen konden soms de haren niet netjes knippen en trokken niet aan het haar in plaats van het getrimde uiteinde te verwijderen.

Het testen met verschillende haartypes en proberen ervoor te zorgen dat de trimmer stil werd gehouden tijdens het draaien van het mes veranderde de frequentie van pijnlijke resultaten niet.

Je kunt met deze handmatige trimmers goede resultaten krijgen, maar zelfs een schaar zou beter zijn.

Dikke haartest

Met dik haar en pindakaas probeerden ze deze trimmers vast te zetten tot het punt waarop ze niet meer zouden knippen.

Hoewel sommige trimmers meer moeite hadden om hun knipelementen te verbinden met het dikke en plakkerige haar, konden alle aangedreven trimmers nog steeds knippen.

Reinigingstest

Nadat elk van de trimmers door haar en pindakaas waren gehaald om ze goed en gomachtig te krijgen, probeerden de testers ze elk met zeep en water schoon te maken en vervolgens uit elkaar te halen om te zien hoe schoon ze echt waren.

Tijdens het reinigen werd er ook droog tissuepapier in het batterijcompartiment geplaatst en de trimmers in de gootsteen ondergedompeld om te zien hoe waterdicht ze eigenlijk zijn.

Alle units die als waterdicht worden geadverteerd, waren in feite met een O-ring rond de dop van het batterijcompartiment om water uit de buurt van de batterij te houden.

Beste keuze: Panasonic ER430K

De Panasonic ER430K is een meer gecompliceerde neus tondeuse dan de meeste. Het stopt niet met alleen het knippen van je neushaar, want het gebruikt ook een klein vacuüm om de haren in een kleine val te verzamelen voor latere verwijdering.

Als deze trimmer niet geweldig was in het doen wat er op de doos staat, zouden we het niet specifiek aanbevelen vanwege het vacuüm.

Gelukkig is dit een van de beste trimmers die we hebben geprobeerd, en de prijs ligt precies in het midden van het assortiment. Het vacuüm is dan een leuke bonus.

Wanneer je deze trimmer schoonmaakt, kost het minder werk om smurrie op te ruimen vanwege het doorstroomontwerp dat het vacuüm mogelijk maakt om haren te grijpen.

De handleiding zegt dat de trimmer moet worden schoongemaakt met de motor uit, maar als je hem onder water laat draaien, schrob je de messen heel goed met een snelstromende waterstraal die door het vacuümsysteem wordt getrokken.

De instructie liet ons onzeker of dit de bedoeling is, maar het vacuümvrije ERGN30K-model vermeldt dit als een functie genaamd ‘vortex-reiniging’.

Als je niet geïnteresseerd bent in de vacuümfunctie en €5,- wilt besparen, gebruikt de ERGN30K hetzelfde geweldige mes en moet het net zo gemakkelijk te reinigen zijn.

Panasonic geeft dezelfde 90 minuten batterijduur voor het goedkopere model dat we hebben met de vacuüm aangedreven ER430K, maar ze geven misschien een conservatieve schatting.

De vacuümfunctie is handig genoeg dat ik denk dat de ER430K een extra €5,- waard is, en het wordt ook geleverd met een dop en een rits om hem schoon te houden.

Panasonic is een van de weinige fabrikanten die een ander snijmes proberen in dit klassieke ontwerp, en het is een echte verbetering ten opzichte van de gemiddelde trimmer. De ER430K wordt ook geleverd met een handige vacuümfunctie.

Zoals vermeld in onze testsectie, zou je veel betere batterijduren moeten zien met deze krachtige kleine motor als je overschakelt naar nikkelmetaalhydride-batterijen met een hoge capaciteit zoals de Amazon Basics, Eneloop Pro of Ansmann-cellen.

Je zou ook een toename zien met andere trimmers, maar de 90 minuten looptijd op een alkaline geeft aan dat de Panasonic slechts minder dan 1 ampère vermogen verbruikt.

Dit wordt vergeleken met ongeveer 0,3 ampère voor de anderen, wat betekent dat Panasonic meer batterijduur zal behalen door betere batterijchemie.

Bekijk de meest actuele prijzen hier bij Amazon

De competitie

Panasonic vs Toilettrees mes

De echte competitie voor de trimmer van Panasonic is deze ToiletTree trimmer:

Zoals je in de bovenstaande afbeelding kunt zien, gebruikt de WCTree-trimmer (met de witte paal) een zeer vergelijkbare snijder als die van Panasonic, dus het heeft vergelijkbare voordelen.

Het is moeilijk te zeggen of de Panasonic voor mij beter werkte vanwege een sterkere motor of gewoon vanwege het vacuüm trekken van haar in de messen, maar het leek wel een beetje gemakkelijker haren te knippen.

Het grootste verschil tussen de twee is absoluut het geluid van het vacuüm, hoewel ik denk dat het een waardevolle afweging is. (En, zoals ik hebben gezegd, als je die functie niet wilt, is het no-vacuum ERGN30K-model een van de goedkoopste trimmers die we hebben gevonden.)

Bekijk ook de Toilettree hier bij Amazon

Belangrijkste leerpunten:

Lees ook: hoe lang gaan scheermesjes mee? Dit is wat je moet weten

Meest veelzijdige trimmer: Philips NT1500

Als het traditionele neuskegelontwerp je niet aanspreekt, is de Philips NT1500 zeker de moeite van het bekijken waard.

Deze trimmer gebruikt een mes dat zoiets is als een kruising tussen een elektrisch scheerapparaat en een tondeuse, en het werkt heel goed.

Op veel meetwaarden is deze trimmer superieur aan de Panasonic: hij is goedkoper, hij werkt vier keer langer op een batterij en hij is bijna net zo gemakkelijk schoon te maken.

Maar voor het gemakkelijk knippen van neushaar blijft het nut achter bij de ontwikkelde vorm van Panasonic van de oude stand-by.

Deze andere stijl van snijder werkt redelijk goed voor neushaar, maar het is beter voor wenkbrauwen en oren.

Een waterdicht ontwerp onderscheidt dit van andere kanshebbers, maar de Panasonic zit beter in je neusgaten. Voor de prijs is hij gemakkelijk schoon te maken en gaat lang mee, en is geschikt voor verschillende opruimtaken.

Je zult meer tijd besteden aan vissen in je neusgat met het ontwerp van Philips om de snijder en dat ene vervelende haar te verbinden. Als je een behoorlijke hoeveelheid haar in je neusgat wilt houden om te voorkomen dat je stof inademt, is dit ontwerp niet erg nuttig.

Voor het knippen van andere losse haren op je gezicht is dit echter een geweldig ontwerp. Wenkbrauwen knippen met de meegeleverde opzetkam werkt goed, en het is gemakkelijk om over de achterkant van je oor te lopen om haren te pakken die je nog niet eens kende.

De Philips-trimmer doet zelfs goed werk met bakkebaarden en snorranden, hoewel het geen vervanging is voor een baardtrimmer.

Het komt ook niet in de buurt, dus als je hiervan afhankelijk was om bakkebaarden te vormen, zou je dit zeker willen doen voordat je je scheert.

Aan de positieve kant, zal dit ontwerp niet trekken of knellen of zelfs kietelen zoals sommige andere snijmessen kunnen doen.

Belangrijkste leerpunten:

Bekijk de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste vijf-segment haartrimmer: Remington NE3150

De Remington gebruikt een mesontwerp dat misschien het meest bekend is. In feite een kleine vijf-segment haartrimmer, het is ingebeld om efficiënt te knippen.

Als je altijd precies wist waar je verdwaalde haren zijn, zou dit ontwerp ideaal zijn. De meeste mensen zullen echter iets willen dat ze snel rond de binnenkant van hun neusgat kunnen laten lopen, en de NE3150 doet dit niet zo goed als het traditionele neuskegelontwerp.

In de meeste andere opzichten is dit echter een uitstekende trimmer. Het mesontwerp is eenvoudig en zeer gemakkelijk schoon te maken, maar helaas zijn de motor en het batterijcompartiment niet waterdicht.

Dit was de meest betaalbare trimmer die we hebben getest, van een naam die zo oud is als elke andere in verzorgingsproducten.

De levensduur van de alkalinebatterij voor deze trimmer was zelfs een beetje langer dan die van Philips.

Als je helemaal kriebelt, kan de manier waarop deze bladen naast je huid heen en weer bewegen enigszins zenuwslopend zijn. Ik denk niet dat het een probleem is, maar omdat de concurrentie kan stoppen zonder je neus te kietelen, verliest Remington een paar plaatsen in de ranglijst.

Als je niet om waterdichting geeft en je kunt altijd precies zien welke haren je moet knippen, zou dit een geweldige keuze zijn. Voor de rest van ons is het gewoon niet zo goed als de Panasonic.

Bekijk deze Remington hier bij bol.com

Beste professionele trimmer: ToiletTree

ToiletTree is misschien wel het bedrijf dat deze trimmer heeft ontworpen, maar het is een van de best verkochte modellen die er zijn. Het merk ToiletTree kwam veelvuldig voor in consumentenvermeldingen in ons onderzoek en ze zijn nu op voorraad in CVS-winkels.

Er zijn andere trimmers die identiek lijken, maar deze is gemakkelijk te vinden.

Aan de positieve kant, deze trimmer is stiller dan het vacuüm op de Panasonic en gebruikt een soortgelijk mesontwerp dat zowel aan het uiteinde van de kegel als aan de zijkanten snijdt.

Het werkt bijna net zo goed als de Panasonic en werkt bijna drie keer langer op een AA-batterij.

Dat gezegd hebbende, de ToiletTree kost een paar euro meer dan de Panasonic, en hij is niet zo krachtig of gemakkelijk schoon te maken.

Als de levensduur van de batterij een belangrijkere overweging was, kan dit hoger scoren. Op een dag zie ik misschien USB-oplaadbare ontwerpen die logisch zijn, maar op dit punt moet je nog steeds batterijen in de buurt houden.

Zelfs een tweevoudige verlenging van de levensduur van de batterij zal de manier waarop je over een trimmer denkt niet veranderen.

Het LED-licht is ook een beetje dom – zelfs een slecht verlichte badkamer profiteert niet echt van de hoeveelheid licht die dit uitstraalt. Ter vergelijking: het vacuüm op de Panasonic-trimmer kan je eigenlijk een beetje verlegenheid besparen of je badkamer schoon houden.

Check prijzen en beschikbaarheid van de ToiletTree hier

Goedkoopste multi trimmer voor neus, oor en wenkbrauw: Wahl 5545

Iedereen die een tondeuse heeft gezien of in bezit heeft, weet waarschijnlijk wat hij moet weten over de Wahl 5545. Dit is een roterende tondeuse met kale botten: de roterende messen hakken alles af wat in de neuskegel komt terwijl ze langs de binnen.

In vergelijking met de topkeuze ontbreekt dit ontwerp op enkele manieren.

De messen snijden alleen aan de zijkanten, vergeleken met het Panasonic-ontwerp dat ook aan de bovenkant afknipt. De motor lijkt merkbaar sterker op de Panasonic, die wel een wisselwerking heeft in de levensduur van de batterij.

De Wahl heeft ook geen waterdichting, wat je niet belet om het mes onder je kraan te spoelen, maar na het gebruik van ontwerpen die je in de gootsteen kunt laten vallen, is het een duidelijk minpunt.

Ik was ook verrast dat deze trimmer niet betaalbaarder is. Panasonic heeft een aantal kale ontwerpen die goedkoper zijn, en zelfs het waterdichte Philips-model dat we als tweede hebben gekozen, was een paar euro minder.

Wahl gebruikt in principe dit zelfde mesontwerp als een bevestiging op hun draadloze 9818 Baardtrimmer en als een gratis accessoire in dat pakket is het goed om te gaan.

Als een op zichzelf staand ontwerp is het echter gewoon niet aantrekkelijk.

Bekijk de Wahl hier bij bol.com

Conair – PG 1000

De Conair PG 1000 ziet eruit als een aantrekkelijk alternatief voor het oude Wahl-ontwerp en het nieuwe Panasonic-ontwerp voor snijkantvormen.

De roterende trimmer heeft de vorm van een kegel, met bladen die ontworpen lijken te zijn om een ​​gelijke lengte bij te snijden bij de opening van je neusgat.

In de praktijk heeft deze trimmer echter twee problemen.

We hadden gehoopt dat hij concurrerend zou zijn met de Panasonic, maar het was eigenlijk een van de minst effectieve trimmers die er bij zat en ik heb hem daarom ook niet opgenomen.

Het werkt, maar in principe zal elk ander mesontwerp haar sneller en gemakkelijker knippen.

Niet aanbevolen: Kedsum and Groom Mate

Kedsum is een van de vele merken die deze schaar-roterende trimmer verkopen, terwijl de Groom Mate – Platinum XL een vergelijkbare roterende snijder is waarvoor twee handen nodig zijn.

Deze bladen snijden op een vergelijkbare manier als het standby roterende elektrische blad in de Wahl, maar met enkele interessante verschillen die ze minder nuttig maken.

Op beide trimmers moeten haren in de zijkant van het mes glijden om te worden afgeknipt; op echt lang haar werkt het, maar als je gewoon een voorzorgspas doet, kun je gemakkelijk haren missen die niet in de goede richting liggen.

Bij het knippen van neushaar was dit meestal een pijnvrije ervaring. Maar soms werd het haar geknepen en getrokken door de knipbeweging. Ouch.

Het is moeilijk om precies te zeggen wat het probleem is, en het is erger als je het op wenkbrauwen of armhaar probeert dan in het neusgat, maar omdat dit in het begin geen zeer efficiënte trimmers zijn, is het de potentiële pijn niet waard.

Als je een batterijloze manier moest kiezen om neushaar te knippen, zou ik in plaats daarvan kiezen voor deze hoogwaardige schaar van Rubis.

Conclusie

Als je nog niet op zoek bent naar je eerste tondeuse voor je neus, oren en wenkbrauwen, geniet dan van je jeugd zolang deze duurt.

Als je net als diegenen onder ons bent die op zoek zijn naar een trimmer om iets te vervangen dat je al een paar jaar hebt en al is overleden, hebben we een paar keuzes die hopelijk indruk zullen maken.

Deze Panasonic ER430K is een bijna perfecte neushaartrimmer met een krachtige motor en messen die alle haren in elke hoek knippen.

Als je snoeit op weg naar buiten, houdt de vacuümfunctie ook verloren haren van je shirt. Dit is een waterdichte trimmer die gemakkelijk te wassen en te onderhouden is en de prijs klopt.

Als je iets wilt dat iets veelzijdiger is en niet zo snel door batterijen eet als de roterende trimmer van Panasonic, is de Philips – NT1500 kosteneffectief en redelijk goed in het knippen van haren.

De Philips is beter op oren en wenkbrauwen dan in het neusgat, maar hij werkt vier keer langer dan de Panasonic op een AA-batterij en hij is nog steeds waterdicht.

Lees ook: bretels voor de goed verzorgde man

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.