13 beste noise cancelling koptelefoons: werken, reizen & vliegen [review]

door sulo | Geupdate op:  13 oktober 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

De beste hoofdtelefoon met ruisonderdrukking kan je helpen om in je eigen wereld te komen in allerlei situaties. In dit artikel bespreek ik de 13 beste keuzes.

13 beste noise cancelling koptelefoons

Of je nu pendelt en probeert te ontsnappen aan het geluid van verkeer en snuivende collega-pendelaars, op een lange afstandsvlucht en het geluid moet overstemmen van kinderen die schreeuwen of gewoon weg willen zijn van alles en comfortabel willen worden met je favoriete muziek thuis.

Noise cancelling headphones om je af te zonderen in de bus

Mijn favoriet en de beste overall is deze Sony WH-1000XM3 draadloze koptelefoon met noise cancelling bij bol.com. Niet alleen uitstekende ruisonderdrukking, maar ook een van de langste batterijduren met 30 uur luistertijd.

Hoofdtelefoons met ruisonderdrukking zijn echte wonderen van de moderne tijd, omdat ze ongewenste geluiden volledig kunnen uitschakelen, terwijl ze tegelijkertijd je muziek nog beter laten klinken dan alle oude oordopjes.

Als je nog nooit een paar hebt geprobeerd, wed ik dat je echt zult worden weggeblazen door hoe goed ze de buitenwereld kunnen uitschakelen, zodat je je kunt concentreren op je favoriete muziek, audioboek, podcast of iets anders zonder afleiding.

Ik ben van mening dat hoofdtelefoons met ruisonderdrukking net zo belangrijk zijn als je laptop, tv of mobiele telefoon als het gaat om technologie die je leven, werk en gamen zal veranderen.

Vooral als je elke dag een lange reis moet maken naar je werk of studie, of een vlucht in het verschiet hebt.

Dat betekent dat het kiezen van het juiste paar voor jou belangrijk is – de eisen aan een goede hoofdtelefoon voor een vlucht zijn anders dan aan eentje die je alleen thuis zult gebruiken.

Gelukkig heb ik een lijst samengesteld met de beste noise cancelling hoofdtelefoons, hieronder weergegeven en gerangschikt op basis van hun prijs-prestatieverhouding, om je te helpen een hoofdtelefoon te kiezen die al het bovenstaande voor je aankan.

Hier eerst in vogelvlucht een tabel met de top keuzes van dit moment, daarna zal ik je verder meenemen in een uitgebreide beoordeling van elk van hen:

Merk Afbeeldingen
Beste overall: Sony WH-1000XM3 Sony WH-1000XM3 draadloze noise cancelling koptelefoon(bekijk meer afbeeldingen)
Beste ruisonderdrukking voor bellen: Bose 700 Ruisonderdrukkende koptelefoon bose 700(bekijk meer afbeeldingen)
Beste deal: Sony WH-1000XM2 Sony WH-1000XM2 koptelefoon met ruisonderdrukking tweedehands(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor voice assistant: Bose QuietComfort 35 II Bose QuietComfort 35 II ruisonderdrukkende koptelefoons(bekijk meer afbeeldingen)
Beste noise cancelling in-ear oordopjes: Sony WF-1000XM3 Sony WF-1000XM3 in ear noise cancelling oordopjes(bekijk meer afbeeldingen)
Beste batterijduur: Jabra Elite 85H Beste batterijduur voor noise cancelling headphones Jabra Elite 85H(bekijk meer afbeeldingen)
Beste bedrade noise cancelling koptelefoon: Philips SHL3850NC

Beste bedrade noise cancelling koptelefoon: Philips SHL3850NC

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste bedrade deal: Bose QuietComfort 25 Beste bedrade deal: Bose QuietComfort 25(bekijk meer afbeeldingen)
Beste functies: Bowers en Wilkins PX Wireless Beste functies: Bowers en Wilkins PX Wireless(bekijk meer afbeeldingen)
Goedkope noise cancelling hoofdtelefoon: Sennheiser HD 4.50 BTNC Goedkope noise cancelling hoofdtelefoon: Sennheiser HD 4.50 BTNC(bekijk meer afbeeldingen)
Beste onder 200 euro: JBL Live 650BTNC Beste onder 200 euro: JBL Live 650BTNC(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor Windows: Microsoft Surface-hoofdtelefoon Beste voor Windows: Microsoft Surface-hoofdtelefoon(bekijk meer afbeeldingen)
Beste in-ear over-ear hybride: Nura Nuraphone Beste in-ear over-ear hybride: Nura Nuraphone(bekijk meer afbeeldingen)

Beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons beoordeeld

Laten we in een uitgebreide beoordeling van deze hoofdtelefoons duiken:

Beste overall: Sony WH-1000XM3

De beste hoofdtelefoon met ruisonderdrukking ter wereld, twee jaar op rij.

Kenmerken:

Voordelen

Nadelen

De Sony WH-1000XM3 is de beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoon ter wereld, twee jaar op rij.

Natuurlijk is het misschien slechts een kleine verfijning van de uitstekende WH-1000XM2 van vorig jaar, maar subtiele aanpassingen zoals het gebruik van USB-C in plaats van microUSB en het toevoegen van padding langs de brug helpen de prijswinnende Sony WH range het niveau toch nog iets op te krikken.

Dus waarom houdt iedereen zoveel van deze Sony-hoofdtelefoons? Nou, het is uitzonderlijk goed in het onderdrukken van geluid van buitenaf. Doe een paar op tijdens het stofzuigen en je hoort de motor nauwelijks lopen.

Voor muziekliefhebbers is de Sony WH-1000XM3 voorzien van aptX HD en Sony LDAC, twee van de beste manieren om zonder kabels naar hi-res muziek te luisteren vanaf je telefoon.

Ten slotte bieden alle toonaangevende koptelefoons van Sony zowel Google Assistant als Alexa-ondersteuning, waardoor ze niet alleen de beste ruisonderdrukkende modellen op de markt zijn, maar ook enkele van de slimste.

Bekijk deze hoofdtelefoon hier bij bol.com

Beste ruisonderdrukking voor bellen: Bose 700

Toonaangevende ruisonderdrukking, maar niet de beste batterijduur.

Kenmerken:

Voordelen:

Nadelen:

Ze verslaan de Sony WH-1000XM3’s qua batterijlevensduur en prijs niet helemaal, maar de Bose Noise Cancelling Headphones 700 zijn nog steeds een briljant paar over-ear headphones.

Traditioneel is een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking ontworpen om omgevingsgeluiden om je heen te blokkeren, zodat je je muziek duidelijker kunt horen (of toch wat slaap pakken tijdens een lawaaierige vlucht).

Dit kan erg effectief zijn als je naar muziek luistert.

Als je echter telefoneert, kan de persoon met wie je spreekt nog steeds alles horen wat er om je heen gebeurt, of je nu in een drukke straat staat, of probeert te praten in een dreunende trein.

De Bose Noise Cancelling Headphones 700 proberen dit te verhelpen door ruisonderdrukking toe te passen op telefoontjes én muziek, wat een fantastische functie is.

De geluidskwaliteit is onmiskenbaar goed, met een levendig karakter en goed uitgebalanceerde soundstage.

Als je probeert te kiezen tussen het kopen van de Sony WH-1000XM3 en de Bose Noise Cancelling Headphones 700, raden we je aan voor de eerste te kiezen vanwege die lagere prijs en een betere levensduur van de batterij.

Dat gezegd hebbende, zou je geen fout maken als je in plaats daarvan voor deze Bose zou kiezen, wat goed kan als je al meer van Bose hebt en het een fijn merk vindt of als je een duidelijke toepassing hebt voor je werk of privé voor noise cancelling bellen.

Ze klinken geweldig, zien er prachtig uit en de ruisonderdrukking is super.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste deal: Sony WH-1000XM2

Als je ze kunt vinden, zijn de tweede generatie WH-1000XM2 van Sony nog steeds geweldig ,en nu te koop voor een goede deal.

Kenmerken:

Voordelen:

Nadelen:

Als je een paar kunt vinden, zijn de Sony WH-1000XM2 nog steeds een van de beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons die er zijn: ze klinken geweldige, handige ruisonderdrukkingstechnologie en kosten net zoveel als een paar Bose QC35’s.

Ze hebben misschien een iets kortere levensduur van de batterij dan de top-ear koptelefoon van Bose, maar de WH-1000XM2 van Sony overtreft de QC35 op het gebied van prestaties en functies.

Je zou deze Sony-koptelefoon boven de Bose willen kiezen, omdat ze niet alleen hetzelfde niveau van geweldige ruisonderdrukking bieden, maar ze hebben drie nette trucs die Bose gewoon niet heeft op zijn oudere koptelefoon:

  1. een is omgevingsgeluid modus die alleen middentonen tot hoge frequenties laat (bijvoorbeeld aankondigingen via een luidspreker)
  2. en een andere is de Quick Attention-modus waarmee je alle externe ruis binnen kunt laten zonder de hoofdtelefoon af te zetten. (De laatste is perfect wanneer je een drankje bestelt in een vliegtuig of een collega spreekt voor een kort moment voordat je weer in je werk duikt.)
  3. De laatste truc die Sony in petto heeft, is de LDAC-codec. Naast de algemeen aanvaarde aptX HD-standaard, maakt LDAC het afspelen van Hi-Res Audio mogelijk met behulp van de 1000XM2.

Geweldig klinkend, boordevol functies en net zo betaalbaar als de concurrentie? De Sony WH-1000XM2 is een solide allround keuze voor ruisonderdrukkende headsets.

Bekijk hem hier tweedehands bij Rebuy

Beste voor voice assistant: Bose QuietComfort 35 II

Slimme ruisonderdrukkende hoofdtelefoon voor voice assistant diehards.

Kenmerken:

Voordelen:

Nadelen:

Op nummer vier komt de Bose QuietComfort 35 II – een bijna identiek product aan de al uitstekende Bose QuietComfort 35, maar bijgewerkt met Google Assistant.

Dit betekent dat je nog steeds de toonaangevende ruisonderdrukking krijgt waar Bose bekend om staat, goede geluidskwaliteit en ongelooflijk comfort, plus een handige assistent om al jouw vragen te beantwoorden tijdens het reizen.

Over het geheel genomen is de Bose QC35 II NC een uitstekende hoofdtelefoon voor reizigers en pendelaars. Bose heeft een goede balans gevonden tussen functies die de meeste reguliere luisteraars tevreden zullen stellen.

Hoewel we niet zoveel van ze houden als de beter klinkende Sony WH-1000XM2, zijn ze nog steeds de beste voor ruisonderdrukking.

Ondanks de populariteit van de QC35s heeft Bose de boel opgeschud door een geheel nieuw draadloos hoofdtelefoon met ruisonderdrukking uit te brengen, met een focus op een strak ontwerp en een “doorbraak” audio-technologie: de Bose Noise Cancelling Headphones 700.

Ze stoten misschien Sony nog niet van de troon van de beste hoofdtelefoon met ruisonderdrukking, maar het is nog steeds een fantastische over-ear hoofdtelefoon die op nummer twee uitkomt.

Check prijzen en beschikbaarheid hier bij bol.com

Beste noise cancelling in-ear oordopjes: Sony WF-1000XM3

Ruisonderdrukkende echte draadloze in-ear hoofdtelefoons waar we al een hele tijd op hebben moeten wachten.

Kenmerken:

Voordelen:

Nadelen:

Het komt niet vaak voor dat je een paar bedrade oordopjes vindt, laat staan ​​een paar echte draadloze oordopjes op een lijst met de beste ruisonderdrukkende koptelefoons.

Aangezien het nog steeds zeldzaam is om de technologie in oordopjes te vinden, zijn de Sony WF-1000XM3’s inderdaad zeer indrukwekkend en verdienen hun plaats in deze verzameling volledig.

De Sony WF-1000XM3’s slagen erin om een ​​niveau van ruisonderdrukking te bieden dat heel goed is voor een paar oordopjes – ze bieden niet dezelfde isolatie als een paar over-ear headphones, maar als je op zoek bent naar een slanke vormfactor dan is het compromis het waard.

Niet alleen zijn deze zonder twijfel de best uitziende echte draadloze hoofdtelefoons die er zijn, maar ze combineren serieuze ruisonderdrukkingstechnologie met pompende muzikaliteit.

Als je niet het ongemak van het dragen van full-size oordoppen wilt, zijn ze een overtuigend alternatief.

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Beste batterijduur: Jabra Elite 85H

Jabra’s nieuwe hoofdtelefoon met ruisonderdrukking geeft Sony en Bose een goede concurrentie.

Kenmerken:

Voordelen:

Nadelen:

De Elite 85h biedt een toonaangevende batterijlevensduur, geweldige stijl en veel personalisatie als het gaat om geluidsprofielen. Dat gezegd hebbende, zullen puristen jammeren over het gebrek aan high-end codec-ondersteuning en zijn er voor deze prijs punchier koptelefoons op de markt.

Als je bedenkt dat Jabra’s Elite 85h-hoofdtelefoon de eerste poging van het bedrijf is om premium draadloze ANC-hoofdtelefoons te gebruiken, is het resultaat behoorlijk lovenswaardig. We kunnen niet wachten om te zien wat de volgende premium ANC-hoofdtelefoon van het bedrijf zal bereiken.

Als u een alternatief wilt voor de WH-1000XM3 van Sony, zijn deze een geweldige optie.

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste bedrade noise cancelling koptelefoon: Philips SHL3850NC

Executive looks en geweldige geluidsweergave.

Kenmerken:

Voordelen:

Nadelen:

Philips presenteert met zijn SHL3850NC een elegantere ruisonderdrukkingsoplossing. Deze on-ear hoofdtelefoons zijn niet draadloos zoals onze topkeuze, maar dat is nauwelijks een reden om ze over te slaan.

Met een goede prijs is de SHL3850NC een compacte set met veel comfort en een lange batterijlevensduur.

Je krijgt hier veel voor het geld. In de doos zit de koptelefoon, een harde tas voor opslag en de koptelefoon rockt een oplaadbare batterij die ruisonderdrukking biedt voor bijna 30 uur.

Maar het beste van alles, de geluidsprestaties zijn extreem goed uitgebalanceerd en warm.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste bedrade deal: Bose QuietComfort 25

Hoofdtelefoons geschikt voor een koning en een uitstekende waarde voor iedereen.

Kenmerken:

Voordelen:

Nadelen:

Een paar jaar geleden was de Bose QuietComfort 25 de beste hoofdtelefoon met ruisonderdrukking die ik ooit had gebruikt.

De dieptepunten, middentonen en hoge tonen kwamen helder over en stapten nooit over elkaar heen. Alle soorten muziek klonken duidelijk en ongelooflijk.

Met de ruisonderdrukking ingeschakeld, voelde ik me nooit verder ondergedompeld en geconcentreerder dan met de QC25 op mijn oren.

Maar dat was een paar jaar geleden en sindsdien is de tijd verder gegaan.

Bose heeft niet slechts één vervolg op deze hoofdtelefoon uitgebracht, maar twee: de QC35 en QC35 II met ingebouwde Google Assistent, die ik allebei boven de QC25 zoud aanbevelen.

Maar het is niet allemaal slecht. Als je het niet erg vindt om de oudere, bedrade te gebruiken is de QC25 een fijn afgestelde set headphones die meer dan 35 uur zeer goede ruisonderdrukkende prestaties bieden met één AAA-batterij.

Check tweedehands prijzen en beschikbaarheid hier

Nog minder gedoe op het vliegveld? Pak dan een van deze lichtgewicht reiskoffers als handbagage en rol op je gemak door de checkout.

Beste functies: Bowers en Wilkins PX Wireless

Ruisonderdrukkende hoofdtelefoon met een paar trucjes.

Kenmerken:

Voordelen:

Nadelen:

Bowers en Wilkins zijn een beetje laat voor de ruisonderdrukkingsgame, maar hun eerste uitstapje maakt indruk.

De PX Wireless is niet alleen een geweldig klinkende hoofdtelefoon, ze hebben ook een aantal andere interessante trucs in petto.

Ze gaan automatisch aan en uit, afhankelijk van of je ze draagt ​​of niet, en ze beschikken ook over de toekomstbestendige USB-C-oplaadstandaard.

Naar onze mening is hun enige nadeel de geluidskwaliteit, die volgens ons de diepte van de vlaggenschiphoofdtelefoons van Bose en Sony mist.

Dat gezegd hebbende, als je in het verleden een fan bent geweest van het uiterlijk van de hoofdtelefoon van B&W, dan is de PX Wireless zeker het luisteren waard.

Bowers & Wilkins is hier verkrijgbaar bij Amazon

Goedkope noise cancelling hoofdtelefoon: Sennheiser HD 4.50 BTNC

Ruisonderdrukkende hoofdtelefoon met Sennheiser-geluid.

Kenmerken:

Voordelen:

Nadelen:

Met ruisonderdrukkende technologie die net zo effectief is als die in een koptelefoon van rivaliserende Bose, en met een meer muzikaal sonische vermogen, zijn de Sennheiser HD 4.50 BTNC een duidelijke kanshebber voor de ruisonderdrukkende kroon.

Deze lichtgewicht hoofdtelefoon is goedkoper en gemakkelijk om mee te reizen en is een uitstekende allrounder, of het nu gaat om vluchten, forenzentreinen of drukke kantoren.

Qua ontwerp lijken de Sennheiser HD 4.50 BTNC’s een slanker, lichter en meer gerichte inspanning dan de omvangrijke en dure alternatieven van Bose en Sony; en cruciaal, de HD 4.50 BTNC’s zijn net zo goed met audio, en bijna net zo goed in het onderdrukken van ruis.

Of je nu op zoek bent naar ruisonderdrukking voor lange afstanden, voor het woon-werkverkeer of gewoon productiever wilt blijven in een lawaaierig kantoor, de Sennheiser HD 4.50 BTNC’s zijn het overwegen waard.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste onder 200 euro: JBL Live 650BTNC

Geweldige hoofdtelefoon met ruisonderdrukking voor mensen met een beperkt budget.

Kenmerken:

Voordelen:

Nadelen:

Voor het geld overtreft de JBL Live 650BTNC zijn klasse in termen van geluidskwaliteit, bouw en functies.

Ze bieden je keuze uit Google Assistant of de stemassistent van Amazon en kunnen hun EQ laten aanpassen door de JBL Headphones-app.

De levensduur van de batterij is vastgesteld op 20 uur met ANC en draadloos ingeschakeld en als je de JBL Live 650BTNC gebruikt met een draad waarop ANC is ingeschakeld, kun je 30 uur halen na één keer opladen.

Als je niet zoveel wilt uitgeven als aan de Bose QC35 II of Sony WH-1000XM3, zul je tevreden zijn met de JBL Live 650BTNC wetende dat je 80% van de prestaties krijgt tegen 50% van het prijskaartje.

Bekijk de lage prijs hier

Lees ook: 16 soorten dresscodes van werk tot fancy feest

Beste voor Windows: Microsoft Surface-hoofdtelefoon

Indrukwekkende bas en geweldige ruisonderdrukking van Microsoft-headphones.

Kenmerken:

Voordelen:

Nadelen:

Hoewel ze niet helemaal op het niveau zijn met de topkwaliteit ruisonderdrukkende headphones van Sony en Bose is de Surface-koptelefoon van Microsoft verrassend goed, met een verbluffend warm geluid en royale basfrequenties.

Op zich werkt de actieve ruisonderdrukking behoorlijk goed, hoewel het niet alle omgevingsgeluid in je omgeving blokkeert, vooral als je ergens in een lawaaierige omgeving bent.

Dat gezegd hebbende, als je de ruisonderdrukking hebt ingeschakeld terwijl je naar muziek luistert, kun je vrijwel helemaal verdwalen in de ervaring zonder te worden gestoord door je lawaaierige gedeelde kantoor of het gerommel van de trein tijdens je woon-werkverkeer.

Hoewel we aanvankelijk niet overtuigd waren van de hoge prijs (vooral als je kwaliteits koptelefoons van minder bekende audiomerken kunt kopen), werken de meeste functies van de Surface Headphone zo naadloos samen met Windows devices dat het gerechtvaardigd aanvoelt.

Hier verkrijgbaar bij bol.com

Beste in-ear over-ear hybride: Nura Nuraphone

De vreemde in-ear, over-ear hybride heeft behoorlijke ANC.

Kenmerken:

Voordelen:

Nadelen:

Als je tot nu toe nog niets naar je zin hebt gevonden, hebben we nog een laatste optie om naar te kijken – de geheel nieuwe Nura Nuraphone over-ear / in-ear hybride.

Hun vormfactor betekent dat je niet alleen een oordopje aan de ingang van je gehoorgang hebt zitten, maar ook een oorkussen dat over je hele oor zit.

Dit betekent in feite dat je twee fysieke barrières hebt, wat betekent dat het geluid van de buitenwereld je niet kan horen.

Terwijl meer traditionele over-ear-koptelefoons beter werken met nuttige functies tegen een redelijke prijs, zal de Nuraphone een beroep doen op de meer experimentele audiopubliek die op de rand van het volgende grote ding wil zijn.

Bekijk ze hier bij bol.com

Noise cancelling headphones om je af te zonderen in het vliegtuig

Lees meer: 20 soorten herenhorloges van klassiek tot smart

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.