Beste outdoor horloge: GPS & Compas horloges [7 getest]

door sulo | Geupdate op:  1 augustus 2021
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Een horloge dat tegen regen, modder of vuil kan is al handiger voor outdoor werken en wandelen, maar wat als je iets veelzijdigers wilt?

Waar je passie je ook naar toe brengt in de buitenlucht – wandelen, kamperen of zwemmen – een outdoor horloge zal je helpen om al die belangrijke details tijdens je reis bij te houden!

Ik heb uitvoerig naar outdoor horloges gekeken en ben uiteindelijk tot deze top 7 lijst gekomen.

Beste outdoor horloges getest

Als je op zoek bent naar een super waterdicht horloge met alle professionele features dan is deze Suunto Traverse Alpha de beste keus van dit moment, hét merk in outdoor watches. Met POI instellingen en route markering is het een unieke tool voor hikers en joggers.

Maar je hoeft er niet zoveel geld in te inversteren. De beste outdoorhorloges van vandaag zijn ook op instapniveau steeds verder geëvolueerd.

Hier zijn de top keuzes in onderstaande tabel, daarna zal ik dieper ingaan op elk van deze opties:

Outdoor horloge Afbeeldingen
Beste waterdichte outdoor horloge: Suunto Traverse Alpha Suunto traverse alpha outdoor horloge
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste outdoor horloge met touchscreen: Garmin Epix Garmin Epix outdoor horloge
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste outdoor horloge met GPS: Casio Pro Trek Outdoor

Casio Pro trek outdoor watch

(bekijk meer afbeeldingen)

Meest uitgebreide outdoor smartwatch: Garmin fenix 3

Garmin Fenix 3 outdoor watch

(bekijk meer afbeeldingen)

Stevigste outdoor sporthorloge: Suunto Core

Suunto core horloge voor buiten

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste kompas: Casio Pathfinder Triple Sensor

Casio Pathfinder horloge triple sensor barometer

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope outdoor horloge: Casio digitaal kompas met dubbele sensor

Casio digitaal compas horloge met dubbele sensor

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze gids helpt je het beste outdoorhorloge voor jouw wensen te vinden.

7 best beoordeelde outdoor horloges

Beste waterdichte outdoor horloge: Suunto Traverse Alpha

Suunto maakt al heel lang een aantal van de beste outdoorhorloges op de markt.

Hun gevestigde merknaam is gebouwd op een reputatie voor het leveren van geavanceerde en nauwkeurige functies die extreme buitensporters helpen die stap verder te gaan.

Een geweldige kleine functie is deingebouwde noodzaklamp. Ik ben altijd op zoek naar slimme toevoegingen aan outdooruitrusting die logisch zijn, en in een noodgeval kan dit lampje je helpen om te zien waar je bent of wat je aan het doen bent.

Je kunt POI-locaties instellen, routes markeren en de broodkruimelachtige route volgen naar waar je ook bent begonnen met dit GPS-horloge.

Je kunt natuurlijk ook een route vooraf op je thuiscomputer bouwen en deze naar het horloge uploaden, zodat je deze later ook in het veld kunt volgen!

Ik vind het geweldig dat je de GPS-modus kunt aanpassen om energie te besparen: 10 tot 100 uur batterijduur, afhankelijk van je keuzes!

Het beste voor: de technische sporter die tijd doorbrengt in het diepe bos of gaat vissen.

Suunto Traverse Alpha in één oogopslag:

Bekijk de meest actuele prijzen hier bij bol.com

Beste outdoor horloge met touchscreen: Garmin Epix

Als je het beste actieve horloge wilt dat slimme horloge, outdoor GPS en uurwerk in één kan balanceren, is dit misschien je beste keuze.

Garmin staat bekend om de vindingrijkheid in GPS en hun wearables worden vertrouwd door de meest toegewijde atleten.

Weet je nog dat kompas met drie assen waar we het over hadden? Of je nu beweegt of stilstaat, de Epix weet nauwkeurig welke kant je op gaat dankzij het interne 3-assige kompas.

Alle ingebouwde sensoren zijn automatisch aan het kalibreren, waar ik dol op ben. Niets is frustrerender dan onnauwkeurige hoogte- of weerswaarschuwingen omdat je horloge van kalibratie is geraakt.

Dankzij het kleuren-touchscreen leeft dit horloge absoluut in de buurt van de smartwatches wat betreft uiterlijk.

Eerlijk gezegd is het een fantastische keuze als je aan een smartwatch denkt, maar veel tijd buiten doorbrengt met hardlopen, skiën of iets anders.

Ik bedoel, je kunt meldingen en updates direct op het horloge ontvangen en al je statistieken en gegevens delen met social media.

Dat is een slim horloge!

Van alle horloges op onze lijst is de Epix het beste voor degenen die een smartwatch willen, maar de neiging hebben meer tijd buiten door te brengen dan binnenshuis.

Garmin epix horloge in één oogopslag:

Hier te koop bij Amazon

Beste outdoor horloge met GPS: Casio Pro Trek Outdoor

Casio heeft altijd horloges gemaakt, maar hun GPS en slimme technologie hebben ze pas laat opgepakt.

Casio Pro trek outdoor watch

(bekijk meer afbeeldingen)

Dat betekent echter niet dat deze outdoor navigatie-tool het niet kan bijhouden! Het heeft een heleboel functies tegen een zeer redelijke prijs.

Dit horloge werkt op Android Wear 2.0 en is klaar om rechtstreeks met je telefoon te worden gekoppeld. Android Wear is verrassend veelzijdig en werkt met vrijwel elk apparaat.

Het heeft een handvol functies die van pas kunnen komen, zoals offline gegevens die op het apparaat kunnen worden opgeslagen. Dit bespaart de levensduur van de batterij in het veld.

Combineer dat met de geïntegreerde GPS, hoogtemeter en barometer voor nauwkeurige routes, locatie, navigatie en POI’s.

Dankzij het Android OS kun je ook de apps en programma’s aanpassen. Vissen, golfen, kleurenkaarten, navigatie en meer zijn binnen handbereik met het beste avontuurhorloge op de markt!

Het beste voor: een breed scala aan buitensporten met een flexibel besturingssysteem dat op jou kan worden afgestemd.

Casio Pro Trek Outdoor GPS-sporthorloge in één oogopslag:

Bekijk hem hier bij bol.com

Meest uitgebreide outdoor smartwatch: Garmin fenix 3

Het is niet verwonderlijk dat Garmin twee keer op onze lijst staat, toch? Hun outdoor- en GPS-horloges zijn gewoon te verdomd goed om te negeren.

Garmin Fenix 3 outdoor watch

(bekijk meer afbeeldingen)

Laat me duidelijk zijn over de waterdichte statement. Garmin beoordeelt dit horloge als geschikt voor recreatief zwemmen. Veel andere horloges zeggen dingen als “incidenteel” of “kort” bij het beschrijven van hun “zwemklasse” horloges.

Deze is veilig en je kan op elk moment gaan zwemmen, hoewel hij niet duikbestendig is.

Er zijn verschillende versies van dit horloge, maar ze volgen allemaal hoogte, locatie, snelheid, GPS-route en meer. De fenix HR heeft een pols gemonteerde hartslagmeter terwijl de andere modellen van dit horloge die functie missen.

Ik vermoed dat deze functie waarschijnlijk het belangrijkst is voor hardlopers, maar de HR-monitor verbetert ook het algemene vermogen van het horloge om dingen zoals verbrande calorieën te meten.

Je kunt locaties met dit horloge meteen markeren, zodat je later kunt navigeren of ze op de kaart kunt ophalen wanneer je thuiskomt om te volgen waar je allemaal bent geweest.

Je kunt ook achteruit navigeren met behulp van het broodkruimelspoorsysteem dat dit horloge volgt terwijl je beweegt.

Als horloge kan deze weken achter elkaar of tot 20 uur in GPS-modus meegaan.

Het beste voor: een volledig uitgerust buitenhorloge wanneer topografische kaarten op de pols niet nodig zijn.

Garmin fenix 3 GPS-horloge in één oogopslag:

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Stevigste outdoor sporthorloge: Suunto Core

Er staat al jaren een horloge bovenaan de lijst voor buitenhorloges. Dat klopt, het is de Suunto Core.

Suunto core horloge voor buiten

(bekijk meer afbeeldingen)

Hoewel het geen smartwatch is, is het slim genoeg om alle details te kennen die je nodig hebt om je avontuur in het binnenland aan te vullen.

Oké, ik weet dat het niet als een “technische” functie telt, maar een goed uitziend horloge is belangrijk, toch? Nou, bij buitenhorloges denk ik niet dat een ander bedrijf net zo goed vormgeeft als de Suunto Core.

Omdat dit horloge helemaal geen ingebouwde GPS of slimme computer gebruikt, is de levensduur van de batterij aanzienlijk beter ten opzichte van andere modellen.

Als je het binnenland in gaat voor een expeditie op afstand en geen apparaten kunt opladen, is dit waarschijnlijk het beste horloge voor jou.

Aangezien er geen GPS aan boord is, moet je vertrouwen op de nauwkeurige hoogtemeter en kompas in combinatie met een goede oude kaart en kompas in het veld. Velen van jullie doen het liever op deze manier, dus ik weet zeker dat het geen probleem is!

Als je niet van het idee van een smartwatch voor je buitenactiviteiten houdt, zul je moeilijk een beter alternatief vinden dan de Suunto Core.

Het beste voor: avonturiers die het beste kompashorloge willen met een lange batterijlevensduur en een nauwkeurige hoogtemeter en barometer.

Suunto Core Watch in één oogopslag:

Check de meest actuele prijzen hier

Beste kompas: Casio Pathfinder Triple Sensor

Ik dacht dat ik ook een horloge op de lijst moest zetten dat dingen een beetje betaalbaarder houdt.

Casio Pathfinder horloge triple sensor barometer

(bekijk meer afbeeldingen)

We hebben niet allemaal het budget om een behoorlijk bedrag voor een buitenhorloge te investeren, dus deze is een beetje eenvoudiger en goedkoper met behoud van handige functies.

Ik heb verschillende jaren een soortgelijk horloge gebruikt en ik moet zeggen dat ik de eenvoud en betrouwbaarheid heel goed vind.

Dankzij de eenvoudigere functies gaat deze batterij van het horloge tot 6 maanden mee als hij volledig is opgeladen.

Bij blootstelling aan zonlicht laadt dit horloge zichzelf eigenlijk weer op. Dat is een perfecte functie voor een outdoorwatch!

Op het display krijg je een grafische weergave van de thermometer / barometer. Je moet het zien om te begrijpen hoe soepel de weergave-eigenschappen zijn!

Bovendien is er een ingebouwde zonsopgang- en zonsondergangweergave. Tot slot wil ik erop wijzen dat het horloge ook een lichtniveau-detectie heeft en automatisch de achtergrondverlichting met een kleine polsbeweging inschakelt.

De Pathfinder is het beste horloge voor buitenmensen met krachtige technische functies voor een prijs die je je kunt veroorloven.

Casio Pathfinder Multifunctioneel horloge met drievoudige sensor in één oogopslag:

Hier te koop bij Amazon

Beste goedkope outdoor horloge: Casio digitaal kompas met dubbele sensor

Last but not least is dit uitgeklede outdoor horloge. Na jarenlang buitensporige horloges te hebben geprobeerd, heb ik altijd mijn toevlucht genomen tot een eenvoudig kompashorloge.

Casio digitaal compas horloge met dubbele sensor

(bekijk meer afbeeldingen)

We zullen het hebben over waarom dat is, maar laten we eerst deze eigenschappen onderzoeken!

Oké, dus, waarom pleit ik voor een horloge met alleen kompas? Andere functies op horloges zijn vaak niet al te betrouwbaar. Barometers hebben bijvoorbeeld de neiging om vaak uit de kalibratie te raken en zijn moeilijk te resetten.

Op zijn beurt neigt de hoogtemeter snel onnauwkeurig en moeilijk aan te passen. Persoonlijk ben ik het zat om met deze instellingen te spelen.

Als je net als ik bent en de dingen liever eenvoudig houdt, zal dit horloge je minder kosten dan een avondje uitgaan.Je krijgt datum, tijd, thermometer en kompas. Dat is ongeveer alles wat je in de meeste gevallen nodig hebt!

Met een batterijlevensduur van ongeveer 3 jaar is het moeilijk om niet enthousiast te worden van de eenvoudige effectiviteit van dit horloge.

Het beste voor lage budgetten en gebruikers met eenvoudige behoeften die op zoek zijn naar een probleemloos buitenhorloge.

Casio digitaal kompas met dubbele sensorhorloge in één oogopslag:

Check de meest actuele prijzen hier

Outdoor horloge kopersgids

In deze gids ga ik je helpen het goede, het slechte en het moeilijke te begrijpen als het gaat om buitenhorloges.

Als we klaar zijn, weet je welk horloge het beste bij je past, zodat je meer tijd buiten doorbrengt en minder tijd besteedt aan online winkelen!

Barometer

De meeste buitenhorloges hebben een barometrische druksensor. Deze kleine sensoren detecteren de veranderingen in de atmosferische druk om je heen.

Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om weersveranderingen te helpen voorspellen in combinatie met andere gegevens van het horloge.

Over het algemeen heb ik echter vastgesteld dat deze veranderingen meestal vrij duidelijk zijn. Tegen de tijd dat het horloge een drukdaling heeft gedetecteerd die een binnenkomend front aangeeft, kun je meestal de verandering in het weer zien en voelen.

Op veel goedkope buitenhorloges verliezen deze sensoren de kalibratie snel. Als je een betrouwbare barometer wilt, wat leidt tot een betrouwbare hoogtemeter en weersvoorspelling, wil je investeren in een horloge met nauwkeurige sensoren.

Ik zou de functie persoonlijk weglaten, zoals meer van deze functies, en kiezen voor óf een uitgekleed horloge die lekker goedkoop is en lang meegaat, of een outdoor smartwatch die zijn gegevens elders vandaan haalt.

Altimeter

Zoals we hierboven al aanhaalden, wordt deze hoogtesensor op veel horloges gecombineerd met de barometer om hoogteverschillen boven zeeniveau te detecteren.

Op horloges met GPS-mogelijkheden kan de GPS-sensor worden gebruikt om de hoogte van de gebruiker te meten.

Als het gaat om hoogtesensoren, geef ik de voorkeur aan een horloge met een GPS-sensor. Deze horloges zijn veel nauwkeuriger en betrouwbaarder dan die welke op barometrische sensoren vertrouwen.

Als je een barometrisch horloge gebruikt, moet je de barometer van je horloge kalibreren voordat je een klim begint. Dit zorgt ervoor dat je horloge zo nauwkeurig mogelijk gegevens registreert en aan je rapporteert.

Ik vind dat hoogtemeters nuttig kunnen zijn in combinatie met topografische kaarten om je locatie te bevestigen. Het kan handig zijn om de hoogtemeter op je horloge te gebruiken met de contourlijnen van een kaart om je locatie en route te bepalen.

Kompas

Ik heb dit op de harde manier geleerd met horloges voor buiten en GPS-eenheden. Wanneer je naar digitale kompassen gaat kijken, is er één functie die alle andere regeert: het 3-assige kompas.

2 askompassen

Op veel low-end modellen besparen fabrikanten geld door een kompas met twee assen te gebruiken. Met deze horloges moet je het horloge perfect plat houden zodat het een nauwkeurige oriëntatie kan weergeven.

3 askompassen

Met 3-assige kompassen kun je het horloge onder elke hoek of oriëntatie houden en een nauwkeurige peiling krijgen zonder eromheen te rommelen. Voor een horloge dus best handig gezien het feit dat je hem misschien wel om wilt houden.

Ik heb ontdekt dat het geïntegreerde kompas verreweg de meest nuttige functie is wanneer ik horloges voor buitenshuis gebruik.

Het maakt het navigeren en oriënteren van de kaart gewoon veel eenvoudiger om een ​​kompas om je pols te hebben om snel naar te verwijzen.

Oriëntatiekompassen

Dat gezegd hebbende, horloge kompassen zijn niet vervangend voor oriënterende kompassen in het veld. Wanneer je met een topokaart navigeert, moet je daarvoor nog steeds een speciaal kompas meenemen.

Horloge kompassen kunnen niet zo nauwkeurig op de kaart zijn als een goed kompas kan zijn en kleine foutjes in de oriëntatie kunnen betekenen dat je over grote afstanden verkeerd loopt.

Declinatie aanpassing

Sommige horloges hebben geavanceerde kompasfuncties. Een dergelijke functie om naar te zoeken is de aanpassing van de declinatie.

Omdat het magnetische noorden niet altijd overeenkomt met het ‘noorden’ dat op een kaart wordt aangegeven, moet je handmatige aanpassingen maken die declinatie worden genoemd.

Zoek een horloge met declinatie-aanpassingen en je zult veel nauwkeuriger kunnen corrigeren voor declinatie.

Afhankelijk van waar je je bevindt, kan het niet aanpassen van de declinatie betekenen dat je jouw doel met enkele kilometers mist. Het is een fout die je kan kosten!

Batterijduur

Als je uiteindelijk voor een GPS-horloge kiest, controleer dan de geschatte levensduur van de batterij via de fabrikant. Je wilt waarschijnlijk een waterdichte batterij meenemen, zoals het FosPower 10200 mAh-pakket.

Voor buitenhorloges kan de levensduur van de batterij een van de belangrijkste factoren zijn. Dus, wat is de redenering en moet je je zorgen maken over de levensduur van de batterij?

De levensduur van de batterij is van belang als je meer dan ongeveer 8 uur achter weg bent. Je wilt een batterij conservatief horloge als je het meeneemt op lange backpackreizen en overnachtingen.

De levensduur van de batterij doet er niet toe voor dagtochten, skiën, etc.

Je kunt waarschijnlijk ’s nachts of tijdens een lunchpauze opladen met een stopcontact, dus het maakt niet uit of je horloge wat minder lang meegaat, wat de deur opent voor een hoop outdoor smartwatches.

Dat gezegd hebbende, een levensduur van de batterij zou ongeveer 8 uur minimaal moeten zijn.

Je hebt misschien een andere mening, maar als mijn horloge niet eens een dag op kantoor kan doorstaan, is het absoluut niet geschikt om met mij een berg te beklimmen.

Houd er rekening mee dat buitenhorloges die worden gebruikt voor wintersporten zoals skiën of ijsklimmen, een veel kortere levensduur van de batterij in het veld kunnen hebben.

De koude van de winter haalt het leven uit batterijen en laat je batterij veel sneller leeglopen dan normaal.

Om dit te bestrijden, kun je een van de volgende drie dingen doen:

  1. Koop een horloge met een grotere batterij
  2. Koop een horloge dat zeer conservatief is
  3. Draag een draagbaar batterijlaadpakket.

Het aantal herlaadbeurten van een batterij is afhankelijk van twee dingen:

  1. Batterijformaat van het horloge
  2. Grootte van de batterij

Als je een horloge met een 500 mAh-batterij heeft, krijg je 20 volledige ladingen van een pakket van 10.000 mAh.

Horloge band

Het is een essentieel stuk tracking- en navigatiehardware voor je in het veld. Dat is waarom bandkeuze en gespstijl belangrijk zijn.

Gesp

Ik zoek altijd dikke metalen gespen van hoge kwaliteit op mijn horloges voor buiten. Nu moeten we soms een compromis sluiten, maar idealiter moet de gesp zijn gemaakt van duurzaam, robuust staal.

Soms kan het moeilijk zijn om te zien, dus bekijk recensies, unboxing video’s en zo kun je snel zien of het er duurzaam uit ziet.

Klittenband

Ga niet met klittenband. Het verliest grip na ongeveer een jaar en ziet er op de lange termijn niet goed meer uit. Je hebt een betrouwbare metalen verbinding met je horloge nodig, zodat deze niet op het verkeerde moment valt!

Materialen

Overweeg ten slotte het materiaal van je horlogeband zelf. Als je verwisselbare bands hebt, is dit misschien niet zo belangrijk.

Ik probeer in ieder geval te kiezen voor duurzame rubberen horlogebandjes. Deze zijn in de loop van de tijd geneigd om slijtage, snijden en halen te weerstaan.

Kwaliteits lederen banden kunnen ook geweldig zijn, maar tegenwoordig worden ze vaak goedkoop gemaakt.

7 best beoordeelde outdoor horloges

GPS functies

Het is onmogelijk om de GPS-mogelijkheden van buitenhorloges hier volledig samen te vatten. Elk jaar krijgen we nieuwe en verbeterde functies, maar de beste vereenvoudigen en vullen het binnenwerk van een goed buitenhorloge aan.

Voor een buitenhorloge kunnen minimale GPS-functies een hulpmiddel zijn voor functies zoals de hoogtemeter, stappenteller of kompas. Meer uitgebreide functies zijn beschikbaar – in feite zijn pols GPS-eenheden met alle functies tegenwoordig gebruikelijk!

Maar vanwege hun batterij slurpende aard zijn ze meer geschikt voor een middag golfen of een lange avond hardlopen dan een slopende rugzaktocht buiten.

Voordat je je vastlegt op een horloge met GPS-functies, moet je ervoor zorgen dat het in jouw situatie niet beter is om voor een handheld GPS plus een apart horloge met hun eigen voor- en nadelen te kiezen.

Waypoints

Een functie waar ik graag naar op zoek ben, is een trackback-functie of een waypoint-functie. Het instellen van een routepunt naar je auto of naar de trailhead kan handig zijn in noodgevallen.

Je kunt ook een routepunt instellen op een kruising van een pad of op het punt waar je het pad hebt verlaten als je wat onderzoek off-track gaat doen, gewoon om je te redden mocht je een verkeerde keuze hebben gemaakt.

Veelgestelde vragen over horloges voor buiten

Kan ik gewoon elke smartwatch gebruiken?

Vandaag zijn er meer smartwatches op de markt dan er “buiten” -specifieke horloges zijn. Dus waarom zou je er niet gewoon een van gebruiken voor de sporten waar je van houdt?

Dat zou je helemaal kunnen, maar je wilt serieus onderzoek doen naar compatibiliteit. De meeste normale smartwatches hebben geen ingebouwd kompas, hoogtemeter of barometer.

Velen van hen hebben ook geen GPS aan boord, ze vertrouwen in plaats daarvan op het lenen van informatie van een gepairde telefoon of WiFi-verbinding.

Dat wil niet zeggen dat je geen smartwatch kunt vinden die werkt! Zorg ervoor dat ze een ingebouwde hoogtemeter, barometer en kompas hebben, of app-functionaliteit hebben die deze functies repliceert.

Wat zijn offline kaarten?

De populaire navigatie-apps van vandaag, zoals Google Maps, bieden “offline kaarten” aan. Wat dit doet, is kaartgegevens downloaden naar je telefoon of horloge.

Als je vervolgens in de bergen bent zonder wifi of mobiele gegevens, kun je nog steeds navigeren op basis van de gedownloade gegevens die op je apparaat zijn opgeslagen.

Offline kaarten zijn het meest nuttig wanneer je naar gebieden buiten de normale mobiele of WiFi-service reist (of als je buiten Europa liever geen data wilt gebruiken).

Als dit klinkt zoals jij, zorg er dan voor dat je horloge offline mogelijkheden heeft.

Wat maakt een outdoor horloge anders?

Vergeleken met eenvoudige uurwerken bieden buitenhorloges meestal de ABC’s: hoogtemeter, barometer, kompas.

Vergeleken met een smartwatch, zijn outdoorhorloges meestal speciaal gemaakt om nauwkeurige kaarten, aangepaste navigatieroutes en wildernisfuncties uit te voeren die een normale smartwatch mogelijk niet heeft.

Natuurlijk zijn deze lijnen behoorlijk wazig en horloges hebben de neiging om overal te kruisen volgens deze definities. Met recentelijk meer veelzijdige draagbare technologie in de schijnwerpers, wie weet wat we volgend jaar zullen hebben!

Op pols gemonteerde computers worden elk jaar beter en betaalbaarder.

Lees ook: deze waterdichte rugzakken zullen je wandeltocht droog houden

Waarvoor kan ik een buitenhorloge gebruiken?

Er ligt een hoop aan de horizon met outdoor watches. Outdoorhorloges kunnen rond veel specifieke activiteiten worden gebouwd, zoals:

Doe bij twijfel wat onderzoek naar de beste wearables voor jouw favoriete sport. Er zijn horloges voor bijna elk specifiek type buitenactiviteit.

We hebben in onze beoordelingen hier een grote verscheidenheid behandeld.

Waar kunnen buitenhorloges op aansluiten?

Gelukkig worden horloges voor buiten steeds universeler aangesloten. Ik herinner me dat mijn eerste lopende horloge specifieke kabels en apps nodig had om verbinding te maken met de computer.

Dit is niet het geval met de horloges van vandaag.

Zoek naar deze soorten connectiviteit:

De meeste high-end modellen beschikken over alle of de meeste van deze soorten connectiviteit om je leven gemakkelijker te maken.

Pro tip: als je concurreert of je activiteitsgegevens deelt met vrienden, zorg er dan vaak voor dat jouw apparaat draadloze uploadmogelijkheden heeft. Niets breekt een goede workoutroutine zoals je gegevens achteraf handmatig moeten uploaden!

Conclusie

Of je nu technisch bent en een aanpasbaar Android-horloge wilt zoals de Casio Pro Trek of iets meer analoog zoals de Suunto Core, we hebben je gedekt.

Tussen de twee uitersten zitten veel nauwkeurige en behulpzame buitenhorloges met steeds betere GPS-functies en rekenmogelijkheden.

Vergeet niet dat voor een buitenhorloge goed presteert bij een specifieke sport, je over het horloge in detail moet nadenken. Bepaal welke functies voor jou het belangrijkst zijn en probeer deze binnen je budget te houden.

Als je een generalist in de buitenlucht bent, ben je misschien blij met iets dat het allemaal doet, zoals de Garmin Epix die op elke reis met je kan gaan en deze kan volgen om met vrienden te delen!

Outdoorhorloges kunnen de portemonnee echt hard raken, dus zorg ervoor dat je echt al die glanzende geavanceerde functies nodig hebt voordat je het grote geld investeert!

Soms ben je misschien gelukkiger om een ​​paar euro’s te besparen en vast te houden aan meer basisfuncties.

Lees meer: de best beoordeelde handwarmers voor een barre tocht

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.