De 7 beste pop up tentjes beoordeeld | 2, 4, 6 personen & gezin

door sulo | Geupdate op:  14 september 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

In een oproep voor eenvoudiger tenten die eenvoudiger en sneller kunnen worden opgezet, hebben fabrikanten gereageerd.

Met zorgvuldig vervaardigde staaldraden, ingenieuze ontwerpen en een gezonde dosis moderne techniek zijn pop-up tenten een uitstekende optie voor kampeerders geworden.

Als je eenvoudig, snel en lichtgewicht wilt, smeekt een pop-up tent om je aandacht! In dit artikel bekijk ik waar je op moet letten wanneer je er eentje wilt kopen en wat de handigste keuzes zijn op dit moment.

De 7 beste pop up tentjes

De beste 4-persoons tent is deze Core Instant Dome, neergezet in een fractie van de tijd van een gewone tent, plek voor 4 personen én super waterbestendig. Deze kan je redden in een hele hoop campingsituaties.

Hier is Robb Carter die met zijn gezin de Core opzet zonder de instructies te lezen:

De beste pop-up tenten zijn zelfdragend, bouwen zichzelf op en kunnen worden verpakt in hun eigen tas.

Ze hebben een semi-rigide frame en kunnen in slechts enkele seconden worden opgezet, in plaats van 20-30 minuten zoals bij veel complexe tenten.

Als je moe bent van het opzetten van een tent terwijl je je met de kinderen bezig houdt, de auto uitpakt en je registreert voor op de camping, dan is een pop-up tent misschien iets voor jou.

Laten we de beste pop up tentjes bekijken in een snel overzicht, daarna zal ik meer ingaan op een review van elk van deze opties en ook nog een stukje over hoe je een goede tent kiest:

Pop up tent Afbeeldingen
Snelste 4 persoon pop up tent: CORE Instant Dome Snelste 4 persoons pop up tent core instant dome

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste pop up tunneltent: Coleman Galiano 2 Beste pop up tunneltent coleman galiano

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope pop up tent: Yellowstone Rapid 4 Beste goedkope pop up tent Yellowstone Rapid 4

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste 6 persoon pop up tent: Coleman Instant Tourer Beste 6 persoons pop up tent SongYanLiang

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste pop up tent voor een gezin: Easy camp tornado 400 Beste popuptent voor een gezin Easy camp tornado 400

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste waterdichte pop up tent: Tong anti-uv en waterdicht opgezet in 3 seconden Beste waterdichte pop up tent: Tong anti-uv en waterdicht opgezet in 3 seconden

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste constructie: Coleman instant cabin Coleman instant cabin

(bekijk meer afbeeldingen)

Laten we er meteen aan beginnen!

Beste pop-up tenten beoordeeld

Snelste 4 persoon pop up tent: CORE Instant Dome

Deze pop-up tent is gemaakt van met polyurethaan gecoate stoffen die zwaar waterbestendig zijn. Het biedt plaats aan maximaal 4 personen en is in een mum van tijd tijd klaar voor installatie en gebruik.

Snelste 4 persoons pop up tent core instant dome

(bekijk meer afbeeldingen)

Hoewel je de tent niet in extreem weer wilt meenemen, is hij wel geschikt voor casual gebruik en een van de beste 4-persoons pop-up tenten.

Deze tent heeft een speciale vestibule die geweldig is voor spullen, natte schoenen en andere dingen die niet in het slaapgedeelte horen.

Er is een grote deur in “D” -stijl en verschillende royale ramen. Core heeft moeite gedaan om de tent waterdicht te maken door waterafstotende stoffen te gebruiken. verzegelde naden en een volledig getapete regenscherm.

Ik vind het echt leuk dat ze opbergvakken bevatten voor het opbergen van spullen. Iedereen die heeft gekampeerd, weet hoe gemakkelijk het is om dingen te verliezen. De gear loft is perfect voor het bewaren van items die je handig bij de hand wilt houden en de zaklamphaak is absoluut een leuke functie!

Laat tijdens hete zomeravonden het regenzeil weg voor onverslaanbare ventilatie. Zelfs met het zeil is er voldoende ventilatie met een gaasplafond en inlaatopeningen die koele lucht aanzuigen.

Als je op zoek bent naar de beste instant kampeertent, is de Core een goede keuze!

CORE Instant Dome-tent voor 4 personen in één oogopslag:

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste pop up tunneltent: Coleman Galiano 2

Coleman maakt sinds het begin van de tijd zelf kampeeruitrusting, zo lijkt het. Deze pop-up tent is een eenvoudig ontwerp dat kan worden gevonden in twee of vier personen capaciteit.

Beste pop up tunneltent coleman galiano

(bekijk meer afbeeldingen)

Het heeft waterdichte naden en een regenbestendig ontwerp dat je droog kan houden. Coleman biedt deze tent aan in een capaciteit van 2 of 4 personen, maar het ontwerp blijft ongewijzigd tussen de twee.

Ik wou dat ze de 4 persoon een beetje toegankelijker hadden gemaakt, maar een enkele deur kan op zich werken met slechts 4 personen.

Er zijn twee interne opbergvakken voor zaklampen, apparatuur en slaapspullen. Boven op de tent is een regenvlieg die kan worden geregeld op basis van je behoeften.

Voor volledige bescherming tegen regen, pas de vlieg aan en je zult het zeker droog houden. Als het warm en zonnig is, verplaats je het zeil voor meer ventilatie door het plafond van de gaastent bloot te leggen.

Terwijl de vloernaden zijn getapet, wordt de tent ook aangeboden in een pakket met waterdichte afdichting. Hoewel gebruikers de tent meestal als waterdicht beoordelen, kan het geen kwaad om de naadafdichter te bestellen en wat extra bescherming toe te voegen.

Coleman Pop-Up Tent in één oogopslag:

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste goedkope pop up tent: Yellowstone Rapid 4

Deze pop-up tent heeft een iets andere aanpak dan de anderen.

In plaats van verende metalen frames, maakt deze tent gebruik van een systeem met scharnierende tentstokken die kunnen worden ingezet en ingetrokken in slechts ongeveer 60 seconden.

Het is een solide ontwerp dat volgens kampeerders de beste instant tent is.

Beste goedkope pop up tent Yellowstone Rapid 4

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze waterdichte tent is gemaakt van waterdichte stof met getapete naden die tegen een stootje kan. Dankzij het stevige buisvormige frame-ontwerp is deze tent in staat om zwaar weer gemakkelijk aan te kunnen zonder te lekken of rond te lopen.

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste 6 persoon pop up tent: Coleman Instant Tourer

Vergelijkbaar met de hieronder besproken Coleman-cabin tent, dit is een familietent, die 10 x 10 ′ meet. Er is genoeg vloeroppervlak voor zes personen, maar je zit wel een beetje krap.

Beste 6 persoons pop up tent SongYanLiang

(bekijk meer afbeeldingen)

Op 10 voet breed is het genoeg om vijf mensen te passen, maar verwacht niet veel elleboogruimte. Coleman zegt dat je een 6e persoon aan de voorkant van de tent kunt passen, maar dat lijkt me een beetje onrealistisch, maar misschien een klein kind.

Het is wel een van de grootste pop up tenten die je kunt vinden en zeker duurzaam.

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Beste pop up tent voor een gezin: Easy camp tornado 400

Wil je je tent in minder dan 90 seconden opzetten? De Easy Camp is de perfecte keuze! Het voorgemonteerde naafontwerp met lichtgewicht glasvezelpalen biedt een solide tent.

Beste pop up tent voor een heel gezin is de easy camp

(bekijk meer afbeeldingen)

De Easy Camp is volledig waterdicht gemaakt van 210 denier Oxford-stof met een gemakkelijk verwijderbare badkuipbodem voor reiniging. Naden zijn volledig getapet voor extra waterbestendigheid.

Met een oppervlakte van 61 m² is de Gazelle geschikt voor maximaal 4 volwassen kampeerders en is 210cm lang bij 180cm hoog, zodat veelen comfortabel binnen kunnen staan ​​zonder te bukken.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste waterdichte pop up tent: Tong anti-uv en waterdicht opgezet in 3 seconden

Deze waterdichte pop-up tent is geschikt voor één of twee personen (als je het niet erg vindt om dichtbij te komen). Het is volledig waterdicht (niet alleen waterbestendig) en past in een kleine, lichtgewicht draagtas.

Beste waterdichte pop up tent: Tong anti-uv en waterdicht opgezet in 3 seconden

(bekijk meer afbeeldingen)

Er is hier niets bijzonders, maar een perfecte optie voor veel situaties waar je geen extreme campingbescherming nodig hebt.

Deze eenvoudige tent wordt in enkele seconden opgezet en biedt een goede bescherming tegen regenbuien, de zon en insecten.

Op 48 ″ inches breed, kan het een beetje krap zijn en je moet niet van plan zijn in de tent te staan, het is ongeveer 40 inches hoog.

Er is een enkele, grote toegangsdeur met bugproof gaas om de insecten buiten te houden. Er zijn twee zijpanelen die van binnenuit kunnen worden geopend voor goede ventilatie als het warm is.

Natuurlijk kun je, zodra het is opgezet, de tent neerzetten met behulp van de vier meegeleverde scheerlijnen. Dit geeft de tent stabiliteit en voorkomt dat het hele ding opstijgt in een harde bries zoals het huis van Dorothy in de tornado.

Je wilt niet dat je tent wegblaast!

Over het algemeen krijgt het goede beoordelingen als een eenvoudig op te zetten onderdak dat bestand is tegen een regenbui in tegenstelling tot veel andere instant tenten!

De extra regenbescherming heeft wel een prijs, het is een van de duurdere tenten voor 1 tot 2 personen op onze lijst.

Quechua waterdichte pop-up camping tent in één oogopslag:

Bekijk alle uitvoeringen hier bij Bol.com

Beste constructie: Coleman instant cabin

Deze grote 4-persoons tent van Coleman heeft lovende recensies, een stevige frameconstructie en dikke, duurzame stof. Het is een gigantische vloeroppervlak van 30 x 25 cm en kan in slechts enkele minuten worden opgezet.

Coleman instant cabin

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze grote pop-up tent heeft een buisvormig frame-ontwerp voor snelle installatie en kracht.

Deze direct op te zetten tent duurt slechts een minuut om op te zetten en biedt toch een enorme 90 vierkante voet slaapruimte. Niet alleen dat, de tent heeft een middenhoogte van 6 voet.

In tegenstelling tot de meeste tenten is sta-ruimte zeker een optie in de Coleman Instant Cabin. Misschien is dat waarom het een hut wordt genoemd.

Deze tent is gemaakt van dik 150 denier polyester met getapete naden en is bedoeld om gemakkelijk met nat weer om te gaan. Ik zou nog steeds de optionele regenvlieg en tentvoetafdruk aanbevelen voor gegarandeerde waterdichtheid, maar de tent zelf is behoorlijk robuust.

Vanwege het hoge plafond en de ruime tent staan de wanden van deze tent bijna verticaal. Dat betekent dat je niet in een hoek hoeft te knijpen. De tent is meer ontworpen als een huis met een plat plafond en muren.

Coleman Instant Cabin in één oogopslag:

Check de meest actuele prijzen hier

Pop up tent kopersgids

Tenten hebben zich in de loop der jaren flink ontwikkeld. Vermoedelijk waren tenten op een bepaald moment in de geschiedenis dierenhuiden die aan ruwe sjorringen hingen. Uiteindelijk leiden canvas, waterdichte materialen, vervolgens nylon en geavanceerd touwwerk tot de moderne synthetische tent.

Deze tenten vormen al jaren de ruggengraat van lichtgewicht kampeeruitrusting en zijn op vele wijze relatief ongewijzigd gebleven.

Tot nu.

Het uitkiezen van een pop-up tent is geen rocket science, maar je moet wel op een paar kritische factoren letten. Zorg ervoor dat je de juiste pop-up tent voor jouw situatie koopt door deze richtlijnen te volgen.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Natuurlijk is een van de eerste overwegingen bij elke tent het uitzoeken hoeveel mensen bij je zullen kamperen. Als je een gezin van vier bent, zou jouw pop-up tent waarschijnlijk ruimte moeten hebben voor het hele gezin.

Vergeet de hond, extra uitrusting en andere dingen die mogelijk de tent in moeten gaan niet. Misschien wil je een tent kopen met ruimte voor 1 of 2 meer mensen dan je eigenlijk nogdig denkt te hebben voor onverwachte veranderingen.

Als je de tent voor andere doeleinden gebruikt, let dan op hoeveel ruimte je nodig hebt. Voor tailgating, stranddagen, festivals en andere evenementen wil je waarschijnlijk ruimte voor koelers, extra kleding, eten, enz.

Pop-up tenten zijn er in bijna elke maat. Omdat het niet per se geweldige backpacktenten zijn, is het niet nodig om te zoeken naar de kleinst en lichtst mogelijke tent.

Dat betekent dat het kiezen voor iets groter of ruimer geen probleem zou moeten zijn. Overweeg bij twijfel misschien een maat groter te kiezen.

Aantal en plaatsing van openingen

Deze factor is aanzienlijk groter bij grotere groepen. Als je een grote tent met 4+ personen hebt, let dan op waar de openingen van je tent zich bevinden.

Afhankelijk van het ontwerp van de tent, zou ik meestal ten minste twee openingen aanbevelen voor comfort.

Waarom heb je meer dan één opening nodig? Stel je voor dat je midden in de nacht slaapt, eindelijk uitrust, wanneer iemand over je klautert om de enige opening in de tent te bereiken.

Ze stappen op je gezicht, vallen op de volgende persoon die naast je ligt en maken de hele tent wakker op weg naar de deur.

Met twee openingen is er een gemakkelijke uitweg voor iedereen in de tent als je grotere groepen hebt. Als het een kleine factor lijkt, onthoud dan hoe chagrijnig je kunt worden als je een paar uur slaapt en wordt gewekt.

Je zult me ​​later bedanken.

Lees ook: dit zijn de beste handwarmers voor als je in de kou erop uit trekt

Waterdichtheid

Het is een tent, zeiden ze. Het zal wel waterproof zijn, neem ik aan….

Zorg dat je geen miskoopt maakt op dit gebied. Zorg ervoor dat je je huiswerk doet als het gaat om het vinden van een waterdichte tent. Niet alle tenten zijn waterdicht gemaakt. Je zult zelfs versteld staan ​​hoeveel pop-up tenten helemaal niet waterdicht zijn.

Zorg ervoor dat jouw tent verzegelde naden heeft, of een manier bevat waarop je de naden kunt afdichten. Water kan snel lekken door gaten in de stof waar naden worden genaaid als die gaten niet zijn afgedicht.

Ook zijn niet alle tenten inherent waterdicht. De stof zelf moet gemaakt zijn van bepaalde soorten materiaal en verrassend genoeg zijn niet alle tenten waterdicht.

Controleer voor de zekerheid gebruikersrecensies en fabrikantspecificaties. Gewoonlijk zijn de gebruikte waterdichte stoffen silnylon of silpoly.

Als laatste opmerking over waterdichtheid, zal ik zeggen dat niet alle tenten waterdicht moeten zijn. Als je je pop-up tent als een parasol op het strand gebruikt, is de kans groot dat het je niet uitmaakt of hij waterdicht is.

In dergelijke gevallen kun je wat geld besparen door een tent te vinden die goedkoper is en geen betrouwbare waterdichting heeft.

Stokken en scheerlijnen

Alle tenten vertrouwen op stokken en scheerlijnen om het blijven staan van de tent te perfectioneren. Bij pop-up tenten wordt het frame gemaakt door verenstaaldraden die zelfdragend zijn.

Om de tent in de juiste vorm te houden en een weggeblazen tent in de wind te voorkomen, heb je haringen en scheerlijnen nodig.

De meeste tenten worden geleverd met de scheerlijnen of touwen die uit de bovenste delen van de tent steken. Een ding dat het vermelden waard is, is dat je misschien een reflecterende scheerlijn wilt toevoegen of objecten aan de scheerlijnen wilt hangen.

De kans is groot dat mensen hier ’s nachts over struikelen, en dat kan het weefsel van de tent scheuren en de tent helemaal verpesten.

Veel tenten worden niet geleverd met haringen, of met slechte haringen die te gemakkelijk zijn om te breken. Wanneer je palen in de grond steekt, beuk ze dan nooit met voorwerpen.

Als de haring niet met handdruk kan worden ingevoerd, probeer dan een gelijkmatige druk uit te oefenen met je schoen met de bal van je voet.

Conclusie

Of je nu een waterdichte, robuuste beschutting of een zonnescherm nodig hebt, er staat iets op onze lijst met pop-up tenten voor jou. Niet alle pop-up tenten zijn geclassificeerd voor zwaar weer, dus zorg ervoor dat de tent die je bekijkt de functies heeft die je zoekt.

Pop-up tenten zijn ideale schuilplaatsen voor picknicks, stranddagen of plezier in de achtertuin. Terwijl sommige tenten op onze lijst iets verder gaan en duurzaam zijn voor alle weersomstandigheden en kamperen in weer en wind.

Vergeet niet dat de meeste pop-up tenten bedoeld zijn om eenvoudig, lichtgewicht en ultragemakkelijk te gebruiken te zijn.

Als je op zoek bent naar een pop-up tent, bekijk dan het gedeelte “kopersgids” hierboven. Begin dan met het bekijken van enkele van de meest populaire pop-up tenten die vandaag beschikbaar zijn in de reviewssectie.

Ik hoop dat deze gids nuttig was voor het vinden van de beste pop-up tenten die aan je behoeften voldoen.

Lees ook: de beste waterdichte rugzakken voor een outdoor avontuur

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.