9 beste zakhorloges beoordeeld [+aankooptips]

door sulo | Geupdate op:  31 juli 2021
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Behalve alleen maar een statement te maken, moet een fijn zakhorloge gemaakt zijn van een kwaliteitsmateriaal, een kristal hebben dat niet gemakkelijk krast, terwijl de tijd nauwkeurig wordt bewaard.

In dit artikel test en bespreek ik alle opties die je hebt om er eentje aan je garderobe toe te voegen.

De beste zakhorloges

Laten we beginnen met een overzicht van alle keuzes:

Zakhorloge Afbeeldingen
Overall beste zakhorloge: Tissot Unisex Savonnette Tissot heren zakhorloge(bekijk meer afbeeldingen)
Beste familie erfstuk: Hamilton 992B Railroad Pocket Watch Hamilton 992B zakhorloge erfstuk
Beste zakhorloge cadeau: Rivièra Maison RM Pocket Watch Riviera maison zakhorloge cadeau(bekijk hem hier)
Beste stainless steel zakhorloge: Bulova 96B270 Bulova Quartz stainless steel zakhorloge voor mannen(bekijk meer afbeeldingen)
Beste zakhorloge met skelet uurwerk: Avalon 17 Avalon 17 pocket watch
Beste clamshell zakhorloge: Charles-Hubert (klassieke collectie) Charles Hubert zakhorloge classic collection(bekijk meer afbeeldingen)
Beste Gun metal zakhorloge: Gotham Pocket Gotham classic railway horloge
Beste digitale zakhorloge: PeleusTech Spovan SPV600 Digitaal zakhorloge Spovan SPV600(bekijk meer afbeeldingen)
Beste steampunk: SIBOSUN Dragon Sibosun dragon draken steam punk en cosplay zakhorloge(bekijk meer afbeeldingen)

Zakhorloges koopgids: hier moet je op letten

Als het gaat om het selecteren van een zakhorloge, kun je snel overweldigd raken door alle keuzes die er beschikbaar zijn.

Om het beste zakhorloge te vinden dat aan jouw behoeften voldoet, zijn hier enkele belangrijke functies waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een zakhorloge:

Materiaal kast

Hunter zakhorloge met open metalen sluiting

Eind 1800 en begin 1900 was zilver het standaardmetaal dat werd gebruikt bij het maken van zakhorloges.

Tegenwoordig gebruiken bedrijven verschillende metalen, waaronder messing, goud, titanium, roestvrij staal en andere hybride legeringen.

Elk metaal heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen – dus houd hier rekening mee.

Terwijl zilver bijvoorbeeld tijdloos is en zijn waarde behoudt, zal het natuurlijk vies worden en regelmatig moeten worden gereinigd.

Kijk bij het selecteren van een zakhorloge of het bedrijf een gebruikershandleiding biedt. Bedrijven zoals Tissot hebben expliciete reinigingsinstructies voor elk van hun horloges op basis van het gebruikte metaal.

Materiaal glas

Kijk hoe kristallen (soms het venster of de lens genoemd) in drie primaire variëteiten komen (van het best tot slechter gerangschikt):

Saffier, een van de hardste mineralen volgens de Mohs hardheidsschaal (9 van de 10), is bestand tegen krassen, slijtage en de meeste andere matige incidentele schade.

Saffier is een luxe kristal dat alleen voorkomt in zakhorloges die enkele honderden euro’s kosten.

Als je op zoek bent naar een stuk erfgoed dat jarenlang de helderheid van het venster behoudt, ga dan voor een saffierglas.

Mineraalglas is een goed en betaalbaar kristal dat de meeste slijtage en krassen kan weerstaan.

Hoewel niet zo hard als saffier, levert het grote waarde.

Acryl moet worden vermeden, omdat het vrij gemakkelijk kan worden bekrast.

Het enige voorbeeld waar een acrylvenster zinvol kan zijn, is met kostuum of verkleed zakhorloges, bijvoorbeeld voor een verkleedfeestje en eenmalig of heel sporadisch gebruik.

Als je op zoek bent naar een eenvoudige gespreksaanzet of een beetje cosplay doet, dan is acryl hier goed genoeg.

Lees ook: dit zijn 20 verschillende typen herenhorloges waaruit je kunt kiezen

Ontwerp

Zoals je in mijn beoordelingen zult zien, kan het ontwerp van zakhorloges enorm variëren.

Enkele van de belangrijkste categorieën zijn:

Afhankelijk van de reden voor je aankoop kan de ontwerpstijl van het zakhorloge dat je koopt, worden bepaald.

Als je op zoek bent naar een familiestuk, dan is een exemplaar dat enkele ontwerpkenmerken oproept, zoals ingewikkelde details in skeletachtige, antieke of vintage ontwerpen, altijd tijdloos.

Moderne zakhorloges hebben meestal grotere wijzerplaten en strakke lijnen (hoewel niet altijd). Een zakhorloge met minder karakter kan vaak veelzijdiger zijn en wordt gebruikt voor verschillende gelegenheden (of misschien zelfs dagelijks gebruik).

Steampunk-zakhorloges overdrijven het Victoriaanse tijdperk kostuumontwerp met een moderne twist en kunnen leuk zijn voor casual gebruik.

Onze aanbeveling is om te gaan met een ontwerp dat overeenkomt met zowel je stijl als de intentie van de aankoop (casual versus formeel versus familiestuk).

Open Face vs. Hunter Case (Closed Case)

Zakhorloges worden geleverd met twee verschillende kasttypen: open gezicht en jager (open face en hunter).

Hoewel hun oorsprong doordrenkt is van geschiedenis, verschillen het open gezicht en de jagerscase sterk van elkaar.

Zakhorloges met open gezicht hebben geen beschermkap over het kristal waardoor het veel gemakkelijker is om de tijd in één oogopslag te zien.

Dit ontworpen open gezicht werd gepopulariseerd door de treinlui van eind 1800 en begin 1900, omdat ze de tijd van de inkomende en uitgaande treinen op een efficiënte manier konden volgen.

De zakhorloges van Hunter-cases kwamen oorspronkelijk uit Engeland en werden door mannen (jagers) gebruikt tijdens beroemde achtervolgingen met vossen.

De jagersbehuizing biedt bescherming van het kristal en moet langs de zijkant worden ingedrukt om als een schelp te worden geopend.

Sommige zakhorloges van jagersbehuizing hebben uitsparingen zodat je de huidige tijd kunt zien zonder het zakhorloge volledig te hoeven openen.

Bewegingstype

Als het gaat om horloges, heb je voornamelijk drie verschillende bewegingstypes:

Mechanische beweging is wanneer de veer handmatig om de 24 uur moet worden opgewonden om de tijd nauwkeurig te houden.

Quartz uurwerk is verreweg het handigst, omdat dit uurwerk op batterijen werkt en op een enkele batterij maanden of jaren nauwkeurig kan blijven.

Ten slotte is automatisch (ook bekend als zelfopwindend). Dit uurwerk wordt niet echt gevonden in zakhorloges omdat het zichzelf opwindt door de beweging van je pols wanneer het is uitgerust met een standaard polshorloge.

Waar moet je mee gaan?

Mechanische beweging is geweldig als je dat ouderwetse antieke gevoel in je zakhorloge wilt.

Als je echter gewoon je horloge eenmaal wilt instellen en niet het reguliere tijdonderhoud van een mechanisch zakhorloge wilt, is kwarts een betere keuze.

Het is vermeldenswaard dat quartz een relatief nieuwe uitvinding voor horloges is (geïntroduceerd in 1969) en niet goed de tand des tijds weerstaat, het zal op een gegeven moment gewoon niet meer goed lopen. Als je een familiestuk wilt, kun je hier beter een mechanisch zakhorloge kopen.

Waterbestendigheid

Of je dagelijkse taak je in watergevoelige gebieden brengt, of misschien wil je gewoon een beetje extra bescherming voor als je vastzit in een plotselinge regenbui, veel bedrijven bieden wat waterbestendigheid in hun horloges.

Hoewel niet volledig waterdicht zoals een duikhorloge, zijn de meeste zakhorloges bestand tegen ongeveer 30 meter druk.

Dit varieert natuurlijk van horloge tot horloge.

Daarom wil je dit bij het bedrijf verifiëren voordat je een aankoop doet, als dit een belangrijke functie voor jou is.

Als je nu besluit om een ​​antiek horloge uit de vroege jaren 1900 (of eerder) te kopen, hebben ze vaak geen waterbescherming. Hierdoor zijn ze zeer gevoelig voor schade door vloeistoffen.

Prijs

Of je nu een potentieel stuk familiegeschiedenis koopt of een stuk decoratie, zakhorloges kunnen enorm verschillen in prijs.

Voor een van acceptabele kwaliteit, verwacht ongeveer €100 tot €500 te betalen.

Die geprijsd onder €100 zullen vaak een compromis sluiten over zowel de kwaliteit van de metalen behuizing als het kristal.

Zakhorloges met een prijskaartje hoger dan €500 hebben vaak beide edelmetalen voor de kast (goud, zilver of platina), samen met een prachtig saffierglas.

Het is vermeldenswaard dat horloges met een prijs boven €500 door de jaren heen kunnen opwaarderen. Dit is echter niet zeker en is het waard om te onderzoeken als je op een bepaald moment in de verre toekomst je zakhorloge wilt doorverkopen.

Grootte en gewicht

Aangezien zakhorloges zijn bedoeld om bij je te dragen en gemakkelijk toegankelijk zijn, is de grootte en het gewicht van je zakhorloge belangrijk.

Je wilt geen horloge dat te log is of simpelweg je zak op een slecht passende manier verzwaren.

De meeste zakhorloges hebben een kastdiameter van ongeveer 45 mm (wat ongeveer de grootte is van een iets groter polshorloge) en wegen ongeveer 75 gram (~ 2,5 oz). Ter referentie weegt een iPhone X ongeveer 6 oz.

Ketting lengte

Het typische accessoire voor het zakhorloge is de ketting (ook wel bekend als een Fob – hoewel dit technisch gezien het ornament is dat aan het einde van een horlogeketting moet worden opgehangen).

Zakhorlogekettingen zijn doorgaans ongeveer 14 ″ (of 35 cm) lang.

Nu, afhankelijk van waar je jouw zakhorloge wilt in doen, of het nu in een 3-delig pak of gewoon je broekzak is, wil je misschien een ketting die langer of korter is dan wat oorspronkelijk bij je zakhorloge werd geleverd.

Veel bedrijven bieden verschillende kettinglengtes.

Als het horloge dat je selecteert echter geen andere kettinglengte heeft om uit te kiezen, zijn er verschillende online of fysieke winkels die verschillende kettinglengtes aanbieden in verschillende metalen om jouw nieuwe zakhorloge naadloos aan te vullen.

Beste zakhorloges beoordeeld

Laten we nu in de beoordelingen duiken:

Overall beste zakhorloge: Tissot Unisex Savonnette

De Zwitserse horlogemaker Tissot is een van de weinige hoog aangeschreven moderne horlogebedrijven die nog steeds een zakhorloge maakt.

In tegenstelling tot zovelen die hun productcatalogus hebben gestroomlijnd, biedt Tissot een verscheidenheid aan zakhorloges, waaronder dit Savonnettes-zakhorloge.

Wat de Savonnettes zo bijzonder maakt, is dat het moeiteloos balanceert tussen zowel een betaalbaar zakhorloge terwijl het nog steeds het Tissot-erfgoed draagt.

De compromissen gemaakt in dit zakhorloge zijn onder meer de keuze van een mineraal kristal en een Zwitsers quartz uurwerk.

Deze compromissen zorgen voor een veel betaalbaarder prijskaartje dat voor velen goed bereikbaar is.

Met een 48,5 mm rond ontwerp van de behuizing moet hij je handpalm mooi vullen en tegelijkertijd een beetje gewicht dragen.

Gemaakt van roestvrij staal, het horloge is van nature bestand tegen water en heeft nooit roest langs de randen waardoor het een potentieel zakhorloge is om van de ene generatie op de andere door te geven (hoewel quartz zichzelf nog steeds niet heeft bewezen, omdat het een nogal nieuwe uitvinding is).

Een unieke functie in dit zakhorloge heeft te maken met de wijzerplaat. Met Romeinse cijfermarkeringen en een datumweergave om 6 uur, zou je alle kritieke informatie in één oogopslag moeten hebben.

Hoewel het mineraal kristal lang niet zo hard is als saffier dat in sommige van de hogere beschikbare horloges wordt gevonden, beschermt de jagerskast het venster volledig wanneer het niet in gebruik is.

Over het algemeen is het een grote waarde en geweldige kwaliteit, vooral van Tissot.

Voordelen

Nadelen

Conclusie van de Tissot Savonette

Als je op zoek bent naar een mooi zakhorloge maar geen fortuin wilt uitgeven, is dit een van de beste moderne aanbiedingen die er zijn. Het Zwitserse vakmanschap is ongeëvenaard.

Check prijzen en beschikbaarheid hier bij Amazon

Beste familie erfstuk: Hamilton 992B Railroad Pocket Watch

De Hamilton 992B was een van de populairste horloges van horloges die halverwege de jaren 1900 door de trainmen werden gebruikt.

Hamilton 992B zakhorloge erfstuk

Gemaakt in Lancaster, PA door de Hamilton Watch Company, het is echt een opmerkelijk horloge.

Hoewel de hierboven afgebeelde 992B verreweg een van hun meest opvallende modellen is, heeft Hamilton een aantal andere zakhorloges gemaakt, waaronder:

Hoewel hun wortels ooit in de Verenigde Staten waren gevestigd, maken ze nu deel uit van Swatch.

Maar terug naar de Hamilton 992B en wat het zo speciaal maakt.

Het meest opvallend is het Amerikaanse vakmanschap. Alom beschouwd als een van de beste sieraden die Amerika land ooit heeft geproduceerd, gaf de Hamilton 992B Railway Special de horloge-eigenaar een duidelijk en gemakkelijk te lezen beeld van de tijd.

Maar wat dit horloge nog specialer maakt, is wanneer de achterkant van de behuizing wordt verwijderd. Daar kun je een ingewikkeld beeld zien van de innerlijke werking van hoe dit zakhorloge in elkaar steekt.

Natuurlijk, met de populariteit van het polshorloge, viel de Hamilton 992B uiteindelijk uit de mode.

Als jeu meer wilt weten over de geschiedenis van dit unieke zakhorloge is dit een goede pagina om te bekijken, het was veruit de grootste bron die we tegenkwamen bij het leren over Hamilton.

Bij het zoeken naar sites zoals Etsy, kun je dit horloge regelmatig nog steeds beschikbaar vinden voor een paar honderd euro (prijzen variëren natuurlijk sterk, afhankelijk van zowel de staat van het horloge als de tijd van het jaar).

Hoewel er geen enkele waterdichte bescherming of saffierglas ontbreekt, is het een prachtig horloge dat het verdient om van de ene generatie op de andere te worden doorgegeven.

Voordelen

Nadelen

Conclusie van de Hamilton

Als je een zakhorloge als een familiestuk wilt, is de Hamilton 992B rijk aan geschiedenis, vooral als je regelmatig in de VS komt of hun geschiedenis erg interessant vindt. Het is een van de laatste geweldige zakhorloges ooit gemaakt.

Beste zakhorloge cadeau: Rivièra Maison RM Pocket Watch

Als je op zoek bent naar een klassiek vintage zakhorloge als cadeau zonder een uitzonderlijk hoog bedrag te betalen, dan is het Riviera Maison horloge misschien wat je zoekt.

Met een klassieke wijzerplaat en Romeinse cijfers aan de randen is het een prachtig horloge.

Of je het nu cadeau geeft of het gewoon voor jezelf koopt, het zilverkleurig design presenteert zichzelf ongelooflijk goed.

Om de kosten veel lager te houden, vertrouwt Riviera Maison aluminium als behuizing en niet op een edelmetaal.

Hoewel er geen traditionele jagersbehuizing is (dus je moet voorzichtig zijn), moet het glas nog steeds sterk genoeg zijn om sommige krassen en slijtage aan het oppervlak te weerstaan. Wees echter voorzichtig.

Conclusie van de Riviera Maison

Als je op zoek bent naar een nieuw zakhorloge dat er elegant en antiek uitziet, iets wat je bankrekening niet direct leeg zal halen bijvoorbeeld wanneer je een attent cadeau zoekt, dan is de Riviera Maison een geweldige keuze.

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste stainless steel zakhorloge: Bulova 96B270

Bulova staat bekend om hun hoogwaardige uurwerken, en dit zakhorloge is geen uitzondering.

Met een klassieke jagersbehuizing en plaat dat de ogen precies daar brengt waar ze moeten zijn, is dit horloge net zo elegant als betaalbaar. Om het horloge persoonlijk te maken, zijn er plaatsen voor gravure op de achterkant, voorkant of binnenkant van het horloge voor verdere personalisering.

Gezien het feit dat dit is gemaakt met een modern design, inclusief de Arabische cijfers (in plaats van Romeinse cijfers), samen met een secondewijzer en datumvenster, is dit zakhorloge ideaal voor zowel informele als formele gelegenheden.

De ketting van dit zakhorloge heeft ook een sterke clip aan het uiteinde die gemakkelijk kan worden vastgemaakt.

Als je van plan bent dit cadeau te geven, bevat dit horloge een presentatiedoos. Maar het wordt dan wel een wat duurder cadeau als de Riviera Maison.

In tegenstelling tot veel van de andere beoordeelde zakhorloges, vertrouwt deze op quartz-uurwerk (op batterijen) in plaats van mechanische bewegingen en heeft een mineraalglaskristal.

Het kristal zal waarschijnlijk geen al te grote deal-breaker zijn, gezien het feit dat het zit achter een kast in jagersstijl, maar de beweging heeft de tand des tijds niet doorstaan ​​zoals meer klassieke mechanische horloges.

Voordelen

Nadelen

Conclusie van de Bulova

Over het algemeen is dit een uitstekend horloge met een superieure tijdvastheid. Geweldig als cadeau, maar niemand zal het je kwalijk nemen als je deze voor jezelf wilt houden!

Check de meest actuele prijzen hier

Beste zakhorloge met skelet uurwerk: Avalon 17

Zakhorloges zijn een zeer persoonlijk uurwerk, meer nog dan een polshorloge of een mobiele telefoon. Voor velen is een zakhorloge een symbool van ouder te worden, maar voor sommigen is het een trendy statement.

Avalon 17 pocket watch

Dit mechanische zakhorloge van Avalon is een prachtig object, omdat het niet alleen een voorkant van het skelet heeft, maar ook de achterkant waardoor je het horloge volledig kunt doorzien.

Hoewel het horloge zilver lijkt, vertrouwt Avalon voor zijn lagere prijs in plaats daarvan op duurzaam roestvrij staal.

Hoewel roestvrij staal geen edelmetaal zoals zilver is, kan het veel meer misbruik weerstaan.

Bij dit mechanische zakhorloge is een 14″ stalen schakelketting inbegrepen die je veel bewegingsvrijheid geeft, ongeacht of je het horloge in je zak of vest opbergt.

Zoals het geval is met de meeste mechanische zakhorloges, moet je dit zakhorloge ongeveer een keer per dag of zo opwinden om nauwkeurige tijd te houden.

Lees ook: verschillende soorten dress codes van cocktail tot business formal

Voordelen

Nadelen

Conclusie van de Avalon

Over het algemeen is dit een prima zakhorloge voor iemand die net in de horlogie raakt. Het skelethorlogeontwerp samen met de romeinse cijfers zijn altijd tijdloos.

Beste clamshell zakhorloge: Charles-Hubert (klassieke collectie)

Het Charles-Hubert Paris zakhorloge is vergelijkbaar met de Avalon, hoewel een stuk meer sierlijk. Het beschikt over het skelet gezicht en een kleine binnenste wijzerplaat. De achterkant is ook helder, zodat je alle elegante en ingewikkelde versnellingen kunt bekijken terwijl het horloge tijd bijhoudt.

Dit klassieke horloge in spoorwegstijl heeft een gesloten wijzerplaat waarmee je de tijd eenvoudig en efficiënt kunt controleren. Gemaakt van messing, dit horloge is ongelooflijk duurzaam. Het leuke is dat er aan beide zijden een gesloten deksel zit wat het een echte clamshell maakt.

Naast het horloge heeft Charles-Hubert ook een stalen ketting met clip (niet afgebeeld) en marineblauwe en zwarte geschenkdoos.

Hoewel het uurwerk van dit horloge wordt vermeld als Swiss Automatic, is het een klassiek mechanisch zakhorloge dat dagelijks met de hand moet worden opgewonden.

Zoals het geval is bij alle horloges uit de Classic Collection, biedt Charles-Hubert een levenslange garantie op het uurwerk.

Klanten zijn dol op hoe zwaar dit horloge in hun hand ligt. Het voelt goed aan; maar niet te zwaar dat het je zak weegt.

Voordelen

Nadelen

Conclusie van de Charles Hubert

Het perfecte zakhorloge uit de Classic Collection toont prachtig het vakmanschap van Charles-Hubert. De skeletachtige wijzerplaat is een gespreksaanzet en een waar je naar wilt blijven kijken.

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste Gun metal zakhorloge: Gotham Pocket

Hoewel het eenvoudig in ontwerp is, maakt de gun-metal afwerking dit een echt opvallend stuk dat zorgt voor een fenomenale gespreksaanzet.

Gotham classic railway horloge

Het is ook een klein horloge dat bijna overal comfortabel past, van de broekzak tot een vest.

Mannen zeggen dat dit een fenomenaal prachtig horloge is, met elk detail verbluffend in ontwerp en functie. Voor cadeau-gevers is er op de behuizing ruimte voor graveren, als je dat wilt.

Beste digitale zakhorloge: PeleusTech Spovan SPV600

Dit zakhorloge is een interessant stuk omdat het in plaats van de standaard analoge wijzerplaat een digitaal horloge is.

Hierdoor heeft het zakhorloge tal van andere functies, zoals een barometer, een thermometer, vistimer en waterdiepte.

De dikke, zilveren chromen behuizing en de knappe wijzerplaat vormen een prachtige harmonie, met veel gegevens om het meeste uit je visreis te halen.

Het horloge is waterbestendig, waardoor het extra goed is om op de boot of in de buurt van water te gebruiken.

Klanten zeggen dat het een beetje zwaar is, en toegegeven, er zijn veel functies die de gemiddelde persoon niet gaat gebruiken. Maar het is een geweldige gespreksaanzet en het voelt goed om te dragen.

Het is een geweldig, langdurig zakhorloge waar je zeker van zult houden, zelfs als je alleen maar de tijd controleert.

Check de meest actuele prijzen hier bij Amazon

Beste steampunk zakhorloge: SIBOSUN Dragon

Het SIBOSUN-zakhorloge is een interessant stuk werk; in plaats van een hele, enkele ring rond de rand, heeft het enkele decoratieve aspecten die het uniek maken in de zakhorlogewereld.

Het is een skelet watchplate, wat betekent dat je alle tandwielen en spelden kunt zien die een horloge laten tikken.

De behuizing is fenomenaal. Het heeft een gravure van een Chinese draak naast een vurige feniks, allemaal omgeven door planten gegraveerd in een oosterse stijl.

Waar geen metaal is, is het horloge duidelijk onderaan te zien, en wanneer je het opent, zorgt een fantastisch goud en bruin kleurenschema voor een mooi kader rond de gouden tandwielen die dit horloge laten lopen.

De wijzers zijn erg fijn, met de uurwijzer meer sierlijk dan de minutenwijzer. Romeinse cijfers in diep roségoud sieren de buitenkant, op wat lijkt op hout.

Dit is een ideaal geschenk voor jezelf of iemand van wie je houdt; het is positief fenomenaal en ongelooflijk goedkoop.

Het is glanzend, met twee tonen van metaal die het grootste deel van het horloge uitmaken. Binnenin het bronsgoud roestvrij staal net als aan de buitenzijde.

Het gezicht van het horloge is gemaakt van acryl in plaats van glas, wat dit horloge iets minder duurzaam maakt dan sommige andere op deze lijst, maar dat mag ook wel voor deze prijs.

Acryl krast en schuurt, dus wees voorzichtig wanneer je het tegen oppervlakken stoot. Maar hij is perfect geschikt voor je dagelijkse steam punk outfit, cosplay of toch eenmalig voor verkleedfeestjes.

Deze Shibosun is hier te koop

Hoe draag je een zakhorloge?

Hoe verzorg je je zakhorloge?

Als je het meeste uit jouw nieuwe zakhorloge wilt halen, raden we je ten zeerste aan om de bijbehorende gebruikershandleiding te lezen.

De zorg voor je nieuwe zakhorloge hangt grotendeels af van zowel het metaal als het kristal waarop het horloge vertrouwt.

Of het nu gaat om roestvrij staal, zilver, goud, messing, enz. Elk metaal heeft zijn eigen onderhoudsinstructies.

Bovendien kunnen sommige zakhorloges, met name die die antiek of vintage zijn, vereisen dat ze worden geolied.

Als dit het soort zakhorloge is dat je hebt gekocht, wil je jouw horloge naar een vertrouwde juwelier brengen.

Als je probeert een zakhorloge zelf te onderhouden en te oliën, kan dit hoogstwaarschijnlijk leiden tot incidentele schade.

Lees ook: zo vouw je een pochet op verschillende manieren

Veelgestelde vragen over zakhorloges

Bij het onderzoeken van alle soorten zakhorloges die beschikbaar waren om te kopen, bleven we steeds dezelfde vragen zien die steeds opnieuw opkwamen, daarom wilden we even de tijd nemen om een ​​van deze vragen te beantwoorden als ze je momenteel in gedachten hebben:

Wat is een goed familie-zakhorloge?

Van alle moderne zakhorlogemerken die tegenwoordig worden gemaakt, vertegenwoordigt Tissot een van de beste kwaliteiten die momenteel beschikbaar zijn.

Ze maken een verscheidenheid aan zakhorloges die verkrijgbaar zijn in verschillende prijspunten, bewegingen en kristallen.

Gemaakt in Zwitserland, dragen ze de kwaliteit waar veel verzamelaars naar op zoek zijn in tijdwaarnemingsstukken.

Moet ik een oud zakhorloge kopen en laten herstellen?

Echt antiek zakhorloge om goed te onderhouden

Aangezien zakhorloges lang niet zo populair zijn als vroeger, kopen veel verzamelaars graag horloges die jaren geleden hoog aangeschreven stonden.

Enkele van de beroemde zakhorlogemerken waar verzamelaars naar aangetrokken worden, zijn de volgende:

Deze merken hebben ingewikkelde details en bewegingen die er vandaag nog steeds mooi uitzien.

Veel vertrouwde juweliers zouden ook geen probleem moeten hebben met het onderhouden van deze horloges. We raden je echter ten zeerste aan om je onderzoek te doen voordat je ze aan jouw zakhorloge laat werken.

Waarom zijn zakhorloges niet meer zo populair?

Naar mijn mening waren zakhorloges in de jaren 1800 en eerder grotendeels een statussymbool van de rijken.

Later in de 19e eeuw verspreidden de spoorwegen zich snel over Engeland en andere landen als Amerika.

Zakhorloge als cadeau

Op dit moment deelden veel spoorwegen een enkel spoor en liepen ze tegen elkaar op vanwege slecht getimede treinen.

Dit veroorzaakte niet alleen schade aan het transportsysteem, maar werd ook een risico voor degenen die op dat moment aan de spoorwegen werkten.

Om deze ongevallen te voorkomen, waren er spoorwegmaatschappijen zoals New York Central Railroad die een verzoek deden aan bedrijven om een ​​zakhorloge te maken met Arabische cijfers (in plaats van Romeinse cijfers) en om een ​​paar weken achtereen nauwkeurige tijd (+ – 30 seconden) te behouden.

Hierdoor konden de conducteurs in de trein strikte tijdschema’s hanteren die ongevallen zouden voorkomen.

Om een ​​consistente tijdsbesteding voor het gehele treinpark te garanderen, moesten de conducteurs hun zakhorloge meenemen naar inspecteurs en ze laten synchroniseren.

Dit luidde een tijd in waarin zakhorloges werden gemaakt om een ​​functie te dienen in plaats van een fashion statement.

Bovendien, toen de Eerste Wereldoorlog begon, werden zakhorloges vervangen door loopgraafhorloges waardoor de bevelvoerende officieren de tijd snel konden controleren zonder hun zakken te moeten doorzoeken en waarschijnlijk hun handen op hun geweren te houden indien nodig.

De eenvoudige en efficiënte functie van het loopgraafhorloge verving het zakhorloge snel als de standaard.

Vintage zakhorloge

Lees meer: dit zijn de beste veiligheidsscheermessen die je kunt kopen

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.