Betaalbare Fashion – 8 Geldbesparende Tips voor de Man

door sulo | Geupdate op:  14 maart 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Wat zou het fijn zijn om miljonair te zijn. Dan kun je kopen wat je wilt om er elke dag stijlvol uit te zien. Niet per se elke dag echt chic, maar je zou altijd alles kunnen kopen wat past bij jouw lichaamstype en er altijd op je best uit kunnen zien, hoe je er ook uit wilt zien.

Maar ja, dat zijn we nou eenmaal niet. Tenminste, ik niet en als jij het wel was zou je deze blog wellicht niet lezen op dit moment.

Maar…..tegenwoordig heb je het internet en online winkelen en hebben we toegang tot allerlei fashion deals die we vroeger nooit tegengekomen zouden zijn.

Met deze 8 tips kun je op een creatieve manier geld besparen op je stijl door slimmer winkelen en winkelen op de juiste momenten.

tips-om-geld-te-besparen-op-fashion

Kies de juiste onderlaag

Als het zien van een €150,- Shirt van een merk waar je nog nooit van hebt gehoord jou ook een beetje misselijk maakt, dan ben je misschien blij te horen dat het Shirt onder je jasje of sweater niet het belangrijkste item is aan je outfit.

De Shirts zijn natuurlijk de basis van de outfit, maar zijn vaak ook erg standaard. Een simpel shirt kun je al heel goedkoop kopen en hoeft niet per se duur te zijn. Kies dan ook gelijk iets wat je met veel dingen kunt combineren.

De juiste shop-tijd-van-het-jaar

Het is verrassend te weten dat sommige maanden beter zijn voor het aanschaffen van een mooi pak dan andere. Een pak kopen in Januari of Juli is vaak je beste kans om een goede deal te vinden want dit zijn de maanden waarin de meeste winkels hun prijzen reduceren op de mode van vorig seizoen.

En tenzij je met een paar mode-goeroes werkt in je kantoor zal waarschijnlijk niemand zien dat je nieuwe pak gekocht is in de sale. Op dure uitgaven zoals een pak scheelt het al snel veel geld.

Bespaar geld op je schoenen, onderhoud ze met schoenpoets en ze gaan langer mee

Online schoenen kopen

Het kopen van Sneakers is bij veel mannen vaak erg populair, maar een paar Air Jordans doen het niet zo goed op een feestje of op kantoor. Gelukkig zijn er veel sites die gratis verzenden aanbieden én zelfs gratis retourneren mocht het toch niet passen.

Zo kun je heel veel merken en stijlen bekijken en proberen zonder dat je uiteindelijk niet de juiste maat hebt.

Ontloop Dry-Clean Only kleding

Terwijl je je kledingkast vult en upgrade naar de leukste stijlen, let dan ook even op de labeltjes van de kleding die je koopt. Als het mogelijk is, ontloop dan zoveel mogelijk de dry-clean only kleding. Het is niet alleen erg duur om het schoon te laten maken, maar eigenlijk ook gewoon heel erg onhandig.

Tenzij je heel erg gemotiveerd bent om je look netjes en vers te houden, zit je waarschijnlijk uiteindelijk met een kast vol net te vieze kleding en looks die je niet meer af kunt maken.

Houd het schoon

Als je dacht dat je stropdas achter je schouder gooien wanneer je een broodje gaat eten een goede manier was om vlekken te voorkomen, dan heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord van de Tide to Go Pen.

Deze handige gadget kun je in je jas- of broekzak bewaren en je kunt alles van barbecue saus tot koffievlekken gelijk verwijderen. Zo hoef je je ook niet meer druk te maken hoe je je shirt instopt en je stropdas nonchalent over je schouder gooit.

Maak het onderling uitwisselbaar

Het is superleuk om een paar interessante patronen en felle kleuren te mixen in je kledingkast, maar geef niet al je geld hieraan uit.

Effen, standaard kleuren zoals bijvoorbeeld lichtblauw kun je op vele verschillende manieren combineren en met veel verschillende patronen in broeken en jasjes.

Als je op deze manier slim een paar basis items koopt kun je met een paar nieuwe dingen al veel verschillende looks maken.

Kies wat je weg kunt doen

Handig om het overzicht te kunnen bewaren in je kledingkast zodat je weer precies weet welke outfit combinaties je wilt gaan maken. Kies ook af en toe wat je weg kunt doen.

Zeker wanneer je dit regelmatig bijhoudt en ook kleding van afgelopen seizoen wegdoet kun je hier nog best wat aan verdienen door het te verkopen op Marktplaats of Ebay of bij je lokale 2e hands kledingwinkel.

Maar als je ze gewoon zat bent en iets terug wilt doen voor de maatschappij kun je ze ook gewoon in een doos stoppen en doneren aan het goede doel.

Leef gezond

Misschien een vreemde eend in de bijt maar gezond leven is ook een belangrijke toevoeging aan een goedkope en goede kledingkast. Net als toen je jonger was en van kledingmaat naar kledingmaat ging kan dat ook met ongezond leven gebeuren.

Vooral wanneer je veel schommelt met gewicht blijf je telkens met items zitten die te klein worden en op een ander moment weer te wijd zitten. Zo kun je natuurlijk nooit de juiste fashion items kopen om er altijd goed uit te zien.

Het is soms moeilijk om echt gemotiveerd te blijven maar een stevige wandeling of fietstocht doet vaak al wonderen en hopelijk zijn de perfect zittende items die je vorig seizoen had gekocht dan voldoende motivatie wanneer je in de spiegel kijkt. Zo kun je lange tijd vooruit met de items die je koopt en is je budget optimaal gespendeerd.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de tips, deel ze op social media met je vrienden.

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.