Bretels dragen | Alles van knopen tot clips & verschillende outfits

door sulo | Geupdate op:  10 maart 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Lekkere retro look met BRETELS. Ga weer terug naar tijdperken waarin bretels veel gedragen werden. In klassieke stijl met leer en knoopjes of meer moderne bretels, het kan allemaal…..

Bretels hebben een comeback gemaakt. Ze zijn betaalbaar, gemakkelijk te dragen en een leuke toevoeging aan je garderobe.

In dit artikel loop ik je door alle verschillende opties en stijlen.

bretels dragen

Of je er nu scherp uit wilt zien bij een aanstaande bruiloft, op wilt vallen bij een formeel evenement, wat flair toevoegt aan je werkkleding of je casual kleding gewoon wat opfleurt, bretels bieden je een kleurrijke en veelzijdige oplossing voor bijna elke gelegenheid.

Maar er heerst nog steeds verwarring, met name:

Deze gids zal al die vragen beantwoorden. Plus sommige waarvan je misschien niet wist dat je ze had.  

Kies het juiste type bretels

Bretels zijn er in twee basistypen:

 1. het type dat met clips aan je broek wordt bevestigd
 2. het soort dat je op je broek knoopt

Clip-on bretels dragen

Clip-ons kan aan bijna elke broek worden bevestigd, dus ze zijn de meest veelzijdige van de twee. Bovendien worden ze beschouwd als iets meer casual en zien ze er vooral hip uit met cityshorts, funky jeans en modieuze kleding.

Je ziet ze ook steeds meer in kantoor outfits die casual smart of business casual zijn, nét niet helemaal het netste van het netste maar heel erg je best doen om goed voor de dag te komen.

Om ze te bevestigen aan je pantalon of je broek, begin je aan de achterkant door ze aan het midden van de tailleband te clippen.

Trek ze vervolgens over je schouders naar voren om de resterende clips aan de tailleband aan de voorkant te bevestigen.

Bekijk hier deze bretels met clips

Bretels met knopen dragen

Bretels die met knopen worden bevestigd worden beschouwd als een beetje formeler dan clip-ons.

Ze vereisen ook een broek of jeans met zes knopen verborgen aan de binnenkant van de tailleband om de lussen van de bretels aan te knopen.

Als je broek geen bretelknopen heeft, kun je ze altijd toevoegen, hetzij zelf als je handig bent, of je kleermaker kan ervoor zorgen.

De knopen moeten zo worden geplaatst dat ze zich aan de achterkant van de tailleband ongeveer twee en een halve centimeter aan weerszijden van de middennaad bevinden.

Dit betekent dat ze totaal 5 cm uit elkaar liggen, en ook 2,5 cm of zo onder de bovenkant van de tailleband.

Verberg ze in de tailleband ongeveer 2,5 cm vanaf de bovenkant en 5 cm uit elkaar.

Wanneer je ze aan hebt, moeten je bretels in een rechte lijn naar beneden vallen vanaf je schouder naar je taille.

Om knoop bretels aan je broek te bevestigen:

Stijlvolle bretels met Engels design

Bretels met Engels design

(bekijk meer afbeeldingen)

Stijlvolle blauw gestreepte Bretels Engels Design met een echt licht bruine leren afwerking, een echte Engelse uitstraling. De lichtbruine bevestiging aan de broek staat perfect af tegen het donkere blauw.

Een uitstekende keuze bij bijna elke Look. Past goed bij een donker Overhemd of gaat juist samen met wat meer kleuren zodat de Bretellen meer basiskleuren hebben voor de Outfit.
 
Met de schuine strepen kun je ze ook perfect combineren met een recht gestreept overhemd of natuurlijk op een effen shirt. Weer een extra kleurpatroon om je outfit op af te stemmen.
 
Stevige geweven bretellen van hoogwaardig elastisch materiaal. Afgewerkt met 100% echt leer voor de bevestiging van de banden. De echte klassieke Look volgens Bretels Engels Design met de 6 bevestigingspunten, en eventueel ook te gebruiken met de 3 bijgeleverde clipjes.
 
Je hoeft je dus geen zorgen te maken om knoopjes aan je broek te bevestigen maar je weet wel zeker dat ze niet los schieten.
 
De bretels engels design zijn 110cm lang en 3,5cm breed dus passen bijna elke man. Ik ben zelf 1.85m en ik heb nog heel veel ruimte over om ze langer te verstellen.
 
Met de handige clips aan de voorkant kun je de elastische banden een heel stuk ruimer instellen, maar ook smaller mocht je klein van postuur zijn. Voor bijna elke man wel geschikt.

Laten we kijken naar een aantal looks die je met deze bretels kunt maken:

Blauw gestreepte bretels met spijkerbroek

John Geerts met Engels Design bretels op een spijkerbroek

John Geert (@geerts_john) heeft hier een leuke outfit gemaakt en was zo vriendelijk om onze bretels hierbij te gebruiken. Het is een casual smart look met net overhemd en spijkerbroek, wat het blauw van de bretels goed aanvult.

Niels heeft een vergelijkbare look gemaakt met nog een coole paperboy cap erbij. Je kunt hem volgen bij @model_niels.j

Blauw gestreepte bretels engels design met wit overhemd en cap

Ook studio @Marssiek heeft een leuke stijl samengesteld met een wit overhemd:

Engels design bretels met wit overhemd

Blauw met wit voor een frisse en zomerse bruiloft

Lekker er op uit met een zomerse outfit met bretels engels gestreept
De Engelse bretels doen het goed voor een strand huwelijk in de zomer, ook vanwege hun frisse uitstraling met blauw en witte strepen. Sluit naadloos aan bij andere blauwe accessoires die je aan zou willen doen.

Clip-on versus knoopbretels

Omdat we in deze set bretels beide hebben toegevoegd roepen we al snel weer de discussie op, en het feit dat we beide opties willen bieden, dus zowel de knopen als de clips, zegt al hoe wij er tegenaan kijken.

Is het traditioneel, die clips? Is het toegestaan? Is het oke om clipbretels te dragen?

Als een man bretels gaat dragen, moet hij dan alleen aan bretels met knoopsgaten vasthouden? Dit zijn goede vragen en ze verdienen goede antwoorden.

De clips

Er is een case te maken voor clip-on bretellen, en die zaak is veel sterker dan de beste case die ooit gemaakt zou kunnen worden voor de voorgeknoopte stropdas of voorgestrikte strik (die zijn stom, nooit doen).

Er zijn een paar goede redenen waarom sommige mannen soms bretels met knopen moeten dragen en waarom alle mannen zich op hun gemak moeten voelen om ermee te experimenteren.

Wat zijn de pin-clips eigenlijk?

“Pin-clips” zijn krokodillenklemmen met een of meer pinnen in de gesp. De pinnetjes zorgen ervoor dat de clips goed aansluiten op je tailleband en zich als het ware “vasthaken”.

Ze werken goed, maar ze doorboren het materiaal waarop ze zijn bevestigd. Alle clips knijpen kleine tanden in de tailleband, en na verloop van tijd kan dit de integriteit van het materiaal aantasten. Pin-clips knagen onmiddellijk aan de stof.

Clip-Ons zijn niet traditioneel … of wel?

Clip-on bretels bestaan ​​al sinds 1894, en het argument “Men moet geen clipbretels dragen omdat ze niet traditioneel zijn” is dan ook moeilijk te handhaven. Met meer dan een eeuw geschiedenis, zijn ze zo klassiek als elke “klassieker” zou kunnen zijn.

Blader door de verzamelingen oude foto’s en je ziet inklikbare bretels in overvloed, van de millennials van 1900 tot de schurken van de originele punkrock. Erfgoed is niet het probleem. Het echte probleem met clip-ons is tegenwoordig tweeledig.

Veel goedkope uitvoeringen

Ten eerste verkopen veel van de grote winkels die alles verkopen, van kunstmest tot bevroren frieten, clip-on bretels in hun herenkledingafdelingen. Dat maakt de appeal ervan niet echt die van “luxe accessoire”.

De alomtegenwoordigheid, betaalbaarheid en gebruiksgemak van de markt zijn de belangrijkste deugden van in serie geproduceerde clip-on-bretels, waarvan de meeste zijn gemaakt van semi-elastisch materiaal.

Het is precies deze brede distributie van goedkope clip-ons die aanleiding geeft tot bezorgdheid over hun street-cred.

Toen riemen (en gespen) terug in de voorhoede van de mode kwamen, bleven bretels met clip-on vooral aantrekkelijk voor drie soorten mannen:

 1. degenen die gewend waren aan bretels maar nooit aan boord kwamen met vastgeknoopte bretels.
 2. zij die er niet voor terugdeinsden om ‘een blik’ actief te presenteren, en
 3. zij wiens gevoel voor stijl in het algemeen op gespannen voet stonden met trending ideeën over wat als modieus gold.

Clip-on Bretels zijn old-school. Dat is niet het probleem.

En dat is het tweede probleem: alle bretels met clip-on hebben wat te lijden onder het imago.

Het is misschien oneerlijk, maar dat is precies hoe het is, en een man met bretels met clips riskeert zichzelf in dezelfde situatie te bevinden als de man die een voorgestrikte vlinderdas draagt.

Als je een vlinderdas gaat dragen (betoogt de purist), moet je de tijd en de moeite nemen om te leren hoe je er een kunt strikken.

En als je bretels gaat dragen, accepteer de extra moeite die gepaard gaan met het toevoegen van knopen aan de binnenkant van de tailleband van je broek en draag de bretels met knoopsluiting. Dit is een school van denken die je nog het meeste terugziet bij black tie dresscodes.

Doel vs pure accessoire

Maar hoe sterk is eigenlijk de analogie tussen de clip-on-stropdas en de clip-on bretellen? Om dit probleem op te lossen, moeten we rekening houden met een belangrijk onderscheid, het onderscheid tussen een doel en een pure accessoire.

Wanneer bretels (of riemen, of wat dan ook) uitsluitend of hoofdzakelijk voor functie worden gedragen, en nut de belangrijkste overweging is, dan zijn het accessoires met een doel, en geen pure accessoires.

Net als riemen zijn bretels hulpmiddelen voor het vastzetten van de broek. Onze bretels zijn ook uitstekend geschikt als modeaccessoire voor dames.

Sommige mannen, afhankelijk van hun bouw, en misschien ook van hun beroep, vinden bretels misschien comfortabeler, handiger of flatterender dan een riem. En als functie je overkoepelende overweging is, dan is er niets mis en juist veel te zeggen voor clip-ons.

Nut? Ga ervoor. Stijl? Doe voorzichtig.

Aan de andere kant, als je van plan bent bretels te dragen met een op maat gemaakt of passend pak (in dat geval zou je zelfs geen riem nodig hebben), of specifiek als onderdeel van een stijlvol geheel en je hebt ze niet echt nodig om je broek op te houden, dan zijn je bretels geen doel maar een accessoire.

Hier is de analogie met de vlinderdas zeer geschikt: als je de juiste vlinderdas niet kunt kiezen en goed kunt strikken, is het misschien het beste om er geen te dragen.

Die ultieme stijliconen op black tie events laten zien waarom knoopsgatbretels een tandje boven de clip-ons zijn. Let op de afwezigheid van riemlussen op de broek. Dit verklaart de noodzaak van de bretels en laat zien hoe knoopsgatschoren zorgen voor een strakker, opgeruimder uiterlijk.

Bretels die zijn vastgemaakt met knopen kunnen hun eigen problemen met zich meebrengen, maar hier is hun primaire deugd: zij geven aan dat je een zeer bewuste beslissing hebt genomen om bretels te dragen.

Iedereen kan zijn riem aftrekken, een paar krokodillenhaken bretellen aanhaken, en zichzelf een onverzoenlijke dandy noemen. Maar knoopsgatbretels zeggen wel drie dingen over een man:

 1. Hij streeft ernaar unieke, kwaliteitsvolle merchandise te kopen, te bezitten en te dragen. Hij doet er alles aan om de juiste uitrusting te vinden.
 2. Hij doet er goed aan om zijn ensemble te ordenen. Hij doet zijn best om de blik te vangen.
 3. Hij geeft net zo veel om grote details en subtiele details, en let op hun wisselwerking. Hij doet er alles aan om het goed te krijgen.

Bretels met knoopsluiting geven blijk van aandacht voor detail.

Laten we het nog een keer zeggen: er is niets aan de hand met opklikbare bretels als doel. Beschouwd als accessoires, zijn clip-ons echter de gemakkelijkste uitweg, en ze schreeuwen dat ik geen last had van de knoppen.

Maak dan ook met dit paar van English Fashion een goede keuze tussen die broek in het maatpak waar je je knopen in naait. En die pantalon of spijkerbroek waar een meer casual en doelmatige look beter staat met clips.

Bretels met knoopsluiting zijn over het algemeen duurder, maar het productassortiment van kwaliteit dat voor je beschikbaar is, is veel uitgebreider.

Dit is de tweede reden om knoppen in de tailleband van je broek te laten naaien: als je van plan bent om regelmatig bretels te dragen, moet je jezelf een veel breder scala aan kwaliteitsopties bieden.

Bretels met knopen zijn net, bretels met clips zijn casual.

Wanneer Clip-on bretels in orde zijn

 1. Je draagt ​​bretels uitsluitend om redenen van comfort of gemak.
 2. Je draagt ​​bretels omdat ze het meest geschikt zijn voor je beroep of wat je ook in je beroep zult doen.
 3. Je draagt je bretels in een uiterst casual “worker” look (spijkerbroek)
 4. Wanneer je een smoking en een buikband draagt, verbergt de buikband de lipjes van de bretels (het deel dat aansluit op de tailleband van je broek). Aangezien niemand kan zien of de bevestigers clip-ons of knoppen zijn, zullen clip-on bretels met een smoking zeker werken.

De Bretels Engels Design kun je nu los kopen of in je winkelwagen plaatsen en verder winkelen voor een complete Look met onze andere artikelen. We hebben ook nog veel meer artikelen die je misschien wel leuk vindt op onze Bretels Pagina.

Alle artikelen van English Fashion hebben natuurlijk die authentieke Engelse look. Maar deze met een Engels Design misschien nog wel het meeste van allen. Vaak gedragen met een verticaal gestreept overhemd of pak zie je ze vaak in het Engelse straatbeeld.

De combinatie van schuine en horizontale strepen doet het goed en zorgen ervoor dat ze er nog meer uitspringen, samen met de diep blauwe kleur natuurlijk.

Ben je een beginner in bretels? Misschien ben je dan wel eerst op zoek naar een mooi paar effen bretels die we overigens ook bieden. Maar wil je ze gebruiken om echt op te vallen of wil je weer eens iets anders naast het effen paar wat je misschien al hebt liggen? Dan zijn deze zeker de moeite waard om eens even na te denken.

Waar moet je op letten bij het dragen van bretels?

Nu je het type bretels hebt gekozen neem ik je mee in waar je nog meer op moet letten bij het dragen van je bretels in verschillende situaties.

Breedte van de bretels

Voor zo’n relatief dun stuk stof moedigen bretels zeker een aantal sterke meningen aan, in het bijzonder kwesties die te maken hebben met de “juiste” breedte.

Hoewel subtiele veranderingen je hele look dramatisch kunnen beïnvloeden, is de eenvoudigste regel om te onthouden dat de bretelstijl op een schaal is te plaatsen:

Hoe dunner de bretel, hoe meer casual de look.

Terwijl ze aan het bredere uiteinde van het spectrum klassiek worden en zelfs formeel.

Y-achterkant versus X-achterkant

Wanneer bretels aan de achterkant kruisen zoals de letter “X”, staan ​​ze bekend als X-back.

Als ze in plaats daarvan rond de middenrug samenkomen en een enkele band worden, zoals een “Y”, dan worden ze Y-back genoemd.

Van de twee worden Y-back beschouwd als de meest up-to-date en on-trend.

Hoewel X-back twee banden heeft die aan de tailleband van de rug worden bevestigd in vergelijking met de enkele band van een Y-back, is de Y-back de beste keuze van bretelliefhebbers.

Tenzij je ongebruikelijke problemen ondervindt met het omhoog houden van je broek of sterk hellende schouders hebt.

Lengte-instellingen

Een van de echt coole dingen van bretels is hoe gemakkelijk het is om de pasvorm aan te passen aan jouw specifieke verhoudingen.

Als de bretels van leer zijn, kan de voorste riem worden losgemaakt of aangetrokken, net als een riem: via een gesp en gaten.

Alle andere bretels hebben een metalen clip op de voorste riemen die je eenvoudig op en neer schuift totdat je precies de juiste lengte voor je frame raakt.

5 outfit ideeën om je bretels te dragen

Laten we kijken naar een aantal geweldige outfit ideeën om je nieuwe aanwinst aan te gaan doen.

Wanneer je voor een outfit gaat waarbij je je bretels wilt dragen, heb je doorgaans keuze uit een aantal opties:

Belangrijkste les, draag nooit bretels met een riem

Vóór de Tweede Wereldoorlog was de taille van je typische herenbroek veel hoger dan tegenwoordig, en viel precies op de werkelijke taille van de drager.

Om hun broek omhoog te houden, droegen jongens bretels. Vanwege rantsoenen in oorlogstijd ontdekten fabrikanten echter dat ze stof (en dus geld) konden besparen door de taille van de broek te verlagen.

Tegelijkertijd begonnen riemen de bretels te vervangen als een manier om te voorkomen dat je broek naar beneden viel, dat is waarom het als de stijl faux-pas wordt beschouwd om tegelijkertijd een riem en bretels te dragen.

Omdat ze allebei hetzelfde doen, is het een soort overdaad van functies, en het ziet er niet goed uit.

Dus onthoud de kardinale regel van het dragen van bretels: ongeacht het type bretel, draag geen riem tegelijkertijd.

Niet overtuigd? Hier zijn nog enkele redenen waarom je nooit bretels met een riem zou moeten dragen

Bretels op kantoor

Het dragen van bretels om te werken kan net zo formeel zijn als de Gordon Gekko Master of the Financial Universe van Michael Douglas in de film Wall Street.

Maar het kan ook juist meer retro zijn als de meer moderne mid-vorige-eeuwse stijl van Don Draper.

Als je je bretels op kantoor wilt dragen, maar niet zeker weet hoe je verder moet, begin dan met een paar in een meer klassieke tint (marine, zwart, taupe) die overeenkomt met de kleur van je schoenen.

Bretels voor op kantoor kun je simpel combineren met je schoenen

Deze combinatie voegt eenvoudige autoriteit toe aan elke werklook, of je nu de rechtszaal domineert of de Cloud.

Voor bruiloften en formele evenementen

Bretels zijn al lang een hoofdbestanddeel van de trouwkleding van een bruidegom, die een welkome verandering heeft ondergaan, van minder “benauwd” naar meer speels en persoonlijk.

En vaak is het enige item dat een bruidegom nieuw zal kopen om zijn normale dagelijkse pak van “go-to” naar “walk-down” te brengen een set bretels en een pochet.

En ook, wat goed is voor de bruidegom is goed voor de getuigen!

Leren Bretels op je Bruiloft

Stijlvol en toch stoer, draag leren bretels op je bruiloft. 

Je ziet ze niet veel meer tegenwoordig maar het is wel weer in opkomst. De bretels helemaal van echt leer. Waarschijnlijk omdat ze iets minder meegeven dan de elastische variant die je nu vaak ziet.

De pasvorm moet wel goed zijn, maar meestal te verstellen met mooie robuuste gespen die de look weer een beetje af maken.

Bij deze bruiloft hebben ze voor iedereen de stijl op elkaar afgestemd. Wit overhemd en stoere leren bretels. Het geheel is leuk afgemaakt door allemaal dezelfde kleur das te nemen.

Alleen is de bruidegom in volledige stropdas en heeft de rest een vlinderdasje in dezelfde kleur. Leuk idee! Hoe wil jij jouw bretels dragen?

Formele evenementen

Voor formele evenementen in het algemeen, moet je je bretels combineren met een kwaliteitsoverhemd.

Franse manchetten zijn altijd een goede keuze omdat ze eeuwig stijlvol zijn, en je kunt ook een paar opvallende manchetknopen toevoegen aan je look.

Het typische formele ensemble is natuurlijk de smoking.

Draag je bretels met een rokkostuum?

Bij een rokkostuum, of tailcoats, is een volledig geklede broek gemaakt van dezelfde stof als de rok.

Omdat het essentieel is dat deze net boven de onderkant van de voorkant van de jas zitten (het hogere gedeelte), moeten ze met een hoge taille worden gemaakt.

En omdat het even essentieel is dat ze daar blijven gedurende een avond van pittig stijldansen, moeten ze worden opgehouden met bretels.

Je mag de bretels echter niet zien, want traditioneel gezien is het ondergoed en je hebt er als het goed is een vest voor.

Een dagje stad

Bijna elke zichzelf respecterende lijst van ‘meest stijlvolle mannen ter wereld’ bevat Cary Grant. Vooral zijn iconische grijze paklook in de Hitchcock-klassieker North by Northwest.

Net als elk stijlicoon vond Grant het “uniform” dat het beste bij zijn frame paste en bleef daar trouw bij, waardoor een trendy flair met accessoires werd toegevoegd.

Zoals bretels.

Als vuistregel zijn minder nette bretels, zoals die voor een dagje de stad in, een beetje dunner. Maar als je van top tot teen denim rockt, is een bredere jarretel misschien de keuze.

Omdat bretels lange tijd uit kantoren zijn verdwenen en op weg waren naar hipster-hangouts en modieuze bars over de hele wereld, blijft deze trend aan kracht winnen.

En niet voor niets: bretels zijn een gemakkelijke (en gemakkelijk binnen het budget) manier om een ​​persoonlijke stijl-statement te maken.

Van denim-op-denim-outfits tot plaid tot preppy.

Vrouwen en bretels dragen

‘S Werelds meest stijlvolle vrouwen willen graag “lenen” (oke, stelen) van herenkleding om hun eigen look wat extra’s en uitstraling te geven.

En wat is er sexyer dan een sexy vrouw die bretels draagt?

Lees meer: de 11 leukste outfits met bretels voor dames

Bretels los dragen en laten hangen

bretels los laten hangen

Bretels los dragen en laten hangen, je ziet het weer steeds meer op straat. Hoe doe je dit nou stijlvol en bij welke outfits kan het?

Afbeelding van Pinterest

Sinds sterren weer meer hun bretels los dragen en losjes laten hangen zie je dit ook weer vaker in het straatbeeld terugkeren.

Het is een fashion statement, en het is een stoere look.

Waar bretels in andere situaties toch wel netjes overkomen hoeft dit wanneer je ze los laat hangen aan je zij helemaal niet het geval te zijn. Het is precies zo’n nonchalante houding die stoer overkomt.

Ik wil je graag meenemen in een aantal looks om je te laten zien op welke manier je leuk combinaties kunt maken met loshangende bretels, zoals die op onze categorie pagina.

Hopelijk geeft het je wat inspiratie om jouw look samen te stellen.

Bretels los laten hangen

Lees ook wat is smart casual voor heren

Dus ze los aan je zij hangen, dat is een stoere look. En bij een stoere look hoort ook een stoere outfit.

Dat betekent meestal een spijkerbroek, daar passen ze op deze manier het beste bij. Hoewel ik ook altijd wel houd van een verder nette look met wat stoere elementen erin.

Ook kun je je bretels los laten hangen op een spijkerbroek voor een lekker nonchalante uitstraling:

Bretels los laten hangen op een spijkerbroek

Bretels zwart met grijs combineren

Met grijs overhemd en zwarte spijkerbroek. Zwarte Bretels dragen is eenvoudig en ze zijn gemakkelijk te combineren.

Zwart staat altijd goed bij grijs maar ook wit en er zijn gemakkelijk meer items te vinden om erbij te passen, zoals zwarte spijkerbroeken.

Als je helemaal goed wilt kiezen is het gestreepte patroon van de zwarte bretels altijd een goede samenwerking met ruitjes.

Het is helemaal in tegenwoordig om verschillene patronen te combineren dus je zou ook kunnen denken aan dots in je overhemd of stropdas.

Bretels op een casual geruit overhemd

Hieronder hebben we een leuke look samengesteld met bretels en vlinderdas op een spijkerbroek. Lekker casual en simpel te combineren.

Lees verder voor nog meer ideeën die we hebben opgedaan over bretels in de mode door goed te letten op het straatbeeld van de afgelopen jaren.

Retro Look met Vlinderdas en geruit overhemd. Lekker Quirky, Bretels met knopen zijn echt retro en weer helemaal terug.

Of je ze nu draagt in een look als deze met nog veel meer retro invloeden zoals het geruite overhemd en de vlinderdas, de bretels en vlinderdas look kun je bijvoorbeeld ook altijd gebruiken. (meer looks met vlinderdassen)

Gewone bretels zijn ook leuk maar bretels met knopen zijn nu weer in omdat ze zo retro zijn.

Retro tintjes zie je overal terugkomen en je hoeft echt niet je hele outfit retro te maken, maar alleen 1 zo’n item zoals deze bretels met knopen als retro vleugje toegevoegd aan je outfit maakt het wel leuk en speels.

De vlinderdas en bretels stijl zie je overigens meer en meer terugkomen in het straatbeeld als casual keuze die er toch weer netjes uitziet.

Jort Kelder Bretels dragen

Hoe draagt hij zijn bretels? Ben jij ook zo benieuwd hoe Jort Kelder dat altijd doet? Zijn stijl ‘hangt’ letterlijk aan zijn bretels en dat is echt zijn signature look.

Maar wat voor bretels zou Jort Kelder kiezen? Ik zie hem altijd in bretels met felle kleuren of gestreepte bretels. Het lijkt wel een beetje of dat zijn vaste keuzes zijn.

Ik denk ook zodat ze extra opvallen ten opzichte van de rest van de kleding in zijn outfit. Hij heeft felle kleuren zoals felrood maar ook strakke gestreepte bretels die hij vaak draagt.

Waarbij draagt hij deze bretels dan? Naast natuurlijk de obvious keuze voor perfect zittende maatpakken zie je hem ook juist regelmatig zonder jasje.

Ondertussen is hij echt bekend om zijn gestreepte overhemden, maar draagt eigenlijk ook heel vaak een basic blauw overhemd van goede kwaliteit.

Misschien dat omdat het minder opvalt hij hier minder bekend om staat. De bretels komen bij beide overhemden in ieder geval erg goed uit door patroon of felle kleuren op meer basis overhemden.

Dagelijks een Jort Kelder Bretels Look?

Niet iedereen zal het dagelijks dragen zoals Jort Kelder doet, maar het is wel leuk om in je arsenaal te hebben en bij die speciale gelegenheden uit de kast te trekken.

Misschien niet altijd in de mode maar het is toch even een wow-factor, die Jort Kelder Bretels……Je kan zeggen wat je wil, maar hij valt wel op.

En je hoeft de Jort Kelder Bretels niet per se bij hoogwaterbroeken te dragen, je kunt ook voor een iets traditionelere aanpak gaan en het hoeft ook helemaal niet altijd in hele felle kleuren natuurlijk.

Broek met bretels

Nu heb je wat mogelijkheden opgedaan in hoe je ze kunt stijlen met je outfit. Hoe heb ik nu daadwerkelijk een broek met bretels?

En hoe maak ik de knopen ervoor vast aan mijn broek?

Wanneer je een kant en klare broek koopt waar de bretels al aanzitten, dan zijn het eigenlijk altijd bretels met knopen. Daarom wil ik hier ook vooral focussen op deze soort bretels met bretelknopen.

Je kunt natuurlijk kant en klare bretels aan een broek kopen, maar als je losse koopt dan kun je ze aan je favoriete jeans vastmaken. Zelfs aan meerdere broeken als je wat extra knopen koopt.

Wanneer je voor een spijkerbroek gaat, maak dan de knopen vast aan de buitenkant. Dit is meestal meer de “arbeiders” look en past beter bij de stijl van een spijkerbroek.

De bretels kopen van English Fashion geeft je een leuk cadeau hebben allemaal naald en garen en knopen meegeleverd dus dan kun je gelijk aan de slag.

Anders kun je ook in een hobbywinkel wat leuke knopen kopen natuurlijk.

Bretels knopen aanzetten

Maak ze aan de buitenkant vast. De eerste knoop bevestig je net naast de eerste lussen vanaf de voorkant (bij je rits sluiting) en zo heb je de beste plaats om de knopen aan te zetten.

Dus aan de buitenkant van de lus, verder van de rits af. Bevestig de knoop aan de buitenkant, ongeveer halverwege tussen de bovenkant van je broek en waar de bovenste rand stopt.

De tweede knoop zet je op een kleine afstand van de eerste. Houd het leer van de bevestigingspunten ervoor om de afstand in te schatten. Zo kun je zelf de afstand bepalen. 

Hetzelfde doe je aan de andere zijkant, zorg dat de afstand gelijk is. Niets is zo jammer als de bandjes die wijder van elkaar afstaan dan de andere kant. De achterkant doe je hetzelfde aan het midden van je broek.

Zorg daarbij dat de afstand goed is maar de band precies door het midden zal gaan. Het gaat allemaal om de symmetrie bij het knopen aanzetten.

Bij pantalons, bijvoorbeeld voor een pak, doe je eigenlijk exact hetzelfde maar in plaats van aan de binnenkant.

Ik zet ze zelf altijd aan de binnenkant iets verder naar onderen omdat de plooiband van een pantalon altijd wat dunner is en het midden ervan dus verder omhoog zit dan bij jeans.

Dat geeft het wat meer stevigheid en valt het leer van de bretels wat beter in de plooi wanneer je ze draagt.

Dat is hoe je bretels met knopen kunt vastmaken. De meeste exemplaren hebben overigens clips wat het vastzetten veel eenvoudiger maakt en waarbij je geen knopen aan je broek hoeft aan te zetten.

Zijden bretels voor een luxe uitstraling

Zijden bretels

(bekijk meer zijden bretels)

Mooie stijlvolle zijden bretels met een blauwe ruit. Ze zijn gemaakt van lekker zacht materiaal en kunnen door hun design zowel met de bijgeleverde knopen als met de bevestigde clips worden vastgemaakt aan je broek.

Het zijde geeft natuurlijk niet zo veel mee, dus om de bretels lekker flexibel te houden zit er aan de achterkant een elastische band. Zo kun je ze in elke positie comfortabel dragen zonder dat ze zullen knellen.

De afmetingen van de bretels zijn 110cm bij 3.5cm breed en kunnen daardoor door de meeste mannen tot 2 meter worden gedragen.

Waarom zijden bretels?

Zijden bretels voegen een extra vleugje klasse toe aan elke outfit. De zijden stof is bijna weer een beetje vergeten in bretels en dat is zonde, maar voor jou weer een mogelijkheid om eruit te springen.

Deze accessoires zijn perfect voor alles van speciale gelegenheden tot professionele kleding. Je zult het geweldig vinden dat je je bretels als een accent kunt gebruiken én als een functioneel onderdeel van je outfit.

Stevige hold met clips of knopen

Ze houden stevig vast met lederen opzetstukken om ervoor te zorgen dat je broek op zijn plaats blijft ongeacht wat je doet of waar je ook bent. Je kunt ze gebruiken met knopen aan je broek, óf met de clips.

In lengte verstelbaar

Ondertussen zorgen de verstelbare bandjes voor een perfecte pasvorm, ongeacht de maat die je hebt sluiten ze aan bij je lichaam.

Combineer met kleur

Onze zijden bretels voegen ook extra kleur toe aan je outfit. Net als elastische banden kunnen zijden beugels worden gebruikt als veelzijdige accessoires om unieke en flatterende ensembles te creëren.

Modebewuste mannen houden ervan onze zijden bretels te gebruiken om de perfecte zakelijke outfit samen te stellen, of kiezen ervoor ze te dragen op een speciale gelegenheid.

Omdat ze van zijde zijn, zijn ze perfect geschikt voor meer formele gelegenheden. De slanke textuur en lichte glans van de stof kunnen in een oogwenk een normale outfit naar een hoger niveau tillen.

Een paar kledingcombinaties voor blauwe zijden bretels met een patroon

Blauwe bretels zijn gemakkelijk te combineren met een veel verschillende outfits. We hebben hier een aantal leuke combinaties voor blauwe bretels met een patroon, het patroon kun je vervangen voor anderen, zoals deze zijde met een ruit.

Zijden bretels met wit t-shirt

Ronald met zijden bretels en een wit t-shirt

Zoals Ronald hier laat zien (@ronaldalb_official) kun je deze zijden bretels perfect combineren met ene wit t-shirt om het geheel lekker casual te houden. Een wat donkerder kleur broek maakt de outfit af.

Ronald met zijden bretels en blikje op de voorgrond

Een donkerblauwe broek en knopen aan de voorkant. Bovenstaande outfit is echt een fashion statement en met de witte sneakers lekker sportief.

Je zou ook iets conservatiever kunnen gaan en de knopen aan de binnenkant kunnen doen en een paar nette schoenen in dezelfde kleur als het leer van de bretels kunnen kiezen.

Laagdrempelig en toch netjes.

Onze bretels

Wij bieden bretels in verschillende stijlen en kleuren. Je vindt tijdloze patronen en modernere looks. We bieden ook een aantal bretels in effen kleuren, zodat je een paar kunt hebben dat overeenkomt met vrijwel elke outfit in je kast.

Bovendien zijn veel van onze zijden stijlen voorzien van elegante details, zoals stevige metalen hardware. Voor bruiloften en andere extra-speciale evenementen, wil je misschien een paar ivoren of witte bretels pakken.

Als je op zoek bent naar een paar dat je dag in dag uit kunt dragen tijdens de werkdag en dan mee kunt nemen naar black-tie-affaires, dan kan je niet fout gaan met sommige zwarte bretels!

Liever dingen een beetje meer gedetailleerd? We hebben ook ultra-trendy bretels met motief in je favoriete herenkleding patronen. Stijlen met strepen, stippen, paisley-prints, visgraat en nog veel meer.

Onze selectie bretels is perfect voor elke klant die behoefte heeft aan een chic accessoire voor werk of ontspanning. Dappere mannen kunnen deze stijlvolle bretels dragen om hun ensembles aan te kleden.

Het comfortabele elastiek dat in elk paar is ingebouwd, zorgt ervoor dat ze comfortabel en knus blijven terwijl ze toch een elegante look behouden.

Bretels in de mode

Traditioneel gezien in de mode worden de bretellen vaak gedragen in combinatie met een overhemd. Toch omdat de broek ophangers ook vaak als netjes worden gezien.

Wel zie je ook meer de werklieden look terugkomen. Die waren om je werkbroek stevig op te houden en in een baan waar je zware arbeid moet verrichten had je natuurlijk geen overhemd aan, die zou vies worden.

Dat is ook waarom deze workers stijl vaak in combinatie gaat met juist een t-shirt of v-hals. Lekker casual!

Als je deze vraag stelt heb je nog niet om je heen gekeken. Zeker zijn bretels in de mode, ze zijn al enkele jaren weer helemaal terug!

Eerst kwamen ze weer in het straatbeeld, vervolgens kwamen ze ook terug in films. Met name sinds de stroming van films met een retro jaren ’20 en 30 tint ook in de mode kwamen werd dit beeld nog verder versterkt.

In deze tijden was het dragen van bretels een stuk gebruikelijker en zo worden de helden van hollywood dan ook graag neergezet. Een stoere man met een stoere set bretels!

Boven zie je al de sterren van Sherlock Holmes die de bretels weer in de mode brengen. Robert Downey Jr. en Jude Law zien er stoer uit en klaar om de criminelen in te rekenen.

bretels-in-de-mode

Ook Robbert Pattinson in Water for Elephants speelt in zo’n film die teruggrijpt naar tijden waarin ze gedragen werden. En dat is maar goed ook, hij moet hard werken in het circus en deze houden zijn broek stevig omhoog.

water-for-elephants-bretellen

Ook Leonardo DiCaprio heeft in veel scene’s een mooi paar om in The Great Gatsby waar hij een welgestelde heer speelt die van feesten houdt.

leonardo-dicaprio-met-bretels-in-de-mode

Ook zijn er al een hoop sterren die de bretels in hun vrije tijd dragen. Zo is Channing Tatum een vervent drager en al meerdere malen gespot en gefotografeerd in een stijl waarin hij ze losjes langs zijn zij laat hangen.

channing-tatum-in-bretels

Niet alleen de Celebs dragen ze, maar een echt teken dat ze weer in de mode zijn is op de catwalk.

Hier zagen we ze al een hele tijd eerder gebruikt worden door bijvoorbeeld Dior Homme, dan weet je dat ze een paar jaar later het straatbeeld weer gaan domineren.

Hier is een image van de Dior Homme collectie:

bretels-op-de-catwalk-dior

Twijfel je nog? Kijk dan eens naar de straten van bijvoorbeeld Milaan, waar je niet om fashion heen kunt. Daar zie je het ook telkens terug komen in hippe looks, zoals hieronder bijvoorbeeld.

Je kunt dus zeker weer zonder probleem je bretels aandoen. We hebben er natuurlijk ook heel wat bretels voor je om te kopen in onze shop van het merk English Fashion, de authentieke engelse stijl.

Veel plezier met het samenstellen van jouw volgende look!

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.