Bretels en Riem: Not done! Lees deze 4 redenen om fouten te voorkomen

door sulo | Geupdate op:  13 maart 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Heel af en toe zie je het wel op catwalks, bretels en riem gecombineerd. Maar het kan daar juist zo’n statement maken omdat het eigenlijk zo ongelooflijk not done is.

Er waren eens mannen die een beslissing moesten nemen toen ze besloten om pakken te dragen: riem of bretels.

Bretels en riem not done

OK, misschien is het nog niet zo lang geleden, maar het is zeker lang genoeg geleden dat mannen kennelijk het protocol helemaal vergeten zijn als het gaat om het selecteren van welke methode je in de broek wilt stoppen.

Riemen hebben de populariteitswedstrijd gewonnen in de tweede helft van de 20e eeuw en worden sindsdien bijna exclusief door mannen gedragen.

Maar sinds retro-faux nostalgie trendy is geworden, hebben mannen bretels herontdekt, evenals de strik en een paar andere accessoires uit de oude wereld.

Het probleem is echter dat deze nieuwe generatie geen idee heeft hoe ze bretels moet dragen. De meest flagrante schending? Het dragen van bretels en een riem.

De enige reden dat dit mogelijk zou kunnen gebeuren, is als je je niet realiseert dat een riem en bretels bedoeld zijn om je broek op te houden.

Redenen waarom je riem en bretels niet samen moet dragen

Hier zijn een paar redenen om aan te geven waarom het echt niet kan:

Ze dienen beide hetzelfde doel

Kleding is natuurlijk heel leuk maar het belangrijkste met accessoires, zeker voor mannen, is dat het ook wel iets van functionaliteit moet meebrengen. De combinatie van bretels en riem valt dan eigenlijk meteen al af. Eén van de twee is helemaal overbodig en dus niet functioneel.

Het uiterlijk van beide samen is veel te druk en je ziet eruit alsof je probeert het wereldrecord in te stellen voor het dragen van de zwaarste broek.

Of ga gewoon zonder beide, een echt geavanceerde stijl die ook weer helemaal in is.

Bretels worden vaak gedragen juist om de nadelen van de riem

Bretels om je mannelijke muffin top te voorkomen

Het schiet ook zijn doel voorbij. Even over de functionaliteit van de bretels, vaak worden ze gedragen omdat de riem de mannelijke “muffin top” te veel accentueert. Bij een wat grote buik helpt het dan om geen riem aan te doen en voor een andere optie te kiezen om de broek omhoog te houden.

Wanneer je een riem draagt worden deze “flappen” toch geaccentueerd, en de bretels duwen het geheel dan ook nog eens verder naar binnen om nog meer de aandacht op te vragen. Precies wat je niet wilt dus.

Het is wel erg over-voorbereid

Het lijkt een beetje doemdenken. Zou niet alleen een pessimist denken: “als de een het begeeft heb ik altijd de ander nog?” Zo lijkt het in ieder geval bij anderen, en wil jij een pessimist zijn?

Bretels en riem samen ziet er gewoon niet uit

bretels-en-riem-not-done

Verder ziet het er gewoon echt niet uit en alsof je niet weet wat je aan het doen bent. Stel dat iemand niet achter je rug om erover lacht en hij daadwerkelijk aan je vraagt waarom je ze beide draagt, vraag jezelf dan eens af: zou je dan een goed antwoord hebben? Of sta je met je mond vol tanden?

Hier is Real Men Real Style op Youtube in zijn video over riemen:

 

“Biertje” hieronder in de comments heeft op zich nog wel een goede reactie. De riem kan het geheel nog netjes ophouden. Bedankt voor de tip! Dus de bretels toch verbergen zodat je ze niet ziet. De riem is het enige wat zichtbaar is en zorgt ervoor dat je 1. netjes eruit ziet met een riem in plaats van een kale broek, en 2. de gehele broek omhoog wordt gehouden, niet alleen de plekken waar de clips zitten. Dat is dus ook een manier om ze te dragen.

En ik zou het van beide kanten belichten. Maar eigenlijk is er geen enkel voordeel te benoemen. De enige reden dat je dit zult zien is om over the top te gaan zoals soms op catwalks of om een typetje neer te zetten in films of series waarin een gigantische kneus wordt neergezet. Best om hier vandaan te blijven en houd het voor jezelf ook gewoon lekker functioneel, draag nooit bretels en riem samen!

We hebben ze in ieder geval beide. Onze main focus is bretels en die kun je hier vinden op onze categorie pagina. Maar we hebben ook nog overige herenaccessoires mocht je een riem zoeken.

Kun je een riem bij een smoking dragen?

Kort antwoord: Nee, je kunt geen riem bij een smoking dragen. Een van de essentiële regels voor het dragen van een smoking is dat deze NOOIT met een riem mag worden gedragen. Inderdaad, de beste tailored smoking-broek heeft niet eens de riemlussen.

Het dragen van smoking houdt ook in het dragen van een cummerbund (lees mijn volledige artikel over de cummerbund). Als de persoon een riem draagt, vormt de cummerbund een onbetamelijke bobbel en trekt het de plooien omhoog.

Niet alleen ziet het er slecht uit, de drager voelt zich daar misschien ook niet echt prettig bij. Dus hoe houd je de broek omhoog, in dat geval? Terwijl de fysiek fit en slankere heren gemakkelijk een riemloze broek kunnen dragen – mits de aanpassing en pasvorm goed is – hebben grotere mannen misschien wat hulp nodig.

De beste, en de geaccepteerde, manier om een ​​smokingbroek op te houden is met bretels. En de beste bretels die met een smoking werkt, is er een gemaakt van stof – vermijd lederen leren bretels. Deze witte bretels zouden bijvoorbeeld erg goed gaan omdat je ze eigenlijk niet mag zien.

Dat is waarom je eigenlijk nooit een riem draagt bij je smoking, er horen bretels bij en bretels en een riem gaan niet samen.

Ook, terwijl heren meestal een zwartkleurige stoffen bretel met een smoking dragen, dragen echt stijlvolle heren een witkleurige stoffen bretels.

De laatste vloeit naadloos over in het witte overhemd, zodat in het zeldzame geval dat een heer zijn jasje moet uittrekken of zelfs alleen opent, het uitzicht niet wordt geschaad door het contrast van zwart op wit.

Zijn bretels beter voor je dan een riem? Ja, en dit is waarom

bretels-beter-dan-riem

Ten eerste, bretels zijn veeeeeelllll comfortabeler dan riemen. Bretels drukken niet op je middel, maar houden je broek omhoog.

Het is alleen zo dat als je broek te groot is, een riem de juiste manier is om te gaan, omdat bretels je broek anders niet dichter bij je lichaam houden en je dan gewoon een wijd vod aan hebt.

Bretels zijn fijner dan riemen

Het is geen hipster! Het is praktisch!

Laat me gewoon de moderne misvatting van bretels uit de weg helpen. Wanneer je aan bretels denkt, denk je misschien aan nerds, heb ik gelijk? 

Nou, eigenlijk kunnen bretels heel goed veel beter zijn dan riemen… En hier is waarom.

Bretels zijn comfortabeler

Ten eerste zijn bretels veel comfortabeler dan riemen. Je moet denken: “Hoe is dat mogelijk? Door bretels lijkt het of je altijd een wedgie hebt.” Nou, dat heb je niet. 

Riemen duwen op je taille en kunnen, als ze te strak worden aangesnoerd, er beschamend uitzien als je begrijpt wat ik bedoel. Die broek die kreukels heeft aan de bovenkant omdat de stof eigenlijk wijder is dan hoe je hem hebt aangetrokken.

Bretels drukken niet op je middel, maar houden je broek omhoog. 

Bretels zijn modieuzer

Een andere reden is dat bretels een respectvolle knipoog naar het verleden zijn. De eerste moderne bretels werden in het begin van de 19e eeuw door Albert Thurston bedacht vanwege het ontwerp van een broek die op dat moment een hoge snit had.

Dit maakte een riem zinloos. Iedereen droeg bretels tot de moderne riem in de vroege jaren 1900 werd uitgevonden en mensen opnieuw riemen begonnen te dragen. De reden waarom mensen zich afwendden van bretels is omdat de vesten die toen werden gedragen langzaam uitstierven.

“Maar wacht, al mijn broeken hebben riemlussen, wat betekent dat ik een riem zou moeten dragen, toch?” Fout. Het is niet zo formeel, maar je kunt bretels dragen met een broek met riemlussen.

Zorg ervoor dat de kleur van het materiaal in de bretels overeenkomt met je schoenen.

De ultieme reden om bretels te laten zien, en waarom ze beter zijn dan riemen, is dat je ermee opvalt. Niet op een rare manier, maar je ziet eruit als een heer!

Maar hier is een kleine waarschuwing. Bretels zorgen ervoor dat je opvalt in de menigte.

Ja. Dezelfde reden om bretels te showen is ook een waarschuwing. Je zult opvallen. Maar degenen die twijfelen aan je beslissing om ze te dragen, moeten het zelf proberen om te zien hoe cool ze zijn! En je moet je er gewoon niets van aantrekken.

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.