De duurste boten van de wereld

door sulo | Geupdate op:  5 november 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Vorige week kwam het gerucht dat Bill Gates een nieuw bootje had gekocht bij het Nederlandse Feadship. Kosten?

Zo’n €645 miljoen. Dit 112 meter lange schip, ontworpen door Sinot, is niet alleen opvallend door zijn uiterlijk, maar ook technisch gezien is dit het beste en nieuwste wat je mag verwachten van een boot in zo’n prijscategorie. Duurste boten ter wereld Zo vaart de ‘Aqua’ op waterstof en beschikt het over 5 dekken, een gym, infinity pool, een spa, helikopterdek en waarschijnlijk nog ontzettend veel andere technische hoogtepuntjes. Dit nieuws werd naar buiten gebracht door de Telegraph maar al snel ontkent door de botenbouwer. Het is dus nog maar de afwachten of deze deal daadwerkelijk gaat plaatsvinden. Toch bleef bij ons de vraag hangen wat de duurste en grootste boten zijn die momenteel rondvaren. Wij maakten een lijstje.

  1. History Supreme: £2.8 billion

De eerste jacht is gelijk de duurste én de kleinste van dit lijstje. Dit bootje is namelijk maar 30 meter lang maar kost toch een schamele £2.8 miljard. Volgens thesun beschikt deze boot namelijk over 100,000 kilo goud, platinum en juwelen en staat er een beeld die is gemaakt van Tyrannosaurus Rex botten! Het design was zo ingewikkeld dat het meer dan drie jaar duurde voordat designer Stuart Hughes de boot afkreeg. Na verluidt is de boot gekocht in 2011 door Robert Kuok, de rijkste man van Malaysia. Voor meer informatie en foto’s kan je een kijkje nemen op de website van thesun.

Deze 162 meter lange jacht is een veelbesproken boot die vaak wordt aangezien voor de duurste jacht ter wereld. De schattingen van de prijs lopen ver uiteen maar wij houden het op een mooie 500 miljoen euro. Deze jacht beschikt over meer dan 50 cabines, plek voor 36 gasten en maar liefst 70 crewleden. Kijk dat is pas luxe. Verder beschikt de boot over andere twee zwembaden, een discotheek, helikopterplatform, een mini onderzeeër en een raketafweersysteem, je moet het maar net nodig hebben. Na verluidt is de eigenaar Roman Abramovich, onder meer bekend als de eigenaar van Chelsea, met een geschat vermogen van 12,5 miljard USD.

Deze boot is in bezet van Sheikh Khalifa bin Zayad Al Nayan, president van de Verenigde Arabische Emiraten en emir van Abo Dhabi. Deze boot is maar liefst 180 meter lang wat hem momenteel de langste jacht van de wereld maakt. Hij is  ontworpen door Christophe Leoni in 2013. Net zoals de Eclipse beschikt ook dit schip over een raketafweersysteem en een helikopterplatform. Verder is er niet zoveel bekend over de specificaties van deze boot, maar luxe zal die vast en zeker zijn.

Zoals de naam al doet vermoeden komt deze boot ook uit het Midden-Oosten. Het is namelijk eigendom van Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten en de heerser van het emiraat Dubai. Dit schip was sinds de oplevering in 2006 het langste schip ter wereld (+- 160 meter) maar werd net verslagen met de komst van de Eclipse. Na verluidt is er plek voor meer dan 115 gasten en bevat het jacuzzi’s, een zwembad, helikopterplatform en een zeer gedurfd interieur. Dit zien we ook terugkomen op de foto’s van yachtcharterfleet.com. Charter? Kan ik hem dan ook huren? De meeste grote boten zijn aangemeld voor onder andere charter gebruik, echter zullen ze niet daadwerkelijk te huur komen te staan. Het is meer een trucje om de belastingdienst te kunnen ontwijken.

Nog eentje dan, de Topaz. Een 147 meter lange schip uit 2012 die op dezelfde plek is gemaakt als de Azzam. Ook deze boot is in bezit van een rijke Sheikh uit het Midden-Oosten en tevens lid van de koninklijke familie van Abu Dhabi. De handel in olie loont nog dus blijkt maar weer. Opvallend is dat de naam van de Topaz recent is gewijzigd in A+. Reden van de wijziging? Niemand weet het. Waarschijnlijk gewoon omdat het kan. Deze boot biedt plaats aan zo’n 62 mensen verspreid over 26 cabins. Verder is er nog plek voor 79 bemanningsleden en bezit óók dit schip weer een helikopterplatform. Mocht je dus overwegen om een helikopterplatform op je jacht te zetten, echt origineel is het niet meer.

Verder zagen we in DIT artikel dat Geert Pepping zijn zeiljacht te koop heeft gezet voor 28 miljoen euro. Deze zeilboot is 62 meter lang en beschikt over een prachtig interieur en 12 cabines, genoeg om er met het gezin een paar weekjes op uit te trekken dus.

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.