De top 5 sneakers voor mannen dit seizoen

door sulo | Geupdate op:  6 november 2022
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Sneakers zijn enorm hip en je kunt geen schoenenzaak of online webwinkel bezoeken of je krijgt een gigantisch assortiment van verschillende soorten sneakers te zien. Er is dan ook voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar optimaal comfort, een stoere look of beiden! Maar wat zijn nu de trends en welke sneakers zijn nu de beste? Lees snel verder, want in ons artikel geven wij hier antwoord op.

De top 5

Verkrijgbaar bij

bol.com (€139,95)
amazon.nl (€149,95)
Laatst bijgewerkt:: 6 april 2024 - 02:34

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€195,44)
Laatst bijgewerkt:: 6 april 2024 - 02:37

Verkrijgbaar bij

bol.com
amazon.nl (€109,99)
Laatst bijgewerkt:: 6 april 2024 - 02:36

Verkrijgbaar bij

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt:: 6 april 2024 - 02:37

Dit zijn momenteel de 5 populairste en beste sneakers die je kunt kopen;

  1. Veja V-12
  2. Nike Air Force 1
  3. Adidas Originals Forum High
  4. Nike Air Max 90
  5. New Balance 1080 V12

De witte sneaker; Instagram staat er vol mee!

Je kunt er niet omheen. De witte sneaker is immens populair. Hoe witter des te beter. Witte gympen zijn ook perfect te combineren met iedere stijl. Of je nu voor een sportieve look, casual look of casual zakelijke look kiest. Een witte gymp kun je prima combineren met een iets donkere spijkerbroek, een wit overhemd en zwart jasje. Daar is tegenwoordig helemaal niets mis mee! Wil je wat inspiratie opdoen over hoe je de witte sneakers het beste kunt gebruiken? Open dan voor de grap de app van Instagram, want het social media platform staat vol met foto’s van mensen die witte gympen dragen.

Retro gympen; Terug naar de jaren ‘70 en ‘80

Retro en vintage zijn stijlen die keihard terugkeren en ook in de mode zien we dat retro weer helemaal ‘in’ is. Dus ook retro gympen die in uitgesproken kleuren kunnen worden aangeschaft. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke Saucony’s, maar ook de lage variant van de Nike Air Force 1 is een retro schoen die je steeds vaker in het straatbeeld terug ziet. De kenmerken van een populaire retro gymp is dat ze voor het merendeel uit gekleurd suede bestaan en een simpel ontwerp hebben.

Hoge gympen; boots zijn terug van weggeweest

Hoge gympen – of ook wel boots genoemd – zijn weer terug van weggeweest. Kijk maar eens naar het immens populaire model Adidas Originals Forum High, maar er zijn talloze merken die hoge gympen fabriceren. Nike, Puma, New Balance en Allstar zijn merken die evenals de concurrentie hoge gympen fabriceren. In uiteenlopende stijlen en kleuren. Ideaal om ook te combineren met een driekwartsbroek. Zo kun je de hoge gymp echt uitstekend tot zijn recht laten komen.

De klassieker never goes out of style

De klassieke sneaker never goes out of style. Adidas Originals, maar ook zeker de Nike Air Max 90 zijn hier goede voorbeelden van. Vooral de Nike Air Max 90 was in de jaren van de gabberhouse en de felgekleurde trainingspakken een schoen die bijna iedereen droeg en de gympen zijn zeker weer terug van weggeweest. Met een leuke kanttekening dat steeds meer mensen via de officiële website van Nike hun eigen Nike Air Max 90 sneakers ontwerpen!

Herenschoenen van suède

Wil je netjes voor de dag komen en het comfort hebben van een sneaker? Kies dan door herenschoenen van suède. Gympen mogen tegenwoordig textuur hebben en suede gympen voldoen hier uitstekend aan. Ze kunnen ook in verschillende stijlen gedragen worden. Onder een mooie spijkerbroek, een korte broek of zelfs een pantalon als je dat wilt.

Hardloopsneakers; Ook casual te dragen

De trend dat mensen steeds vaker op authentieke hardloopschoenen gingen lopen is nog altijd springlevend en veel mensen kiezen nog altijd voor in het oog springende hardloopschoenen van merken, zoals New Balance, Nike, Oasics en Adidas. Op kantoren zie je zelfs managers op hardloopschoenen rondbanjeren en daar is ook niets mis mee. Hardloopschoenen bieden immers een hoop comfort en zijn ook nog eens met uiteenlopende stijlen te combineren. Maar natuurlijk is en blijft de primaire reden om deze schoenen aan te schaffen om ermee hard te lopen of te joggen.

Opvallen met kleurrijke sneakers

Kleuren zijn hip en ondanks dat de witte sneaker nog steeds immens populair is kiezen mensen ook steeds vaker voor hippe kleuren. Gele sneakers met blauwe accenten, rode sneakers met grijs en zwart of andere uitgesproken kleuren passeren meermaals de revu. Grote merken, zoals Adidas, Puma, Nike en New Balance springen hier handig op in door hun gympen in uiteenlopende kleuren en kleurencombinaties op de markt te brengen. En zoals gezegd zijn er ook een aantal merken, zoals Nike die hun klanten de mogelijkheid geven om zelf hun sneakers te ontwerpen. Je kunt alle onderdelen van de sneaker stijlen en laten maken in de kleur naar jouw smaak. Vaak heb je ook nog eens de keuze om de onderdelen van bepaalde materialen, zoals leer of suède te laten maken.

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€162,51)
bol.com
to-be-dressed.nl (€127,92)
Laatst bijgewerkt:: 6 april 2024 - 02:35

Verkrijgbaar bij

bol.com (€139,95)
amazon.nl (€149,95)
Laatst bijgewerkt:: 6 april 2024 - 02:34

Verkrijgbaar bij

bol.com
amazon.nl (€109,99)
Laatst bijgewerkt:: 6 april 2024 - 02:36

Verkrijgbaar bij

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt:: 6 april 2024 - 02:37
De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.