Doutzen Kroes: Succesvol model én onderneemster

door sulo | Geupdate op:  5 november 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Doutzen Kroes is niet meer weg te denken uit bekend Nederland. Dit topmodel mag zich een van de rijkste vrouwen (en zelfs de rijkste jonge vrouw van Nederland) van Nederland noemen en heeft haar vermogen onder meer vergaard uit haar modellenwerk, samenwerkingen met grote merken en een kledinglijn die ze samen met Nikkie Plessen heeft opgezet waar ze natuurlijk zelf het gezicht van is. Doutzen Kroes Succesvol model én onderneemster Ook is Kroes hét gezicht van L’Oréal Paris.  Zo is Doutzen Kroes niet alleen succesvol model maar ook onderneemster.

In 2003 begon haar carrière als model. Ze was net afgestudeerd van de HAVO en ging werken bij Paparazzi Model Management in Amsterdam. In 2005 brak ze vervolgens internationaal door als model bij Victoria Secret. Kroes liep modeshows voor onder andere Versace, Dolce & Gabbana, Gucci, Ralph Lauren, Michael Kors, Yves Saint Laurent en Viktor & Rolf. Ze was het gezicht van de parfumlijnen Eternity, White Label en Reveal van Calvin Klein. In 2008 stond ze in de top 5 van de best betaalde modellen ter wereld. Later werd ze uit dit lijstje verstoten, maar in 2018 maakte ze een comeback op de tiende plaats met een inkomen van zo’n 8 miljoen dollar. Als we dan kijken naar het totale vermogen van Doutzen wordt deze dan ook geschat door Quote op zo’n 30 miljoen euro.

Niet alleen Doutzen Kroes is erg succesvol, ook Sunnery James met wie ze getrouwd is doet het erg goed. Hij vormt samen met Ryan Marciano een DJ duo en ook dit brengt de nodige miljoenen in het laatje.

Forbes publiceerde de volgende lijst met best betaalde modellen ter wereld:

1. Kendall Jenner earnings: $22.5 million

2. Karlie Kloss$13 million

3. Chrissy Teigen$11.5 million

3. Rosie Huntington-Whitely$11.5 million

5. Gisele Bundchen$10 million

5. Cara Delevingne$10 million

7. Gigi Hadid$9.5 million

8. Bella Hadid$8.5 million

8. Joan Smalls$8.5 million

10. Doutzen Kroes$8 million

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.