Zo maak je French press koffie +de beste cafetières beoordeeld

door sulo | Geupdate op:  31 juli 2021
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

De Franse pers (ook bekend als de perspot aka cafetière, als je je bijzonder chique voelt, de cafetière à piston) kan nauwelijks gemakkelijker te gebruiken zijn. 

In dit artikel vertel ik je precies wat het is en hoe je het kunt gebruiken, inclusief een aantal kooptips.

Beste french press koffie

Water laten druppelen door een koffiefilter kan best even duren, maar met de French Press haal je het er gewoon doorheen om te laten trekken, zo eenvoudig als het zetten van een kop thee.

De beste French Press die ik ben tegengekomen is deze Bodum Chambord cafetière, heel erg handig in gebruik en toch super betaalbaar. Voor een echte high-end kun je beter voor een RVS cafetière gaan, maar dan betaal je ook een stuk meer en is voor de meesten helemaal niet nodig.

Cookinglife heeft hier een toffe video over het maken van French Press koffie met de Bodum:

Verder op in dit artikel heb ik een aantal van de beste keuzes uitgebreid beoordeeld waar ook wat duurdere tussen zitten, laten we ze even kort bekijken:

French Press Afbeeldingen
Beste prijs/ kwaliteit: Bodum Chambord

Bodum-Chambort-betaalbare-french-press

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste betaalbare French Press: Groenenberg gepolijst RVS

Beste high-end French Press: Groenenberg gepolijst RVS

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste aardewerk French press: Le Creuset

Le Creuset cafetiere french press

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste high-end roestvrijstalen French press: Weis Presspot

Weis Presspot cafetiere

(bekijk meer afbeeldingen)

De beste reisvriendelijke French press: Bodum reispersmok

Bodum reisbeker travel french press

(bekijk meer kleuren)

Het beste French press alternatief: AeroPress

Aeropress koffiemaker

(bekijk meer afbeeldingen)

Hoe maak je French Press koffie?

Maar eerst meer over French Press koffie zetten.

Dit is eigenlijk wat je moet weten:

Met deze dingen ben je goed op weg om je eigen French Press koffie te zetten.

En zolang je de meest voorkomende en gemakkelijk te vermijden French Press fouten vermijdt maak je binnen no time de lekkerste koffie.

Omdat er geen papieren filter is om ze tegen te houden (alleen een roestvrijstalen fijnmazig scherm), komen kleine opgeloste deeltjes en etherische oliën uit het koffiedik in je kopje en geven de koffie een rijkere, vollere body.

Welke koffie is het beste voor de French Press?

Als je van vollere koffiesoorten houdt, is de French Press de perfecte brouwer voor jou.

Dat ietwat vettige gevoel en volle smaak weerspiegelen de kwaliteiten van de meeste donkere roasts, dus die zijn geweldig in een French Press.

Ik houd daarom van een mix van Arabica met een beetje Robusta koffie, en dat geeft een geweldige eerste instap in de smaken van French Press.

Deze van Another Cookie bieden een perfecte blend van 70% Arabica met 30% Robusta:

Another cookie french press koffieblend

(bekijk meer afbeeldingen)

Recept voor French Press koffie

Volg deze eenvoudige stappen om te leren hoe je Franse perskoffie zet en je bent in een mum van tijd als een professional aan het brouwen.

Maakt 4-6 porties, 4 minuten

Stap 1: De French Press opwarmen

Verwarm de French Press voor door deze met heet water uit een ketel te vullen.

Of je nu een klassiek glazen of roestvrijstalen model hebt, deze stap zorgt ervoor dat het hele koffiezetapparaat warm blijft tijdens het hele brouwproces.

Dit zal ervoor zorgen dat je al die smakelijke smaken uit het gemalen boontje in je kopje krijgt.

Temperatuur is een van de belangrijkste variabelen bij het zetten van consistent smakelijke koffie, dus je wilt niet dat je warme water een koude koffiezetter raakt en onmiddellijk afkoelt.

Terwijl je ongeveer 30 seconden wacht, is dit een goed moment om je koffie te malen.

Omdat de Franse pers een methode voor onderdompeling is (wat betekent dat de koffie volledig in water is ondergedompeld en in contact blijft totdat het brouwen is voltooid), wil je een zeer dikke, grove maalgrootte.

French Press koffie van de lekkerste gemalen bonen

Hoe groter het oppervlak, hoe langer het duurt voordat het water de heerlijke smaak uit de koffiebonen haalt. Als je een “burr grinder” gebruikt (wat ik ten zeerste aanbeveel vanwege de veel gelijkmatigere maalgrootte), wil je de hogere settings gebruiken.

Als je een “blade grinder” gebruikt, maal dan niet zo lang als je zou doen voor bijvoorbeeld een gewone drip koffie machine.

Als je je koffiebonen in een winkel voorgemalen krijgt, is de kans groot dat je gewoon kunt vragen om te malen voor een Franse pers, maar als ze niet weten wat je dan wilt, onthoud dan het woord “grof gemalen”.

Leeg het warme water uit je French Press voordat je verdergaat, je gebruikt vers water om te gaan brouwen.

Stap 2: Voeg je koffie toe

Welke heerlijke koffie je ook hebt klaargezet, nu is het tijd om die grof gemalen koffie aan de karaf toe te voegen.

Vergeet niet te meten!

De juiste koffie-waterverhouding is een van de sleutels tot een goede, consistente kop, ongeacht de zet methode.

Voor dit recept gebruiken we graag ongeveer 15 gram water per gram koffie. Hier zijn enkele nuttige tips om in gedachten te houden bij het meten:

Stap 3: Verspreid voor verbeterde smaak

Giet je water rond in een spiraalvormige beweging, of in elk ander patroon dat ervoor zorgt dat je water gelijkmatig alle koffie onderdompelt. Als je droge plekken bovenaan ziet, probeer er dan op te richten met je waterstraal.

Je wilt alle koffie zo snel mogelijk nat maken, zodat het water er tegelijkertijd smaak aan begint te onttrekken.

Die gelijkmatige extractie zorgt ervoor dat de koffie evenwichtiger en lekkerder smaakt.

Je merkt misschien dat je koffie “opbloeit” of borrelt in het hete water. Dit proces wordt bloeien genoemd en het helpt de koffie te bereiden tot in de perfectie.

Die eerste giet helpt gassen zoals koolstofdioxide uit de koffie vrij te geven, waardoor de rest van het water dat je giet volledig in de bodem kan doordringen en al dat lekkere spul gelijkmatiger kan extraheren.

Laat dat water zijn magie werken en wacht tot de timer 30 seconden leest voordat je doorgaat.

Stap 4: Vullen & Roeren

Vul de karaf verder met heet water en roer de koffie zachtjes door. Dit zorgt ervoor dat de korst van korrels die zich bovenop je brouwsel hebben gevormd, in het water worden geïntegreerd en niet alleen boven blijven hangen.

Roeren in de french press om de smaak vrij te krijgen

Je wilt echter niet te heftig roeren, want dat zal de maling roeren en de extractie versnellen, waardoor sommige bittere smaken kunnen vrijkomen (plus, terwijl variabelen zoals tijd en temperatuur voor ons heel gemakkelijk te controleren zijn, is agitatie super moeilijk te meten).

Plaats het deksel op de Franse pers en, indien nodig, duw de zuiger een beetje naar beneden zodat het gaasfilter net de bovenkant van het hete water raakt, wat ook zal helpen om alle bonen onder water te houden.

Weersta de drang om helemaal naar beneden te drukken.

In een French Press wil je brouwen in een verhouding van ongeveer vijftien delen water tot één deel koffie, wat net iets sterker is dan de traditionele druppel koffie-brouwverhouding.

Het metalen gaasfilter (vergeleken met het papieren filter in veel andere brouwmethoden) zorgt er voor dat de oliën van de koffie niet geblokkeerd worden en niet in je kopje terechtkomen, en dat extra beetje kracht helpt de smaken door die oliën te snijden voor een lekker volle smaak.

Dat gezegd hebbende, als je je French press brouwt in een verhouding van vijftien op één en de koffie smaakt sterker of zwakker dan je wilt, voel je dan vrij om de volgende keer meer of minder water te gebruiken.

Dat hoort bij het plezier van thuis brouwen.

In feite, als de koffie te sterk voor je lijkt, voeg dan gewoon een beetje water toe aan je afgewerkte kopje na het feit (helaas, als de koffie te zwak lijkt, kun je na het feit niet echt water uitnemen of nog koffie toevoegen).

Stap 5: Wacht erop

Wanneer de timer vier minuten aangeeft, is je koffie klaar om te drinken!

Ten slotte kun je die koffieplunjer helemaal naar beneden drukken, totdat het koffiedik op de bodem zit.

De french press naar beneden drukken en een lekker kopje koffie zetten

Pas op dat je niet te hard duwt. Het is beter om zachtjes te drukken, om de grof gemalen koffie niet te agiteren, wat kan leiden tot een paar extra bittere smaken die in je koffie terechtkomen.

Voel niet de noodzaak om tot op de grond onderaan te drukken alsof je probeert om elk laatste beetje smaak eruit te persen. Dit is een van de meest gemaakte fouten.

Je hebt de koffie al gemalen tot een specifieke grootte en gebruikte tijd en temperatuur om de gewenste smaken voorzichtig over te halen naar het water.

Brute kracht zal het niet beter laten smaken.

Plus, zelfs de stevigste Franse pers kan alleen zoveel kracht weerstaan, en het laatste wat we willen is een kapotte Franse pers.

Stap 6: Voila! Genieten!

Giet de hete koffie van de Franse pers cafetière in je kopje en je bent klaar om te genieten.

Zelfs als je niet meteen alle koffie wilt drinken, probeer dan geen extra koffie in de Franse pers achter te laten voor later.

Hoewel de zuiger geweldig is om de koffie gemakkelijker uit te schenken, scheidt hij het koffiedik niet volledig van de vloeistof.

Dus als de koffie te lang in die Franse pers staat, zal deze bitter worden van te lange blootstelling aan het koffiedik, omdat het water nog steeds in contact staat met de koffiedik via dat gaasfilter.

Als je er langzaam van wilt genieten, bijvoorbeeld een ontspannen brunch, giet het dan in een aparte karaf of kan.

Als je nog iets over hebt waar je niet binnen een uur aan toe bent, stop het dan in een kop of pot en stop het in de koelkast. Nu heb je ijskoffie voor als je thuiskomt.

Bon travail!

Waar moet je op letten bij het kopen van een French Press?

Koffiebrouwmethoden zijn talrijk en gevarieerd: je hebt pourover, koud brouwen, klassieke espresso en meer.

Een van de meest populaire methoden is de Franse pers, waarmee je koffiedik ronddraait in kokend water om te brouwen voordat je de zuiger naar beneden duwt en de koffie rechtstreeks in je mok giet.

Er zijn tientallen geweldige French Press koffiezetapparaten, maar ze zijn niet allemaal hetzelfde.

We hebben de beste onderzocht om uit te vinden welke Franse persen de beste zijn die je kunt kopen.

Laten we, voordat we onze keuzes maken, ingaan op belangrijke termen, dingen waar je in een French Press naar moeten zoeken en hoe deze speciale koffiezetapparaten werken.

De beste French Press koffiemakers beoordeeld

Beste prijs/ kwaliteit: Bodum Chambord

Waarom je er dol op zult zijn: er zijn veel cafetières zo simpel, maar weinig zo elegant als de Bodum Chambord en zijn ethos “vorm-volgt-functie”.

De Chambord van Bodum zal, althans in mijn ogen, voor altijd het prototype zijn waarmee alle andere French presses worden vergeleken, en tenzij je kieskeurig bent over gruis in je beker of bijzonder ongeval gevoelig, is het vrijwel zeker de Franse pers voor jou.

Toen ik opgroeide, dronken mijn ouders koffie uit niets anders, en afgezien van iemand die er onhandig eentje laat vallen, kan ik me nooit herinneren dat er iets mis ging, zo’n 20 jaar, dag in dag uit.

Oké, dus er is niet veel aan een French Press waar je uitgebreid over kan schrijven: roestvrij staal voor het frame en de plunjer, een beetje polypropyleen voor het handvat en hittebestendig borosilicaat voor de karaf.

Als je je pot een beetje op wilt vrolijken, overweeg dan de plunjer met kurk. Bodum, hoewel een Deens bedrijf, maakt zijn Franse persen in Portugal, dat tenslotte de kurkhoofdstad van de wereld is.

Een enkel nadeel is dat dit een apparaat is waar je goed voor moet zorgen om hem jaren en jaren mee te laten gaan.

Het roestvrijstalen frame dat de karaf op zijn plaats houdt, zal kunnen kromtrekken met de tijd, vooral als je niet voorzichtig bent wanneer je de karaf verwijdert.

Dat zou min of meer prima zijn als de plastic handgreep er aan één kant niet door zou worden ondersteund zonder sluiting.

Als gevolg hiervan neigt het handvat uit het frame te glijden zodra het is gebogen, en dat is hoe er een ramp plaatsvindt. Normaliter kun je het frame ook wel weer terug buigen, maar dit is wel iets om op te letten.

Toch is het zeker een ongemak. Wat ongemakkelijker is, is een beperkte garantie van één jaar die het glas niet dekt.

Maar hoewel deze pers nogal fragiel kan zijn en de garantie misschien niet zo bemoedigend is, is hij redelijk goedkoop en doet hij zijn werk goed.

Ga er voorzichtig mee om en laat hem afkoelen voordat je hem schoonmaakt. Hoewel het hittebestendig is, wordt borosilicaat veel minder stabiel bij verhitting.

Overweeg anders iets meer te investeren in een roestvrijstalen model. Glas is voorlopig nog steeds glas maar deze heeft de beste prijs/ kwaliteit verhouding.

Voordelen: betaalbaar, gemakkelijk te gebruiken, aantrekkelijk ontwerp

Nadelen: plastic handvat, delicate frame-to-handle bevestiging, zeef laat wat grit door

Bekijk prijzen en beschikbaarheid hier bij bol.com

Beste betaalbare French Press: Groenenberg gepolijst RVS

Waarom je er dol op zult zijn: het Alfi gepolijst RVS koffiezetapparaat met dubbele wand in roestvrij staal is de ultieme high-end Franse pers met zijn prachtige ontwerp, uitstekende constructie en lange garantie.

Als je een hoogwaardige roestvrijstalen French press wilt, is de Alfi dubbelwandige roestvrijstalen cafetière de beste die je kunt kopen.

Het is gemaakt van opmerkelijk hoogwaardig 18/10 roestvrij staal en heeft een dubbelwandig ontwerp om de warmte binnen en uit de buurt van je handen te houden.

De dubbelwandige stalen wand houdt ook je koffie warm en Alfi beweert dat het vier keer beter is in het warm houden van je koffie dan glazen Franse persen.

De Alfi French Press die wij aanbevelen heeft een gemiddelde capaciteit, maar het bedrijf maakt ook Franse persen in maten variërend van grotere capaciteit.

Binnenin is er een tweetrapsfiltersysteem met zowel een groot metalen filter als een fijnmazig filter en een metalen draad in de spoel drukt de zuiger strak tegen de roestvrijstalen wand.

Samen zorgen deze functies ervoor dat je niet veel koffiedik in je kopje krijgt. De Franse pers van Alfi is ook vaatwasmachinebestendig, dus het is heel gemakkelijk schoon te maken als je klaar bent.

Het bedrijf biedt vijf jaar garantie in geval van defecten en kopers zijn erg blij met hoe duurzaam het is. Terwijl glazen Franse persen de neiging hebben om te breken bij ongelukken, doen roestvrijstalen exemplaren als deze dat niet.

Het handvat is ook lang en comfortabel om vast te houden.

Een aantal sites noemen de Alfi de beste high-end Franse pers die je kunt kopen, waaronder consumentenrapporten, FreshPresso, Brown’s Coffee, the Little Coffee Place en Coffee Maker Clips.

Voordelen: Kwaliteit roestvrijstalen ontwerp, dubbele wand isoleert koffie, duurzaam, groot handvat

Check de meest actuele prijzen hier

Beste aardewerk French press: Le Creuset

Waarom je het geweldig zult vinden: de prachtige Franse pers van Le Creuset is gemaakt van dicht aardewerk dat geen smaken absorbeert of barst van te veel hitte.

Le Creuset staat bekend om zijn uitstekende aardewerk en geëmailleerde gietijzeren kookgerei.

De nieuwe Franse pers is ook uitzonderlijk goed gemaakt en gebruikt hetzelfde dichte aardewerk en geëmailleerde buitenkant als het andere kookgerei van Le Crueset.

Je kunt kiezen uit verschillende mooie kleuren om een ​​Franse pers te kopen die past bij jouw stijl en keukendecor.

Je doet er wat grof gemalen koffie in, giet kokend water over het koffiedik en laat het een paar minuten trekken voordat je het naar beneden drukt om te voorkomen dat er deeltjes in je mok komen.

Ik heb het ook getest om thee te zetten, en het heeft geweldig gewerkt.

Theebladeren hebben veel ruimte nodig om goed te brouwen, en deze Franse pers geeft ze meer ruimte om te brouwen dan een kleine pers. Ik heb een grote verbetering in theesmaak opgemerkt.

De belangrijkste voordelen van de Franse pers van Le Crueset, naast het ongelooflijk mooie ontwerp, is dat het aardewerk zeer gemakkelijk schoon te maken is.

Het is zelfs vaatwasserbestendig.

Het absorbeert geen smaken uit de drankjes die je erin brouwt, noch doordringt het je koffie van een metaalachtige smaak.

Omdat het aardewerk is, kan het echter breken en afbrokkelen als je er niet voorzichtig mee bent. Het is niet zo duurzaam als roestvrij staal, maar het is harder dan glas en ziet er veel mooier uit dan plastic.

Voordelen: mooie, leuke kleuren, meerdere maten, solide steengoed, goed gemaakt, duurzaam, steengoed neemt geen smaken op, vaatwasmachinebestendig

Nadelen: Prijzig, aardewerk kan breken

Deze Le Creuset is hier te koop bij bol.com

Beste high-end roestvrijstalen French press: Weis Presspot

Waarom je er dol op zult zijn: De Weis dubbelwandige roestvrijstalen Franse pers is een super betaalbare, hoogwaardige Franse stalen pers die geweldige koffie maakt.

Als je van roestvrij staal houdt, maar je wilt geen 100+ euro betalen voor een hoogwaardige Franse pers zoals de Frieling, dan is de Weis dubbelwandige roestvrijstalen Franse pers een goed alternatief.

Deze Franse pers wordt geleverd in twee capaciteiten, één liter of 1,5 liter, en het is gemaakt van 18/10 roestvrij staal.

Het dubbelwandige ontwerp houdt je koffie warm en beschermt je handen tegen verbranding wanneer je de zijkanten of het handvat aanraakt.

Net als op de glazen Weis French Press, heeft dit roestvrijstalen exemplaar een plunjer met twee schermen om de meeste koffiedeeltjes uit te filteren.

Gebruikersrecensies zijn grotendeels positief en kopers zijn dol op het strakke stalen ontwerp. Koffiebloggers bevelen de Weis French Press ook aan, waaronder Roasty Coffee, Little Coffee Place, Brown’s Coffee en Coffee Maker Picks.

Voordelen: betaalbaar voor roestvrij staal, duurzaam ontwerp, dubbele wand isoleert warmte, stevige handgreep voor goede grip

Nadelen: niet zo high-end als de Franse pers van Alfi

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Lees ook: forenzen en genieten met deze koptelefoons met ruisonderdrukking

De beste reisvriendelijke French press: Bodum reispersmok

Waarom je er dol op zult zijn: de Bodum roestvrijstalen Franse reispersmok maakt onderweg heerlijke koffie en houdt je kopje koffie urenlang warm.

Als je ’s ochtends altijd tijd tekort komt, kun je onderweg koffie zetten met de Bodum roestvrijstalen Travel French Press-mok.

Schep gewoon wat grof gemalen koffie in de bodem, giet er heet water overheen, schuif het deksel erop en ren de deur uit.

Open het een paar minuten later als je in je auto, in de metro of op je werk bent, en voila! Verse French Press-koffie voor jou!

Bodum maakt een paar verschillende reismokken, maar je moet er een in roestvrij staal in Franse persstijl kopen.

Het is vacuüm verzegeld en heeft een dubbelwandig ontwerp om je koffie urenlang warm te houden. De roestvrijstalen versie barst of breekt niet zoals een plastic en houdt je koffie langer warm.

Bodum’s Travel Press heeft ook een leuke kleurrijke siliconengrip rond het midden waardoor deze reismok gemakkelijk vast te houden is en verbrande vingers voorkomt.

Je kunt het ook gebruiken voor koude dranken of thee, dus het is een zeer veelzijdige mok.

Gebruikersbeoordelingen voor de roestvrijstalen Bodum Travel Press Mug zijn overwegend positief. Degenen die de plastic versie kochten, klagen vaak over duurzaamheidsproblemen.

Veel koffieblogs – waaronder Coffee Maker Picks, Coffee Gear At Home en FreshPresso – bevelen ook de roestvrijstalen Bodum-mok aan als een geweldige Franse persmok voor mensen die veel onderweg zijn.

Voordelen: Draagbaar ontwerp voor koffie / thee onderweg, roestvrijstalen mok is duurzaam, houdt warmte goed vast, rubberen grip beschermt handen

Nadelen: Prijzig voor een reismok

Bekijk alle kleurvarianten hier

Het beste French press alternatief: AeroPress

Waarom je er dol op zult zijn: de AeroPress is klein, eenvoudig, draagbaar en gemakkelijk te gebruiken. Oh, en het maakt een zeer competitieve, schuimige kop koffie ergens tussen een Franse pers en een espresso in.

Een van mijn favoriete ontdekkingen in de koffiewereld dit jaar is de AeroPress. Ik ben voornamelijk een espressodrinker en ik heb daarvoor mijn verschillende draagbare apparaten, maar als er iets is dat in plaats daarvan kan volstaan, is het een Franse pers.

De AeroPress is een zeer eenvoudige maar effectieve methode om onderweg een snel schuimend kopje rijke koffie te krijgen, en er is een formidabele subcultuur van koffie-liefhebbers die al het andere helemaal hebben weggegooid.

Het is ook snel, vooral omdat het espresso vereist, dus er is niet zo veel weektijd als bij een Franse pers.

Nee, de AeroPress, zoals je misschien al hebt geraden, is niet het mooiste wat er is. Verre van dat, in feite lijkt het meer op een soort medische bak dan op iets dat je ergens in de buurt van je keuken zou willen hebben.

Maar dan is dat het mooie van zijn grootte: het hoeft niet op je aanrecht te staan. Je kunt hem overal bewaren en wegstoppen.

En het gebruik ervan is slechts iets meer gedoe dan met een French press. Je pakt een compartiment in met een shot grof gemalen bonen, doet er een papieren filter op, giet er wat water over en gooit het door je kopje.

Omdat het terrein fijner is, is de kans groot dat je een beker sneller klaar hebt dan wanneer je een French press zou gebruiken.

Voor minder dan de overige keuzes in deze lijst wordt het ook geleverd met alle gebruiksvoorwerpen die je nodig hebt, begin tot einde, inclusief 350 papieren filters, die opnieuw kunnen worden gebruikt.

Voordelen: draagbaar, betaalbaar en maakt een buitengewoon bedwelmende kop koffie

Nadelen: plastic, niet de mooiste kleine constructie die er is

Bekijk hem hier bij bol.com

Veelgestelde vragen rondom French Press koffie

Hoeveel koffie doe je in een French Press?

Welke maat French press je ook gebruikt, een goede vuistregel is om een 1:15 verhouding van koffie tot water te volgen. Voeg dus voor elke 1 gram koffie 15 gram water toe, wat overeenkomt met ongeveer 3 eetlepels koffie voor elke 1 kop water.

Welke soort koffie doe je in een French Press?

Een goede batch French Press koffie vereist een grove, gelijkmatige maling. Dit betekent dat als je voorgemalen koffie koopt, je alles wilt vermijden dat gemalen is voor espresso, waarvan de maling te fijn is voor de Franse pers.

Lees ook: gebruik jij al baardolie in de ochtend?

Kun je gewone gemalen koffie gebruiken in een French Press?

Voorgemalen koffie is gemalen tot een formaat dat goed werkt met koffiezetapparaten, maar het is niet zo geweldig voor Franse persen en laten niet op de juiste manier hun smaken vrij of glippen zelfs door het filter.

Hoe lang moet je wachten voordat je de koffie neerdrukt in een French Press?

Laat heet water 3-4 minuten trekken over grof gemalen koffie voordat je het filter naar beneden drukt en opdient.

Welke temperatuur moet je water zijn voor een French press?

Het water moet ongeveer 90 tot 95 graden celcius zijn. tegen het kookpunt aan. Je kunt het 10 graden laten afkoelen als je koffie donker gebrand of cafeïnevrij is.

Hoe lang duurt het om een kopje koffie te maken met een French press?

Een kopje koffie in de French press zal ongeveer zes tot acht minuten nodig hebben om klaar te zijn, maar eerst moet je het hete water goed over elke plek koffiedik gieten en daarna roeren om ervoor te zorgen dat het koffiedik goed wordt bevochtigd en wordt gezet.

Wacht een paar minuten met de pers onbedekt om de koffie te laten bloeien. Als de koffie tot op de bodem van de French Press is gezonken, kun je het deksel naar beneden drukken en wachten tot de bereidingstijd is afgelopen.

Dit alles is natuurlijk variabel op basis van je smaak.

Lees meer: de beste elektrische tandenborstels voor een schone frisse mond

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.