Heren ringen | 14 type ringen die je zou kunnen dragen +tips

door sulo | Geupdate op:  13 maart 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Heren ringen zijn een onderwerp waarover ik vaak worden gevraagd. De meest voorkomende vragen zijn of ringen voor mannen nog steeds in stijl zijn en hoeveel ringen tegelijkertijd kunnen worden gedragen.

Dit artikel beantwoordt deze vragen en geeft solide aanbevelingen over hoe en wat te dragen als het gaat om de ringstijl van mannen.

Heren ringen

Laten we erin duiken!

Ringen zijn sinds eeuwen een integraal onderdeel van de menselijke mode.

Door de geschiedenis heen zijn ringen gedragen als symbolen van kracht, positie of respect. Ringen zijn al lang in de mode, zelfs in de tijd van het Griekse en Romeinse rijk.

Ringen worden al meer dan 100 jaar gedragen door mensen om status, rijkdom of betrokkenheid bij een groep te tonen.

Zijn mannenringen nu in de mode?

Ja, ringen onder mannen zijn tegenwoordig erg populair en wereldwijd in stijl. Ringen hebben een lange geschiedenis als een klein accessoire voor elk type outfit.

Afhankelijk van jouw persoonlijke stijl en voorkeur, kunnen ringen los of in groepen van vele worden gedragen. Ringen kunnen ook fungeren als een statement of visuele boodschap.

Trouw- en verlovingsringen zijn een goed voorbeeld van hoe sommige ringen een diepere betekenis kunnen hebben dan pure stijl.

Een snelle Wikipedia-zoekopdracht over trouwringen onthult dat het bekend is dat trouwringen zo’n 6000 jaar geleden zijn uitgevonden.

Dus als je net een paar leuke ringen hebt gekocht en je nu afvraagt ​​of ze in stijl zijn of niet, kun je rustig ademen. Ringen onder de mannelijke gemeenschap worden nog steeds veel gebruikt.

Real Men Real Style heeft een goede video over de regels die mannen moeten volgen bij het dragen van ringen:

 

Welk soort mannen ring is in stijl?

Betaalbaarheid en goede kwaliteit zijn tegenwoordig een van de grootste trends.

Mannen geven de voorkeur aan roestvrij staal omdat het duurzaam is en lang in goede staat blijft. Plus ze zien er stoer uit.

Ook zijn ringen vaak simplistisch of hebben een cool patroon / ontwerp om de persoonlijkheid van de drager verder naar voren te brengen.

Als je graag dagelijks ringen draagt, moet de ring een stootje of twee kunnen verdragen, evenals langdurige corrosie.

Een algemene vuistregel is om in totaal maximaal 3 ringen te dragen.

Tegenwoordig gebruiken veel mannen dit echter als een “per hand” regel om het tot in totaal 6 ringen te brengen. Maar dat is het wel een beetje pushen.

De meeste mannen dragen er natuurlijk gewoon eentje, als trouwring of eentje als statement.

Als je nieuw bent met het dragen van ringen, onthoud dan dat iedereen een persoonlijke stijl heeft. Een ring die er goed uitziet op iemand anders, past misschien niet bij jouw stijl.

Nieuwkomers willen misschien beginnen met iets eenvoudigers en vanaf daar verder gaan. Mannen met een lange geschiedenis en ervaring met ringen kunnen gemakkelijker hun persoonlijke stijl identificeren.

Grotere ringen en complexere ringpatronen kunnen moeilijk te dragen zijn. Vooral als je persoonlijke stijl nog niet helemaal is ingezonken.

De meest populaire ringen voor mannen

Als je op zoek bent naar een nieuwe stijl of gewoon om aanbevelingen te vinden over verschillende ringtypen, blijf dan lezen.

Soms kan het moeilijk zijn om geschikte en coole ringen te vinden. Zelfs de meest ervaren mannen kunnen moeite hebben om nieuwe, betaalbare ringen te vinden die hun stijl aanvullen.

Ik heb hieronder de meest populaire ringopties van dit moment opgesomd die erg populair zijn bij onze community.

Titanium ringen (geen patroon)

Deze prachtige ringstijl is een geweldige all-round keuze voor elke ringcollectie. Het eenvoudige ontwerp trekt niet veel aandacht.

Titanium heren ring zonder patroon zwartTitanium heren ring zonder patroon zilver
(bekijk bij bol.com)(bekijk bij bol.com)

Zeer duurzaam en soepel in de hand, ideaal voor dagelijks gebruik. Als je nieuw bent in het dragen van ringen, moet je hier beginnen.

Grote stalen ringen (geen patroon)

Over het algemeen kunnen grote ringen moeilijk zijn om in je stijl opgenomen te worden. Deze grote stalen ring vormt een uitzondering op de regel.

Grote stalen ring zonder patroonGrote stalen zegelring met steen
(bekijk meer afbeeldingen)(bekijk meer afbeeldingen)

Zonder enig decoratief ontwerp is het vrij eenvoudig te combineren met outfits en andere ringen. Dit is een geweldige keuze voor iemand die weinig tot geen ervaring heeft met ringen.

Ringen met persoonlijkheid

Ringen met ontwerp of patronen geven karakter en persoonlijkheid aan de drager. Als je op zoek bent naar jouw persoonlijke stijl of bekend bent met je stijl, zijn deze ringen absoluut een leuke toevoeging aan je outfit.

Heren titanium ring met staaldraadHeren titanium ring met staaldraad(bij bol.com)
Zilveren Ohm ringZilveren zegelring Ohm(bij bol.com)
Wolfraam heren ringWolfraam heren ring(bij bol.com)
Stalen ring met patroon voor mannenStalen ring voor mannen met persoonlijk patroon(bekijk meer afbeeldingen)

Tribal en chainpatronen zijn sterke outfitversterkers en kunnen moeilijk te kiezen zijn als je nog steeds je eigen stijl aan het vinden bent. Deze moeten echt bij je persoonlijkheid en look passen.

Deze ringen zijn een perfecte keuze voor mannen die een actief leven leiden.

Houten ringen

Houten ringen voor mannen zijn een eigen categorie. Ze hebben een speciale, prachtige uitstraling. Hout op een ring vertelt anderen dat je dichter bij de aarde staat zonder zweverig te zijn en meer ontspannen bent.

Staal en hout combineren samen tot een unieke combinatie die zeer oogstrelend is. Voor de mooie esthetiek zijn houten ringen perfect geschikt voor zowel ervaren als onervaren dragers.

Complexe ringen

Er is veel vraag naar complexe ontwerpen op ringen. Complexiteit wordt vaak gecombineerd met goud of zwart en gouden kleuren.

14 karaat gouden heren ring14 karaat gouden heren ring(bekijk meer afbeeldingen)
Stalen mannen ring lucky cardsStalen mannen ring lucky cards(bekijk meer afbeeldingen)
Ring met wolfskop voor mannenRing met wolfskop voor mannen(bekijk meer afbeeldingen)

Dit soort ringen vraagt ​​de drager ervaring te hebben met ringen. Om deze ringen goed te kunnen dragen, moet je persoonlijke stijl worden onderstreept en vaak betekenen ze ook iets voor de drager, een diepere boodschap.

Grote en complexe ringen bieden een groot aantal voordelen wanneer ze worden gedragen, maar kunnen ook een afkeer zijn voor anderen als ze niet passen bij je uiterlijk of persoonlijkheid.

Eenvoudige trouwringen voor mannen

Trouwringen zijn zo’n ring die je het grootste deel van je leven draagt. De functionaliteit is om je te herinneren aan je succesvolle poging om de juiste te vinden.

Trouwring set Bicolor ChristianEenvoudige trouwring voor man
Trouwringset bicolor ChristianEenvoudige trouwring voor man
(bekijk meer afbeeldingen)(bekijk meer afbeeldingen)

Omdat deze ringen zoveel betekenen, zijn ze bedoeld om goed te worden gedragen en goed te worden onderhouden.

Oorspronkelijk werden ze alleen door vrouwen gedragen. Maar de laatste tijd worden trouwringen door beide echtgenoten gedragen.

Nu kiezen de meeste paren voor bijpassende trouwringen. Trouwringen zijn gemaakt van verschillende materialen zoals goud, zilver en zelfs platina.

Simpele verlovingsringen voor mannen

Verlovingsringen worden al eeuwenlang door vrouwen gedragen. Maar in dit tijdperk van gendergelijkheid worden mannen ook steeds vaker gezien met een verlovingsring.

Verlovingsringen worden beschouwd als een symbool van liefde en eenheid.

Deze ringen worden over het algemeen gedragen aan de ringvinger van de linkerhand. In sommige landen wordt het aan de rechterhand gedragen.

Over het algemeen hebben de verlovingsringen diamant als hun centrale steen.

In sommige gevallen, waar verlovingsringen worden doorgegeven als erfstuk, worden ook andere edelstenen gebruikt.

Voor mannen is een simpele en egale verlovingsring vaak gebruikelijker en minder flashy.

Lees ook: scheer je glad met een van deze best beoordeelde scheerapparaten

Mood Ring

Stemmingsringen worden gedragen om de stemming van een persoon te bepalen.

De stemmingsring verandert van kleur afhankelijk van de temperatuur van de drager. Mood-ringen zijn erg populair bij tieners.

Stemmingsringen bevatten een thermochroom element dat van kleur verandert afhankelijk van de temperatuur.

Class ringen

Klasringen worden meestal gedragen door studenten of alumni van een gerenommeerde universiteit en is echt een Amerikaans ding.

Je ziet het nu ook regelmatig in Europa overwaaien, of in ieder geval de stijl van ring die ermee gepaard gaat.

Dergelijke ringen worden normaal gesproken gegeven tijdens de uitreikingsceremonie van hun diploma.

De traditie van het uitdelen van klassenringen begon in 1835 vanuit een militaire academie in West Point.

Vriendschapsring

Vriendschapsringen worden aan elkaar gegeven door hun vrienden. Het wordt beschouwd als een teken van hun eeuwige vriendschap en vertrouwen.

De meeste van deze ringen gebruiken een kruisend ontwerp om vriendschap te symboliseren en worden nog altijd het meest gedragen door vrouwen.

Sommige van deze ringen hebben zelfs edelstenen.

Over het algemeen hebben ze twee edelstenen om de vertrouwensband tussen vrienden aan te duiden.

Het doel van deze ring is vriendschap platonisch of romantisch aan te duiden, bijvoorbeeld voor een daadwerkelijke verloving of voor tieners.

En het hoeft niet eens zo’n overdreven in elkaar gevlochten ontwerp te zijn, het kan ook al een stoer set ringen zijn die jullie samen dragen:

Traditionele zegelringen

Een zegelring is een zeer traditionele ring die als familiewapen wordt gedragen. Op de meeste zegelringen is het familiewapen gegraveerd.

Deze ringen hebben een platte ring waarop het embleem is gegraveerd.

Wanneer deze afbeelding op hete was wordt gedrukt, laat deze een indruk van de afbeelding.

Deze ringen werden in de oudheid gebruikt als handtekening van de drager. Het betekende een akkoord van de persoon die het draagt.

Het gebruik ervan is terug te voeren naar Egypte, waar de zegelringen gebruikt zijn om belangrijke documenten met was te verzegelen.

Guard ring

Beschermringen worden ook wel ringversterkers genoemd.

Het enige doel van deze ringen is om de visuele schoonheid van de solitaire ring te verbeteren.

Wanneer ze samen worden gedragen, zien ze er allebei uit als een enkele versierde ring.

Guardringen worden ook gepresenteerd aan het leger en militair personeel als een eerbetoon voor het bewaken van hun land.

De ringen die aan deze soldaten worden gepresenteerd, hebben het embleem van de strijdkrachten erop gegraveerd.

Aqeeq-ring voor moslimmannen

Aqeeq ringen werden gedragen door de moslims in de middeleeuwen, vooral de sjiieten. Het woord aqeeq betekent kwarts.

In de islamitische religie is kwarts een semi-kostbare edelsteen en heeft veel betekenis.

Volgens islamitische studies droeg de profeet Mohammed een aqeeq-ring aan zijn rechterhand.

Zelfs tot deze datum dragen moslims zowel Shia als Sunni vaak een aqeeq-ring met zilver aan hun rechterhand.

Ijzeren ring

De ijzeren ring wordt ook wel de ingenieursring genoemd. Het wordt gedragen door een fellowship bestaande uit ingenieurs.

Echt ijzeren ringen zul je niet meer zien omdat ze zo snel van kleur veranderen plus je huid kunnen irriteren, maar deze lijkt door het moer design erg op ijzer:

Deze ring is gemaakt van roestvrij staal, omdat het staat voor de kracht van het vak.

De ring is zo eenvoudig mogelijk gemaakt om de drager aan zijn eed te herinneren om de mensheid te helpen door zijn beroep uit te oefenen.

Conclusie

Ringen maken al duizenden jaren deel uit van de menselijke mode. Hierdoor zijn er verschillende soorten ringen en ontwerpen beschikbaar.

Ringen kunnen veel verschillende functies hebben: religieus, symbolisch of sociaal.

Ondanks dit alles, zijn ringen een statussymbool en weerspiegeling van het karakter van de gebruiker.

Daarom is het belangrijk om een ​​goede ring te kiezen en te dragen, omdat deze veel over jou zegt.

Lees ook: combineer bretels in je heren outfit

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.