Hoe draag ik men’s dress shoes?

door sulo | Geupdate op:  14 april 2019
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Men’s Dress Shoes zijn weer een vak apart. Ze worden vaak gedragen bij feestjes waarbij gedanst wordt, maar tegenwoordig dragen ook veel mannen ze dagelijks, zeker wanneer ze naar kantoor gaan maar ook als je een net dagje op stap wilt.

Hoewel Men’s Dress Shoes meestal in het zwart of bruin worden gedragen kunnen ze ook in veel andere kleuren als taupe, wit, bordeaux tinten en blauw. Ook zijn er ondertussen merken die heel veel verschillende patronen, kleurcombinaties en stiksels aanbieden. Als je wilt opvallen kom je soms niet meer weg met de traditionele zwarte Dress Shoe.

Bijna altijd zijn de schoenen gemaakt van leer, vaak ook helemaal uit leer waaronder ook de buitenkant en zool. Nu zie je ook vaak Dress Shoes met een rubberen zool. Als je van plan bent om er veel mee te lopen is een rubberen zool wellicht een goede keuze want deze gaan een stuk langer mee. Dress Shoes zijn vaak een aardige investering als je een paar mooie wilt. Zo’n investering is het altijd waard om er goed uit te zien, maar toch handig als hij dan een tijdje meegaat zonder dat je af en toe de zool moet laten maken.

Lees ook: nette herenhorloges of outdoor herenhorloges, met deze 20 verschillende soorten is er altijd eentje die bij je past

Ga je er niet zo vaak mee aan de wandel, dan zijn leren zolen ook helemaal prima. Dat geeft weer een iets nettere en klassieke uitstraling aan de schoen en is soms misschien de betere keuze.

Wat ook leuk ios en iets meer casual zijn Dress Sneakers. Die zijn op dit moment up-and-coming en steeds meer toepasbaar, ook voor op het werk. Dit omdat het op het werk ook steeds meer casual wordt, dan heb je toch best nette schoenen maar ook leuk onder een spijkerbroek, wat ook steeds vaker toegestaan is op kantoor.

We hebben ook nog een paar tips voor bij een echte smoking op een black tie of white tie event.

Lees meer: de beste zakhorloges beoordeeld

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.