Hoeveel verdient Enzo Knol?

door sulo | Geupdate op:  30 juli 2021
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Enzo Knol is lands bekendste vlogger en vooral erg populair bij jonge kinderen. Toch zijn er veel mensen die Enzo Knol op zijn zachtst gezegd niet serieus nemen.

Ik zie in Enzo Knol vooral een succesvolle ondernemer die zichzelf in korte tijd financieel onafhankelijk heeft weten te maken.

Ik zocht het vermogen van Enzo Knol uit en dit is hoeveel hij verdient met het maken van video’s.Hoeveel verdient Enzo Knol

In 2011 meldde Enzo Knol zich aan bij YouTube. Zijn broer Milan Knol was toen al een tijdje een fenomeen op YouTube. Maar, Enzo Knol is pas sinds 2013 begonnen met het geregeld posten van video’s.

Sindsdien heeft hij op zijn hoofdkanaal

Op zijn tweede kanaal heeft hij

Ook verkoopt Enzo merchandise via zijn webshop knolpower.nl, heeft hij samenwerkingen met grote bedrijven als Jumbo en komt hij af en toe voorbij op traditionele televisie.

Hoeveel verdient Enzo Knol aan Youtube?

YouTube 

De primaire inkomstenbron van Enzo Knol is vanzelfsprekend YouTube. In totaal heeft hij ongeveer 2,57 miljard weergaven op zijn YouTube video’s.  

Volgens onderzoek van Quote verdient een YouTuber gemiddeld 1000 euro per miljoen views. Voor YouTubers met een internationale of welvarende doelgroep ligt dit iets hoger.

Het maakt namelijk flink uit wat voor soort content je maakt voor welk soort publiek.

Knol zijn doelgroep bestaat voor het grootste deel uit jonge kinderen (9 t/m 15 jaar) uit Nederland; een beïnvloedbare maar niet erg welvarende doelgroep.

Toch is dit een doelgroep die steeds lastiger te bereiken is via de traditionele media, maar wel steeds makkelijker via platformen zoals YouTube. Een unieke propositie dus.

Ook zijn de video’s (vooral tegenwoordig) erg lang en betekent dit dat het mogelijk is om meerdere advertenties in te laden.  

Een andere factor is dat Enzo Knol een zeer loyale doelgroep heeft die keer op keer terugkomt voor zijn video’s en dit heeft een positieve invloed op de advertentie-inkomsten van de YouTuber.

Als we deze factoren bij elkaar optellen denken wij dat meneer Knol het gemiddelde van 1000 euro per een miljoen zeker haalt. Met een totaalaantal views van 2,57 miljard weergave komt dit uit op 2,57 miljoen euro. Geen slecht begin.

Sponsoring

Een andere belangrijke inkomstenbron van YouTubers zijn samenwerkingen met bedrijven. Zo lanceerde Enzo samen met de Jumbo in een pop-up store zijn eigen back-to-school schoolspullen.

Ook werkt hij momenteel samen met Sony, Yamaha, heeft hij verschillende barterdeals en komt hij regelmatig opdagen in pretparken en op evenementen voor meet & greets.

Uiteraard zal hier overal een vergoeding voor tegenover staan. Maar hoe hoog zijn deze vergoedingen nou eigenlijk? Dit laat zich lastig schatten.

Wel kunnen we een inschatting maken aan de hand van een antwoord van een andere bekende YouTuber: Gio. Hij laat in deze video weten dat het grootste bedrag is dat hij heeft gekregen voor een sponsordeal ongeveer 60.000 euro is.

Wetende dat Gio nog een stuk kleiner is dat Enzo schatten wij zijn gemiddelde jaarlijkse inkomen uit sponsoring op zo’n 200.000 euro.

Merchandise

Enzo Knol verkoopt, net zoals de meeste YouTubers, op zijn website knolpower.nl ook merchandise. In het verleden bleef het vaak bij het schatten van de inkomsten uit merchandise voor Enzo Knol.

Echter, in een interview bij BNR. laat Enzo Knol vallen dat merchandise misschien wel de helft van al zijn inkomsten bepaald.

Dit zal zeer zeker niet zijn gehele carrière zo zijn geweest en daarom schatten wij het op 40% van zijn totale inkomen. Hiermee komen we uit op een totaal verdiensten van…

Enzo Knol heeft in zijn carriere waarschijnlijk al 6,6 miljoen euro verdiend.

Hierbij moet wel gezegd worden dat er hoogstwaarschijnlijk een management fee van 15% wordt gerekend voor Divimove die de belangen behartigd van Enzo Knol.

Dus hoeveel verdient Enzo Knol? In totaal zo’n 5,6 miljoen euro.

Toch is het lastig om de totale inkomsten te schatten en kan deze onderhevige zijn aan bepaalde inschattingsfouten. Wat wel met meer zekerheid kan worden gezegd zijn de inkomsten uit het afgelopen jaar.

Wekelijks haalt hij gemiddeld zo’n 7 miljoen views, dat zijn er op jaarbasis 364 miljoen wat gelijk staat aan 364 duizend euro.

Tel daarbij rond de 300 duizend euro op voor sponsoring en vermenigvuldig het keer 2 voor merchandise en dan kom je op 1,328 miljoen euro op jaarbasis.

Als we hier de 15% management fee vanaf halen, dat zeer gangbaar is in de YouTube wereld, komen we uit op een inkomen van grofweg 1,1 miljoen euro het afgelopen jaar.

Dus hoeveel geld heeft Enzo Knol verdient in het afgelopen jaar?

Enzo Knol heeft in het afgelopen jaar waarschijnlijk 1,1 miljoen euro verdiend.

Hoeveel geld heeft Enzo Knol?

Alhoewel dit geld niet in zijn video’s over de toonbank wordt gesmeten heeft hij toch een aantal grote aankopen gedaan. De vlogger woont in een koopappartement van 160 vierkante meter in Zeist.

Naar verluidt is dit appartement gekocht voor 430.000 euro zonder hypotheek. In de video’s van Enzo Knol is veelvuldig zijn Lamborghini Urus te zien.

Deze 332.878 euro kostende auto gaat met 651 PK in 3,6 sec van 0 naar 100 km/h.

Wat veel mensen echter niet weten is dat de oude auto van Enzo Knol, een Porsche Panamera 4s van 207.972 euro, nog steeds op zijn naam staat. Opvallend is wel dat de APK verlopen is, veel zal er dus ook niet meer mee gereden worden.

Hoeveel verdient Enzo Knol vergeleken met andere YouTubers ?

Enzo Knol is momenteel de grootste Nederlandstalige YouTuber. Als we bijvoorbeeld kijken naar het YouTube kanaal van StukTv, dan hebben laatstgenoemden een vergelijkbaar aantal abonnees maar is het aantal weergaven minder dan de helft.

Hoewel de mannen van StukTv het kanaal hebben verkocht aan Talpa, en daardoor snel veel cash hebben gekregen, moeten ze de inkomsten ook verdelen onder de drie presentatoren.

Uiteraard kunnen we niet in hun portemonnee kijken maar het aantal auto’s van bijvoorbeeld Giel de Winter zegt genoeg over de financiële mogelijkheden.

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.