Kan ik bretels dragen met een vlinderdas? Outfit inspiratie & kleuren

door sulo | Geupdate op:  13 maart 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Een geweldige combinatie van accessoires is het dragen van bretels en een vlinderdas. Er zijn veel manieren waarop je bretels met strikjes kunt dragen en de resultaten kunnen echt ongelooflijk zijn. Ik heb hier een aantal tips.

Het dragen van strikjes met bretels zullen je lichaam goed omkaderen en resulteren in een creatieve, open uitstraling.

In dit artikel zal ik bespreken hoe je bretels met een vlinderdasje kunt combineren en waar je op moet letten.

vlinderdas-en-bretels-combineren

Hoe draag je strikjes met bretels?

Wanneer je een outfit samenstelt, moet je altijd zorgen dat de overall look goed afgestemd is. Een outfit met uitstraling is altijd een complete outfit: dit betekent dat alles op zijn plaats is en dat alle kleding precies goed bij elkaar past.

Een geweldige manier om op te vallen, is door lagen of accessoires aan je outfits toe te voegen. Een geweldige combinatie van accessoires is het dragen van bretels en een vlinderdas.

Het vinden van een goed paar bretels en een mooie vlinderdas zou vrij eenvoudig moeten zijn. Je kunt zelfs kwalitatieve handgemaakte producten vinden op de Etsy-website.

Maar het kan ook net zo moeilijk zijn om tussen alle merken en ook nog eens handgemaakte artikelen twee items te vinden die bij elkaar matchen.

Een outfit met een bowtie en bretels is zeer geschikt voor dagelijks gebruik voor semi-formele evenementen.

bretels met vlinderdas

(foto: siyaram.com)

Voordat we praten over het dragen van strikjes en bretels, moeten we een paar basisregels vaststellen voor het dragen van deze twee stukken. Dit zijn geen onbreekbare regels, maar als je ze volgt, weet je zeker dat je de juiste outfit keuzes maakt.

The Bow Tie Guy heeft deze video over een blogpost die ze hebben geschreven:

 

Ik zal twee outfits die leuk staan en bretels en een strikje op hele verschillende manieren combineren bespreken:

Effen donkere bretels met kleurrijke vlinderdas

Bretels en een vlinderdas

In deze outfit worden effen en donkere bretels gecombineerd om een anderzijds drukke outfit met veel patronen een beetje te breken. De vlinderdas heeft dan juist weer veel vrolijke kleuren.

Voor de effen bretels zijn deze van Suitable uitstekend:

Suitable zwarte effen bretels

(bekijk meer afbeeldingen)

Als pochet zou je dan eentje met fellere kleuren en een leuk patroon kunnen nemen, ook verkrijgbaar bij Suitable:

Suitable vrolijke vlinderdas

(bekijk meer afbeeldingen)

Schotse ruit vlinderdas met rode bretels

Schotse ruit vlinderdas met rode bretels

Een andere gewaagde outfit is met een vlinderdas met wat rustig kleuren maar wel een leuk patroontje, zoals deze schotse ruit:

Vlinderdas met een schotse ruit

(bekijk meer afbeeldingen)

En de bretels dan juist in een fellere kleur, afgestemd op een van de kleuren uit de vlinderstrik. Rood zou een perfecte keuze zijn:

Rode bretels van businessme

(bekijk meer afbeeldingen)

 

Basis strikjes en bretel-regels

Bretels

Wanneer je bretels draagt, moet je er altijd voor zorgen dat je een paar regels volgt.

Natuurlijk kun je jouw eigen regels maken en wij moedigen je ook aan dat te doen, maar het volgen van deze regels garandeert dat je er op je best uitziet.

Bretels zijn vrij eenvoudige kledingstukken. Er zijn echter een paar dingen waar je op moet letten voordat je een paar aan je broek bevestigd. Het belangrijkste is de grootte van de bretels. Zoals elk accessoire zijn bretels er in verschillende maten. Voor de beste visuele resultaten, kies je een paar bretels die in verhouding staan ​​tot je lichaamslengte.

Op deze manier zouden mannen die groter zijn bredere bretels op moeten doen, terwijl dunne jongens voor dunnere kunnen gaan.

Een andere zeer belangrijke bretelsregel is dat je je bretels nooit met een riem moet dragen. Ze hebben allebei het doel om je broek op te houden, dus waarom zou je dan twee stukken willen dragen die hetzelfde doel dienen?

Vlinderdassen

Vlinderdassen volgen vrijwel dezelfde basisregels als bretels, je moet een strikje dragen dat in verhouding staat tot je lichaamsbouw.

De beste manier is om een middellange vlinderdas te kiezen, want heel grote worden als casual gezien. Hele kleine worden ook als casual beschouwd, maar ook al zijn ze meer casual, als je vrij klein bent kun je ze toch beter kiezen.

Een ander ding waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een strikje is de glans van het stuk. Vergeet niet dat als een vlinderdas glimmend is, deze formeel is, terwijl matte vlinderstrikken meer casual zijn.

Ook zijn zwarte en witte strikjes alleen gereserveerd voor speciale gelegenheden, dus als je een informele of semi-formele vlinderdas wilt dragen, moet je kiezen voor een kleurrijkere versie, of zelfs een stuk met een patroon of een opdruk.

Vlinderdassen zijn geweldige manieren om een ​​kleuraccent aan je outfit toe te voegen en je look compleet te maken.

In termen van koop-mogelijkheden, zijn er twee soorten strikjes, als voorgebonden of zelf-gebonden strikjes. Self-tied worden beschouwd als meer persoonlijk, meer verfijnd en eleganter, maar zelfgebonden strikjes doen het werk net zo goed en dat maakt het wel net even wat gemakkelijker.

De meeste mannen zullen nog nooit een bow tie hebben gestrikt.

Hoe kun je een vlinderdas en bretels combineren?

Monochrome kleurenschema’s

Het dragen van een vlinderdas van dezelfde kleur als je bretels resulteert in een gepolijste look, vooral als de kleur zo geweldig is als deze!

bretels en vlinderstrik bij huwelijk

(foto: pinterest.com)

Een veilige gok bij het dragen van je vlinderdas met bretels is om ze allebei in dezelfde kleur te hebben. Op deze manier is er bijna geen mogelijkheid om verkeerd te gaan en per ongeluk niet-overeenkomende kleuren te dragen.

Als je een look wilt met meer dimensie en meer diepte, is het een goed idee om dezelfde kleur voor beide stukken te dragen, maar in verschillende tinten. Bijvoorbeeld, een lichte tint paars past goed bij een donkere tint. Dat heet een monochrome kleurencombinatie.

Leren bretels met bruine vlinderdas

(foto: brides.com)

Op deze manier zal het lijken alsof de outfit meer diepte heeft (dit betekent niet dat je er te groot uitziet). Dit principe is ook van toepassing in de kunst, wanneer de schilder een diepte creëert door verschillende tinten van dezelfde kleur te gebruiken.

Een ding om te controleren wanneer je een monochroom schema aan het samenstellen bent, zijn de andere kleuren die je draagt. Denk aan je shirt als het canvas voor je schilderij.

Om veilig te spelen, kun je altijd een shirt dragen in een neutrale kleur, zoals beige, bruin, wit, grijs, ivoor, bruin, kaki, enz. Deze kleuren passen overal bij en daarom kun je elke kleur ermee dragen.

Als je een stralende kleur wilt dragen met je bow tie en bretels, zorg er dan voor dat de kleuren goed bij elkaar passen. 

Natuurlijk kun je altijd kiezen voor monotone achromatische schema’s (neutraal aanvoelend), maar dan raden we je aan dat je shirt de kleur van de outfit is, want dan moeten de twee accessoires opvallen.

Polychrome kleurenschema’s

De kleuren van je bretels en strik hoeven niet overeen te komen, wat betekent dat ze niet dezelfde kleur hoeven te hebben, maar ze moeten wel goed samenwerken.

Je kunt een kleurenschema maken dat de regels van de kleurentheorie volgt om er altijd voor te zorgen dat je goede resultaten behaalt.

Een andere “regel” die je kunt volgen is om één ​​van de stukken in een sterkere kleur te hebben en de andere is een kleur die meer afgezwakt is. Nogmaals, je wilt dat de twee items als een team samenwerken, niet dat ze botsen.

polychrome bretels en vlinderstrik combinatie

(foto: jimsformalwear.com)

Om ervoor te zorgen dat je dit goed doet, kan een van de twee accessoires in een neutrale kleur zijn. Neutrale kleuren zijn die kleuren die bij alles passen. Neutrale kleuren zijn wederom beige, kaki, ivoor, bruin, enz.

Merk op hoe dezelfde vlinderdas, eenmaal gepaard met neutrale bretels en eenmaal met lichtblauwe, een totaal ander beeld geeft.

Zwart en wit zijn ook neutrale kleuren, maar we raden af ​​om een ​​zwarte strik of een witte te dragen, tenzij je een evenement bijwoont dat er een nodig heeft. Natuurlijk, als je een boks-scheidsrechter bent, dan zou je een zwarte vlinderdas moeten dragen buiten een formele gebeurtenis, maar het uittrekken zodra je het boksgebied verlaat.

Witte bretels zien er misschien ook wel strak uit, maar zwarte bretels moeten er in elke situatie goed uitzien.

Het dragen van kleurrijke strikjes en bretels in een informele omgeving zorgt altijd voor een goede uitstraling, maar we zijn niet erg fan van het dragen van kleurrijke patronen.

De strik/ bretels combinatie is op zich vrij sterk, dus het heeft niet veel andere ondersteuning nodig. We moedigen je aan om strikjes of bretels met patroon te dragen, maar doe dat nou niet bij allebei tegelijk.

vlinderdas in je huwelijks outfit

(foto: bethebowtieguy.com)

Bretels en stropdassen

Hoewel we ons in dit artikel concentreren op vlinderdasjes en bretels, moeten we ook vermelden hoe je bretels met stropdassen kunt dragen. Bretels kunnen ook heel goed met stropdassen namelijk, ook al verandert het algehele gevoel van de look ten opzichte van een vlinderdas.

Een stropdas gedragen met bretels resulteert in een meer zakelijke look, in plaats van een creatieve look, dus de keuze die je maakt bij het kiezen tussen een stropdas en strikje moet het resultaat zijn van de look die je wilt uitstralen.

Het dragen van een stropdas met bretels resulteert in een langwerpig effect. Dit is een geweldig idee voor jongens die er dunner of groter uit willen zien.

We hebben hier niet echt de voorbeelden om op te geven, maar zo’n look zou een vrouw natuurlijk ook perfect staan.

Bovendien verlengt het dragen van een stropdas met bretels je torso, omdat de drie lijnen een slank effect zullen creëren. We raden je af om een ​​stropdas en bretels met verticale lijnen te dragen: het maakt je niet dunner, maar zorgen eerder voor een optische illusie of een zebra-effect.

bretels en stropdas zebra patroon

(foto: outfitideashq.com)

In een ander artikel zullen we kijken hoe je een stropdas met bretels kunt aantrekken om het beste uit je look te halen.

Conclusie

Het dragen van vlinderdas en bretels kan een geweldige manier zijn om een ​​krachtige en verfijnde, maar elegante en ontspannen look te creëren.

Het is altijd aan te raden dat, als je niet gewend bent om een ​​bepaald kledingstuk te dragen (en we weten dat veel mannen niet gewend zijn om strikjes te dragen) bijvoorbeeld een paar dagen voordat je naar het evenement gaat je outfit vast uit te proberen.

Op deze manier zul je eraan wennen of misschien beseffen dat het niet bij je past.

Comfort staat centraal in de mode en we willen dat je je goed voelt en er op je best uitziet. Als je deze richtlijnen volgt, weet je zeker dat je een geweldige indruk achter zult laten wanneer je een strikje met bretels draagt.

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.