Manieren om schoenen te combineren met je riem

door sulo | Geupdate op:  13 april 2019
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Op het gebied van mode voor mannen is er steeds meer mogelijk en gelukkig hebben mannen nu dus ook een ruimere keuze dan voorheen. Hoewel ze vaak niet bang zijn om een fashion statement te maken, valt het voor de gemiddelde man nog niet mee de juiste items te combineren.

Zo worden bretels gedragen met een riem en zijn er nog steeds mannen die sokken dragen in hun sandalen. Ook het matchen van de schoenen met de juiste riem, blijkt voor veel mannen een behoorlijke uitdaging.

schoenen-en-je-riem-combineren

Om te zorgen dat je outfit een samenhangend geheel vormt, is het belangrijk om deze items op de juiste manier te combineren. Hoe combineer op de juiste wijze je schoenen met je riem?

Hoe kun je de juiste schoenen kiezen?

Voordat je de perfecte riem bij jouw schoenen gaat zoeken, is het belangrijk dat de accessoires passen bij de hele outfit. Een blauwe jeans, bijvoorbeeld, leent zich voor vrijwel elke soort en kleur schoen. Draag je een mooi pak, dan is het verstandig om hier een chiquere schoen bij te kiezen. Een zwart pak combineert mooi met een donkere, leren veterschoen, terwijl een lichtgrijs pak juist mooi staat met bruine schoenen. Een jogger, de trend van dit moment op het gebied van broeken, leent zich weer goed voor coole, stoere boots.

Voor de man die iets meer durft, kan de effen schoen worden verruild voor een exemplaar met een unieke print. Zo biedt het merk Van Bommel schoenen aan met een hagedissen-, krokodillen- of slangenprint. Het merk maakt al sinds 1734 kwaliteitsproducten; van sportieve schoenen tot leren veterboots.

Het grote assortiment zorgt ervoor dat er altijd wel een uniek paar bij zit, dat perfect bij je outfit past. Herenschoenen met dierenprint zijn tevens ontzettend populair. Met een mooi paar slangenprint schoenen kan je zomaar een fashionstatement maken, mits je deze schoenen met de juiste accessoires combineert. Hoe zorg je er nu voor dat je riem perfect is afgestemd op je schoenen?

Lees ook: onderhoud je schoenen met deze schoenpoets tips

Hoe kies de juiste riem bij je zorgvuldig gekozen schoenen?

Riemen worden tegenwoordig niet alleen gebruikt om te voorkomen dat een broek afzakt. Steeds vaker wordt dit item door mannen gedragen als accessoire of om een outfit compleet te maken. Voor een samenhangende look is het belangrijk om dit accessoire af te stemmen op je schoenen. Hoe combineer je jouw schoenen met de juiste riem?

Match de kleuren en materialen

Om eenheid in je look te creëren, is zowel het materiaal als de kleur van je schoenen van belang. Suède schoenen combineren vaak niet met een gladde leren riem en vice versa. Ook wanneer beide accessoires van dezelfde stof gemaakt zijn, is het belangrijk dat de kleur goed overeenkomt of past bij elkaar.

Kun je geen perfecte match vinden? Dan kies je voor een kleur die zo dicht mogelijk bij de kleur van je schoenen ligt. Een nette zwarte veterschoen met een bruine riem, is echt een echte no go!

Bij een schoen met meerdere kleurschakeringen, kan een riem juist één van deze kleuren eruit laten springen. Ook wanneer de veterlaars of boot uit meerdere stoffen bestaat, match je simpelweg je riem met een van de deze materialen.

Goud en zilver

Naast de stof waarvan zowel de schoen als riem gemaakt zijn, is het belangrijk het metaal niet te vergeten. Heeft de schoen zilverkleurige details, dan past daar het best een riem bij met een eveneens een zilverkleurige gesp. Ook andere accessoires, zoals een horloge of manchetknopen, maken een geheel van de outfit wanneer het zilver en goud op elkaar wordt afgestemd.

Laat bretels achterwege als je een riem draagt!

Bretels zijn een graag geziene accessoire. Vooral de hipsters van nu, lopen regelmatig rond met deze – traditionele – broekophouders. Draag je echter een riem en bretels, dan bega je een echte modeblunder. Daarnaast zijn er nog andere basisregels voor het dragen van een riem. Zo hoort bij mannen de gesp aan de linkerkant te zitten en wordt een riem gedragen op het middelste gaatje.

Gebruik basiskleuren

Het kan moeilijk zijn een riem te vinden die precies past bij jouw felgekleurde sneakers. In dit geval is het verstandig om wat riemen in basiskleuren aan te schaffen. Een zwart of bruine riem is een veilige keus, wanneer je jouw hippe schoenen met een passende accessoire wil combineren.

Draag je echter een pak, dan is het van belang dat de items perfect op elkaar worden afgestemd. In dit geval moeten de kleur, structuur en het materiaal van zowel de schoenen als riem hetzelfde zijn. Gelukkig zijn er merken die inspelen op de wens om deze items perfect te laten matchen. Floris van bommel schoenen is zo’n merk, dat het combineren van de juiste accessoires een stuk makkelijker maakt. Naast de enorme collectie van verschillende kleuren en materialen herenschoenen, beschikken ze ook over een groot assortiment bijpassende riemen. Zo wordt het nog eenvoudiger om een riem te vinden die afgestemd is op nette veterschoenen met krokodillenprint. Deze unieke schoenen geven een outfit een originele twist, zonder dat de samenhang verloren gaat. De bijpassende riem zorgt er namelijk voor dat de items ook perfect te dragen zijn bij een net pak.

Mannen zijn tegenwoordig heel wat modebewuster dan tientallen jaren geleden. Toch worden er in de wereld van de goed geklede man nog heel wat modeblunders gemaakt. Vooral het combineren van de juiste items blijft heel vaak een heikel punt. Gelukkig wordt hierop ingespeeld door kwaliteitsmerken, zoals het schoenenmerk Van Bommel. Naast moderne en hippe herenschoenen, biedt het merk bijpassende riemen aan. Bij elke soort en kleur schoen is wel een riem te vinden die perfect matcht. Zo weet je zeker dat je goed voor de dag komt en vormt jouw outfit er perfect verzorgd uitziet.

Nou, zoals we al vaak zeggen, bretels en een riem is not done, maar een goed afgestemde schoen op je riem, of eventueel op het leer van je bretels is dan weer een must!

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.