Michel Perridon – Trust & Dragons’ Den

door sulo | Geupdate op:  5 november 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Deze keer op deluxery behandelen we Trust-oprichter en investeerder bij Dragons’ Den Michel Perridon. De in 1962 geboren ondernemer richtte in 1983 Trust op en breidde deze uit tot een wereldspeler in lifestyle-accessoires. In 2018 verkocht Perridon het bedrijf aan Egeria en daardoor is hij een van de rijkste personen van Nederland. Deluxery onderzoekt wie deze meneer nou eigenlijk is. Michel Perridon – Trust & Dragons’ Den

Michel Perridon

Na 35 jaar vond Perridon het welletjes en verkocht hij Trust. Dit bedrijf startte hij in 1983 en bouwde het in een razendsnel tempo op naar een bedrijf dat in de laatste jaren onder zijn hoede een nettowinst had van meer dan 10 miljoen euro. Trust bestaat nu uit 4 merken: Trust, Trust Gaming, Trust Mobile en Trust Smart Home. Het merk is waarschijnlijk het meest bekend van de digitale lifestyle-accessoires zoals toetsenborden, muizen, microfoons en webcams. Ook zal het bij vele bekend zijn door het hoofdkantoor dat langs de snelweg bij Dordrecht staat en een helikopter op het dak geparkeerd heeft staan.

Maar de ondernemer heeft in zijn carrière niet alleen ingezet op het bedrijf Trust, zo blijkt uit een artikel van versebeton.nl. Uit het artikel blijkt dat de ondernemer samen met zijn broeders circa 190 panden bezat in Rotterdam in 2019. Hiermee staat hij op nummer zeven van grootste huizenbazen in de havenstad. Dit indrukwekkende portfolio bevat onder andere het wooncomplex ‘het Berlagehof’ in de buurt van winkelcentrum Alexandrium.

Als (ex) eigenaar van Trust en met de inkomsten uit zijn huizen portefeuille heeft Michel Perridon genoeg middelen om luxegoederen aan te schaffen. In 2008 kocht hij een prachtige jacht genaamd My Trust. Maar sinds dat de jacht uit de fabriek kwam rollen kwam hij erachter dat het eigenlijk helemaal niks voor hem was. Zo vond hij de kosten bestaande uit liggeld, onderhoud en het betalen van 9 man personeel veel te duur. Al na drie maanden stond de boot weer in de etalage voor 36,5 miljoen euro. Pas drie jaar later was het raak en verkocht hij de boot voor een naar eigen zeggen hele nette prijs.

Dat ondernemen echt in Perridon’s genen zit blijkt wel als we kijken naar de activiteiten van zijn zoon Don. Hij richtte samen met een vriend Cirkle op, maar door wijzigingen in de privacy statements van Instagram waren de twee ondernemers genoodzaakt om de app offline te halen. Echt wakker zullen ze er niet van liggen, aan geld namelijk geen gebrek. Zo zette Don recent zijn appartement te koop in het armzalige Hillegersberg voor een bedrag van 1.6 miljoen euro. Vindt u 1.6 miljoen euro toch aan de hoge kant? Dan is het ook huren voor 4250 euro per maand.

Auto’s

Dat Perridon over ontzettend veel geld beschikt blijkt wel uit zijn zeer imposante auto collectie. In tegenstelling tot anderen rijke mensen koopt Perridon auto’s die echt van een ander niveau zijn. Na verluidt staan er vier Bugatti’s op de oprit en staat er nog één in bestelling. Een klein overzichtje van een paar auto’s die Perridon in de garage heeft staan: Een Bugatti Grand Sport met 1002 PK uit 2009 met een topsnelheid van 407 km/h. Een Bugatti Grand Sport Vitesse met 1200 PK uit 2013 met een prijskaartje van 1.810.478 EUR. Daarnaast staat nog een Porsche 918 Spyder met 609 PK ter waarde van 823.407 EUR en een Porsche 918 Spyder met een prijskaartje van minimaal 916.862 EUR. Tot onze verbazing bleven de auto’s maar opduiken tijdens onze zoektocht en zoals alleen de grootste van Nederland het doen; ze staan allemaal op Nederlands kenteken. Zo draagt Perridon toch zijn steentje bij aan de schatkist van Nederland. Binnenkort maken we een exclusief artikel op deluxery over alle auto’s die Michel Perridon bezit.

Klik hier voor een kijkje in de keuken.

Formule 1

Ook blijkt meneer Perridon een voorliefde te hebben voor de Formule 1. Zo lezen we dat hij ongeveer 10 miljoen euro heeft geïnvesteerd in de motorsport. Perridon ondersteunde Jos Verstappen, Robert Doornbos, Renger van der Zande en Christian Alberts tijdens hun actieve carrière. Formule1.nl heeft een paar mooie anekdotes op een rijtje gezet over Perridon en de Formule 1 die zeker het lezen waard zijn (uiteraard pas wanneer u alle andere artikelen over de Dragons hebt gelezen). Zo betaalde hij 1,6 miljoen euro per jaar om Red Bull te sponsoren en betaalde hij eens 1,5 miljoen euro om voor de laatste acht races met het logo van Trust op de sidepods van de raceauto te komen staan. Echter pushte Raymond Vermeulen (nu manager Max Verstappen) zo hard op de boekhouder, dat hij het bedrag per ongeluk twee keer overmaakte. Toch een klein foutje met het risico om 1,5 miljoen euro kwijt te raken, maar gelukkig stond het de dag erna weer op zijn rekening.

Dragons’ Den

Momenteel is Michel te zien bij het programma Dragons’ Den dat elke zondagavond om 21:30 wordt uitgezonden op NPO1. Hier valt hij op door zijn warmhartigheid en uitspraken waar veelvuldig ‘Ik houd van de energie’ of vol enthousiasme roept ‘top idee’. Hij lijkt dan ook het meest van allemaal te investeren in de bedrijven. Niet geheel onlogisch aangezien hij het hoogst genoteerd staat met zijn vermogen; een mooie 375 miljoen euro in 2018

Benieuwd naar de andere Dragons en de presentator van deze serie? Bekijk het hier:

Nikkie Plessen – Succesvol onderneemster

Won Yip – Horeca en vastgoed tycoon.

Pieter Schoen – Oprichter de Nederlandse Energie Maatschappij

Sander Schimmelpenninck – Ondernemer en Journalist

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.