Heren portemonnee | We bekijken 11 mannen portefeuille soorten

door sulo | Geupdate op:  12 maart 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Ben je op zoek naar een portemonnee? Een nieuwe portemonnee vinden kan telkens erg lastig zijn. Veel mannen willen natuurlijk een modieuze look met een bijpassende portemonnee, toch moet de portemonnee zo efficiënt mogelijk blijven.

Er zijn veel factoren die je kunt overwegen bij het vinden van de juiste portemonnee. In dit artikel neem ik je mee in alle verschillende opties die je tegenwoordig hebt.

Beste keuzes voor een nieuwe heren portemonnee

Billfold portemonnees zijn echte klassiekers. Dit is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een praktische portemonnee met verschillende functionaliteiten.

Terwijl ze over verschillende karakteristieken beschikken zijn ze als je voor een klein model gaat toch zeer discreet. Ze zijn een van de meest voorkomende mannelijke accessoires en worden altijd goed gewaardeerd.

Portemonnees zijn in het algemeen een persoonlijke aanvulling van hoge relevantie. Het is een feit dat niet alleen vrouwen maar ook mannen zich vaak veel bezig houden met het kiezen van de beste en meest trendy portemonnee.

Op de markt zijn er veel verschillende soorten portefeuilles te vinden met uiteenlopende materialen, maten en ontwerpen.

Als je van plan bent om een mannen-portemonnee aan te schaffen dien je met bepaalde dingen rekening te houden voordat je er een kiest.

Denk eraan dat de karakteristieken van de portemonnee aansluiten bij je leeftijd, je dagelijkse kleding, het doel en hoe je de portemonnee zult gebruiken, zoals voor werk, reizen, dagelijks gebruik, etc.

De portemonnee moet natuurlijk ook vallen in je smaak en modieus genoeg zijn. Je kunt kijken of je uit bent op een erg luxe portemonnee of juist een simpeler maar sterk en praktisch model.

Hier zullen we een vergelijking maken van verschillende soorten portemonnees en opnoemen waarom ze geschikt zijn in verschillende situaties.

Er zijn veel verschillende varianten die uiterlijk erg van elkaar verschillen en andere die van buiten op elkaar lijken maar van binnen heel anders in elkaar zitten. Zo kunnen sommige modellen erg praktisch zijn en anderen juist niet, hoe zeer ze ook op elkaar lijken.

Laten we de verschillende opties en snel bekijken, daarna zal ik langer stil staan bij elk van deze modellen:

Model heren portemonnee Afbeeldingen
Beste Billfold portemonnee: Bellroy Hide & Seek

Bellroy hide and seek

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste portemonnee met rits: PS by Paul Smith

Beste portemonnee met rits PS by Paul Smith

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste portemonnee met drukknop: Castelijn en Beerens 

Castelijn en beerens leren portemonnee met drukknop

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste creditcardhouder: Ted Baker Mangla

Ted Baker Mangla creditcardhouder

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste muntenportemonnee: Herschel Johnny

Beste muntenportemonnee Herschel Johnny

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste tri-fold portemonnee: Claudio Ferrici

Beste trifold portemonnee Claudio Ferrici

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste portemonnee met ketting: Dickies

Beste portemonnee met ketting Dickies

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste compacte portemonnee: Safekeepers

Beste compacte portemonnee Safekeepers

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste leren portemonnee: Lundholm Hunter leer

Beste leren portemonnee Lundholm Hunter leer

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste anti skim portemonnee: LD Figuretta

Beste anti skimm portemonnee LD Figuretta

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste reisportemonnee voor onder je kleding: TL Design Bodysafe

Beste reisportemonnee voor onder je kleding TL Design Bodysafe

(bekijk meer afbeeldingen)

De beste verschillende portemonnees beoordeeld

We gaan we een vergelijking maken om te zien welke soort portemonnee geschikt is voor welke bepaalde situaties en behoeftes. Met de gedetailleerde uitleg zal je er snel achter komen wat de ideale portemonnee voor jou is als man.

We zullen bijvoorbeeld uitzoeken welk model het beste geschikt is voor mensen die veel reizen en op weg zijn, of juist voor mensen die minder vaak gebruik maken van hun portemonnee.

We zullen kijken welke modellen ideaal zijn als je op zoek bent naar kwaliteit, bestendigheid, mode, luxe en meer. Wat zijn precies de portemonnees die modieus zijn maar tegelijkertijd een hoge bestendigheid hebben?

Wat zijn portemonnees die geschikt zijn voor het dragen van veel verschillende soorten pasjes? Zoek je naar iets minimalistisch of juist iets groots en opvallends, een echte fashion statement?

Heb je een hekel aan munten die steeds uit je portefeuille vallen en wil je hier een oplossing voor?

Hier zullen we proberen het antwoord op dit soort vragen te geven. Vaak bieden portemonnees van bekende merken een hogere kwaliteit. Zo zal de kans dat je op zoek bent naar een portemonnee van bijvoorbeeld een topmerk zeer groot zijn.

Dit is een belangrijke factor wanneer we de kenmerken van verschillende modellen vergelijken.

In dit overzicht zullen we verschillende modellen van mannen-portemonnees opnoemen met hun kenmerken en waarvoor ze geschikt zijn. Hierdoor zul je er snel achter komen wat het ideale model voor jou is die voldoet aan jouw behoeftes, eisen, smaak en meer.

Billfold portemonnee

Billfold portemonnees zijn een echte klassieker. Dit is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een praktische portemonnee met verschillende functionaliteiten. Terwijl ze over verschillende karakteristieken beschikken zijn ze als je voor een klein model gaat toch zeer discreet.

Mijn favoriet in deze categorie is de Bellroy Hide & Seek:

Bellroy Billfold portermonnee

(bekijk meer afbeeldingen)

Billfold portemonnees zijn een van de meest voorkomende mannelijke accessoires van hoge waardering. Ze kunnen praktische open en dicht worden gevouwen en hebben speciale vakjes voor pasjes en een groot opbergvak voor briefgeld.

Je moet wel beseffen dat de meeste billfold portemonnees niet altijd genoeg ruimte bieden om speciaal muntgeld op te bergen, hoewel sommige modellen hebben juist wel een vakje of een bepaalde opening voor munten hebben die je dicht kan maken.

De meeste modellen zijn vaak redelijk klein en passen gemakkelijk in je zak als we het hebben over normale broeken die niet té stretchy zijn. De meeste varianten sluiten niet volledig, hoewel er versies zijn die worden gemaakt met een speciale sluiting zoals een bandje of een drukknop.

De billfold portemonnee wordt door velen beschouwd als het meest klassieke model.Vaak worden ze uitgebracht in donkere kleuren gemaakt van leer met weinig extra toevoegingen. Per seizoen ontwerpen grote merken steeds meer nieuwe en trendy varianten in verschillende kleuren, maten en materialen.

Deze modellen zijn altijd modieus, dus hoe lang hij ook meegaat, misschien zelfs tot vijf of tien jaar, de portemonnee blijft altijd modebewust. De meeste mannen beschikken over een billfold.

Met een billfold heb je ook in je voordeel dat het een beetje een alles-in-één is. Er zijn vakjes voor pasjes en ruimte voor biljetten en muntgeld, zonder dat dit de stijl of comfort beïnvloedt.

De meest compacte modellen zullen toch de meeste items kunnen bevatten. Dit is een pluspunt voor als je op zoek bent naar een niet te groot model. Als je juist een grotere stoere portefeuille wilt dan kan je ook gaan voor een wat grotere billfold.

Onder topmerken die billfold portemonnees bieden vallen o.a. Bottega Veneta, Dior Homme, Balenciaga, Christian Louboutin, Bellroy, Bally, Mont Blanc en Louis Vuitton.

Bellroy Hide & Seek is over de hele wereld een favoriet van menig man, zie ook deze video van Rushfast over deze wallet met RFID technologie:

 

De Bellroy is hier te koop bij bol.com

Tot conclusie over een billfold portemonnee:

Lees ook: heren bretels zijn er in verschillende soorten, lees er alles over

Portemonnee met rits

Portemonnees met een rits zijn ook een uitstekende keuze en bieden veel positieve kwaliteiten vanwege de ritssluiting. Een ritsportemonnee is als model zeer vergelijkbaar met de klassieke billfold maar heeft als aanvulling een ritssluiting die langs de zijkant van de portefeuille loopt en hem volledig sluit.

Mijn favoriete is deze kleine van Paul Smith, PS:

Beste portemonnee met rits PS by Paul Smith

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze modellen zijn vaak iets groter maar tegelijkertijd ook stukken veiliger. Je inhoud wordt veel beter beveiligd en je hebt pas toegang als je de rits openmaakt. Je kunt een ritsportemonnee overal veilig dragen, zoals in je tas of rugzak zonder dat dingen eruit vallen.

De beste varianten zijn gemaakt met leer, dit geeft de portemonnee een stoere en mannelijke look. Portefeuilles met een ritssluiting zijn in het algemeen erg populair bij vrouwen, maar als je portemonnee een mannelijke look heeft dan is het geen probleem en juist erg modieus. Laat je niet voor de gek houden door zulke vooroordelen, sluitbare portefeuilles met een rits worden steeds populairder en zijn vooral geweldig om mee op reis te nemen.

Deze portemonnees zijn te verkrijgen in alle kleuren en maten. Bij deze modellen heb je in je voordeel dat ze groot genoeg zijn en dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je iets verliest zodra je portefeuille is gesloten. De grootte  hoeft geen grote invloed op de comfort van deze modellen te hebben en biedt juist alle plek voor pasjes, briefgeld en munten. Misschien is hij minder compact maar je kan hem gemakkelijk en veilig buiten je broekzak overal in meenemen.

Onder topmerken die ritsportemonnees bieden vallen o.a. Paul Smith, Alpine Swiss, Tommy Hilfiger, Bellroy, Timberland en Bottega Veneta.

De PS by Paul Smith is hier te koop bij Amazon

Tot conclusie over een ritsportemonnee:

Portemonnee met drukknop

Dit type portemonnee heeft een soortgelijk model als de portemonnee met een rits, maar dan meteen drukknopsluiting. Drukknop portemonnees zijn erg praktisch, je kunt hem gemakkelijk dicht doen door je portemonnee met de drukknop te sluiten. Je inhoud is hier ook erg veilig, wat er in zit zal er niet snel uitvallen terwijl je portemonnee gesloten is.

Deze modellen zijn ook verkrijgbaar in alle soorten en maten. De meeste zijn iets groter dan normale portemonnees vanwege de drukknop en je moet er rekening mee houden dat hij af en toe ook iets dikker is dat andere modellen.

Echter hij is vaak gemakkelijker open te maken dan een portemonnee met een rits, je hoeft ten slotte alleen maar de knop aan de voorkant los te maken en je hebt gelijk toegang tot de binnenkant.

Onder succesvolle topmerken met drukknop portemonnees vallen o.a. Billykirk, Givenchy, Tanner Goods, Want Les Essentiels, Hard Graft, Louis Vuitton en Pioneer.

Maar mijn favoriete is deze van Castelijn en Beerens:

Castelijn en beerens leren portemonnee met drukknop

(bekijk meer afbeeldingen)

Tot conclusie over een drukknop portemonnee:

Creditcardhouder portemonnees

Het is een feit dat men steeds minder met contant geld betaalt en steeds meer met een pasje. Dit is ook een reden waarom portemonnees steeds minder gericht zijn op briefgeld en munten maar juist om meerdere pasjes op een gemakkelijke manier op te bergen in de portefeuille.

Mijn favoriet is de van Ted Baker, de Mangla:

Ted Baker Mangla creditcardhouder

(bekijk meer afbeeldingen)

Gebruik je regelmatig veel pasjes, zoals bankpassen, toegangskaarten, lidmaatschapskaarten, etc.? Dan kan een kaarthouder portemonnee flink van pas komen.

Dit soort portemonnees komen steeds meer voor. Ze zijn ideaal voor gelegenheden zoals werk, maar ook voor dagelijks persoonlijk gebruik. De meeste kaarten en pasjes hebben hetzelfde formaat en je kunt hier gemakkelijk allerlei soorten pasjes kwijt en netjes opbergen.

Sommige kaarthouders zijn speciaal ontworpen zodat je ook ruimte hebt om wat briefgeld te bewaren en af en toe mogelijk ook munten. Maar natuurlijk niet met dezelfde ruimte als bij andere portemonnees.

Onder succesvolle en kwaliteit topmerken van kaarthouder portemonnees vallen o.a. Bellroy, Pioneer, Travelambo, Dash Wallets, Spine, Tanner Goods, Ted Baker, Shinola en Herschel.

De Ted Baker Mangla is hier te koop bij bol.com

Tot conclusie over een kaarthouder portemonnee:

Munten portemonnee

Ben je op zoek naar een portemonnee speciaal om gemakkelijk munten te bewaren? Dan is een munten portemonnee de juiste optie. Dit model, ook bekend als coin purse, is speciaal ontworpen voor het bewaren van grotere hoeveelheden munten en briefjes.

Het is vaak een type buidel of zakje met een bepaald soort sluiting, zoals een drukknop of een ritje.

De beste die ik heb gevonden is deze Herschel Johnny:

Beste muntenportemonnee Herschel Johnny

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze portemonnees zijn ideaal aangezien ze zeer compact maar tegelijkertijd erg praktisch zijn. Ondanks dat ze zeer klein zijn, bieden ze genoeg ruimte om al je belangrijkste dingen te bewaren, zoals enkele pasjes, veel munten aangezien hij hiervoor bestemd is, briefgeld als je ze op de goede manier vouwt en andere kleine voorwerpen.

Munten portemonnees passen in elke zak en zelfs in de kleinste tasjes, zodat je hem altijd bij de hand hebt. Ideaal om overal mee naartoe te nemen. Wees er wel zeker van dat je hem niet kwijtraakt of dat hij wegzakt als je hem bewaart in een volle tas.

Een van de grootste voordelen van deze portefeuilles is dat je gemakkelijk je munten eruit kan halen. Soms staan we bij de kassa en willen we betalen met contant geld en al snel is het een hele strijd met je portemonnee om bij je munten te komen.

Bij munten portemonnees heb je beter toegang tot de inhoud en je hebt hem altijd bij de hand.

Buiten het bezitten van een munten portemonnee is het ook een aanrader om deze te hebben naast van een andere portemonnee.

Je kunt een munten portemonnee aanschaffen speciaal voor munten en briefjes en op deze manier hoef je je pasjes, kaarten en documenten niet bloot te stellen wanneer je met contant geld even snel wilt betalen.

Dit kan vooral handig zijn op vakantie, wanneer je met buitenlandse munten en briefgeld rondloopt en je vaak de meeste pasjes in je normale portemonnee niet nodig hebt en beter in het hotel kan laten.

Munten portemonnees zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren, materialen en designs. Een aanrader is om, net zoals bij de normale ritsportemonnee, de munten portemonnee van leer te kopen met niet al teveel details en in een donkere kleur.

Dit geeft het een vrij mannelijke en stoere look zodat ze niet met damesportemonnees worden verward.

Onder succesvolle en kwaliteit topmerken met munten portemonnees vallen o.a. Herschel, Mont Blanc, Armani, Col. Littleton, Levi’s, Tommy Hilfiger, Lancel, Bellroy, Maxpedition en Hardgraft.

De Herschel Johnny is hier te koop bij bol.com

Tot conclusie over een munten portemonnee:

Tri-fold portemonnee

Ben je op zoek naar veel ruimte en een aangewezen plek voor alle items binnen je portefeuille? Dan is de tri-fold portemonnee mogelijk te beste optie voor jou.

Dit soort portemonnees bestaan uit drie delen die je met twee vouwen uit elkaar kan vouwen in plaats van één vouw zoals bij de meeste portemonnees.

Mijn favoriet is deze trifold van Claudio Ferrici:

Beste trifold portemonnee Claudio Ferrici

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze modellen bieden genoeg plek voor je contant geld, zowel muntgeld als briefjes, meerdere pasjes en documenten. Vanwege de extra derde zijde heeft dit type portemonnee veel meer ruimte dan normale types en voor elk item dat je op wilt bergen is er een speciale plek.

Voor munten heeft hij een speciaal vakje net zoals voor briefgeld. Voor de rest heeft hij verschillende sleufjes, soms met een transparante voorkant, speciaal voor je pinpas, ID-kaarten, rijbewijs en meer.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat hij groter is dan normale portefeuilles en daardoor kan hij ook veel zwaarder aanvoelen. Vrij logisch, hoe meer de inhoud hoe zwaarder hij wordt.

En aangezien hij drie keer  wordt gevouwen valt hij uiteindelijk ook een stukje dikker uit.

Tri-fold portemonnees zijn verkrijgbaar in verschillende designs. De meeste zijn gemaakt van leer met een eentonige kleur. Vaak hebben ze een sluiting met een flap of drukknop, maar sluitingen zijn niet perse noodzakelijk bij deze portemonnees.

Onder succesvolle en kwaliteit topmerken van tri-fold portemonnees vallen o.a. Alpine Swiss, Givenchy, Rawlings, Tanner Goods, Tommy Hilfiger, Levi’s, Claudio Ferrici en Fossil.

Bekijk de Claudio Ferrici tri-fold hier bij bol.com

Tot conclusie over de tri-fold portemonnee:

Portemonnee met een ketting

Er zijn veel verschillende portemonnees met een ketting. Dit geeft een stoere look voor de liefhebbers. Buiten de look heeft het ook voordelen dat je hem mogelijk vast kunt maken aan de buitenkant van je zak, je broek of aan je riem.

Mijn favoriet is de klassieker wanneer het aankomt op een portemonnee met ketting, direct vanuit de skatecultuur is het natuurlijk Dickies:

Beste portemonnee met ketting Dickies

(bekijk meer afbeeldingen)

Ook binden velen hun portemonnee vast met de ketting waarbij dit tegelijk werkt als sluiting. Dit is handig voor motorrijders, fietsers en skaters.

Er zijn meerdere portemonnees met een ketting verkrijgbaar, maar je kunt ook een individuele ketting kopen om op de een of andere manier aan je eigen portefeuille vast te maken. Bekende merken die portemonnees met een ketting aanbieden zijn o.a. Levi’s, Dickies, Harley Davidson en Hempy’s,

Bekijk Dickies hier bij Amazon

Wat zijn de beste compacte portemonnees?

Sommige billfold portemonnees zijn zeer compact aangezien ze klein in formaat zijn. Zo kunnen ze ook redelijk dun zijn als ze alleen maar plek bieden voor de essentiële dingen zoals een pinpas, ID-kaart en briefgeld.

Deze compacte billfold portemonnee van Safekeepers is een uitstekende die ook nog eens anti skimm functie heeft:

Beste compacte portemonnee Safekeepers

(bekijk meer afbeeldingen)

Compacte billfold portemonnees zijn zeker een aanrader aangezien ze een soort alles-in-één bieden, zeer discreet zijn en gemakkelijk in je zakken passen.

Zoek je een compacte portemonnee maar maak je amper gebruik van contant geld? Dan is een kaarthouder portemonnee de beste optie.

Hier passen al je pasjes in en mogelijk een paar briefjes. Qua formaat is hij zeer klein en super dun zodat je hem gemakkelijk en discreet overal naartoe kunt nemen.

Een munten portemonnee is ook een optie, vooral als je vaak wat meer contant (munt)geld meedraagt.

In zo’n portefeuille kan je gemakkelijk ook een paar pasjes kwijt en je contant geld. Deze modellen zijn zeer discreet en je kunt ze gemakkelijk overal naartoe nemen. Ze passen in alle zakken.

Bekijk de Safekeepers hier bij bol.com

Wat zijn de beste leren portemonnees?

Er bestaan veel verschillende materialen waar portemonnees van gemaakt kunnen zijn. Zo kom je er veel tegen van leer, kunststof, polyester, nylon en meer.

Als je echter op zoek bent naar een portemonnee van hoge kwaliteit en duurzaamheid dan is het een aanrader om voor een leren portemonnee te kiezen.

Leren portefeuilles geven een zeer elegante look maar tegelijkertijd gaan ze ook het langst mee. Bestendigheid is natuurlijk een van de factoren die belangrijk is voor degene die op zoek is naar de beste portemonnee.

Mijn favoriet is deze Lundholm portemonnee van Hunter leer:

Beste leren portemonnee Lundholm Hunter leer

(bekijk meer afbeeldingen)

Ook bij het kiezen van een leren portemonnee dien je er natuurlijk rekening mee te houden of deze volledig is gemaakt met leer en hoe hoog de kwaliteit van de leer is. Als het niet gemaakt is van kwaliteitsleer dan gaat je portemonnee minder lang mee en vaak sneller kapot.

Een van de beste soorten leer voor je portemonnee is volnerf-leer. Deze is het sterkst en gaat het langst mee. Dit leer is erg stevig en zorgt ervoor dat je portemonnee in vorm blijft.

Tegelijkertijd is het bestand tegen vocht en zal je portemonnee niet snel beschadigd raken. Veel varianten worden gemaakt met volnerf-leer, echter de prijzen liggen altijd iets hoger  voor dit type materiaal, wat iets is waar je rekening mee zult moeten houden.

Ook kan je gaan voor topnerf-leer. Dit type leer gaat ook redelijk lang mee en je hebt in je voordeel dat de portemonnees die hiermee gemaakt zijn een stuk voordeliger zijn. De leer voelt ook zachter aan, maar is vaak wel iets minder resistent.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Wat is een goede anti skim portemonnee?

Ben je op zoek naar een goede bescherming van je gegevens tegen diefstal? Het is een feit dat veel mensen slachtoffer zijn van criminelen die je pasjes kunnen scannen op straat en zo aan je gegevens kunnen komen en mogelijk geld van je rekening af kunnen halen.

Mijn favoriet waar je ook nog net wat extra’s in kwijt kan is deze LD Figuretta:

Beste anti skimm portemonnee LD Figuretta

(bekijk meer afbeeldingen)

Een paar van de opties hierboven hebben ook al anti skim technologie, oftewel RFID, maar het beste is het natuurlijk om dit zo goed mogelijk vermijden met een speciale cardholder. Mocht je bezorgd om dit soort situaties dan zijn er portemonnees die anti-skim technieken bieden.

Tegenwoordig houden steeds meer topmerken hier rekening mee en kun je zien dat veel nieuwe modellen tegenwoordig anti-skim zijn. Zo zijn er veel modellen gemaakt in stijlen als de bovengenoemde varianten.

Bekende merken die kwaliteitsvolle maar mooie anti skim portemonnees aanbieden zijn Travelambo, Trayvax, Tommy Hilfiger, Dango, Figuretta, Flipside Wallets en Radix.

Bekijk de Figuretta hier

Lees meer: dit zijn de ringen die je als man wilt dragen

Reisportemonnee voor onder je kleding

Wanneer je op reis gaat dan is het vaak verstandig om iets bij je te hebben waarvan je zeker weet dat het niet gestolen gaat worden. Dat kan met een veilige portemonnee voor onder je kleding.

Ik ben niet zo’n fan van die heuptasjes onder je riem want ik vind ze gewoon niet zo lekker zitten, maar mijn favoriet is deze nektas voor onder je kleding:

Beste reisportemonnee voor onder je kleding TL Design Bodysafe
(bekijk meer afbeeldingen)

Hij biedt voldoende ruimte om genoeg pasjes en geld en zelfs je telefoon kwijt te kunnen dus zeker een goede om te bekijken voor wanneer je op reis gaat.

Bekijk deze TL Design Bodysafe hier

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.