Iets te vieren? Zie hier de prijzen van 5 populaire hiphop artiesten!

door sulo | Geupdate op:  4 november 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Stel, je hebt iets te vieren en je wilt eens flink uitpakken. Buiten een mooie locatie, de aankleding en de nodige alcoholische versnaperingen moet er natuurlijk wel wat live vertier zijn.

De livemuziekindustrie is vooral populair bij de jongere doelgroep, want een groot feest geven zonder een liveoptreden kan natuurlijk echt niet meer.

Maar deze jongens en meisjes komen natuurlijk niet gratis, hun artistieke creativiteit moet natuurlijk wel beloond worden en de inkomsten van streams zijn ook niet meer om over naar huis te schrijven. Prijzen hiphop artiesten Dus heb je iets te vieren? Zie hier de prijzen van vijf populaire hiphop artiesten. Heb je gelijk wat inspiratie voor het feest van de kinders.

De focus in dit artikel zal liggen op de Nederlandse hiphop industrie, die sinds een aantal jaren floreert en populairder is dan ooit. De artiesten treden vaak op in hun eentje en kunnen het bedrag dus ook lekker in hun eentje naar binnen harken. Nu moeten we ook niet overdrijven, het management moet natuurlijk ook wat verdienen (lees: ongeveer 15%).

We beginnen met de prijzen van de minst populaire en daardoor ook meteen de goedkoopste artiesten.

Yung Felix: 3500 EUR ex BTW/Rider (60min)

De eerste artiest die we behandelen is Yung Felix. Voor een luttele 3500 EUR krijg je een optreden van 60 minuten. Uiteraard exclusief BTW en Rider. Rider? Ja dat is het lijstje van benodigdheden die de artiest nodig heeft voor zijn optreden. Meestal bestaat dit uit eten, flessen sterke drank en wat andere versnaperingen. Sommige maken het zo bond dat ze bijvoorbeeld alleen blauwe M&Ms willen (niet het geval bij Yung Felix trouwens), lijkt ons ietwat overdreven. Yung Felix zal je misschien kennen van zijn grootste hit ‘Loco’ die hij samen heeft gemaakt met Poke en Dopebwoy (die we hierna bespreken). Dit nummer heeft bijna 57 miljoen streams behaald op Spotify (Reken een kleine 4000 euro per miljoen streams). Yung Felix is aangesloten, net zoals veel andere artiesten, bij het label Noah’s Ark

View this post on Instagram

Lang geleden toen ik nog optredens had ???????????? Nee ff serieus nu, ik ga dit jaar nog wel heel veel muziek uitbrengen. Love you ❤️

A post shared by Fucking Yung Felix (@yungfelix) on

Dopebwoy: 3.500 ex btw/rider (30 min)

Nummer twee van dit lijstje is Dopebwoy. Aan de bedragen te zien is 3500 euro ex btw/rider een standaardbedrag voor de net niet aan de top staande artiesten. Natuurlijk zit er nog een hele laag artiesten onder die geen miljoenen streams behalen en waarschijnlijk maar een paar honderd euro (of gewoon niks) krijgen voor een optreden. Maar met het verdienen van een ruim modaal maandsalaris in een halfuurtje hoeven ze natuurlijk niet te klagen.

https://www.instagram.com/p/CAtBkoBDZ_N/

Famke Louise: 3500 EUR + 15% booking fee + rider (30 min)

Misschien wel de bekendste vrouwelijke rapper van Nederland van het moment: Famke Louise. Ooit begonnen als vlog- en prankster op YouTube samen met Snapking (ja dat is die jongen die bestempeld werd door de rechter als zwakbegaafd) en Joeybravo en nu uitgegroeid tot een echte rapster. Famke is misschien wel het perfecte voorbeeld van niet de beste rapster/zangeres te zijn, maar het behalen van de ‘top’ met de juiste marketing skills. Voor de muziek hoef je het zeker niet te doen, maar de naam op de uitnodiging voor je feestje zal het vast en zeker goed doen. Famke Louise heeft samen met ruim 2300 andere artiesten en organisaties uit de muziekwereld ook aandacht gevraagd van de overheid voor de livemuziekindustrie. Volgens hun kunnen talloze bedrijven en creatievelingen nauwelijks hun hoofd boven water houden momenteel. Vooral de minder zichtbare kant van de industrie zoals podiumbouwers, technici en boekingskantoren zouden het zwaar hebben omdat die vaak op zzp basis werken. Je zou denken dat de overbetaalde artiesten, die in een half uurtje een maandsalaris bij elkaar playbacken, wel een beetje zouden kunnen bijspringen.

View this post on Instagram

I’m so excited, my girl @kyliejenner is launching @kylieskin today in the Netherlands at @douglasnederland! During this lockdown I have taken the time to focus on myself and my skincare, such a treat! Have you tried @kylieskin yet? And what was your experience? Let me know in the comments! Photography: @lisa.wals MUA: @naimaevebeauty Styling: @ineznaomi Locatie: @centerparcsnl

A post shared by Famke Louise (@famkelouise_) on

Ronnie Flex: 12500 EUR + 15% booking fee + Rider (tapeshow)

Met Ronnie Flex komen we aan bij het topsegment in Nederland. Deze, naar verluidt extreem muzikale artiest, komt voor 12,500 euro + 15% booking fee en een Rider een tapeshow houden. Nu konden we geen tijdsbestek vinden maar gezien zijn andere optredens en die van medeartiesten zal dit hoogstwaarschijnlijk 30 hele minuten zijn. Ronnie, die samen met Lil Kleine, bekend werd bij het grote publiek met het nummer Drank & Drugs (57 miljoen streams op Spotify, 42 miljoen weergaves op YouTube) zien wij als een van de pioniers van de hedendaagse Nederlandse hiphop industrie. Uiteraard zijn er vóór de carrière van Ronnie Flex generaties met andere hiphop artiesten geweest maar het nummer Drank & Drugs zorgde voor een doorbraak. Dit nummer was tevens het begin van een nieuw muziektijdperk bij het grote publiek. Waar we vroeger vooral Marco Borsato en Guus Meeuwis in de hitlijsten zagen staan zien we tegenwoordig veelal hiphop artiesten.

https://www.instagram.com/p/CBfvTDuDOFZ/

Lil Kleine: 15000 ex btw/Rider (30min)

De laatste en misschien wel de bekendste rapper van Nederland is Lil Kleine, en daar mag natuurlijk ook wel voor betaald worden. Voor 15000 euro ex btw en Rider krijg je een prachtig optreden van 30 minuten. Jorik Scholten, zoals de rapper in het echt heet, bracht dit jaar nog een nieuw album uit. Hier verkocht hij er al minimaal 20.000 van, wat redelijk uniek is in de huidige digitale wereld. Ook behaalde hij al 100 miljoen streams met dit album (zo’n 400.000 euro). Hier kan je wel een paar klokkies van kopen. Zoals wel blijkt uit de prijzen van 5 vijf populaire hiphop artiesten hebben ze momenteel zeker niks te klagen.

View this post on Instagram

Multimiljonair

A post shared by Lil Kleine (@lilkleine) on

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.