Scheermesjes mee in handbagage vliegtuig: JA mag, let op deze dingen

door sulo | Geupdate op:  13 maart 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Als je aan het inpakken bent voor je volgende reis en je hebt besloten met alleen handbagage te vliegen, heb je misschien een paar vragen over wat is toegestaan ​​in je handbagage.

Scheermessen lijken misschien voor de hand liggend om weg te laten, omdat ze kunnen snijden, maar het is niet zo eenvoudig als dat.

Blijf lezen om erachter te komen, kun je een scheermes meenemen in een vliegtuig?

Kunnen scheermesjes mee in je handbagage

Kun je een scheermes meebrengen in je handbagage?

Hoewel scheermessen kunnen worden gebruikt om te snijden, kun je een scheermes meenemen op een vliegtuig in je handbagage. Maar alleen bepaalde soorten scheermessen en -apparaten zijn toegestaan!

Zorg ervoor dat je het juiste soort scheermes meeneemt, anders neemt de beveiliging het in beslag bij de checkpoint.

Kun je wegwerpscheermesjes meenemen in een vliegtuig?

Ja, gelukkig kun je wegwerpscheermesjes meenemen in een vliegtuig in je handbagage. Je moet er nog steeds voor zorgen dat deze bedekt zijn, zodat je jezelf niet per ongeluk snijdt wanneer je in je tas grijpt.

Wegwerpscheermesjes zijn natuurlijk ook toegestaan ​​in ingecheckte bagage.

Kun je een open scheermes in een vliegtuig meenemen?

Deze is een grote nee. Open scheermessen zijn niet toegestaan ​​op een vliegtuig in je handbagage. Hetzelfde geldt voor stanleymessen, veiligheidsscheermessen waarop de messen nog zitten (het losse handvat kan wel, hoewel je bagage er wel uit zal worden gepikt ter controle) en elk soort scheermes dat niet in een cartridge zit.

Als je met dit soort scheermessen wilt reizen, pak je ze in je ingecheckte bagage in.

Zorg ervoor dat de messen goed zijn omhuld, zodat ze niet per ongeluk door je bagage kunnen snijden en een bagagehandler kunnen verwonden.

Lees hier alles over de beste veiligheidsscheermessen

Kun je een elektrisch scheerapparaat meenemen in een vliegtuig?

Als je de voorkeur geeft aan elektrische scheerapparaten, zul je blij zijn te weten dat ze ook zijn toegestaan ​​in een vliegtuig in je handbagage of ingecheckte bagage.

Misschien wil je deze met een beetje meer zorg verpakken om ervoor te zorgen dat ze niet kapot gaan, vooral als je jouw elektrisch scheerapparaat in ingecheckte bagage verpakt.

Werkt mijn elektrisch scheerapparaat in het buitenland?

Reis je internationaal met je elektrische scheerapparaat? Als dat zo is, moet je je bewust zijn van de verschillen in spanning en stekkerstijl van het ene deel van de wereld naar het andere.

Als je bijvoorbeeld in Europa woont en naar Amerika reist, heb je op zijn minst een stekkeradapter nodig om je elektrische scheerapparaat aan de muur te kunnen aansluiten.

Je hebt voor elk elektronisch apparaat een stekkeradapter nodig en ze zijn niet duur, dus het is de moeite waard om er een of twee voor je reis te halen.

Het andere probleem is de spanning. Tegenwoordig zetten de meeste elektronische apparaten de spanning automatisch om, dus als je je telefoon vanuit Nederland wilt opladen terwijl je in Azië reist, werkt het prima.

Maar andere items, zoals elektrische scheerapparaten, haardrogers en stijltangen, hebben vaak een converter nodig om goed te werken.

Als je jouw elektrische scheerapparaat aansluit zonder een converter te gebruiken, kan dit niet alleen je scheerapparaat doorbranden, maar kan het ook een stop in het gebouw doen uitslaan of zelfs een brand veroorzaken.

Je kunt het beste een dual voltage-scheerapparaat voor je reis kopen als je ergens naartoe gaat met een ander voltage. Je hebt nog steeds de stekkeradapter nodig, maar met een elektrisch scheerapparaat met dubbele spanning hoeft je je geen zorgen te maken over elektrische problemen.

Lees meer over de beste scheerapparaten

Kun je scheerschuim meenemen in je handbagage?

Als je een scheermes meeneemt, vraag je je misschien ook af of je scheerschuim mee kunt nemen in een vliegtuig.

Scheerschuim is toegestaan, maar het wordt als een vloeistof beschouwd, dus je moet de standaardregels voor het verpakken van vloeistoffen volgen om het mee te nemen (en let op de hoeveelheid).

Dit betekent dat de container met scheerschuim 100 ml of minder moet zijn en in een heldere vloeistofzak van 1 liter moet passen als je van plan bent het in te pakken.

Als je het scheerschuim in ingecheckte bagage verpakt, kan het groter zijn, maar ik zou het nog steeds aanbevelen om het in zijn eigen tas te doen voor het geval het tijdens het lekken lekt als gevolg van veranderende luchtdruk.

Lees ook: elektrische tandenborstels die handig zijn op reis

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.