Top 100 jonge selfmade miljonairs van Quote | Dit zijn ze

door sulo | Geupdate op:  27 februari 2022
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

De nieuwe Top 100 jonge selfmade miljonairs van Quote is weer uitgekomen. Mightygoodman duikt in dit nieuwe magazine en bespreekt alle interessante miljonairs.

Wil je nou ook in dit magazine komen? De ondergrens van deze editie is 11 miljoen euro.

Top 100 jonge selfmade miljonairs

Allereerst bespreken we de mannelijke top 5 van het lijstje

Nummer 1: Stijn Koster – 200 miljoen

Op nummer 1 staat Stijn Koster (36), ex-eigenaar en oprichter van i3D.net, dat zorgt dat onlinespellen zoals FIFA probleemloos kunnen draaien.

In 2002 richtte hij het bedrijf op om het vervolgens in 2019 voor een mooi bedrag te verkopen aan het Franse Ubisoft.

Alhoewel er geen exacte bedragen bekend zijn rondom de overname, wordt er van een bedrag van rond de 250 miljoen euro uitgegaan, afhankelijk van de earn-out.

Met de grote groei van de afgelopen maanden doordat veel mensen thuis ‘werken’ (lees: gamen) kan dit bedrag zomaar eens werkelijkheid worden.

Deze week stond Stijn Koster ook nog in het nieuws als een van de investeerders die Roda JC van een faillissement gaat redden.

Nummer 2: Ali Niknam – 125 miljoen

Op nummer 2 van deze editie staat Ali Niknam, oprichter van onder andere TransIP en Bunq. TransIP, dat tegenwoordig door het leven gaat als Team.Blue door een fusie, is naar eigen zeggen minimaal een miljard euro waard.

Toch zijn er niet alleen maar inkomsten. Hij moet ook steeds bijstorten bij zijn andere bedrijf; Bunq. Hierin heeft hij al 40 miljoen gestort en dit gaat voorlopig nog wel even door.

Maar ja, met zulke diepe zakken kan je wel wat investeren om iets op de langere termijn rendabel te krijgen.

Nummer 3: Bram Bastiaansen – 120 miljoen

Op nummer 3 staat Bram Bastiaansen, oprichter en CEO van ACT Commodities Group BV.

Opgericht in 2009 en uitgegroeid tot een van de toonaangevendste handelshuizen op de wereldwijde markten voor milieugrondstoffen; CO2-emmisierechten, groen gas en olie.

Met 2 man vertegenwoordigd in de Top 5 zitten de mannen van ACT Commodities er warmpjes bij ondanks de corona crisis en hoeven we ons zeker geen zorgen te maken over ACT Commodities.

Nummer 4: Jaap Janssen – 120 miljoen

Nummer 4 is Jaap Janssen, mede-eigenaar en oprichter van ACT Commodities Group BV.

Helaas op veel te jonge leeftijd overleden, hij is slechts 40 jaar oud geworden. Of Jaap ziek was, of waaraan hij precies is overleden is niet bekend. 

Nummer 5: Wouter Bakker – 115 miljoen

De nummer 5 op de lijst, maar de eerste die rijk is geworden met ordinair producten schuiven. Met VidaXL importeert hij containers vol met goedkope spullen uit China en verkoopt ze vervolgens aan mensen die voor een habbekrats spullen willen kopen.

In 2018 behaalde VidaXL nog een nettowinst van 45 miljoen euro, maar dit komt grotendeels voort uit de winst van 36 miljoen euro op de verkoop van hun bedrijfshal in Venlo.

Zonder deze eenmalige winst houden ze ‘slechts’ 9 miljoen euro winst over, wat 50% minder is dan een jaar eerder. Moeten we ons al zorgen beginnen te maken?

Vrouwelijke jonge selfmade miljonairs

Met de komst van één nieuwe vrouw is het aantal vrouwen in de Top 100 jonge selfmade miljonairs gegroeid naar vier, wat een teleurstellend aantal is.

Of het aan de vrouwen zelf ligt of door het feit dat ze beter verstopt zitten is lastig in te schatten. Opvallend is wel dat tussen de vijf BN’ers er twee vrouwen zitten.

1. Doutzen Kroes, nummer 28 – 30 miljoen

Op nummer 1 bij de vrouwen staat natuurlijk Doutzen Kroes.

Dit topmodel heeft haar vermogen natuurlijk onder andere vergaard met modellenwerk, maar ook met samenwerkingen met grote merken en een kledinglijn die ze samen met Nikkie Plessen heeft opgezet.

Het voordeel is dan natuurlijk dat je zelf het gezicht bent van de kledinglijn. Ook is ze het gezicht van L’Oréal Paris. Zo is Doutzen Kroes niet alleen succesvol model maar ook onderneemster.

2. Nikkie Plessen, nummer 32 – 28 miljoen

Zie nummer 4 bij de Top 6 BN’ers hieronder.

3. Lara Stone, nummer 68 – 15 miljoen

Op nummer 68 komen we de Nederlands-Britse Lara Stone (36) tegen.

Dit model is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle modellen ter wereld, maar haalt tegenwoordig vooral het nieuws in Engeland als ze gaat shoppen voor een verlovingsring met haar vriend en vastgoedjongen David Grievson.

4. Loes Daniels, nummer 72 – 14 miljoen

Op nummer 72 staat de laatste vrouw in de top 100; Loes Daniels. Eigenaar van Experiencegift samen met Jorik Schröder die op plek 75 staat.

Met hun bedrijf verkopen ze giftcards voor producten over de hele wereld, geen slechte business dus.

Dit zijn trouwens de duurste huizen in Nederland

Top 6 BN’ers in lijst jonge selfmade miljonairs

1. Martin Garrix, nummer 20 – 45 miljoen

Op nummer 20 komen we de eerste BN’er tegen; Martin Garrix (24) , tevens ook de jonge miljonair van de top 100.

Zoals de meeste wel zullen weten verdient Garrix zijn centen door plaatjes te draaien over de hele wereld. In 2018 nam zijn eigen vermogen nog toe met 13 miljoen euro tot 29 miljoen, en dit zal in 2019 alleen maar meer geweest zijn.

Toch is de vraag wat de corona crisis van invloed gaat hebben op zijn financiële vermogen nu hij geen (live) plaatjes meer kan draaien.

2. Doutzen Kroes, nummer 28 – 30 miljoen

Zie nummer 1 bij de top 4 vrouwen hierboven.

3. Nick van de Wall, nummer 31 – 30 miljoen

De derde BN’er is DJ Afrojack, oftewel Nick van de Wall. Ondanks de belastingschuld die hij tussen 2012 en 2014 opbouwde wordt zijn vermogen nog steeds geschat op zo’n 30 miljoen.

Tegenwoordig is de dj inwoner van Dubai geworden, misschien om het strafrechtelijke onderzoek wegens belastingfraude deels te kunnen ontlopen.

Dat het nog steeds goed gaat met Afrojack blijkt ook uit dit filmpje, waar hij een exclusieve auto gaat aankopen en er op de valreep toch nóg een koopt, gewoon omdat het kan.

4. Nikkie Plessen, nummer 32 – 28 miljoen

Op nummer 32 staat Nikkie Plessen, modekoningin en investeerder bij het programma Dragon’s Den.

Eerder schreven we al een artikel over Nikkie en de mode labels waar ze eigenaar van is. Dat het goed gaat in de mode-industrie blijkt uit het vermogen dat met 16,7% toeneemt tot 28 miljoen tegenover vorig jaar.

5. Robbert van de Corput, nummer 36 – 22 miljoen

Op nummer 36 van de top 100 staat DJ Hardwell, alhoewel het tegenwoordig weer Robbert van der Corput is. In 2018 maakte hij namelijk bekend dat hij voor onbepaalde tijd ging stoppen met plaatjes draaien.

Begin dit jaar kwam er toch weer een nummer uit van Robbert en komen er steeds meer signalen dat hij zijn muziek carrière weer langzaam aan het oppakken is.  

Voor het geld zal hij het niet meer hoeven te doen, want met een vermogen van 22 miljoen euro kan hij het nog wel even uitzingen.

6. Demy de Zeeuw, nummer 71 – 15 miljoen

De laatste BN’er die we bespreken van de Top 100 is Demy de Zeeuw. De oud-voetballer van onder meer Ajax en AZ runt tegenwoordig succesvolle bedrijven als BALR en 433.

Eerder schreven we al een uitgebreid artikel over Demy de Zeeuw waar zijn voetbal en ondernemer carrière besproken wordt.

Opvallend op het lijstje

Tot slot nog even een paar namen uit de Top 100 jonge selfmade miljonairs die ons op zijn gevallen. 

Salar Azimi, nummer 84 – 12 miljoen

Op nummer 84 in deze editie vinden we Salar Azimi. Misschien gaat niet bij iedereen gelijk een belletje rinkelen bij zijn naam, echter zien we deze meneer regelmatig terugkomen in interviews en programma’s als Steenrijk Straatarm.

Algemeen bekend is dat hij erg graag in de Quote wil staan met zijn vermogen, terwijl dit volgens Quote lange tijd niet voldoende was.

Zodra we interviews zoeken van Salar Azimi komen veelvuldig zijn auto’s voorbij die hij niet schroomt om te laten zien.

Tevens is Salar Azimi ook een groot voetbalfan; zo beloofde hij een spelerselectie een ton als ze promoveren of handhaven in de Eredivisie, en is hij momenteel eigenaar van een Belgische amateurvoetbal vereniging.

Een opvallende persoonlijkheid dus.

Bram Veroude, nummer 100 – 11 miljoen

Uiteraard willen we natuurlijk ook nog even de hekkensluiter van de Top 100 jonge selfmade miljonairs behandelen; Bram Veroude.

Hij is eigenaar van MagicFX en naar eigen zeggen ‘Chief Confetti’. Met zijn bedrijf levert hij confetti kanonnen, vlammenwerpers en zeepbellenblazers voor de grootste evenementen ter wereld.

Wie had dat gedacht, in de Quote staan als professioneel confetti schieter.

Zelf ook in de Quote volgend jaar? Je kunt beginnen met deze Top 5 Ondernemersboeken die je gelezen moet hebben

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.