De totale waarde van de autocollectie van Joel Beukers

door sulo | Geupdate op:  4 november 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Zo’n twee en een halve week geleden maakte Joel Beukers via zijn Instagram bekend dat hij zijn Rolls Royce Phantom heeft ingeruild voor een Lamborghini Urus.

Dit zorgt ervoor dat de waarde van zijn auto collectie stijgt tot een miljoen! De reden voor de wissel: de Rolls Royce was toch iets te groot om door de PC Hoofdstraat te ‘flaneren’.  

Een luxeprobleem dus, en laat dat nou iets zijn waar wij graag over schrijven.

Waarde van de autocollectie van Joel Beukers

In dit artikel zetten we alle auto’s op een rijtje en bepalen we de totale waarde van de autocollectie van Joel Beukers

De online fitness goeroe gebruikt zijn auto’s voornamelijk voor marketing doeleinden voor zijn bedrijf Cleannutrition BV. En eerlijk is eerlijk, je houdt er van of niet maar het gaat hem bijzonder goed af. In een aantal jaar heeft hij een heus (online) imperium opgebouwd waar zijn auto’s regelmatig de revue passeren. Lamborghini, Ferrari, Maserati zijn dan ook niet de minste merken en de grote vraag is dan ook wat de waarde van die auto’s allemaal wel niet is.

Laten we beginnen bij zijn eerste auto: de Maserati Quattroporte uit 2010 die met 402 PK in 5.6 sec sprint naar 100 km/h. Ondanks de nieuwwaarde van 189.431 EUR ligt de waarde van de auto volgens verschillende auto verkoop websites rond de 30.000 EUR.

Maserati Quattroporte - 30.000 EUR van Joel Beukers
Maserati Quattroporte – 30.000 EUR

Nadat de ondernemer zag dat zijn inkomsten uit Facebook advertising achteruit liepen besloot hij het over een andere boeg te gooien. Om daad bij woord (levenstijl) te voegen schafte hij een Lamborghini Hurucan aan. Deze 612 pk sterke auto uit 2016 (nieuwwaarde: 310.722 EUR) luidde het begin van zijn imposante collectie in en representeert een waarde van zo’n  210.000 EUR

Dat deze auto nog in de collectie van de schreeuwkoning zit ligt aan het feit dat hij er op het laatste moment toch geen afscheid van kon nemen tijdens zijn aanschaf van de Ferrari 812 Superfast.

De Lamborghini Hurucan – 210.000 EUR van Joel Beukers
De Lamborghini Hurucan – 210.000 EUR

Daarmee komen bij de derde auto uit de collectie: de Ferrari 812 Superfast (nieuwwaarde: 439.720 EUR) uit 2018. Met maar liefst 797 pk sprint deze auto in 2.9 Sec naar de 100 km/h. Waarde? Nog steeds zo’n 400.000 EUR.

Ferrari 812 Superfast
De Ferrari 812 Superfast – 400.000 EUR

De vierde auto uit de collectie is een BMW X5 uit 2001. Dat deze auto geen enorme waarde heeft mag wel blijken uit de filmpjes op het YouTube kanaal van Joel Beukers. Zo zien we onder andere hoe hij met de BMW X5 een kippenhok kapot rijdt. We schatten de waarde dan ook op zo’n 5.000 EUR.

BMWX5-kippenhok kapot rijden
BMW X5 – 5.000 EUR

Wat veel mensen niet weten en ook niet vaak terugkomt in de Instagram posts of YouTube video’s is dat de vrouw van Joel Beukers rijdt in een Range Rover Evoque. Deze auto uit 2017 is de ideale auto om zich anoniem met het gezin over de weg te begeven. Er is dan ook niet zoveel bekend over deze auto en daarom pakken we een gemiddelde waarde van 40.000 EUR voor de Range Rover Evoque

Lees ook: de totale waarde en boten collectie van Rafael Nadal

Range Rover Evoque van joel beukers

Range Rover Evoque – 40.000 EUR

De laatste auto die bij de autocollectie is gekomen is de Lamborghini Urus. De auto waar hij zijn Rolls Royce voor heeft ingeruild. Echter zal hij daar nog flink wat bij hebben moeten leggen. Zijn Rolls Royce staat namelijk te koop voor 110.000 EUR, terwijl een Lamborghini Urus al snel over de 300.000 EUR gaat. Omdat er nog niks bekend is over het kenteken van de auto en de (vele) opties schatten wij de waarde op zo’n 300.000 EUR.

Lamborghini Urus van Joel Beukers
Lamborghini Urus – 300.000 EUR, foto van “Lamborghini Urus” van Rutger van der Maar op Flickr onder Creative Commons

Hiermee komen we op een totaal van 985.000 EUR. Toch niet verkeerd voor iemand die voedingssupplementen online verkoopt.

Lees ook: dit zijn de auto’s van Mo Bicep

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.