Vermogen Peter Gillis

door sulo | Geupdate op:  17 november 2022
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Peter Gillis is door zijn tv-serie ‘Massa is Kassa’ een bekende Nederlander. In deze tv-serie zien we de rijkdom van de familie Gillis. Met een geschat vermogen van 85 miljoen euro kan Peter zichzelf ‘rijk’ noemen. Enkele jaren geleden zagen we de eigenaar van Oostappen Groep Vakantieparken in de Quote 500. Zelf schat hij zijn vermogen op 250 miljoen euro.

Wie is Peter Gillis?

Peter Gillis is een Brabantse ondernemer en investeerder die geboren is op 20 maart 1962 in Rijen. Zijn ouders hadden een camping in Rijen. Vroeger, had Gillis het niet breed, vaak kregen ze geen avond eten, omdat zijn ouders hier geen geld voor hadden. Sinds jongs af aan werkte hij op de camping van zijn ouders. 

Op dit moment heeft zijn bedrijf 10 recreatieparken. In totaal kunnen hier méér dan 50.000 mensen slapen. Peter, heeft zichzelf letterlijk omhoog moeten werken. Doordat hij hard gewerkt heeft, heeft hij veel vermogen opgebouwd. In de komende jaren wordt het stokje zeer waarschijnlijk overgegeven aan zijn zoon Mark. In de nacht van 6 op 7 november vond de overval op Mark Gillis plaats. 

Sinds deze gewelddadige overval staat hij minder in de spotlights.  

Villa Peter Gillis

Massa is Kassa

Tot enkele jaren geleden – was Peter Gillis – een onbekende Nederlander. Op 21 augustus 2020 werd de eerste aflevering ‘Massa is Kassa’ uitgezonden op SBS6. Talpa, wist niet wat ze moesten verwachten, uiteindelijk werd het een groot succes.

Bijna alle afleveringen van Massa is Kassa worden meer dan 1 miljoen keer bekeken. Hierdoor is de eigenaar van Oostappen Groep Vakantieparken in korte tijd een bekende Nederlander geworden. Net zoals zijn vriendin Nicole.

In de periode tussen 21 augustus 2020 en 11 oktober 2022 werden er 57 afleveringen gemaakt. In het najaar van 2022 begint het 8ste seizoen alweer. Eén seizoen van de realityshow bestaat uit 8 aflevering.

De eerste aflevering van ‘Massa is Kassa’ werd 622.000 keer bekeken.  De aflevering van 15 maart 2022 werd het meest bekeken. In totaal haalde deze aflevering 1.117.000 kijkers.

Peter Gillis is de eigenaar van Oostappen Groep Vakantieparken

In 1986 werd het bedrijf opgericht door Peter, zijn broer en zijn zus. Het drietal kocht Vakantiepark Standpad. Toen, telde het park van 50 hectare 300 vaste plaatsen, daarnaast waren er nog 200 toeristische plaatsen.

Na enkele jaren kocht Peter zijn broer en zus uit, waarna hij de enige eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken. 12 jaar nadat hij zijn eerste pak kocht, kocht hij zijn tweede park ‘Blauwe meer’. Dit recreatiepark vind je in Lommel. Tot 2017 kocht hij nog 11 parkeren, daarna verkocht hij 3 parken om zijn schulden bij de bank af te lossen. Op 5 december 2019 verkocht hij Marina Beach voor 61,28 miljoen euro aan een projectontwikkelaar.

Het is dus niet gek dat Peter Gillis zijn vermogen hoger schat, dan zakenblad Quote.

Quote 500

Peter Gillis stond met een geschat vermogen van 85 miljoen euro 4 jaar lang in de Quote 500. In dit zakenblad staan de 500 rijkste mensen van Nederland. Volgens Quote, behoorde Gillis hiertoe. Nadat hij er 4 jaar achter elkaar instond, was de verbazing groot toen hij de Quote 500 niet haalde.

Dit komt mede doordat hij zijn vermogen veel hoger schat, dan analisten. Of we hem ooit nog terugzien in de Quote 500, is nog maar de vraag. De journalisten van dit zakenblad, lijken niet erg onder de indruk van de Brabantse ondernemer.

Dit is het vermogen van Peter Gillis

Wanneer we de schattingen van zakenblad ‘Quote’ volgen, heeft hij een vermogen van 85 miljoen euro. Naar onze berekening, klopt dit niet. Zijn vakantieparken, vastgoed en overige bezittingen, zijn naar onze berekening, meer waard dan 85 miljoen euro. We schatten het vermogen van Peter Gillis op 100 miljoen euro. Hij is met niks begonnen, en heeft zichzelf opgewerkt tot succesvol ondernemer. Hiervoor kan je alleen maar respect hebben.

Lees ook: Vermogen Bill Gates

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.