Waar komt Patas vandaan?

door sulo | Geupdate op:  3 mei 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Waar komt Patas vandaan?

Ik heb even wat gegoogled en Patas komt in het Spaans voor als poot van een dier. Hoewel de betekenis regionaal nog wel kan verschillen, en wordt ook soms wel gebruikt om voet of been aan te duiden. In de urban dictionary wordt het in ieder geval vertaald als voeten, dus het is in ieder geval al verbasterd naar de menselijke variant.

Patas is schoenen in straattaal

In de Nederlandse straattaal is Patas je schoenen. Het wordt met name gebruikt om gympen te omschrijven. De straattaal in het Nederlandse landschap is eigenlijk een volwaardige afzonderlijke taal geworden van ABN, net als dat Fries dat is. Als je het niet kunt spreken kun je het eigenlijk ook niet goed begrijpen. Sommige vlagen pak je misschien wel mee, dat lukt je ook bij Fries of achterhoeks, maar het hele gesprek kun je niet precies volgen.

Als je niet van de straat bent gaat het je niet lukken om alles te begrijpen. Het wordt namelijk met name ingezet als een soort code taal. Een taal die ook telkens verandert. Je moet onderdeel zijn van de club wil je alle ins- en outs kunnen begrijpen.

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.