Won yip (mr. damsquare) – horeca- en vastgoedtycoon

door sulo | Geupdate op:  5 november 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Won Yip, ook wel mr. Damsquare genoemd, is horecaondernemer en vastgoed tycoon. Hij bezit onder andere alle cafés op de Dam. Zijn eerste café kocht hij in Goes op 19-jarige leeftijd. Twee jaar later kwam hier zijn eerste café op de Dam bij zonder ooit in Amsterdam te zijn geweest. Inmiddels heeft Won Yip vastgoed en investeringen over de hele wereld, denk aan Londen, New York, Miami, Los Angeles, Istanbul en Dubai. Won Yip mr Damsquare In 2016 kocht hij een penthouse aan de Amsterdamse Houthavens. Met een oppervlakte van 1.440 vierkante meter en een prijskaartje van 16 miljoen was dit het grootste en duurste penthouse van Nederland. Naar verluidt heeft hij in de biedingen zelfs Brad Pitt achter zich gelaten. Inmiddels is het penthouse omgebouwd tot vier appartementen, waarvan hij er inmiddels drie heeft verkocht.

Alhoewel het vermogen van de ondernemer zich lastig laat schatten, tonen zijn vastgoedportefeuille (schuldvrije ondernemingen) en zijn aankoop van het duurste penthouse van Nederland aan dat hij en de komende generaties zich waarschijnlijk geen zorgen hoeven te maken over geld. Zijn vermogen wordt minimaal geschat op een bedrag met zeven nullen.

Dit voorjaar zal Won Yip, naast Nikkie Plessen (zie vorig artikel) ook te zien zijn bij Dragons’ Den. Een programma waar startende of strijdende ondernemers hun ideeën pitchen bij rijke ondernemers. Naast Won Yip en Nikkie Plessen zullen Shawn Harris, Pieter Schoen en Michel Perridon dit voorjaar te zien zijn als Dragons bij de hernieuwde versie van Dragons’ Den op WNL, gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck.

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.