5 beste reisstekkers adapters & converters voor elk land beoordeeld

door sulo | Geupdate op:  30 november 2021
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Als je van plan bent om naar het buitenland te reizen, is de kans groot dat je tijdens je verblijf het contact met de rest van de wereld niet wilt verliezen.

Omdat we allemaal zo graag onze smartphones, laptops en andere elektrische apparaten overal gebruiken, zorgen slimme reizigers dat ze onderweg ook kunnen opladen.

Als je de juiste reisstekker of converter meeneemt, zit je nooit zonder – maar met zoveel variaties kan het lastig zijn om te weten wat je nodig hebt.

Beste reisstekkers

Wanneer je op zoek bent naar een complete reisstekker die je eigenlijk overal ter wereld kunt gebruiken (behalve in Afrika!) dan zou ik deze Travelmore aanbevelen. Het is namelijk een van de weinige met 4 USB poorten en een stekker ingang, die ook 2000 watt aankan, dus geschikt voor ook je haardroger of stijltang en dat soort hoge voltage apparaten.

Maar er zijn er meer, met converters of meer ingangen, en ook een paar goedkopere opties.

Dit zijn de beste reisstekkers voor verschillende reisdoelen:

Reisstekker Afbeeldingen
Beste complete reisstekker: Travelmore 2000 watt (ook haardrogers, stijltangen, laptops) Beste reisstekker voor haardrogers, stijltangen, stoomstrijkijzers: Travelmore 2000 watt

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste voor de technisch afhankelijke reiziger: Fedec Universele reisstekker Beste voor de technisch afhankelijke reiziger: Fedec Universele reisstekker

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste adapter & omvormer: Bestek reislader Beste adapter & omvormer: Bestek reislader

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope compacte stekker en wandoplader: KwMobile

Beste goedkope compacte stekker en wandoplader: KwMobile

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste allround reisstekker set: Fal Parts 7-delig Beste allround reisstekker set: Fal Parts 7-delig

(bekijk meer afbeeldingen)

Heb ik een reisadapter of -converter nodig?

De wereld is al enorm klein geworden, en hoewel we allemaal één wereld zijn, gebruiken we niet allemaal dezelfde stopcontacten.

Verschillende landen gebruiken verschillende soorten stopcontacten en stopcontacten, wat betekent dat wat thuis voor je werkt, niet noodzakelijkerwijs werkt als je weg bent.

Verschillende landen hebben ook een breed scala aan elektrische spanningen die door hun draden lopen. In de VS werkt elektriciteit bijvoorbeeld op 110-120 volt, terwijl veel andere landen dat hebben opgevoerd tot 220-240 volt.

Dit is van belang, omdat je jouw apparaten kunt doorbranden als je ze blootstelt aan een hogere spanning dan waarvoor ze zijn ontworpen.

Maar heb je een reisadapter of een converter nodig? Misschien moet je ze allebei kopen?

Eerst moet je de spanning van jouw apparaat vinden door de gedetailleerde informatie te controleren, geschreven op het apparaat zelf of op de AC-doos van het netsnoer.

Als basisgids hebben elektrische apparaten 3 verschillende soorten spanning: enkel, dubbel of meervoudig.

Waar moet je op letten bij het kopen van een reisstekker?

Zodra je jouw voltage kent, zijn dit de belangrijkste punten om te beslissen welke adapter/converter je moet kopen:

Als je naar een land reist waar de uitgangsspanning compatibel is met jouw apparaat, hoef je je geen zorgen te maken over het kopen van een omvormer.

Je hebt waarschijnlijk nog steeds een adapter nodig om in het stopcontact te steken, dus lees verder voor meer informatie over reisadapters.

Reisadapters voor verschillende landen

Er zijn ten minste 15 verschillende erkende soorten stopcontacten in de wereld, allemaal met verschillende pinnen en voltages.

Hoewel dit niet betekent dat je 15 verschillende adapters in je tas moet gooien voordat je van huis gaat, betekent het wel dat je je onderzoek moet doen voordat je van huis gaat.

De meeste landen waar je naartoe reist, vallen in een van de 4 soorten outlets voor de VS, het VK, Australië en Europa.

Je kunt gemakkelijk adapters en converters kopen die zijn gemaakt om aan de vereisten van je bestemming te voldoen, en je kunt zelfs pakketten kopen met een combinatie van opties voor verschillende bestemmingen.

Reisadapters & Wattage

Wattage is de hoeveelheid stroom die nodig is om een ​​elektrisch apparaat of apparaat te laten werken.

Omdat je je adapter nodig hebt om het wattage van je apparaat of apparaat aan te kunnen, moet je weten waar je mee te maken hebt voordat je de stekker in het stopcontact steekt.

De meeste apparaten hebben een label met het wattage. Als dit om welke reden dan ook niet het geval is, kun je het wattage berekenen met behulp van deze eenvoudige formule:

Vermenigvuldig de spanning met de stroomsterkte (ampère of A) om het wattage te berekenen.

Voorbeeld: Een apparaat met een spanning van 110 en een stroomsterkte van 1,5 is 165 watt (110 x 1,5 = 165 watt).

Wanneer je op zoek bent naar een reisadapter, moet je weten hoeveel watt hij aankan. Als het niet sterk genoeg is om de energiestroom die er doorheen gaat aan te kunnen, kun je een zekering doorslaan of je apparaat binnen enkele minuten doorbranden.

Apparaten die verwarmen, verbruiken meestal het meeste watt, dus zaken als reisföhns en stijltangen voor op reis zijn de items om op te letten.

Beste reisadapters beoordeeld

Nu je wat meer weet over de technische aspecten van reisadapters, is de volgende stap het kiezen van de juiste adapter voor jouw bestemming die aan alle stroomvereisten van je apparaten kan voldoen.

Hier zijn enkele van de best presterende, handigste en beste reisklare adapters die je kunt kopen.

Beste complete reisstekker: Travelmore 2000 watt (ook haardrogers, stijltangen, laptops)

Beste reisstekker voor haardrogers, stijltangen, stoomstrijkijzers: Travelmore 2000 watt

(bekijk meer afbeeldingen)

Een gestroomlijnde zwarte doos die minimalistisch chic biedt en de mogelijkheid om spanning om te zetten, dit uber-coole apparaat is de perfecte adapter/converter-combinatie voor meer dan 150 van ’s werelds meest bezochte landen.

Met de mogelijkheid om telefoons, laptops en bijna alles op te laden, zet de One World Travel Adapter buitenlandse elektriciteit om van 220-240V naar 110-120V voor al je Europese apparaten.

De LED-stroomindicator geeft aan dat de adapter zijn werk doet, terwijl de overstroom (overbelasting), hoge temperatuur, kortsluiting en overspanningsbeveiliging je apparaten veilig houden terwijl ze worden opgeladen.

Tip: Deze reisadapter kan 2000 W aan, waardoor het een goede keuze is voor elektrische apparaten met een hoger wattage.

Hij was voor ons onmisbaar bij onze reis naar Singapore, waar ze de UK stekkers gebruiken en we konden zelfs wat besparen op alle adapters omdat er direct USB in kon:

Travelmore reisadapter in stopcontact in Singapore

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit high-tech blok biedt bijna volledige wereldwijde dekking en laadt tegelijkertijd tot 5 apparaten snel op met vier USB-poorten van 3,5 ampère, en het biedt een AC-spanning van 100-250 V, maximaal 2000 watt met een ingebouwde veiligheidszekering van 6 ampère.

Of je nu je laptop moet opladen of je haar moet krullen, deze stroomstekker met stroomstoot- en stekkerbescherming houdt jou en je apparaten veilig en ingeschakeld terwijl je ronddwaalt.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste voor de technisch afhankelijke reiziger: Fedec Universele reisstekker

Beste voor de technisch afhankelijke reiziger: Fedec Universele reisstekker

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze multifunctionele reisadapter dekt jouw stroombehoeften in meer dan 150 landen.

Veiligheidsgecertificeerd en boordevol functies, zoals een dubbele overbelastingszekering van 8 A, veiligheidsluiken en een plug-lock-systeem, deze kleine schoonheid wordt geleverd met 4 USB-poorten, 1 USB C en een enkele AC-aansluiting die tot 6 high- snelheid apparaten super snel.

Het kan kan ook 880W bij 110V en 1840W bij 240V aan, maar het zet geen spanning om. De Fedec is compatibel met alle USB-apparaten, inclusief iPhones, tablets en digitale camera’s, en kan overal ter wereld uw 1-stop-oplossing zijn voor digitale connectiviteit.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste adapter & omvormer: Bestek reislader

Beste adapter & omvormer: Bestek reislader

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze Bestek universele reisadapter is zo veelzijdig dat je hem kunt vullen met je favoriete apparaten en jezelf helemaal kunt opladen.

Slim ontworpen om tegelijkertijd 7 apparaten op te laden met zijn 4 USB-oplaadpoorten, een gecombineerde 6A-uitgang en 3 AC-aansluitingen die een maximaal vermogen van 250 W ondersteunen, je zult versteld staan ​​van het uitgangsvermogen.

Het gepatenteerde ontwerp maakt dit een superveilige optie voor reizigers met veel technologie, met bescherming tegen overstroom, overbelasting, oververhitting en kortsluiting.

Dit is een allround supercharger die vrijwel overal ter wereld werkt en zelfs 24 maanden garantie heeft.

Check de laatste prijzen hier

Beste goedkope compacte stekker en wandoplader: KwMobile

Beste goedkope compacte stekker en wandoplader: KwMobile

(bekijk meer afbeeldingen)

Hersenen en schoonheid zijn standaard in deze slanke en compacte reisstekker die een maximaal vermogen van 34 W/6,8 A kan leveren.

Thermisch materiaal beschermt tegen oververhitting en de technologie in de stekker beschermt tegen overbelasting van het apparaat en overbelasting van je apparaten.

Deze compacte universele adapter is goedkoper dan veel adapters op deze lijst, maar het kan iets meer gedoe zijn met het verwisselen van de adapterkoppen.

Een van de beste probleemloze aanpassingen.

Deze stroomadapter in zakformaat biedt plug-adapters voor gebruik in meer dan 150 landen.

Deze stekkeradapter kan het elektrische wattage niet omzetten of verminderen en wordt daarom niet aanbevolen voor je apparaten van meer dan 110 watt (zoals haardrogers of stijltangen).

Maar je kunt de 2- of 3-pins hulpstukken uitschuiven om je laptop, iPhone of ander apparaat aan te sluiten en op te laden.

Check de laatste prijzen hier

Beste allround reisstekker set: Fal Parts 7-delig

Beste allround reisstekker set: Fal Parts 7-delig

(bekijk meer afbeeldingen)

Laat me je de ultieme selectie van geaarde universele reisstekkeradapters voor de grote ontdekkingsreiziger voorstellen. Met een keuze uit 7 verschillende stekkercombinaties, heb je overal toegang tot stroom.

Voller dan veel van de alles-in-1 opties, het enige nadeel van deze set is dat je wat ruimte in je reistas verliest. Gebruiksvriendelijk en goed gelabeld, deze bieden eenvoudige maar effectieve oplossingen voor iedereen die vrijwel overal ter wereld bezoekt.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een reisstekker, reisadapter en een converter?

Een reisstekker is hetzelfde als een reisadapter, en daarmee kun je eenvoudig de ene elektrische stekker in de andere omzetten.

Er zijn 15 verschillende plugtypes die in de wereld worden gebruikt met een reeks pinnen. Verschillende delen van de wereld zullen verschillende spanningen gebruiken en dat is waar een converter verschilt van een adapter.

Als je een laagspanningsapparaat gebruikt in een hoogspanningsstopcontact, is de kans groot dat je het apparaat opblaast. Een converter zet de spanning om, zodat het veilig is.

De meeste apparaten en opladers zijn multivoltage of hebben een schakelaar om tussen voltages te schakelen, maar je kunt dit het beste controleren voordat je naar het buitenland reist.

Lees ook: dit zijn de reiskoffers die je niet kunt missen voor je big trip

Heb ik een adapter én een converter nodig?

Omdat niet alle landen dezelfde stopcontacten gebruiken, moet je controleren of je een adapter nodig hebt om je apparaten aan te sluiten.

Verschillende landen hebben ook een breed scala aan elektrische spanningen die door hun draden lopen en dat is waar een omvormer van pas komt. Als jouw apparaat een ander voltage gebruikt, moet je ook een omvormer aanschaffen.

Waar moet ik op letten bij een reisadapter?

De meeste landen waar je naartoe reist, vallen in een van de 4 soorten outlets voor de VS, het VK, Australië en Europa.

Je kunt gemakkelijk adapters en converters kopen die zijn gemaakt om aan de vereisten van jouw bestemming te voldoen, en je kunt zelfs pakketten kopen met een combinatie van opties voor verschillende bestemmingen.

Hoe werkt een universele reisadapter?

Met een universele reisadapter heb je meerdere opties voor stekkers of kun je de vorm van een stekker aanpassen aan de eisen van je bestemming. Hierdoor kun je 1 adapter aanschaffen om op meerdere bestemmingen te gebruiken.

Lees ook: 10 Beste Smartphones

Conclusie

Waar je ook heen gaat, er is een reisadapter of converter die je kan helpen.

Vergeet niet om jouw apparaten te controleren voordat je van huis gaat en een reisadapter te vinden die aan jouw behoeften voldoet, anders loop je het risico machteloos en zonder contact te zijn voor de duur van je verblijf!

Je zou ook kunnen hopen dat je de juiste adapter kunt kopen als je daar aankomt, maar ik zoud het niet aanraden. Je loopt het risico je apparaten te beschadigen als je adapters of converters gebruikt die niet veilig zijn.

Dus als de gedachte om zonder betrouwbare, veilige en grondig geteste elektrische adapters of converters te zitten te veel voor je is om over te piekeren terwijl je reist, koop dan zeker een fatsoenlijke adapter!

Lees ook: dit zijn de beste reis scheerapparaten, lekker klein!

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.