Beste roeitrainers 2022 + handige tips

door sulo | Geupdate op:  2 juli 2022
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

De beste roeitrainers hebben de kracht om bijna elke spier die je hebt aan een grondige workout te onderwerpen. Door zowel je boven- als onderlichaam aan te spreken, kan dit efficiënte toestel tot 80% van de spieren trainen bij elke slag, waardoor je zowel de spier- als je cardiovasculaire systeem in één keer kunt opbouwen.

Maar roeien is niet alleen goed voor cardio. Een goede roeitraining kan ook helpen om kracht op te bouwen, meer dan je zou verwachten.

Er zijn heel wat verschillende roeimachines, elk met hun eigen kenmerken en weerstandstype. Je kunt gaan voor een roeimachine met hydraulische weerstand, een met magnetische weerstand of een met een instelbaar weerstandsmechanisme. Je kunt een slimme roeier nemen of kiezen voor een opvouwbare roeimachine als je niet veel ruimte hebt. Welk kenmerk van een roeimachine voor je het belangrijkst is, hangt af van je voorkeuren voor trainingsapparatuur.

In onderstaande gids nemen we tips door waar je op moet letten bij het kopen van een roeitrainer, en stellen we de beste roeitrainers van dit moment aan je voor.

De aankoop van een roeimachine kan een van de beste beslissingen zijn die je neemt – of een complete geldverspilling. Voordat je overweegt een roeimachine te kopen, moet je er zeker van zijn dat je hem gaat gebruiken. Om fit en in vorm te geraken moet je de roeimachine minstens vier keer per week gebruiken, dus als je de actie van een roeimachine niet leuk vindt, zul je hem niet gebruiken. Als je er een in de sportschool hebt gebruikt en de actie bevalt je, dan is het waarschijnlijk een goede aankoop. Maar vergeet niet, de roeimachine in de sportschool zal een top commercieel model zijn en als je budget beperkt is zal het niet zo soepel aanvoelen of zo gemakkelijk te gebruiken zijn.

Gebruiksgemak: Roeimachines hebben van nature een lage leercurve – het algemene idee is om gewoon te gaan zitten en te roeien. Maar we weten dat er meer is dan dat. Gebruiksgemak heeft ook betrekking op het proces van het opzetten van de machine in je huis, hoe gemakkelijk het is om te beginnen, of er een bijbehorende app is, en of die leercurve (hoe steil ook) een dramatische invloed heeft op de volgende categorie: je ervaring.

Dus voordat je een roeimachine koopt stel jezelf de volgende vragen.

Concept2

Dit topmodel is geliefd bij roeiers, dankzij zijn onverslaanbare prestaties en data-tracking bekwaamheid. Het is het model dat gebruikt wordt in de meeste indoor roeiwedstrijden en geïnstalleerd is in sportscholen in het hele land. Het levert een soepele, comfortabele workout en het is ook nog eens relatief stil.

Bijhouden hoeveel je geroeid hebt (en beloond worden wanneer je mijlpalen bereikt) is eenvoudig met het Concept2 logboek. Al die gegevens worden gesynchroniseerd, wat betekent dat je ook kunt meedoen aan wedstrijden en jezelf kunt meten met andere gebruikers over bepaalde afstanden.

Hydrow Rowing Machine

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€1.437,99)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 04:46

Aangesloten fitnessapparatuur blijft aan populariteit winnen – en niet zonder reden. Niet alleen biedt het een interactieve methode om fit te blijven, maar de lessen en gestreamde content zelf dienen als krachtige motivatie om door te zetten. Op het gebied van roeien is Hydrow en haar roeimachine met de toepasselijke naam, de Hydrow Rowing Machine, een van de beste leveranciers van het soort verbonden inhoud waar fans van NordicTrack en Peloton dol op zijn geworden.

Gebouwd met een aluminium en stalen frame op een vlakke, antraciet polymeer body, is de Hydrow een duurzame en stevige roeier. Aan de voorkant van de machine is een HD-touchscreen bevestigd waarop je toegang hebt tot de bibliotheek met interactieve workouts. Deze workouts omvatten alles van on-demand routines, free rows in open zwemstijl, lichaamsspecifieke workouts en live lessen.

Sunny Health & Fitness Magnetic Rowing

De redelijk geprijsde en voor beginners geschikte Sunny Health & Fitness Magnetic Rowing Machine biedt een groot aantal handige functies: een comfortabele, zachte zitting; anti-grip handgrepen; een LCD-monitor die het aantal slagen, de tijd en het aantal verbrande calorieën bijhoudt; en acht niveaus van de met een knop instelbare magnetische weerstand voor verschillende intensiteiten.

Niveau twee is goed voor de warming-up voordat je verder gaat naar niveau drie en vier voor een zwaardere workout. Niveau vijf en hoger zijn intensiever, perfect voor lange cardio-opbouwende roeisessies. Niveau zeven is voor uithoudingsvermogen en sprints, terwijl niveau acht de grootste weerstand (en zwaarste workout) biedt.

Lees ook: Beste hometrainers 2022 + handige tips

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.