Herenparfum, tien keer neusje van de zalm

door sulo | Geupdate op:  24 september 2022
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Parfum, etherischer wordt het bijna niet. Een vleugje, een hint, het wordt ook opgebracht als miniem wolkje. Klinkt allemaal nogal vrouwelijk. Maar parfum is ook voor de man van waarde. Niet alleen omdat je in de kroeg van iemand te horen krijgt dat je echt lekker ruikt. Ook voor jezelf. Jij voelt je ook steviger in je schoenen staan als je je eigen opgebrachte luchtje zo nu en dan zelf ruikt. Het geeft een goed gevoel en geeft je vertrouwen een boost.

Top 10 herenparfum

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,79)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 03:03

Verkrijgbaar bij

bol.com (€69,08)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:58

Verkrijgbaar bij

bol.com (€62,07)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:57

Verkrijgbaar bij

bol.com (€56,30)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:57

Voor een ander en voor jezelf

Daarnaast is geur natuurlijk ook een verleider. Een goede date kan bijna niet zonder. Kleding, een verzorgd uiterlijk en een fijne geur zijn het trio waarmee je op een ander af kunt stappen. Veel mannen krijgen in de loop van hun leven een connectie met een bepaalde geur of geurlijn. Die nemen ze dan mee als een vast onderdeel van hun persoonlijkheid. Geur kan je zelfs kalmeren en dus een therapeutische werking hebben. Er zijn ook mannen die hun parfum afhankelijk maken van het seizoen. Die spuiten in de zomer dan iets dat naar citrus of granaatappel ruikt en in de winter naar kruiden.

Voorzichtig opbrengen

Eerst even een paar tips, ook omdat net ‘spuiten’ werd gezegd. Parfum is geen eau-de-toilette, het is een stuk sterker. Spuit dus niet meer dan 2 tot 4 keer. En als je parfum echt krachtig ruikt, ga dan eerder naar 2 keer. Vrouwen zijn trouwens niet zo gecharmeerd van mannen die hun parfum als waar stucwerk op hebben gebracht. Te dominant. Breng je parfum ook niet te vaak aan. Jij ruikt het wellicht op een gegeven moment niet meer, maar omstanders wel degelijk. Of vraag even aan iemand of diegene je parfum nog ruikt. En waar richt je je als geurspuiter op? Hals en kraag, achter de oren, polsen, de binnenkant van je ellebogen, dat zijn de plekken waar het parfum geregeld neerdaalt. Als je borsthaar hebt, is een spuitje daarnaartoe ook goed. Parfum hecht zich vrij goed aan haar.

Shop around

O ja, voordat we van start gaan met de lekkerste herenparfums die je momenteel kunt aanschaffen, nog even dit… koop niet altijd bij die ene winkel waar je gewend bent je parfum te halen. In de wondere wereld van het parfum duiken op de gekste plekken aanbiedingen op, of parfumgeuren waar je niet eerder weet van had. Het is echt zaak even te vergelijken voor je je geurwaaier om je heen spuit.

Top tien van gewaardeerde parfums

Dan die lekkerste herenparfums! De top tien is inwisselbaar. Dus ze krijgen niet goud-zilver-brons maar het zijn alle tien gouden kansen om een echt heerlijke geur te verwerven.

Donker

De Bvlgari Man in Black is de grote onbekende in het parfumlijstje. Voor mannen die van zware donkere geuren houden.

Sensueel

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,79)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 03:03

Joop! Homme dateert alweer van 1989 en is een echt sensueel parfum te noemen. Hinten van mandarijn, van heerlijke bergamot en Amalfi-citroen. Centraal in het parfum staan lelietjes-van dalen, het zoetsterke kardemom en kaneel. Aan de basis liggen tonen van sandelhout, vanille en pathchouli. Een frisse toevoeging aan je lichaam.

Zacht en sterk tegelijk

Jean Paul Gaultier Le Male is contrastrijk. Fris en zacht aan de ene kant en sensueel sterk aan de andere kant. Een parfum dat echt past bij zomerse dagen. Deze Gauliter vervlucht wel vrij snel dus zo nu en dan bijspuiten is wel handig.

Geslaagde Versace

Dan Versace The Dreamer. Dream on! Warm en bijzonder, voorzichtige toontjes van dragon en hollunger. Daarbovenuit een licht zoete geur met vanille en lavendel. Zelfs een hint van mandarijn. Wel twee keer door de dag heen spuiten om de geur vast te houden.

Evergreen

De Paco Rabanne Invictus heeft al menige badkamer gezien. Dit lekkere mannenluchtje doet het met laurier, gaiac hout, grapefruit en marinenoten. Zo ontstaat een sensueel luchtje dat vrouwen plezierig en niet te dominant vinden.

Eikenvanille

De Escentric Molecules lijkt wel voor iedereen geschapen. Mannen en vrouwen vinden het heerlijk. Het mannelijke accent komt van de tonen van eikenhout, een sloophamer van geur. Het lichte zoetje maakt het helemaal af. En een paar sprays in de ochtend zorgen er voor dat je de hele dag door lekker geurt. Deze geur blijft perfect hangen.

Een geur vol liefde

Verkrijgbaar bij

bol.com (€69,08)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:58

Een kwaliteitsparfummaker als Versace kan niet missen in dit tiental topparfums voor mannen. De Versace Eros verwijst naar de Griekse god van de liefde. Hoe een mannelijk parfum goddelijk lekker kan uitvallen! De compositie is gebaseerd op munt en groene appel, met oriëntaalse noten van amber, vanille en geranium. In de basis geurt deze parfum naar cederhout en eikenmos. Ook bij de Versace Eros is een dosis per dag voldoende om de aandacht te blijven trekken.

Klassieke schoonheid

Verkrijgbaar bij

bol.com (€62,07)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:57

Viktor & Rolf komt met de Spicebomb aanzetten, al 15 jaar op succes getest. Als een specifieke geur het zolang volhoudt moet het wel een klassieker zijn. Mannen weten dat dit een doordachte en beproefde keuze is. Met geurhinten van bergamot, saffraan, roze peper en zelfs iets van leer is een geurengamma geschapen die wonderwel geslaagd is. Is aan de prijzige kant maar dan heb je ook een stayer voor de hele dag. Even in de ochtend op je huid toetsen en verder waaier je de hele dag een heerlijke klassieker uit.

Parfum met schouders

Verkrijgbaar bij

bol.com (€56,30)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:57

Hugo Boss heeft met Bottled Night een intense en kruidige geur gecomponeerd. Mannelijker krijg je een parfum bijna niet. En juist bij dit parfum is voorzichtigheid een gouden greep. Iets teveel opspuiten en omstanders gaan denken dat je bij een parfumerie werkt.

Mediterraanse frisheid

Dolce & Gabanne heeft haar lijn ook spieren gegeven met de Light Blue Eau Intense. Op mooie dagen gaat dit frisse parfum als een tierelier. De bergamot, mandarijnen en het grapefruit zetten je zo aan de Middellandse zee. Een geur die zonlicht, aangenaam klimaat en laissez faire ondersteunt.

Als vrouwen het voor het zeggen hadden…

Dat waren de tien geijkte herenparfums met verrukkelijke mannengeuren. Hiervoor gaan is kiezen voor vertrouwde kwaliteitsgeuren. Geuren die je aankan en die bij je horen. Alleen moet je dat natuurlijk niet tegen de vrouwen zeggen. Die hebben vaak net een iets ander lijstje voor je in de aanbieding. Bijvoorbeeld de Chanel Bleu de Chanel die in een vrouwenneus gevangen wordt als een aangename douche. De dames zweren ook bij een mannenparfum als Tom Ford Black Orchid die een magische vibe zou hebben. Of de A*men van Thierry Mugler waar dames de pit van de echte man in herkennen. Een bijzonder mannenparfum met extracten van koffie en pepermunt. En tot slot kopen vrouwen voor hun mannen ook graag een flacon YSL L’Homme. Populair dus en het schijnt qua geur ook nog kalmerend te werken.

Testcursusje

Gewapend met al deze feitjes over topparfums kun je online of in de stad nu het geurtje zoeken dat het best bij jou past. Nog even een tip over het testen van geurtjes. Druppel wat parfum op je pols of op de rug van je hand. Je neus tegen een parfumflacon houden, heeft niet zoveel zin. Het parfum begint pas te werken als het in contact komt met je huid. Zet ook niet meteen je snufferd tegen de huid maar wacht even. Geur gaat pas na een tijdje voor je neus openbloeien. De warmte van je lichaam doet zijn bevrijdende werk zodat alle geurnoten goed vrijkomen. En dan mag je neus er pas voorzichtig boven hangen. En ruik je wat de parfumindustrie tegenwoordig kan: geurgoud smelten.

Lees ook: Beste Scheermesjes 2022 – Altijd glad en verzorgd

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€123,00)
bol.com (€107,99)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 03:09

Verkrijgbaar bij

bol.com (€61,69)
deonlinedrogist.nl (€64,75)
amazon.nl (€68,90)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 03:02

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€49,90)
bol.com (€40,40)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 03:01

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€140,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:59

Verkrijgbaar bij

bol.com (€74,89)
amazon.nl (€128,40)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:56

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€123,00)
bol.com (€107,99)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 03:09

Verkrijgbaar bij

bol.com (€61,69)
deonlinedrogist.nl (€64,75)
amazon.nl (€68,90)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 03:02

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€49,90)
bol.com (€40,40)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 03:01

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€140,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:59

Verkrijgbaar bij

bol.com (€74,89)
amazon.nl (€128,40)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:56
De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.