Hoe kies je de beste Gamestoel?

door sulo | Geupdate op:  19 oktober 2022
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Waarom zou je een Gamestoel kopen?

Elke speler zou een hoogwaardige, comfortabele gamestoel moeten krijgen die hem comfort en voldoende ondersteuning aan de rug zal bieden tijdens het vele uren gamen. Als je niet zeker weet welk model het beste bij je past, lees dan zeker dit artikel door.

Welke gamestoel kopen?

Een gamer die meerdere uren per dag achter de computer zit, mag niet in een gewone bureaustoel blijven zitten. Het biedt onvoldoende comfort, bijvoorbeeld door de beperkte mogelijkheid om de hoek van de rugleuning of de hoogte van de armleuningen te verstellen. Is het spelen van computerspelletjes je favoriete tijdverdrijf waar je veel tijd aan besteedt? Overweeg dan om een ​​speciale gamestoel aan te schaffen.

Verkrijgbaar bij

bol.com
azerty.nl (€403,95)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:39

Wat onderscheidt een gamestoel van een gewone stoel?

Het design van de gamestoel is net even anders dan dat van de gebruikelijke bureaustoel. Het heeft een bijzondere, emmervormige vorm en een origineler ontwerp. Spelers kunnen zelfs enkele uren achter de computer doorbrengen, en zittend op een ongemakkelijke en slecht geprofileerde stoel zal snel ongemak en onaangename pijn in de rug en nek veroorzaken. Het is waar dat gamemodellen veel duurder zijn dan reguliere, maar ze blijken ook vaak veel handiger te zijn. Om deze reden is de gamestoel ook te vinden in de kantoren van mensen die vanwege de aard van hun werk veel tijd achter de computer doorbrengen.

Ontwerp van de gamestoel

Om de juiste gamestoel voor jou te vinden moet je het ontwerp eens nader bekijken. De zitting moet breed zijn en de rugleuning hoog genoeg om de rug goed te ondersteunen. We vermeldden al dat de gamestoelen een kuipvorm hebben, soms bijna hetzelfde als de stoelen in raceauto’s. Wat betekent het? De gamestoel is zo geprofileerd dat het perfect aansluit op het lichaam van de persoon die erop zit. De speler glijdt niet van de stoel af en kan langere tijd dezelfde houding aanhouden, zonder het risico op vervelende rugpijn.

Materiaal van de gamestoel

Volgens spelers is het vooral het materiaal waar rekening mee wordt gehouden bij het kiezen van een gamestoel. Het heeft een grote invloed op de duurzaamheid en uitstraling van de stoel. De meest populaire zijn modellen bedekt met eco-leer, dat vaak in veel interessante kleuren verkrijgbaar is. Het schoonmaken ervan is niet moeilijk, omdat vuil simpel kan worden verwijderd met een vochtige doek. De duurdere stoelen zijn bekleed met natuurlijk leer, dat is duurzamer en ziet er luxer uit. Tegelijkertijd vereist het leer regelmatige zorg en het gebruik van speciale schoonmaakmiddelen.

Steun

De rugleuning van de stoel moet hoog genoeg zijn zodat je er comfortabel op kunt leunen. Een klein kussen wordt meestal in de lumbale regio van de wervelkolom geplaatst (je kunt het vaak omhoog of omlaag bewegen en de positie aanpassen aan jouw voorkeuren). In het bovenste deel van de rugleuning moet een hoofdsteun zitten die nek en hoofd goed ondersteunt.

De zitting

De zitting van de gamestoel mag niet te klein zijn, want dan kunnen we niet lekker gaan zitten. Voortdurend anders gaan zitten in je stoel zal snel vervelend worden en zal ook voorkomen dat je je op het spel concentreert. Let bij het kopen ook op de exacte afmetingen van de zitting en de vorm. Het moet goed gevormd zijn, anders zal de fauteuil niet comfortabel zijn.

Armleuningen

De armleuningen van de gamestoel zijn een zeer belangrijk onderdeel van de constructie van een stoel voor een speler. Zonder deze is het onmogelijk om jouw handen comfortabel te laten rusten, en als je ze in een niet zo comfortabele positie houdt, kan dit spierpijn veroorzaken. De beste gamestoel heeft armleuningen gevuld met zacht schuim.

Instelbaar

Bij de gamestoel moet de hoogte van de zitting, de hoek van de rugleuning en de positie van de armleuningen aan te passen zijn. Alleen dan kunnen we de stoel zo instellen dat we er urenlang comfortabel op kunnen zitten. Interessant is dat sommige modellen zelfs 180 graden naar achteren kunnen worden gekanteld, waardoor je erop kunt gaan liggen en bijvoorbeeld een dutje kunt doen.

Onderstel van de gamestoel

Er zitten wieltjes in het onderstel van de gamestoel, zodat hij vrij van plek naar plek kan worden verplaatst. Het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat je op deze manier geen krassen op de vloer maakt. Dus de wielen van de stoel moeten zacht zijn, en mogen ook niet piepen of andere, even onaangename geluiden maken. Het onderstel is meestal solide, daarmee geeft het de stoel stabiliteit. Het kan worden bedekt met glanzend chroom of worden geverfd in dezelfde kleur als de zitting en rugleuning.

Maximale belasting van de gamestoel

Elke stoel, ook die bedoeld voor gamers, heeft een specifieke maximale belasting. Het kan 100 kg, 120 kg of iets meer, 150 kg zijn. De keuze van de gamestoel hangt grotendeels af van hoeveel we zelf wegen. Overbelast de stoel niet, omdat dit de structuur of de verstelmechanismen kan beschadigen.

Design van de gamestoel

Voor gamers bepaalt het uiterlijk ook welke gamestoel het beste is. Meestal zijn dergelijke stoelen zwart, mogelijk zwart en rood of zwart en groen. Gaming stoelen hebben een moderne uitstraling en passen qua stijl bij computer gaming-apparatuur – muizen, toetsenborden, enz.

Gamestoelen tegen goede prijzen

Wat kost een goede gamestoel? De prijzen voor stoelen aangepast aan de behoeften van spelers beginnen vanaf € 80. Als we echter een model van een gerenommeerd merk willen kopen, moeten we ons voorbereiden op een veel grotere uitgave. Sommige fauteuils kosten meer dan € 400. Dit is niet alleen te danken aan de zorgvuldige afwerking, maar ook aan het gebruik van handige oplossingen, zoals een hoofdsteun bedekt met schuim dat koud aanvoelt, wat helpt om gespannen spieren te ontspannen.

Waar kun je een gamestoel kopen?

We kunnen de gamestoel zowel online als in een gewone winkel kopen. Benieuwd welke optie beter is? Wij zullen je helpen een beslissing te nemen. We hebben gekeken of online meubels kopen misschien handiger is dan traditioneel winkelen.

Is het de moeite waard om een ​​gamestoel in een online winkel te kopen?

In online winkels hebben we meestal een grotere selectie gamestoelen. Aan de ene kant maakt dat het nemen van een beslissing misschien wat moeilijker, maar aan de andere kant – we kunnen alle modellen vergelijken en er dus zeker van zijn dat we de gamestoel kopen die volledig aan onze voorkeuren voldoet. Online winkelen kan ons in staat stellen veel te besparen, omdat in de meeste winkels de prijzen lager zijn dan in de winkel in de stad, en verzending blijkt vaak gratis te zijn als de bestelling een bepaald bedrag overschrijdt. Bovendien zijn sommige merken gamestoelen alleen op internet verkrijgbaar, we zullen deze echt niet vinden in fysieke winkels. Als je twijfelt of een gamestoel meubel geschikt is, kunnen we er ook meningen over vragen aan anderen.

Tuurlijk klopt het dat we pas na een paar dagen een via internet bestelde stoel zullen ontvangen, maar gezien het feit dat we minder geld aan de aankoop hebben uitgegeven dan we aanvankelijk hadden verwacht, zou dit geen significant nadeel moeten zijn. Soms horen we dat we in de online winkel niemand kunnen vragen wat voor soort gamestoel wordt aanbevolen door professionele spelers. Steeds vaker is er in webwinkels echter wel een chatmogelijkheid met een adviseur die adviseert bij het kiezen van het juiste product.

Waar kan ik een gamestoel kopen?

Een gamestoel kopen via internet lijkt een betere oplossing, niet alleen omdat het makkelijk is om een ​​goede aanbieding te vinden, maar ook om drukte of te lang aanschuiven aan de kassa te vermijden. Als het voor ons echter moeilijk is om alleen aan de hand van de foto’s te beoordelen of we de juiste keuze maken, kunnen we de fauteuil eerst bekijken in een gewone winkel (indien beschikbaar) en vervolgens online een bestelling plaatsen. Met deze oplossing kun je teleurstelling bij de aankoop voorkomen. Ook kunnen we op deze manier vergelijken hoeveel hetzelfde meubel in de winkel kost en hoeveel online. Dan kunnen wij eenvoudig berekenen of de aanschaf van een stoel via internet voor ons een betere optie is.

Lees ook: Game PC, dé computer waarmee je altijd wint

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€402,99)
bol.com
azerty.nl (€360,68)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:38

Verkrijgbaar bij

bol.com
azerty.nl (€403,95)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:39

Verkrijgbaar bij

amazon.nl
bol.com (€229,00)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:45

Verkrijgbaar bij

bol.com
azerty.nl (€288,84)
alternate.nl (€274,00)
amazon.nl (€296,10)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:39

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€149,99)
bol.com
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 02:40
De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.