Game PC, dé computer waarmee je altijd wint

door sulo | Geupdate op:  30 augustus 2022
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Zin in vette games spelen op de computer? Als je een echte gamer bent, is de gewone computer voor jou al lang verleden tijd. Dan heb je een computer die letterlijk is ingespeeld op moderne spelletjes. Een game PC, dus. Heb je zo eentje nog niet maar houd je het met gemak urenlang vol op je bureaustoel achter een gewoon PC’tje? Dan zou je er beter eentje kunnen kopen. Veel meer gameplezier en mogelijkheden!

Onze aanraders voor game PC

Verkrijgbaar bij

bol.com
azerty.nl (€1.899,00)
Laatst bijgewerkt:: 2 juni 2024 - 03:27

Verkrijgbaar bij

alternate.nl (€2.799,00)
Laatst bijgewerkt:: 2 juni 2024 - 03:28

Verkrijgbaar bij

bol.com (€1.199,00)
Laatst bijgewerkt:: 2 juni 2024 - 03:26

De processor, het gaspedaal van de PC

Een gewone computer verschilt van een game PC. Je hebt ultieme snelheid nodig voor moderne games. Die snelheid komt van de processor. Dit is het hart van je PC. Hoe hoger de rekenkracht, des te sneller je computer kan draaien. En dat is van groot belang voor vloeiend verlopende games. Nu is de processor almaar in ontwikkeling, er komen steeds snellere. Alleen vragen de nieuwste games ook om steeds meer rekenkracht. Bij online gamen kan je tegenstander zo een snellere computer hebben dan jij. En daarom zijn de winkansen van je tegenstander een stuk groter. Terwijl jij soms lijkt vast te lopen, schiet je tegenstander met enorme vaart door in de game. Kies dus voor de meest krachtige processor die je budget toelaat.

Videokaart

Games en graphics, het is bijna al een huwelijk. De beeldkwaliteit en beelddetaillering zijn met sprongen omhooggegaan de laatste jaren. Maar die beelden doen wel een steeds groter beroep op de videokaart van je PC. Een gewone PC heeft een vrij normale videokaart. Die kan wel gewone spelletjes aan maar geeft het op bij zwaardere (online) games. Full HD gamen betekent dan ook een high end GTX of Radeon videokaart het werk laten doen. Als je soepeltjes games in virtual reality wilt spelen, is toch minstens een GTX 1060 videokaart nodig. Liever 4K? Dan begint goed spelen bij een GTX 1080. Voor de echte gamer gaat er niets boven een krachtige RTX videokaart.

Lees ook: Hoe kies je de beste Gamestoel?

Lichteffecten bij het gamen

Een echte game PC heeft dus een werkpaard van een processor en een sterke videokaart aan boord. Veel game PC’s onderscheiden zich verder van de gewone computer door een fraai design. Bijvoorbeeld een systeemkast met lichtgevende onderdeeltjes. En een toetsenbord met een spannende verlichting. Hier gaat het niet om de power van de game PC, maar om het uiterlijk.

Game PC opbouwen vanuit een basismodel

Welke game PC past nu bij jou? Ga even bij jezelf na wat voor type games je graag speelt en kijk dan op je bankrekening. Op het internet kun je daarna beginnen bij een basis game PC en die verder samenstellen. Je kunt extra verlichting kiezen of geluidsdemping. Je zoekt een passend moederbord en kiest je processor (heel belangrijk!). Ook kies je welk intern geheugen je nodig denkt te hebben en last but not least welke videokaart erin moet. Een videokaart is snel € 200 of meer; met super gamecards die richting de € 2000 gaan!

De grote merken

Game PC’s die erg gewild zijn komen van de merken Lenovo, Acer en Medion. Door en door beproefd (en daarom soms niet op voorraad leverbaar) is de Lenovo Legion T5 of zijn broertje de Lenovo Legion T7. Zeer goed loopt ook de Acer Predator Orion 3000 die een stuk goedkoper is. Deze kan games aan als Battlefield 2044 op de hoogste instellingen. Het sterke interne geheugen start je games snel op; secondenwerk. Alleen zou je de i5 processor moeten upgraden naar een i7 processor. Medion is ook geliefd bij gamers en dan de Medion Erazer Engineer P10. Deze kan zelfs de game Red Dead Redemption 2 aan op de hoogste instellingen. Call of Duty lukt ook zonder problemen, net als League of Legends. Maar favoriete games als Elden Ring en Flight Simulator kan deze Medion alleen aan als je een andere videokaart kiest, bijvoorbeeld minimaal een RTX 3090 videokaart. De beste videokaarten die de markt tegenwoordig kent, zijn van NVIDIA.

Te weinig geheugen is game over!

Opslagcapaciteit is ook een dingetje voor je game PC. Kijk maar eens wat er op de verpakking van veel games staat. Tal van games slokken al bijna 200 GB op. Per stuk! Zorg dan ook dat de opslagcapaciteit van je computer minstens 512 GB is.

Altijd weer die videokaart

In de top tien game PC’s zit ook de MSI MAG META S. Waarschijnlijk ook om de gunstige prijs. League of Legends en Fortnite draaien er goed op. Voor de zwaardere games zoals Halo Infinite en Dying Light 2 moet je wel een betere videokaart nog installeren. Een ideale game PC ook als je niet teveel ruimte hebt op je bureau. HP heeft ook een troef onder de game PC’s, de HP OMEN 25L. Wel meer aan de prijs maar dat komt terug in een snel werkgeheugen. Alleen is ook hier een andere videokaart nodig voor de zware games. Het lijkt er dus op dat veel game PC’s aardig zijn qua processorsnelheid maar dat de videokaarten te basic zijn als je zware games gaat laden.

Enkele echt goede game PC’s

Samenvattend is voor 2022 de beste koop onder de game PC’s een Lenovo Legion T5 26AMR5. Qua testresultaten komt echter de Medion Erazer Engineer P10MD35035 het beste uit de bus. Ben je een fervent high end gamer? Dan voldoet de MAG Codex 5 11TJ-463MYS het beste. Is je budget niet zo hoog als je zou willen, nog geen € 1000? Dan is de aankoop van een Lenovo Legion T5 26IOB6 90RT009MMH een verstandige keuze. Die scoort namelijk het best onder de € 1000. Hoewel de Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE0033MH daar wel heel dichtbij komt. Gemiddeld kost een goede game PC toch snel tussen de € 1200 en € 1800. Je zou er dan best zo’n acht jaar op kunnen spelen. Echter… de technische duur is minder interessant dan de gebruiksduur. De laatste wordt bepaald door de ontwikkelingen van steeds snellere games die steeds betere beelden laten zien. De gebruiksduur zal dan ook vaak niet meer dan drie tot vier jaar zijn.

Lees ook: 10 Beste Smartphones 2022

Verkrijgbaar bij

bol.com
azerty.nl (€1.899,00)
Laatst bijgewerkt:: 2 juni 2024 - 03:27

Verkrijgbaar bij

bol.com
amazon.nl (€1.222,26)
Laatst bijgewerkt:: 2 juni 2024 - 03:31
De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.