Leuk leesvoer voor mannen

door sulo | Geupdate op:  24 augustus 2022
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Eerst even een zijsprongetje. Vrouwen houden van mannen die lezen. Leesheren begrijpen namelijk waarom vrouwen zelf zo vaak met hun neus in de boeken zitten. Vrouwen vinden het ook sexy als een man in een boek aan het bladeren is. Het stelt de dames gerust: zo’n lezende man kan dus zijn aandacht voor langere tijd op iets gericht houden. Vrouwen vinden je als lezer ook romantischer. En… omdat jij geboeid in de leesstof verankerd bent, hebben zij de kans om je stiekem wat beter te bekijken. Lezende mannen tellen echt mee, volgens vrouwen.

Top 12 boeken voor mannen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,90)
amazon.nl (€22,40)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:54

Verkrijgbaar bij

bol.com
bookspot.nl (€12,80)
amazon.nl (€11,68)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:48

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,00)
amazon.nl (€18,99)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:46

Even in leesmodus

Dat is dan een aardige bijkomstigheid. Nu terug naar het echte werk: goed leesvoer. Dit artikel brengt liefst 12 boeken onder je aandacht. Sommigen doen het goed op het strand, anderen lees je in de hangmat of op een veranda met de zonsondergang in het verschiet. Lezen is best lekker, je steekt er wat van op of je geniet van al die vondsten en verhalen die schrijvers uit hun hersenpan schrapen. De tijd gaat heerlijk voorbij en lezen is lang niet zo vermoeiend als tv kijken. Wat is nu hot en trendy, welke boeken doen ertoe? Hier is het overzicht.

1 Mancave – Bjørn Gabrielsen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,90)
amazon.nl (€22,40)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:54

Alleen al de titel… wie wil er nu geen mancave. Met je eigen flipperbak en bierreclame in neon. Het boek Mancave presenteert zulke mannen’grotten’ en neemt je mee naar verschillende landen. Een boek vol inspirerende foto’s met grappige en stoere interieurs. Er is ook aandacht voor de geschiedenis van de mancave. Dit werk dient ook als handleiding om op praktische wijze je eigen mancave op te bouwen en in te richten. Met Mancave in de hand kun je die lege zolder of oude schuur van je ineens op een heel andere manier bekijken.

2 De monnik die zijn Ferrari verkocht – Robin Sharma

Spannend uitgangspunt: stel, je hebt een heerlijk luxeleventje maar doet er toch afstand van; door voor jezelf te kiezen. Lekker leesboek vanuit het perspectief van Julian Mantle, een fameus advocaat. Die bijna in the line of duty het begeeft want hij krijgt een hartaanval op het moment dat hij met een rechtszaak bezig is. Dat is zijn wake up call. Hij weet dat het roer om moet en verdwijnt naar het Himalayagebergte. Hier maakt hij kennis met een eeuwenoude cultuur die hem doordrenkt en innerlijke rust en geluk geeft. Je kunt het natuurlijk ook in de oorspronkelijke Engelse versie lezen. Een inspirerend werk met wijsheden die je zelf ook na doen denken.

3 Rich Dad Poor Dad – Robert T. Kiyosaki

Niet voor niets schoof Kiyosaki aan bij de shows van de groten der aarde: Larry King en Oprah. Door dit boek begonnen miljoenen te beseffen wat geld met je kon doen. Het is het verhaal van Roberts echte vader (arm) en de vader van zijn beste vriend (rijk). De mythe dat je een goed inkomen moet hebben om rijk te zijn, wordt van zijn voetstuk gehaald. Je moet niet werken voor je geld maar je geld moet voor jou werken. Twintig jaar financiële zaken, investeringen en de wereldeconomie komen voorbij op de pagina’s. Je leest hoe de ‘rijke vader’ principes had die de tand des tijds hebben doorstaan. Je huis je kasteel? Dit boek daagt je uit daar eens anders over te denken. Een boek waarin je leert hoe je je kinderen moet leren denken over geld zodat ze later sneller financieel succes hebben. Financiële onafhankelijkheid is de boodschap van Rich Dad Poor Dad. Ook in Nederlandse vertaling te koop.

4 Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! – Kluun

Zijn debuutroman ‘Komt een vrouw bij de dokter’ was een klapper. Wereldwijd ver over de miljoen verkocht. Zijn tweede boek is een spiegel voor aanstaande vaders en verlucht het onderwerp van de zwangerschap. Toekomstige vaders mogen deze Kluun niet laten liggen. De wondere wereld van de zwangere vrouw komt voorbij met tepelhoedjes, voedingsbeha’s en bedklossen (jawel, de bevalling zelf). Speels doe je kennis op. De nodige humor maakt het allemaal zeer behapbaar.

5 Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Hier heb je een klassieker te pakken! Nou, denk je, een boek dat in 1937 werd uitgegeven, is dat geen bejaardenlectuur? Twintig miljoen lezers wereldwijd denken er anders over. Dit is dé perfecte gids om aan je carrière te werken. Om veel beter van alles om je heen te genieten. Om je persoonlijke relaties te verbeteren. En last but not least om je financieel beresterk op de rails te zetten. Kortom, een handleiding naar onbeperkt succes. Wie wil zich daar niet naartoe lezen? Glasheldere stappenplannen maken van dit boek een praktische manier om te werken aan geluk, liefde en rijkdom.

6 Boek voor mannen – Eelco Smit

De ondertitel van dit boek is ‘heb het lef om echte keuzes te maken’. Belicht worden je persoonlijke ambities en de energie om het maximale uit jezelf naar boven te halen. Vol inzichten en instrumenten om het succesvolle leven te aanvaarden. Eelco Smit beschrijft deze ambitie-batterij met de nodige humor zodat alles heel leesbaar blijft. Het spanningsveld tussen persoonlijk geluk en zakelijk succes heeft een balans nodig. Via praktische stappen krijg je daar meer inzichten over.

7 De man & het hout – Lars Mytting

Voor de houthakkers, timmerklussers en boswachters onder ons. Dit is de bijbel voor de echte houtstoker. Uitgebracht als Norwegian Wood en inmiddels in Nederlandse vertaling. Na het lezen kun je pas echt vaardig aan de slag met hout kappen en hakken, hout stapelen en uiteindelijk opstoken. Een heerlijk filosofisch getint werk over houthakken. Vragen als ‘wanneer moet ik een boom omhakken om het beste brandhout te krijgen?’ en ‘hoe houd je een kampvuur blijvend aan?’ gaan voor de bijl met treffende antwoorden. Dit meesterwerkje is een van de meeste succesvolle boeken uit Scandinavië.

8 The Subtle Art of Not Giving a F*ck – Mark Manson

Zelfhulpboek pur sang. Mark Manson legt uit dat altijd maar positief zijn vermoeiend is. Waarom zou dat moeten? Beter is het om je bewust te zijn van je tekortkomingen. Belangrijker is het ook dat je met de tegenslagen van je leven om weet te gaan. En die dus niet te verbergen in een naïef optimisme. Kun je eenmaal de moeilijker momenten van je leven aan, dan win je juist aan moed en vertrouwen. Zo raak je zelfverzekerd. Leuk geschreven en met humor doorweven. Daarnaast heb je er praktisch ook nog wat aan! Ook in Nederlandse vertaling aanwezig.

9 The Road – Cormac McCarthy

Verkrijgbaar bij

bol.com
bookspot.nl (€12,80)
amazon.nl (€11,68)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:48

Een tearjerker van jewelste en een verhaal dat diepe indrukken nalaat. En dan vanuit het thema vader en zoon. McCarthy won diverse literaire prijzen. Voor ‘De Weg’ zoals de Nederlandse vertaling luidt, zelfs de beroemde Pulitzer Prize. Een vertelling in een post-apocalyptisch decor in een totaal verwoest Amerikaans land. De jongen en zijn vader hebben alleen een pistool om zich te verdedigen en moeten steeds maar verder. De uitzichtloze situatie geeft het boek een desperate feel. Maar in deze moeilijke omstandigheden lijkt wonderwel de band tussen vader en zoon steeds hechter te worden. Goed boek voor mannen die zich afvragen wat de zin van het leven is en welke klik een vader voor zijn kind kan ontwikkelen.

10 De wildernis in – Jon Krakauer

Spannend en waargebeurd met als centrale vraag: waarom laat Chris McCandless de boel de boel en trekt hij naar Alaska om daar in de wildernis te overleven. Het uitgangspunt is een man die alles mee heeft, een fraaie studie heeft afgesloten en goed in de slappe was zit. En toch zet hij de stap om alles achter zich te laten en zich op te sluiten in de wildernis van Alaska. Vier maanden later vindt een elandjager zijn dode lichaam. De auteur maakte dezelfde reis, dus in de voetstappen van McCandless. Hij sprak met mensen die Chris McCandless meemaakten. Je leest het in één adem uit.

11 Johan Cruijff – Matty Verkammen en Johan Cruijff

Onze eigen voetballer, een icoon. Benieuwd naar wat hij er zelf allemaal van vond? Maak in dit werk kennis met zijn speelstijl, zijn voetbalfilosofie en zijn zeer eigen uitspraken: “Je bent net zo lang gestoord tot je een genie bent”. In dit boek komt hij zelf uitvoerig aan het woord. Een ode aan de man die wereldwijd wordt erkend als een van de allergrootsten van het voetbalveld. En ook nog een uitmuntend coach.

12 BBQbijbel – Julius Jaspers

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,00)
amazon.nl (€18,99)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:46

Barbecueën is ‘in’ tegenwoordig. Je zult er vast tientallen keren al bij zijn geweest, in de tuin, bij het rokende grillapparaat. Waar vroeger worstjes en steaks werden gekeerd boven het houtskoolvuur, daar is barbecueën tegenwoordig iets complexer. Vandaag de dag maak je complete maaltijden klaar in de tuin: met schaal- en schelpdieren, groenten en platte broden. Dit boek van kok en traiteur Jaspers is een echte inspiratiebron als je zelf eens aan de slag wilt met een barbecue-avondje. Boordevol handige BBQ trucs en meer dan 250 BBQ recepten. Je eigen kookbijbel voor de BBQ!

Lees ook: Wat is een gezond BMI? BMI berekenen & afslank tips

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,90)
amazon.nl (€22,40)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:54

Verkrijgbaar bij

bol.com
bookspot.nl (€15,76)
amazon.nl (€14,40)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:53

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,95)
bookspot.nl (€14,64)
amazon.nl (€14,02)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:49

Verkrijgbaar bij

bol.com
bookspot.nl (€12,80)
amazon.nl (€11,68)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:48

Verkrijgbaar bij

bol.com (€95,00)
amazon.nl (€86,90)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:46

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,00)
amazon.nl (€18,99)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:46

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,90)
amazon.nl (€22,40)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:54

Verkrijgbaar bij

bol.com
bookspot.nl (€15,76)
amazon.nl (€14,40)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:53

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,95)
bookspot.nl (€14,64)
amazon.nl (€14,02)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:49

Verkrijgbaar bij

bol.com
bookspot.nl (€12,80)
amazon.nl (€11,68)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:48

Verkrijgbaar bij

bol.com (€95,00)
amazon.nl (€86,90)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:46

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,00)
amazon.nl (€18,99)
Laatst bijgewerkt:: 27 mei 2024 - 03:46
De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.