Rondreis – de 5 populairste bestemmingen onder backpackers

door sulo | Geupdate op:  29 juli 2022
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een rondreis te maken. Er zijn heel veel mooie bestemmingen waar je zo’n rondreis kunt maken. Vooral jongeren kiezen vaker voor een backpack reis. Jong volwassenen tussen de 22 en 30 jaar kiezen voor een rondreis van een maand of zelfs langer. Er is niets fijner dan een rugzak op je rug te knopen en de wereld te ontdekken. Backpacken is hot en dat is niet voor niets. Het is de perfecte manier om nieuwe landen te leren kennen en ook nieuwe mensen op je pad zullen komen. Er zijn heel veel mooie landen waar je heen kunt, maar er zijn toch echt 5 bestemmingen die er bovenuit steken. Bekijk hieronder welke 5 bestemmingen het populairst zijn onder backpackers.  

Australië stipt op nummer 1

backpacken in australie


Als het op de meest populaire bestemmingen komt, dan staat Australië toch echt wel op nummer 1 voor een prachtige rondreis. Dit is op zich wel logisch als je naar het land kijkt. Het klimaat is er goed, de veiligheid is hoog en de landschappen bieden de meest mooie uitzichten en plaatjes die je je kunt bedenken. Ook de vele hostels in het land maken Australië een perfecte bestemming voor een rondreis. Het is zelfs mogelijk om in dit land met het juiste visum te werken in Australië. Zo kun je tijdens je reis nog wat extra geld bijverdienen om aan je reis uit te geven wanneer je wilt. De oostkust van het land is gaaf en ook vaak gekozen als regio voor een rondreis.     

Lees ook: Beste daypack beoordeeld | Top 5 outdoor & urban rugzakken + koopgids

Kennismaken met Azië in Thailand 

Een ander zeer populaire bestemming voor een rondreis is Thailand. Al jaren behoort Thailand tot de favoriete bestemming van vele backpackers. Het land heeft talloze bezienswaardigheden die het bewonderen met eigen ogen waard zijn. Zo zijn de landschappen echt om over naar huis te schrijven en maken de relatief lage prijzen het land zeer interessant voor een rondreis. Het is ook fijn dat er in Thailand veel mensen zijn die gewoon Engels spreken. Je hoeft je dus niet druk te maken dat je in de problemen komt als je de weg moet vragen. Verder is de infrastructuur in Thailand ook goed geregeld wat wel zo fijn is voor een rondreis. Thailand is een goed eerste land om mee te beginnen als je door Azië wilt reizen. 

Het diverse Vietnam

Backpacken in vietnam

Een ander land in Azië wat zich perfect leent voor een rondreis is Vietnam. Het land is heel gevarieerd en dat maakt het zo interessant. Het prachtige Vietnam heeft namelijk schitterende stranden, maar aan de andere kant ook een heel interessante cultuur. Het eten in het land is echt om van te houden en ook de historie is waard om je in te verdiepen. Vietnam is de laatste jaren steeds populairder geworden en blijft ook stijgen in populariteit. Steeds meer backpackers weten hun weg naar dit Aziatische land te vinden. De sfeer is er relaxed en de natuur is op plekken echt adembenemend. Niet zo gek dus dat veel mensen voor Vietnam kiezen voor een rondreis. Het is wel een land waar je een visum voor moet regelen.    

Ga je echt lang op reis, dan heb je natuurlijk gewoon een degelijke reiskoffer nodig (de 17 beste vind je hier)

De westkust van Amerika

Backpacker in Zion Canyon

Buiten Australië en Azië om is ook Amerika een land waar je een super mooie rondreis kunt maken. Vooral de westkust van het land wordt vaak als bestemming gekozen. Deze kant van Amerika heeft je als reiziger heel veel mooie bezienswaardigheden te bieden. Je vindt hier de steden San Francisco en Los Angeles, maar ook Las Vegas mag je niet overslaan tijdens een rondreis langs de westkust. De natuurgebieden langs de westkust bieden de mooiste plaatjes en de culturen die je hierlangs vindt, zijn echt het meemaken waard. Elke stad ademt andere culturen en dat maakt Amerika ook zo bijzonder. Als het op eten aankomt, is er een heel gevarieerd aanbod. Dit is natuurlijk vanwege de vele culturen die zich in de afgelopen jaren gevestigd hebben in Amerika.  

Het bijzondere Indonesië

De meeste ervaren backpackers zijn tijdens 1 van hun reizen wel in Indonesië geweest. Ook dit Aziatische land is al jaren een hele populaire bestemming voor een rondreis. Dit is vooral omdat Indonesië uit zoveel verschillende eilanden bestaat dat je op elk eiland wel wat anders kunt zien en bleven. De grotere eilanden als Java, Sumatra en Bali zijn al prachtig, laat staan de wat onbekendere kleinere eilanden die tot de archipel horen. Je rondreis door Indonesië zal dus in de vorm van eilandhoppen zijn. De diversiteit is wat deze rondreis heel speciaal gaat maken. Je gaat van grote steden naar prachtig hagelwitte stranden en van de mooiste natuurgebieden naar de leukste pittoreske dorpjes. De Indonesiërs zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij en dat draagt ook bij aan de populariteit.   

Lees ook: 5 beste reisstekkers adapters & converters voor elk land beoordeeld

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.