Haal het meeste uit Tinder; Tips en trucs voor mannen

door sulo | Geupdate op:  30 november 2022
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Je bent vrijgezel en je hebt behoefte aan wat gezelschap. Dus je gaat je geluk beproeven op één van de meest gebruikte datingapps ter wereld; Tinder! Tinder is natuurlijk een handige app, want je kunt op basis van korte bio’s en foto’s iemand leuk of niet leuk vinden. Dat doe je door naar rechts (leuk) of links (niet leuk) te swipen. Swiped de persoon ook naar rechts bij jouw foto? Dan is er sprake van een match en kun je via de chat het eerste contact leggen. Waar de één ontzettend succesvol is op Tinder heeft de ander juist de grootste moeite om iemand aan de haak te slaan. En voor die mannen zetten wij een aantal handige tips en trucs op een rijtje.

Maak een selectie van goede foto’s

Tinder is voor een groot deel gebaseerd op visuele aantrekkingskracht en daarom is het belangrijk al dan niet het belangrijkste om goede foto’s te gebruiken. Kies bijvoorbeeld als profielfoto een duidelijke foto van je gezicht en waar je op lacht. Het werkt ook om recht in de camera te kijken. Deze foto’s zijn voor vrouwen het meest aantrekkelijk. Je kunt je foto’s aanvullen met verschillende foto’s waar je op staat. Het liefste ook een aantal foto’s waar je compleet op staat. Zo krijgen vrouwen ook goed beeld bij je postuur en lichaamshouding. Vermijdt foto’s waarop je jezelf aan het ‘uitsloven’ bent. Sportschool foto’s en foto’s op mountainbikes of tijdens het beoefenen van andere sporten zijn minder populair.

Groepsfoto’s overslaan

We blijven nog even bij de foto’s, want foto’s zijn echt de sleutel tot het succes op Tinder. Swiped niemand naar rechts of haken je matches ontzettend snel af als je bijvoorbeeld een duidelijke foto hebt gedeeld of de eerste date in real life hebt gehad? Dan heb je waarschijnlijk niet de juiste foto’s gebruikt. Groepsfoto’s worden vaak gebruikt, want je wilt laten zien dat je bijvoorbeeld een leven vol met vrienden en familie hebt. Maar wees jezelf er ook van bewust dat je ten eerste wat kleiner op deze foto’s staat en ten tweede dat je verwarring kan scheppen over wie jij bent. Sta je met een groep vrienden op de foto en vertel je in de chat dat je de tweede man van rechts bent? Het kan zomaar zijn dat de vrouw in kwestie toch stiekem hoopt dat jij die knappe vriend die naast jou staat bent. Voorkom dus die verwarring en teleurstelling!

Haal het meeste uit Tinder; Tips en trucs voor mannen

Vul je bio op een leuke en unieke manier in

De bio is minstens zo belangrijk en veel mannen laten deze veelal leeg. Dat is niet aantrekkelijk voor een vrouw en de vrouwen die reageren beoordelen je dus puur op uiterlijk. De bio kun je het beste kort en bondig houden en vul deze op een leuke en unieke manier in. Ga vooral niet lopen pochen met kreten zoals “Dutch BMW driver” of “Financieel onafhankelijke entrepreneur”. We snappen dat het heel verleidelijk is om jezelf te presenteren, maar vlieg het gewoon op een casual en ietwat grappige manier aan. Dat vinden vrouwen veel interessanter.

Ga geen eindeloze gesprekken aan op de chat

Is er een match? Dan begint het chatten via de app. Je leert elkaar kennen en je hebt het over koetjes en kalfjes. Die gesprekken gaan steeds verder en verder. De valkuil is een beetje dat je vaak meerdere matches hebt en dat je dus ook meerdere conversaties gaande moet houden. Met andere woorden, je schermtijd per week neemt met uren tegelijk toe. De vraag is dan natuurlijk of je die tijd hebt en of je die tijd ervoor vrij wilt maken? Het doel is uiteindelijk om met iemand te daten. Heb je dus een match en heb je een leuk gesprek gehad? Kijk dan eens of je met elkaar kunt bellen en of het mogelijk is om een drankje te gaan doen. Dan pas krijg je een veel beter beeld van iemand en weet je ook zeker of het de tijd en moeite waard is om ermee verder te gaan.

Blijf jezelf!

We hebben het al een beetje laten doorschemeren, maar we benadrukken nogmaals dat het ontzettend belangrijk is om jezelf te blijven! Doe je vooral niet voor als iemand anders. Verkondig niet dat je 5 keer in de week in de sportschool staat terwijl je in werkelijkheid maar 1 of 2 keer per week sport. Vrouwen prikken hier makkelijk doorheen en de waarheid achterhaald je altijd! Wees dus eerlijk, transparant en jezelf. Lig jij het liefste op de bank met een filmpje op? Wees daar dan eerlijk over. De ware liefde accepteert je echt voor wie je bent.

Lees ook: 5 Apps die elke man op zijn telefoon moet hebben

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.