Top 10 e-bikes van 2022

door sulo | Geupdate op:  3 oktober 2022
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Op zoek naar een nieuwe e-bike maar weet je nog niet precies welk model het moet worden? Het aanbod van e-bikes is groot en kiezen kan daarom lastig zijn. Wij hebben de top 10 beste e-bikes van 2022 voor je op een rij gezet. Maak kennis met de beste modellen en ontdek welke e-bike het beste voldoet aan je wensen.

CUBE SUPREME HYBRID PRO 500 FLASHGREY/BLACK 2022

Verkrijgbaar bij

cubestores.nl (€2.899,00)
Laatst bijgewerkt:: 17 juni 2024 - 02:47

Cube Supreme Hybrid Pro 500

Op nummer één vinden we de Cube Supreme Hybrid Pro 500. Een fiets die geschikt is voor ritten naar je werk, maar ook voor een toertocht bijvoorbeeld. De ingebouwde Bosch Performance Motor zorgt voor een prettige ondersteuning tijdens het fietsen. Schakel tijdens het fietsen tussen 8 verschillende versnellingen. Fiets op je op een vlakke weg, dan is de actieradius ongeveer 55 kilometer op de hoogste ondersteuningsstand. Ga je met de fiets de heuvels of bergen in, dan heb je 42 kilometer lang ondersteuning. Daarna is het noodzakelijk de accu op te laden.

Moustache Samedi 27 Open Xroad 2

Moustache Samedi 27 Open Xroad 2

De Moustache Samedi 27 Open Xroad 2 beschikt over 9 versnellingen. De brede banden met noppen zijn opvallend te noemen. Wel erg handig als je ook een gedeelte door het bos moet fietsen bijvoorbeeld. Op een vlak parcours is er sprake van een actieradius van 44 kilometer. Op een heuvelachtig parcours is de actieradius 39 kilometer. De Bosch Performance motor in combinatie met het relatief lage gewacht van dit model (25 kg) brengt je zonder moeite van A naar B.

Advanced Comfort Plus Wave E-bikes

Advanced Comfort Plus Wave

De Advanced Comfort Plus Wave ziet er niet alleen mooi uit, de fiets heeft interessante specificaties. Zo is de actieradius van bijna 65 kilometer erg netjes. Ga je de bergen in, dan is de actieradius 42 kilometer.  Profiteer verder van Hydraulische schijfremmen (Tektro) en 8 Shimano Nexus versnellingen. Het slot is van het type Abus Pro Shield 5850 en de fietst weegt zo’n 27 kilogram. Een prima fiets voor toertochten of voor woon-werkverkeer.

Bikkel Ibee Tuba Disk Gates

Bikkel Ibee Tuba Disk Gates

Met de Bikkel Ibee Tuba Disk Gates fiets je razendsnel van A naar B. Kom je heuvels tegen op het parcours, ook dat is geen probleem voor deze fiets. De motor van Dapi heeft een koppel van 85nM en kan i.c.m. de accu 52 kilometer lang ondersteuning bieden. Fiets je door heuvels, dan is de ondersteuning er tot 43 kilometer. Profiteer verder van Shimano Nexus 7 versnellingen en hydraulische schijfremmen. Er is een goede zadeldemper aanwezig waardoor je altijd comfortabel zit, ook als het wegdek van een slechte kwaliteit is. Je kunt prettig en licht sturen en er is een display in kleur aanwezig welke je eenvoudig kunt bedienen.

BESV TR 2.1 LS

BESV TR 2.1 LS

De BESV TR 2.1 LS is voorzien van een middenmoter van het type Shimano E-61000. Met een volle accu fiets je 46 kilometer door heuvelachtig gebied. Fiets je op een vlak parcours, dan kan de accu je 68 kilometer lang ondersteunen. De Shimano Altus 9 (derailleur) versnellingen laten je in elke situatie de beste versnelling kiezen. Het voorlicht van deze fiets is opvallend sterk (65 lux). Ook tijdens de wintermaanden is deze fiets dan ook perfect te gebruiken. Of je nu een toertochtje wilt maken of de fiets wilt gebruiken om naar je werk te fietsen, met de BESV TR 2.1 LS kan het allemaal.

Gazelle Chamonix C7 HMS

Gazelle Chamonix C7 HMS

Gazelle kan natuurlijk niet ontbreken in de top 10. De Gazelle Chamonix C7 HMS staat op nummer 6. De fiets is geschikt voor toertochten, maar kan ook perfect gebruikt worden door forensen. De actieradius is prima te noemen, met 71 kilometer. Fiets je op een parcours met heuvels of off road wegen, dan is de actieradius 47 kilometer. De versnellingen zijn van het type Shimano Nexus 7 en de remmen zijn hydraulische schijfremmen (Shimano). Verder is de zadeldemper fijn en heb je stevige handvatten die prettig aanvoelen. Alle kabels zijn netjes weggewerkt waardoor de fiets niet alleen goede prestaties kan leveren maar er ook nog eens fraai uitziet.

VanDijck Leto 7 MT2

VanDijck Leto 7 MT2

De VanDijck Leto 7 MT2 is niet de lichtste fiets in de top 10. Met 31 kilogram is het een vrij zware fiets. Daar staat wel tegenover dat de fiets zeer goede prestaties levert. De ondersteuning kan over lange afstanden plaatsvinden. Fiets je door een heuvellandschap dan kun je op een volle accu zo’n 50 kilometer fietsen. Over lichte, vlakke wegen is dit zelfs 71 kilometer. Tijdens het fietsen kun je gebruik maken van de Shimano Nexus 7 versnellingen en Hydraulische schijfremmen. Het display is goed af te lezen en geeft belangrijke waardes weer. Tevens zit er een oplaadmogelijkheid in het display weggewerkt. Je kunt bijvoorbeeld je smartphone aansluiten door middel van een usb kabel. De ketting is afgeschermd wat een voordeel is, de levensduur van de ketting is hierdoor langer namelijk.

Brinckers Brisbane GT

Brinckers Brisbane GT

Met de Brinckers Brisbane GT fiets je maar liefst 77 kilometer over vlakke wegen (in de hoogste ondersteuningsstand). Zet je de ondersteuningsstand wat lager, dan kun je met gemak 100 kilometer halen. Wellicht is deze fiets dan ook wel wat voor jou als je op zoek bent naar een model met een hoge actieradius. Verder profiteer je van hydraulische schijfremmen, Shimano Nexus 7 versnellingen en een AXA Defender slot.

Stella Livorno Premium MDB FI

Stella Livorno Premium MDB FI

De Stella Livorno Premium MDB FI beschikt over een krachtige motor van het type Bosch Performance. De accu zit mooi weggewerkt en valt daardoor niet op. Met een volle accu fiets je zo’n 55 km over een vlak wegdek. Met heuvels kom je niet verder dan 38 kilometer. Schakelen kan je op elk gewenst moment met de Shimano Nexus 8 versnelling. Remmen gaat ook vlekkeloos dankzij de hydraulische schijfremmen van het merk Tektro.

Kalkhoff Image 3.B Move BLX

Kalkhoff Image 3.B Move BLX

De Kalkhoff Image 3.B Move BLX haalt 62 kilometer op de hoogste stand. Een gemiddelde actieradius als we kijken naar de andere modellen. Dit model beschikt verder over Shimano Nexus 7 versnellingen en Hydraulische schijfremmen van het merk Shimano. Voordeel is dat de kabels bij deze fiets netjes weggeborgen zijn en dat je stevige handvatten hebt met voldoende grip.

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.