Vermogen Arnout Schuijff

door sulo | Geupdate op:  7 december 2022
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Arnout Schuijff heeft volgens Forbes een geschat vermogen van 2,2 miljard USD.  Dat staat gelijk aan 2,23 miljard euro. Ondanks dat Arnout één van de rijkste mensen van Nederland is, blijft hij het liefst uit de schijnwerpers. Hij wil volledig anoniem blijven, om deze reden zijn er geen foto’s van hem online te vinden. Deze internetondernemer heeft zijn vermogen vergaard door zijn aandelen Ayden. Dit bedrijf startte hij met onder andere Pieter van der Does.

Wie is Arnout Schuijff?

Arnout Schuijff is op dit moment 55 jaar, en ging op 1 januari 2021 met pensioen. Over zijn leven is vrijwel niks bekend, er is zelfs geen foto te vinden van de Adyen-miljardair. Waar hij op dit moment woont, is ook niet duidelijk.

Nadat hij samen met Pieter van der Does en een aantal andere ondernemers Adyen oprichtte, vervulde hij daarna de functie van ‘Chief Technology Officer’. In de herfst van 2020 gaf hij aan te vertrekken bij zijn ‘kindje’. Momenteel is Alexander Matthey Chief Technology Officer bij Adyen, hij heeft het stokje van Arnout overgenomen.

Lees ook: Vermogen Peter Gillis

Arnout Schuijff is mede-oprichter van Adyen

Vermogen Arnout Schuijff Adyen

Pieter van der Does en Arnout Schuijff richtte met een groep andere ondernemers ‘Adyen’ op. Het bedrijf is opgericht in 2006. 2 jaar eerder verkochten ze Bibit Global Payment Services aan de Royal Bank of Scotland. Dit leverde genoeg geld op om te starten met een nieuw bedrijf. 

Adyen N.V. behaalde in 2021 een omzet van 6 miljard euro. Hiervan was 1 miljard euro winst. Wil je op dit moment een aandeel Adyen kopen? Dan betaal je 1.315,00 euro. Op het hoogste punt, tot nu toe, betaalde je bijna 2.800 euro.

Het afgelopen jaar daalde de koers met meer da 50%. Hier had Arnout weinig last van, omdat hij het grootste deel van zijn aandelen verkocht heeft. Omdat hij hier lang mee gewacht heeft, en de aandelen voor een goede prijs van de hand heeft gedaan, is hij nu veel rijker dan Pieter van der Does.

De laatstgenoemde had meer aandelen, maar verkocht deze al eerder, hierdoor heeft hij niet kunnen genieten van de stijging op de beurs. Pieter van der Does heeft volgens Forbes een vermogen van 1.7 miljard USD. Beide zijn dus echt mega rijk.

De andere bedrijven van Arnout Schuijff

Arnout Schuijff richtte met zijn broer Joost Schuijff betaalverwerker Bibit op. Het werd verkocht aan Royal Bank of Scotland. Hoeveel er precies betaald is, is niet bekend. Het bedrijf had in de tijd van de overname een omzet van 30 miljoen euro. Vergeet niet, dit was in 2004. Sindsdien zijn de betalingen online enorm toegenomen. De Royal Bank of Scotland nam alle aandelen over. 

Zijn privéleven

Hij richtte met zijn broer Joost, Robert Weaver en Pieter van der Does in 1997 Bibit op. Ook dit bedrijf verwerkte betalingen online. 7 jaar na de oprichting – werd het bedrijf – voor een geschatte 90 miljoen verkocht. Het is niet bekend of hij kinderen heeft en waar hij woont. Wel, weten we zeker dat hij een broer heeft. Het is onduidelijk of hij een echtgenote heeft, maar met vermogen van 2,2 miljard USD, moet dit wel goed komen. Op 53-jarige leeftijd stopte hij met werken, waarschijnlijk is hij nu aan het genieten. 

Notering in de Quote 500

In de 2021-versie van de Quote 500 stond hij op de zevende plaats met een vermogen van 3,5 miljard euro. Omdat de waarde van Adyen gedaald is, heeft hij vermogen verloren. Naar schatting zal hij in 2022 nog binnen de top 15 staan. Bij de elf rijkste mensen van Nederland, zijn er vier mannen rijk geworden door hun aandelen Adyen. In totaal had Schuijff een aandelenbelang van 4,53%, in 2021 verkocht hij 1,54% van alle aandelen Adyen. Dit leverde hem naar schatting 1 miljard euro op.

Lees ook: Vermogen Bill Gates

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.