Beste personenweegschaal 2022 + handige tips

door sulo | Geupdate op:  6 juli 2022
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Een slimme weegschaal is een geweldig hulpmiddel om je conditie te verbeteren, omdat het gewicht minder aandacht krijgt bij het bijhouden van positieve veranderingen in je gezondheid. Heb je aan gewichtheffen gedaan? Je zou je spiermassa kunnen zien toenemen. Heb je hardgelopen? Dan kan je je cardiovasculaire gezondheid zien verbeteren.

Het belangrijkste voordeel van een slimme weegschaal ten opzichte van een traditionele weegschaal is de breedte en kwaliteit van de gegevens die je krijgt. Je kunt veranderingen in je gewicht en lichaamssamenstelling volgen en je vooruitgang bijhouden op je smartphone app. Door je vooruitgang in cijfers en grafieken te zien, kun je de resultaten van je gezonde keuzes van weging tot weging bekijken.

Kijk voor meer informatie over slimme weegschalen in onze gids onder de round-up.

Wat kunnen deze schalen doen?

Eerst moet je bepalen welke gegevens je belangrijk vindt. Voor de meeste mensen zal dat gewicht, BMI en lichaamsvet zijn. Degenen die geïnteresseerd zijn in meer gegevens kunnen kijken naar vetvrije massa, spiermassa en hydratatieniveaus, maar de meeste dagelijkse mensen hoeven zich daar geen zorgen over te maken.

Al deze weegschalen ondersteunen meerdere gebruikers en zullen automatisch (of op zijn minst hun best doen) te herkennen wie er op staat op basis van relatieve gewichtsverschillen, of soms, lokale Bluetooth profielen van iemands telefoon. Het is echter niet waterdicht. De weegschaal kan gemakkelijk in de war raken als je en een andere gebruiker een vergelijkbaar gewicht hebben, maar je kan het profiel altijd handmatig wijzigen in het juiste.

Is hij nauwkeurig?

Bijna alle consumentenweegschalen hebben een zekere foutmarge, maar over het algemeen wil je een weegschaal die het werkelijke gewicht en lichaamsmaten benadert.

Bio-elektrische impedantie kan fluctueren op basis van hydratatie en andere factoren. Studies hebben aangetoond dat, hoewel eenmalige metingen kunnen schommelen, de technologie over het algemeen aanvaardbaar is voor het bepalen van de lichaamssamenstelling over een langere periode. Let op: als je zwanger bent of een elektrisch implantaat zoals een pacemaker of defibrillator hebt, kan je beter geen weegschaal met bio-elektrische impedantie gebruiken.

Hoe zien de apps eruit?

De gegevens die door de weegschaal worden geregistreerd, worden gesynchroniseerd met een app op je smartphone waar je je gewicht en meettrends in de loop van de tijd kunt bekijken. De uitdaging is natuurlijk dat de app van niet elke weegschaal hetzelfde werkt.

Zie ook: 10 Beste Koffiemachines

1. Withings Body Cardio

Body Cardio is van Withings, een ontwikkelaar van gezondheidssystemen, hoewel het soms ook wordt verkocht onder het merk Nokia, dat voorheen eigenaar was van Withings. Het is het vlaggenschip van een reeks die begint met het Body-model dat gewicht en BMI meet. Body+ voegt daar lichaamsvetpercentage, vochtpercentage, spier- en botmassa aan toe. Body Cardio voegt ook staande hartslag toe. De Withings Body Cardio doet vrijwel alles wat een slimme weegschaal kan. Hij synchroniseert met de reeks activiteitentrackers van Withings voor allround fitnessmonitoring.

De Body Cardio is onze favoriete slimme weegschaal vanwege het grote aantal statistieken en handige info zoals hoeveel gewicht je hebt verloren of bent aangekomen sinds je laatste weging. Hij is duurder dan de anderen, maar biedt vrijwel alles wat je nodig zou kunnen hebben.

Nu biedt het ook een vasculaire leeftijd metriek, die je zou kunnen helpen bij het monitoren van je hart gezondheid.

2. Withings Body Plus

Verkrijgbaar bij

bol.com
amazon.nl (€81,48)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 04:44

Over het geheel genomen is de Withings Body Plus een van de beste slimme weegschalen. Het heeft een aantrekkelijk design, verzamelt meer informatie dan elke andere weegschaal en presenteert de gegevens in een gemakkelijk te begrijpen app. Elke weging verschijnt automatisch in de Health Mate app, via Wi-Fi of Bluetooth sync. En omdat de meetgeschiedenis op elk moment beschikbaar is, kan je zien welke onderdelen van je routine je de gewenste resultaten opleveren. De Withings Body Plus heeft ook een handige zwangerschapsmodus, die de metingen kan geven zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de veiligheid wanneer je in verwachting bent.

3. Fitbit Aria

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,95)
amazon.nl (€59,95)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 04:44

Voor de meeste mensen zal de Fitbit Aria de meest aantrekkelijke slimme weegschaal zijn, vooral als je al in het bezit bent van een Fitbit-tracker en de mobiele app op dagelijkse basis gebruikt. De weegschaal doet de basis goed en is niet te duur. Het is een degelijke en betaalbare weegschaal, en is gemakkelijk in te stellen. Als je dat gedaan hebt, hoef je er alleen maar op te stappen om je gewicht te meten en je vooruitgang te volgen in de Fitbit-app – hoewel, omdat de verbinding via Bluetooth verloopt, je je telefoon bij je moet hebben als je jezelf weegt (met de Fitbit-app open).

Lees ook: Wat is een gezond BMI? BMI berekenen & afslank tips

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€142,00)
bol.com (€149,95)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 04:45

Verkrijgbaar bij

bol.com
amazon.nl (€81,48)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 04:44

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,95)
amazon.nl (€59,95)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 04:44

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€142,00)
bol.com (€149,95)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 04:45

Verkrijgbaar bij

bol.com
amazon.nl (€81,48)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 04:44

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,95)
amazon.nl (€59,95)
Laatst bijgewerkt:: 13 juli 2024 - 04:44
De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.