Bmi berekenen vrouwen in de overgang

door sulo | Geupdate op:  28 oktober 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Wist je dat overgewicht een overgangsklacht is?

Hoe bepalen vrouwen of hun gewicht negatieve gevolgen kan hebben voor hun gezondheid? Volgens de richtlijnen van het National Heart, Lung en Blood Institute (NHLBI) houdt de beoordeling van het gewicht drie belangrijke maatregelen in:

Body Mass Index BMI is een maat voor het gewicht in verhouding tot de lengte. Tailleomtrek meet buikvet. Door deze metingen te combineren met informatie over eventuele extra risicofactoren, kunnen vrouwen hun risico op het ontwikkelen van ziekten die met obesitas gepaard gaan berekenen.

Bmi-berekenen-vrouwen-in-de-overgang

BMI is een betrouwbare indicator voor “totaal lichaamsvet”, wat verband houdt met het risico op ziekte en voortijdige sterfte. Onder deze tekst kan je een BMI-calculator vinden. Voer eenvoudig uw lengte en gewicht in. Je kunt hier eenvoudig Bmi berekenen vrouwen in de overgang!

Bmi berekenen vrouwen in de overgang!

Reken hieronder je BMI uit, en lees ook wat je kan doen om af te vallen of gezonder te eten.

ft
in
lbs
cm
kg

Vrouwen kunnen de middelomtrek bepalen door een meetlint strak om hun middel te leggen. Het is een goede indicator voor het buikvet, dat ook een voorspeller is van het risico op hartziekten en andere gezondheidsproblemen. Dit risico neemt toe bij een taille van meer dan 35 inch (88 cm) bij vrouwen.

Lees ook: Beste personenweegschaal 2022 + handige tips

Beoordeling

Gewichtsverlies wordt aanbevolen voor mensen met obesitas (BMI 30.0 of meer) of overgewicht (BMI van 25.0-29.9) en heeft twee of meer risicofactoren. De aanbeveling voor mensen met overgewicht, maar met een normale tailleomvang en minder dan twee andere risicofactoren, is om verdere gewichtstoename te voorkomen in plaats van af te vallen.

Bmi-berekenen-vrouwen-in-de-overgang

(bekijk meer afbeeldingen)

Gezondheidszorgverleners kunnen BMI, taille-meting en andere risicofactoren voor hartaandoeningen evalueren. Mensen met overgewicht of obesitas moeten weten dat ze een grotere kans hebben op het ontwikkelen van hoge bloeddruk, te hoog cholesterolgehalte in het bloed of andere stoornissen, diabetes type 2, hartaandoeningen, beroerten en bepaalde vormen van kanker.Je moet ook weten dat zelfs een kleine hoeveelheid gewichtsverlies (slechts 10% van het huidige gewicht) het risico op het ontwikkelen van ziekten geassocieerd met obesitas zal helpen verlagen.

Is BMI een geldige maat voor obesitas bij postmenopauzale vrouwen?

Body mass index (BMI) is een veel gebruikte indicator van obesitasstatus in klinische settings en onderzoek naar populatiegezondheid. Er zijn echter zorgen over de geldigheid van BMI als een maat voor obesitas bij postmenopauzale vrouwen.

In tegenstelling tot BMI, wat een indirecte maat is voor zwaarlijvigheid en geen onderscheid maakt tussen vetarme vetmassa, biedt dubbele energie röntgenabsorptiometrie (DXA) een directe maat voor lichaamsvet en wordt het beschouwd als een gouden standaard voor gewichtscontrole bij vrouwen in de overgang.

Het doel van deze studie was om de validiteit van het gebruik van BMI te onderzoeken om obesitas bij postmenopauzale vrouwen te identificeren ten opzichte van het totale percentage lichaamsvet gemeten met een DXA-scan.

In de Buffalo OsteoPerio-studie werden gegevens van 1329 postmenopauzale vrouwen gebruikt. Bij aanvang varieerden vrouwen in leeftijd van 53 jaar tot 85 jaar. Obesitas werd gedefinieerd als:

De gevoeligheid van door BMI gedefinieerde obesitas was 32,4% voor 35% lichaamsvet, 44,6% voor 38% lichaamsvet en 55,2% voor 40% lichaamsvet.

De resultaten tonen aan dat een BMI-cut-point van 30 kg / m2 geen geschikte indicator lijkt te zijn voor de werkelijke obesitasstatus bij postmenopauzale vrouwen. Normaal gesproken is een BMI van 25 tot 30 (25-30 kg/ m2) al overgewicht en een BMI van onder de 25 gezond.

Empirische schattingen van de geldigheid van BMI uit deze studie kunnen door andere onderzoekers worden gebruikt om BMI-gerelateerde misclassificatie bij oudere vrouwen te verklaren.

Deze studie draagt bij aan de groeiende hoeveelheid kennis die de beperkingen benadrukt van het gebruik van BMI om obesitas te definiëren.

Deze bevindingen vormen een belangrijke aanvulling op de literatuur omdat de lichaamssamenstelling van postmenopauzale vrouwen anders is dan pre-menopauzale vrouwen of mannen.

Naarmate de levensverwachting blijft stijgen, wordt van vrouwen verwacht dat ze meer dan een derde van hun leven na de overgang doorbrengen.

Inzicht in het effect van obesitas bij oudere vrouwen na de menopauze is van cruciaal belang om morbiditeit en mortaliteit te voorkomen en een hoge kwaliteit van leven te garanderen naarmate vrouwen ouder worden.

Hoewel BMI vaak wordt gebruikt als een maat voor obesitas, wijzen onze bevindingen erop dat het gebruik van een BMI-snijpunt van onder de 30 kg / m2 kan leiden tot vooringenomenheid bij het meten van de effecten van obesitas op de gezondheidsresultaten bij postmenopauzale vrouwen.

Lees ook: dit is hoe je af kunt vallen na je 40ste

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.