Tips om liefdesverdriet te verwerken

door sulo | Geupdate op:  23 maart 2023
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

De meeste mensen krijgen in hun leven last van liefdesverdriet. Wanneer je net met je geliefde uit elkaar bent, is de pijn het zwaarst. Soms lijkt er geen uit weg te zijn, toch is uit onderzoeken gebleken dat liefdesverdriet na loop van tijd afneemt. Om te zorgen dat je hier eerder vanaf komt, hebben wij verschillende tips voor je. Hierdoor voel je je sneller beter en kan je weer verder met je leven. 

Verbreek het contact

Wanneer het over is met je echtgenoot, houden de meeste mensen contact. Dit is extreem slecht wanneer je liefdesverdriet probeert te verwerken. Het is belangrijk om al het contact te verbreken en elkaar te verwijderen van social media. Hierdoor kom je namelijk minder in contact met je ex, waardoor je er eerder overheen bent. Verwijder het contact direct naar het uit is met je ex-geliefde. Uiteraard, kan je later weer contact met elkaar zoeken.

Richt je op de toekomst

Veel mensen die liefdesverdriet hebben, blijven er te lang in zitten. Probeer daarom afleiding te zoeken en je volledig te richten op de toekomst. Ondanks dit lastig kan zijn, is het de snelste manier om deze manier van verdriet te verwerken. Hoe meer je je richt op de toekomst, hoe eerder je over het verdriet heen bent. Misschien lijkt op dit moment alles onbelangrijk, maar de keuzes die je nu maakt, zijn cruciaal voor je eigen toekomst.

liefdesverdriet

Ga sporten

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je door te sporten en gezond te leven eerder van je liefdesverdriet af bent. Vitamine B, omega-3, magnesium, calcium en vezels helpen je om het verdriet sneller te verwerken.

De volgende etenswaren helpen je om je liefdesverdriet te verwerken:

Eigenlijk, kan elke sport je helpen om liefdesverdriet te verwerken. Veel mensen denken dat sporten voor je fysiek goed is, maar het is ook mentaal heel belangrijk. Wanneer je tijdens het sporten minder denkt aan je ex-geliefde, kan je het liefdesverdriet sneller verwerken. 

De volgende sporten worden veel gedaan tegen liefdesverdriet:

Ga je een andere sport uitoefenen tegen liefdesverdriet? Dan is dit uiteraard ook mogelijk. Zolang je maar een sport doen. Hardlopen, is wel het populairst, omdat deze sport makkelijk uitgevoerd kan worden.

Wanneer je liefdesverdriet hebt, is het vooral belangrijk om ergens mee bezig te zijn. Ga dus niet de hele dag in bed liggen, maar probeer wat van je leven te maken. Zodra je met een activiteit bezig bent die je leuk vindt, ga je er veel sneller vanaf zijn. Het is niet alleen voor jezelf beter, maar ook voor de mensen om je heen. Wanneer je goed in je vel zit, heeft dit invloed op iedereen waarmee je omgaat.

Schrijf

Door alles op te schrijven wat verkeerd ging in je relatie, ben je sneller van je liefdesverdriet af. Het is namelijk gebleken dat je het verdriet hierdoor sneller van je af kunt zetten. Je kan bijvoorbeeld elke dag een stukje schrijven in een dagboek.

Denk je te veel aan je ex-geliefde? Dan heb je altijd de mogelijkheid om dit boekje te pakken. Je kan na het schrijven een stukje gaan sporten om je hoofd leeg te maken. 

Accepteer dat het over is

Het ‘accepteren’ is voor veel mensen het lastigst. Wanneer je uit elkaar gaat, kan je nog veel van je ex-partner houden. Wanneer je niet kan accepteren dat het over is, kan je niet beginnen met het verwerken.

Door snel te accepteren dat de relatie voorbij is, heb je minder veel last van liefdesverdriet. Om dit snel te kunnen accepteren, is het belangrijk om actief bezig te zijn. Door bijvoorbeeld veel te sporten, kun je het makkelijk ‘accepteren’, waardoor je je verdriet makkelijker kan verwerken.

Pak je leven weer op

Het eindigen van een relatie is vaak erg heftig. Voor veel mensen is het =, het ergste wat er kan gebeuren. Wanneer je snel van je liefdesverdriet af wil zijn, moet je alledaagse activiteiten doen. Ga dus sporten en gewoon naar je werk. Ben je druk bezig? Dan heb je geen tijd om na te denken over je ex-geliefde.

Lees ook: De top 5 sneakers voor mannen dit seizoen

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.